Saker att sätta upp på önskelistan

Sitter du och funderar på bra saker att önska sig? Oavsett om det är födelsedagspresent, julklapp eller några andra presenter som gäller så är det värt att ta en rejäl funderare på vad du verkligen skulle vilja ha! Beroende på din ekonomi kan detta vara saker som behövs eller något som förgyller vardagen på ett roligt sätt.

En bra start för att upptäcka presenter att önska sig är att surfa runt på presentguiden.se. Runt om på sajten har vi samlat ihop de bästa presenterna i tusentals unika presenttips samt ett hundratal populära kategorier. Om vi vänder på meningen, det är svårt att inte hitta bra saker som gärna skulle få ligga i ditt paket!

Att önska sig presenter är för många svårare än att ge presenter till andra. Tänk själv hur många gånger du ställt frågan: Vad önskar du dig? Bara för att få till svar att personen inte önskar sig några speciella saker. Känns svaret allt för bekant så tipsa gärna personen om presentguiden och all förslag på presenter som finns här.

Nedan följer några populära kategorier med presenter som är alldeles utmärkta saker att önska sig i present.

Populära kategorier – Att önska sig presenter ifrån

Doftpinnar

Att önska sig för dyra presenter är ofta känsligt. De saker vi önskar oss mest av allt är tyvärr ofta orimliga. Personligen har jag önskat mig en Lamborghini säkert hundra gånger, utan framgång. Därför är det en god idé att börja önskelistan med en relativt billig present som kommer ge hemmet en härlig doft. Doftpinnar är typiskt en sådan present som kostar runt 200-400 kronor. Doftpinnar är dessutom väldigt lätt att köpa och därmed kommer dina chanser att få den present du önskar att öka. Skicka över ett mejl till våran sida där vi guidar till de bästa doftpinnarna för inspiration.

Massageapparater

Har du koll på alla maskiner som ger härlig massage? Underbar presenter att önska sig, som alldeles för få känner till! Vi tycker att fotmassagemaskinerna är bäst i klassen och fotmassagen som kommer levererar måste upplevas för att förstå. Går du mycket och brukar få ont i fötterna så är denna massageapparat som klippt och skuren att ha hemma. Produkten är dessutom väldigt lätt att använda, som till exempel när du sitter i soffan och kollar på en bra film.

Undrar du vilken fotmassageapparat som är bäst så kolla in presentguidens guide inom området.

Personlig pussel

Gillar du roliga saker som bjuder på utmaning? Då tycker vi du ska önska dig ett fotopussel! Pussel i all ära men väljs egna bilder så kommer spänning att öka markant. Denna sortens pussel är klockrent att önska sig i julklapp eftersom pusslande är extra omtyckt att göra när mörkret faller på. Om du inte känner för att lägga ihop ditt nya fotopussel redan på julafton så kommer säkert mellandagarna att bjuda på mycket tid för sysslan.

Dra iväg ett mejl med en länk till presentguidens stora guide för att hitta pussel med egna bilder. Handlar det om att önska sig från din partner så rekommenderas hjärtat som håller väldigt hög kvalité.

Badbalja eller uppblåsbart badkar

Nu för tiden så kan nästan alla njuta av bad i egna hemmet. Även fast utrymmet i badrummet är trångt så går det säkert in ett uppblåsbart badkar! Om volymen på badrummet förfarande känns för liten så är badbalja en klockren önskning av present eller julklapp. Lägg även in populära tillbehör på önskelistan såsom en broderad morgonrock med namn eller roliga badankor.

Tubble heter det uppblåsbara badkaret som levererar skönaste komfort. Se alla badbadbaljor och badkar som du kan önska dig i present.

Frågor & svar

Hur kan man skilja mellan önskningar som bara är ”trender” och de som kommer att ge långsiktig lycka eller nytta?

För att skilja mellan ”trendiga” önskningar och de som ger långsiktig lycka, bör du fundera över varaktigheten och den personliga betydelsen av varje önskad sak. Trendiga objekt, som den senaste tekniken eller modevaran, kan snabbt bli omoderna. Är det något du verkligen kommer att använda och uppskatta över tid? För saker som erbjuder långsiktig nytta eller lycka, tänk på hur de passar in i din livsstil och främjar dina mål eller värderingar. Denna reflektion kan hjälpa dig att avgöra om du önskar dig något bara för att det är populärt eller om det faktiskt kommer att berika ditt liv på ett meningsfullt sätt.


Vilka är några oväntade men praktiska saker att önska sig, som man inte normalt tänker på som en traditionell present eller julklapp?

Överväg saker som förbättrar din vardag men som du sällan köper till dig själv. Detta kan vara allt från en kvalitativ madrassöverdrag till ergonomiska kontorsredskap. Dessa är inte traditionella present- eller julklappsideer, men de kan göra en stor skillnad i ditt dagliga liv. Andra exempel kan vara prenumerationer på tjänster som förenklar din vardag eller till och med en professionell fotografering för att skapa bestående minnen.


Hur kan man strategiskt använda sin önskelista för att både förbättra sin livskvalitet och förstärka personliga relationer?

