Alla om julstrumpor – Klassisk juldekoration för barn & vuxna

Är du på jakt efter en julstrumpa till julen? Då har du surfat rätt, Presentguiden har stenkoll på denna klassiska juldekoration som är fylld med spänning för både barn och vuxna!

Vad kan vara mer spännande än att hänga en vacker strumpa vid spisen eller under granen och vakna upp till ett mysterium av överraskningar på julaftons morgon? Men har du någonsin undrat hur denna mysiga tradition uppstod och hur den har utvecklats över tid?

Det hela började faktiskt för en bra tid sedan, ända tillbaka till det gamla Norden och Tyskland. Enligt en populär sägen var det tre unga systrar som hängde upp sina strumpor för att torka vid spisen. De hade ingen hemgift till sitt giftermål, vilket orsakade stor sorg i deras hem. Men lyckligtvis, på själva julafton, smög Sankt Nikolaus (jultomten) in i deras hem och fyllde deras strumpor med guld, vilket löste deras bekymmer.

Sedan dess har denna vackra tradition spridit sig över världen och tagit olika former. I många västerländska länder, som USA och Storbritannien, är det vanligt att barn hänger upp sina julstrumpor på julafton, i hopp om att Santa ska fylla dem med julklappar.

Även om ursprungstraditionen var att använda en vanlig strumpa så har dagens julstrumpor utvecklats till verkliga konstverk. Designerna sträcker sig från traditionellt juliga motiv med renar och julgranar, till moderna versioner som kan anpassas med ditt namn, foto eller till populära julcitat.

I modern tid är det inte ovanligt att hitta julstrumpor som är gjorda av alla möjliga material, där plysch, filt, sammet tillhör de vanligaste materialen. Och storlekarna på julstrumpor då? De varierar också, från små söta strumpor för småbarn till jättestora strumpor för de som förväntar sig en hel drös med klappar!

Låt oss inte glömma allt roligt att fylla julstrumpan med, även det en tradition som har utvecklats över tid. Från traditionella apelsiner och nötter till leksaker, smycken, minispel och unika små julklappar av alla dess slag. Som du märket så finns det verkligen ingen gräns för vad du kan stoppa i en julstrumpa 2024.

Allt som allt, är det ingen tvekan om att julstrumpans historia och utveckling över tid är lika färgstark och varierad som de många strumpor vi ser idag. Och även om dess form och innehåll har förändrats, så är själva essensen densamma.. en kärleksfull gest av att ge och sprida glädje under julen, något som gör den till en outplånlig del av våra hjärtans julfirande. Vem ger du en julstrumpa till i år?

Handla julstrumpa på nätet

För att du snabbt ska få en bra överblick på de bästa butikerna online som har ett bra utbud av julstrumpor 2024 så har vi sammanställt dem alla nedan. Dessa e-handlare tycker Presentguiden är bäst eftersom utbudet av stora, små, dyra och billiga julstrumpor är imponerande. Jämför med fördel olika butiker för att tillslut upptäcka vart bästa julstrumpan för dig finns.

Julstrumpor för alla - Hitta julstrumpa till barn och vuxna på nätet - Störst utbud 2023

Med sitt 50-tal olika julstumpor så är det busenkelt att hitta en bra julstrumpa hos kungen av fest. Många säljs dessutom till riktigt billiga priser, en butik du inte vill missa med andra ord. De erbjuder även julstrumpa med leksaker eller godis, för dig som inte vill fylla upp strumpan med egna julklappar.

Unik julstrumpa med namn

Står en helt unik julstrumpa på önskelistan? Då ska du kolla närmare på butikens valmöjligheter. Och du, passa på att shoppa julklappar om du enda har tänkt att handla från butiken, de är mästare på personliga prylar som passar extra bra till julen.

