Så anordnar du bästa minglet med glögg

Att anordna ett glöggmingel är ett underbart sätt att samla vänner och familj under den kalla vinterperioden. Det är en tid för mysiga samtal, skratt och givetvis, att njuta av den varma och kryddiga smaken av glögg. Så, hur ska du gå till väga för att arrangera det perfekta glöggminglet? Här går Presentguiden.se igenom vad det är bra att tänka på, steg för steg:

Först och främst, inbjudningar. Skicka ut dina inbjudningar i god tid så att gästerna kan boka in datumet i sina kalendrar. En digital inbjudan via e-post eller sociala medier är helt okej, men för en extra festlig känsla kan du överväga att skicka fysiska inbjudningar.

Nästa steg är glöggen. Det är självklart huvudattraktionen på glöggminglet. Därför så är det viktigt att se till att du har tillräckligt med glögg att servera. Vanligast är att köpa färdig glögg men vill du glänsa inför vännerna så varför inte prova att göra din egen? Det är även idé ha något alkoholfritt alternativ tillgängligt för de som inte dricker alkohol.

En glöggmingel utan tilltugg är som en julgran utan juldekorationer. Pepparkakor och lussekatter är traditionella val, men du kan också bjuda på andra småbitar som ost och kex, nötter eller choklad. Och för något mer matigt så kan du överväg att servera små mackor eller varma snittar. Det är ditt glöggmingel och därmed du som sätter din egna personliga prägel på tilltugget som serveras.

För att skapa rätt atmosfär så är det viktigt att tänka på belysningen. Ljuslyktor och stearinljus kan skapa en mysig stämning. Du kan också vilja ha lite julmusik i bakgrunden, men se till att  volymen inte är för högt så att det inte stör konversationen.

Till sist, se till att du har tillräckligt med sittplatser för dina gäster. Det behöver inte vara formella sittplatser, kuddar och filtar på golvet kan skapa en avslappnad och mysig atmosfär.

Och kom ihåg, det viktigaste på glöggminglet är inte den perfekta glöggen eller de mest utsökta tilltuggen, utan att alla har roligt. Så slappna av, njut av sällskapet, och låt glöggens värme fylla ditt hem och ditt hjärta.

Hoppas tipsen gav dig bra med kött på benen för att fixa det bästa glöggminglet någonsin. God jul och skål!

Handla allt för glöggmingel – Tips på butiker februari 2024

När du planerar ett riktigt lyckat glöggmingel, är det viktigt att ha rätt tillbehör för att skapa den perfekta stämningen. Här på Presentguiden har vi samlat några av de bästa butikerna som erbjuder ett brett utbud av glöggrelaterade produkter som kommer att lyfta ditt mingel till nya höjder.

Ett vackert glöggmingel förtjänar stiliga detaljer, och dessa butiker har allt du behöver, från eleganta glöggkaraffer till festliga glöggmuggar och andra praktiska tillbehör. Utforska deras sortiment och se om du kan hitta de perfekta glöggprylarna till bra priser just nu.

Att investera i högkvalitativa glöggrelaterade produkter kommer att göra ditt glöggmingel till en minnesvärd upplevelse för dig och dina gäster. Ta en titt på de olika alternativen och förbered dig för ett glöggmingel som kommer att bli det bästa någonsin!

Glöggmingel tillbehör

Vackra glöggmuggar, praktiska glöggkaraffer eller naturliga trälådor för glöggflaskor är endast några glögg-prylar som butiken säljer. Är det du som är bortbjuden på glöggmingel och söker efter en bra present? Butiken har mängder av fina prylar som passar ypperligt att ta med till personen som håller i mingelkvällen.

Glöggmingel - Populära glögg tillbehör

Shoppa tillbehör för att skapa ett riktigt lyckat glöggmingel 2024 hos denna mästare som har allt till baren, och minglet. Glöggkaraffer, glöggmuggar och så vidare.. helt klart värt ett besök.

Frågor & Svar – Bli expert på allt om glöggmingel 2024

För Presentguiden är det av största vikt att vara den främsta informationskällan om glöggmingel, och detta av en god anledning. Glöggmingel har på senare år blivit en trendig och uppskattad tradition som sammanför människor i en tid av gemenskap och värme. Genom att erbjuda omfattande och insiktsfull information om hur man bäst planerar och njuter av ett glöggmingel, kan vi hjälpa våra besökare att skapa minnesvärda stunder för sig själva och sina gäster. Vi vill bidra till att sprida glädje och förväntan kring vintersäsongen och visa att glöggmingel är en enastående möjlighet att umgås och skapa varma minnen tillsammans.


