Så anordnar du bästa minglet med glögg

Att anordna ett glöggmingel är ett underbart sätt att samla vänner och familj under den kalla vinterperioden. Det är en tid för mysiga samtal, skratt och givetvis, att njuta av den varma och kryddiga smaken av glögg. Så, hur ska du gå till väga för att arrangera det perfekta glöggminglet? Här går Presentguiden.se igenom vad det är bra att tänka på, steg för steg:

Först och främst, inbjudningar. Skicka ut dina inbjudningar i god tid så att gästerna kan boka in datumet i sina kalendrar. En digital inbjudan via e-post eller sociala medier är helt okej, men för en extra festlig känsla kan du överväga att skicka fysiska inbjudningar.

Nästa steg är glöggen. Det är självklart huvudattraktionen på glöggminglet. Därför så är det viktigt att se till att du har tillräckligt med glögg att servera. Vanligast är att köpa färdig glögg men vill du glänsa inför vännerna så varför inte prova att göra din egen? Det är även idé ha något alkoholfritt alternativ tillgängligt för de som inte dricker alkohol.

En glöggmingel utan tilltugg är som en julgran utan juldekorationer. Pepparkakor och lussekatter är traditionella val, men du kan också bjuda på andra småbitar som ost och kex, nötter eller choklad. Och för något mer matigt så kan du överväg att servera små mackor eller varma snittar. Det är ditt glöggmingel och därmed du som sätter din egna personliga prägel på tilltugget som serveras.

För att skapa rätt atmosfär så är det viktigt att tänka på belysningen. Ljuslyktor och stearinljus kan skapa en mysig stämning. Du kan också vilja ha lite julmusik i bakgrunden, men se till att  volymen inte är för högt så att det inte stör konversationen.

Till sist, se till att du har tillräckligt med sittplatser för dina gäster. Det behöver inte vara formella sittplatser, kuddar och filtar på golvet kan skapa en avslappnad och mysig atmosfär.

Och kom ihåg, det viktigaste på glöggminglet är inte den perfekta glöggen eller de mest utsökta tilltuggen, utan att alla har roligt. Så slappna av, njut av sällskapet, och låt glöggens värme fylla ditt hem och ditt hjärta.

Hoppas tipsen gav dig bra med kött på benen för att fixa det bästa glöggminglet någonsin. God jul och skål!

Handla allt för glöggmingel

Ett riktigt bra glöggmingel kräver såklart sina tillbehör. Nedanstående butiker har en hel del glögg-prylar som kommer göra ditt mingel till det bästa någonsin! Spana in deras utbud nu och upptäck om det går att köpa en vacker glöggkaraff, glöggmuggar och andra omtyckta glögg-relaterade produkter till billiga priser just nu.

Glöggmingel tillbehör

Vackra glöggmuggar, praktiska glöggkaraffer eller naturliga trälådor för glöggflaskor är endast några glögg-prylar som butiken säljer. Är det du som är bortbjuden på glöggmingel och söker efter en bra present? Butiken har mängder av fina prylar som passar ypperligt att ta med till personen som håller i mingelkvällen.

Då passar det med glöggmingel

Undrar du när det är mest lämpligt att anordna ett glöggmingel? Det är som att fråga när det är bäst att äta lussekatter eller när det är dags att hänga upp julbelysningen.. svaret varierar såklart, men det finns definitivt några tider då Presentguiden.se tycker det känns allra mest passande att bjuda in till mingel.

Vanligtvis börjar glöggmingel-säsongen någon gång i slutet av november, när kylan börjar bita och julstämningen smyger sig på. December är dock den riktiga högsäsongen för glöggmingel. Det är den månad då vi verkligen kommer i julstämning, tack vare advent och allt mysigt som hänger då, öppnandet av adventskalender bland annat. Det är även månaden då det är Lucia och vi undrar om det inte är på just luciafirandet som vi dricker som allra mest glögg?

Men låt oss prata mer specifikt.. glöggmingel är ett perfekt sätt att kickstarta adventshelgen, kanske på första advent. Det är även vanligt, som vi var inne på ovan, att ha glöggmingel i samband med Luciadagen, den 13:e december.

Och sen har vi veckorna precis innan jul, då vi alla känner oss lite extra festliga (och kanske behöver en paus från jakten efter bra julklappar till nära & kära). Men kom ihåg, även om det finns ”typiska” tider för glöggmingel, så finns det inget rätt eller fel. Det viktigaste är att du väljer en tidpunkt som fungerar för dig och dina gäster. Lycka till med ditt glöggmingel!

Undrar du hur du ska klä dig på glöggminglet? En jultröja tycker Presentguiden känns som det optimala valet av klädsel för att sprida julkänsla till alla i din närhet!

Sprid gärna informationen om hur man fixar glöggmingel

Uppdaterades 3 juni, 2023