Julstrumpa - Imponerande utbud av fina julstrumpor

Att hitta en snygg julstrumpa som rymmer en hel del klappar är inga problem alls hos denna julpärla. Butiken säljer till och med upphäng till julstrumpa, om nu det skulle behövas.

Julstrumpa - Största utbudet av julstrumpor för dam herr och barn - Juldekoration

Önskar du bästa möjliga förutsättning att hitta julstrumpa 2024 så ska du kolla in denna gigants extrema utbud av fina julstrumpor. Tänk på att beställa i god tid eftersom leveranstiderna drar iväg rätt så kraftigt ibland. Vilken julstrumpa tycker du är finast att ha som juldekoration 2024?

Julstrumpa - Harry Potter

Harry Potter julstrumpa är strumpan som kommer göra succé för alla som är ett stort fan av Potter och hans vänner. Färdigfylld med 6 spännande gåvor.

Klassisk julstrumpa - Jute - By Benson

Klassisk julstrumpa i jute som verkligen känns gammalmodig, men med en nymodig touch! Ett bra val av julstrumpa 2024 tycker vi, håller du med?

Julstrumpa från Harry Potter & Star Wars

5 olika Harry Potter julstrumpor och en Star Wars julstrumpa att välja på i skrivande stund. För övriga ett omtyckt ställe att handla julklappar till barn som älskar allt i spelens och filmernas värld.

Julstrumpa barn

Som bilden visar så finner du tre olika strumpor hos denna presentbutik.

Julklapp till julstrumpa - Tips på vad som passar att fylla julstrumpor med till julen 2023

Tips på julklappar – Att fylla julstrumpan med

Att fylla julstrumpan är lika mycket en konst som det är en jultradition. Vad ska man välja, och hur får man allt att passa? Här ger Presentguiden några härliga förslag på små julklappar som kommer att passa perfekt i den där julstrumpan.

 1. Smycken: Oavsett om det är ett charmigt armband för lillasyster eller en elegant slipsnål för farfar, smycken är alltid ett säkert kort. Vem minns inte när moster Gertrud hittade ett pärlhalsband i sin julstrumpa och grät av glädje?
 2. Choklad: Det här är min personliga favorit. En fin chokladkaka eller hemgjorda praliner kan sätta ett leende på någons ansikte. Jag brukar säga att om tomten inte kommit med choklad, så är det inte riktig jul ännu. Tänk dock på att inte hänga din julstrumpa på ett för varmt ställe så chokladen smälter! Inte ett bra val av julklapp om julstrumpan hängs över öppna spisen med andra ord.
 3. Minispel: Små leksaker och spel kan ge mycket glädje. Tänk dig barnens ansikten när de hittar en Rubik’s kub eller ett kortlek med personliga bilder. Spel är inte bara roliga, de skapar också minnen.
 4. Skönhetsprodukter: Läppbalsam, handkräm eller badbomber. Detta kan vara en riktig lyx för den som hittar dem i sin strumpa. Under vintern bli huden lät torr och då gör sig en riktigt bra kroppskräm sig extra bra i julstrumpan.
 5. Nyckelringar: Praktiskt och roligt på samma gång. De kan vara personliga, roliga eller bara en vacker dekoration till nycklarna. Vi kan varmt rekommendera en personlig nyckelring med bild eller text som du själv har valt ut. En billig julklapp som passar att ge precis vem som helst, och extra passande till sin älskling.
 6. Böcker: En pocketbok eller kanske en samling med korta noveller kan vara en trevlig överraskning. Det var en jul när min syster fann en bok om astronomi i sin strumpa. Nu är hon astronom och vi skrattar alltid åt hur det hela började.

Kom ihåg att det viktigaste inte är storleken och pris prislappen på julklappen, utan tanken bakom. Att fylla en julstrumpa handlar om att visa kärlek och omtanke, och varje liten julklapp kan ge stor glädje. Så leta efter något som kommer att få mottagaren att le, oavsett om det är en chokladkaka eller en nyckelring formad som en pingvin.