Vad är ett glöggmingel och hur har traditionen uppstått?

Ett glöggmingel är en social tillställning som äger rum under advents- och jultiden, där glögg — en kryddad och uppvärmd vin- eller fruktjuiceblandning — står i fokus. Målet är att komma samman med vänner, familj eller kollegor för att njuta av god mat, dryck och sällskap. Traditionen med glöggmingel har sina rötter i Sverige och andra nordiska länder och har blivit en återkommande höjdpunkt under vintersäsongen. Det är en modernare variant av äldre julfiranden och inkluderar oftast andra jultema-snacks och drycker som pepparkakor, lussekatter och julgodis.


Vilka är de mest populära dryckerna och tilltuggen att servera på ett glöggmingel?

Förutom glögg i olika smaker och varianter — allt från alkoholfritt till starkvinsbaserad — är det vanligt med andra värmande drycker som te och varm choklad. När det kommer till tilltugg är pepparkakor och lussekatter närmast obligatoriska. Nötter, ostar och olika sorters julknäckebröd är också populära val. Man kan också våga sig på mer avancerade snittar eller plockmat som matchar de kryddiga noterna i glöggen.


Hur organiserar man ett framgångsrikt glöggmingel i en arbetsmiljö?

I en arbetsmiljö bör man vara extra noga med att inkludera alla och att ha alternativ som passar alla dieter och preferenser. Det kan också vara en bra idé att sätta en tidsgräns för minglet, så att det inte blir för långdraget. Se till att det finns tillräckligt med sittplatser och ståbord för att underlätta minglet. Även musikval och belysning kan ha stor inverkan på stämningen, så välj dessa med omsorg.


Är det viktigt att följa ett visst tema eller dekorationsschema för ett lyckat glöggmingel?

Även om det inte är nödvändigt med ett strikt tema eller dekorationsschema, kan det definitivt höja stämningen. Det skapar en enhetlig och festlig atmosfär och får gästerna att känna att de är på en speciell händelse. Vanligtvis fokuserar dekorationerna på julmotiv, men du kan också välja ett mer unikt tema beroende på din målgrupp.


Vilka spel och aktiviteter kan man inkludera för att göra glöggminglet mer underhållande?

För att göra glöggminglet mer interaktivt och underhållande kan du inkludera små spel eller aktiviteter. Julklappsleken är en populär aktivitet, eller varför inte en gissningslek kring olika sorters glögg? Du kan också ha en pepparkaksdekoreringsstation där gästerna kan dekorera sina egna pepparkakor. Det ger en rolig och kreativ twist till evenemanget och blir ett utmärkt samtalsämne.


Då passar det med glöggmingel

Undrar du när det är mest lämpligt att anordna ett glöggmingel? Det är som att fråga när det är bäst att äta lussekatter eller när det är dags att hänga upp julbelysningen.. svaret varierar såklart, men det finns definitivt några tider då Presentguiden.se tycker det känns allra mest passande att bjuda in till mingel.

Vanligtvis börjar glöggmingel-säsongen någon gång i slutet av november, när kylan börjar bita och julstämningen smyger sig på. December är dock den riktiga högsäsongen för glöggmingel. Det är den månad då vi verkligen kommer i julstämning, tack vare advent och allt mysigt som hänger då, öppnandet av adventskalender bland annat. Det är även månaden då det är Lucia och vi undrar om det inte är på just luciafirandet som vi dricker som allra mest glögg?

Men låt oss prata mer specifikt.. glöggmingel är ett perfekt sätt att kickstarta adventshelgen, kanske på första advent. Det är även vanligt, som vi var inne på ovan, att ha glöggmingel i samband med Luciadagen, den 13:e december.

Och sen har vi veckorna precis innan jul, då vi alla känner oss lite extra festliga (och kanske behöver en paus från jakten efter bra julklappar till nära & kära). Men kom ihåg, även om det finns ”typiska” tider för glöggmingel, så finns det inget rätt eller fel. Det viktigaste är att du väljer en tidpunkt som fungerar för dig och dina gäster. Lycka till med ditt glöggmingel!

Undrar du hur du ska klä dig på glöggminglet? En jultröja tycker Presentguiden känns som det optimala valet av klädsel för att sprida julkänsla till alla i din närhet!

Sprid gärna informationen om hur man fixar glöggmingel

Uppdaterades 6 januari, 2024