Julstrumpa med namn

Unika julstrumpor för alla – Välj till namnet

Det är något magiskt med en julstrumpa med namn som hänger på spiselkransen eller vid fönstret, inte sant? Varför? Vi brukar alltid pusha för personliga presenter.. Och här är några av Presentguidens bästa anledningar:

 1. Det känns personligt: Att vakna upp på julaftonsmorgonen och se en julstrumpa med just ditt namn på är en oslagbar känsla. Det är en detalj som verkligen visar att den här julstrumpan är din, endast din!
 2. Det bygger spänning: Oavsett ålder så är det svårt att inte bli pirrig när man ser sitt namn broderat på en julstrumpa, fylld till brädden med överraskningar i form av små julklappar. Varje gång man går förbi strumpan känner man förväntan bubbla upp i magen. Vad är det man kommer att på julafton tro?
 3. En trevlig tradition: Det finns något vackert med traditioner.. och en broderad julstrumpa kan verkligen bli en sådan jultradition. Den kan tas fram år efter år, och varje gång man ser sitt namn broderat på strumpan minns man tidigare jular och all glädje de förde med sig.
 4. Skapar minnen: Den dagen du hänger upp den personliga julstrumpan för ditt barn, eller kanske till och med ditt barnbarn, kommer du att minnas länge. Du kommer att minnas dagen då du själv fick din första broderade julstrumpa, kanske som en liten flicka eller pojke, och känslan av att någon tagit sig tid att göra något speciellt bara för dig.
 5. Ett verkligt tecken på omtanke: Att välja en julstrumpa med broderat namn visar att du verkligen bryr dig. Du har lagt ned tid och omtanke på att välja något speciellt, något som kommer att glädja och överraska.

Att ge bort en broderad julstrumpa är en gåva i sig. Det är en gåva som säger ”jag tänkte på dig”, ”jag bryr mig om dig” och ”du är värdefull för mig”. Och vet du vad det bästa är? Den kommer att fyllas med nya överraskningar och glädje varje år. Det är den magiska kraften i en personligt broderad julstrumpa.

Julstrumpa barn

Julstrumpa till barn – Något alla ungar förtjänar

När snön börjar falla och juleljusen tänds så är det en sak som varje barn förtjänar mer än något annat.. en julstrumpa fylld med små överraskningar så förväntan inför julafton kan byggas upp! Varför är det så viktigt? Låt oss ta en stund att fundera över detta.

Julen är en tid för att sprida glädje, kärlek och generositet.. och det finns få saker som symboliserar detta bättre än en julstrumpa. En julstrumpa är mer än bara en behållare för gåvor. Den är ett fönster till barnets förväntan och förundran, till spänningen och mysteriet som hör julen till.

När ett barn får en julstrumpa så får de inte bara en samling små julklappar. De får en magisk upplevelse som de kommer att bära med sig resten av sitt liv. De lär sig att drömma, att hoppas och att uppskatta de små överraskningarna. En fin julstrumpa ger en så otrolig värme och visar på generositeten av mänsklig omtanke.

Varje barn förtjänar en julstrumpa eftersom varje barn förtjänar att känna denna glädje. Varje barn förtjänar att vakna på julaftonsmorgonen med glittrande ögon och ett leende som sträcker sig från öra till öra. Varje barn förtjänar att känna den där kittlande förväntan när de sträcker handen mot sin julstrumpa.

Inget barn borde behöva missa denna magiska tradition, oavsett var de kommer ifrån eller vilka förutsättningar de har. Att ge ett barn en julstrumpa är att ge dem en bit av julens magi, en dos av hopp och glädje. Och det, mina vänner, är något som alla barn, överallt, verkligen förtjänar!

Julstrumpa 2023 - Experttips på julstrumpor att hänga på väggen - Julstrumpa att fylla med små julklappar

Dela information om julstrumpor

Uppdaterades 6 januari, 2024