En välplanerad önskelista kan vara ett verktyg för personlig utveckling och för att stärka relationer. Önska dig saker som kan vara en gemensam aktivitet med nära och kära, som en matlagningskurs eller en weekendresa. Dessa upplevelser fungerar inte bara som en present utan också som en investering i relationen. Dessutom kan du inkludera saker som du vet kommer att förbättra din livskvalitet på lång sikt, som en kvalitetsblender för att uppmuntra en hälsosam livsstil.


Vad är fördelarna och nackdelarna med att önska sig upplevelser istället för materiella saker som present eller julklapp?

Upplevelser kan erbjuda långvariga minnen och stärka personliga relationer, vilket är en enorm fördel. De bidrar också till personlig utveckling och nya perspektiv. Nackdelarna kan vara logistiska; alla kan inte delta på grund av schemakonflikter eller geografiska begränsningar. Dessutom är upplevelser ofta dyrare än materiella gåvor, vilket kan vara en belastning för givaren.


Hur kan man skapa en balanserad önskelista som tillgodoser olika aspekter av ens liv, från praktiska behov till personlig utveckling?

Att skapa en balanserad önskelista kräver lite eftertanke. Försök att inkludera en blandning av materiella objekt och upplevelser, samt artiklar som tillgodoser både dina omedelbara och långsiktiga behov. Önska dig kanske en bra bok för personlig utveckling, ett redskap som gör vardagen smidigare, samt en aktivitet som du kan dela med nära och kära. Detta skapar en dynamisk och mångsidig lista som speglar olika delar av ditt liv och som gör det roligare och mer givande att både ge och ta emot gåvor.


Saker att önska sig - Som present eller julklapp

Vad kan man önska sig i julklapp?

Klurar du vilka julklappar du ska önska dig i år? Genom att lämna din önskelista på julklappar så kommer du hjälpa dina föräldrar, syskon, släktningar och vänner att skaffa träffsäkra julklappar! Julen är tiden då vi får som mest paket, som tyvärr inte alls blir uppskattade. Därför är det viktigt att önska sig julklappar och inte skippa i önskningar och ge dina närmaste fri tyglar.

Ingen önskning – Välj presentkort online

Har du trots alla tips på presentguiden inte en susning om vad du kan önska dig i julklapp så välj digitala presentkort. Får du ett presentkort som gäller online så behöver du inte önska just nu utan kan sedan skaffa det som är intressant vid ett senare tillfälle. Presentkort som består av värdekoder som ger rabatt på varorna är populära julklappar som går som allra bäst dagarna innan jul. Eftersom leveransen sker digitalt så uppstår inga leveranstider. Därmed är digitala presentkort förmodligen den perfekta julklappen att önska sig i sista minuten.

Upplevelser är populära julklappar att önska sig

Ett annat tips på julklappar att önska sig när tiden är knapp är upplevelsepresenter. Likt presentkort så är det du själv som bestämmer när värdet (i detta fall upplevelsen) ska användas. Att önska sig upplevelser i julklapp är verkligen en höjdare som kommer bjuda på nya intryck, smaker eller känslor.

Är ni två som ska önska julklappar? Till exempel du och din partner. Då gör sig upplevelsejulklappar också väldigt bra då majoriteten av upplevelserna går att göra bägge samtidigt. Att julklappen är enkel att fixa kommer han eller hon som ska ge klappen garanterat att uppskatta.

Skärbräda med gravyr – För design & funktion

Äger du inte någon fin skärbräda så är detta en bra sak att önska sig i julklapp. Tipsa om skärbrädorna med gravyr för en personlig touch. Eftersom det finns ett så stort utbud så kommer personen säkert tycka det är roligt att skaffa en riktigt fin skärbräda i julklapp till dig.

Värme- och vetekudde – Gosig julklapp att önska

Julen kan ses som startskottet på vintern. Därför är det populärt att önska sig julklappar som värmer! Vetekuddar är ett typexempel tillsammans med många andra julklappar som filtar, värmetofflor, levande ljus med mera. Känns vetevärmare intressant att önska sig till julen så välj ut en produkt från vår stora guide till bra vetekuddar som säljs på nätet.

Filt hoodie – För supermys hemma

Vi skulle säga nyhet men det känns redan som de flesta känner till dessa oversized filtar som även används som en väldigt stor hoodie. Har du ingen egen filt hoodie ännu? Önska dig en sådan i julklapp! Att glida runt i hemmet och må toppen har aldrig varit enklare. Julklapparna finns i många olika färger och motiv så det kan vara idé att vara specifik i din önskan av julklapp.

Hållbart för miljön

Är du en sann miljövän så vill du såklart önska dig en hållbar julklapp. Tipsa gärna personen som letar julklapp till dig om Presentguidens sida där alla julklappstips för miljömedvetna är samlande.

Hoppas alla tips var till stor hjälp för att komma på vad man kan önska sig i julklapp till den stundande julen. För många flera tips på vilka julklappar som är populär se sidan med bra julklappstips till alla.

Julklappar som värmer – Tre mysiga julklappstips

Står julen inför dörren och du sitter och klurar på vilka julklappar du ska önska dig? Bara lugn, Presentguiden har några värmande julklappstips som kommer gör din vinter så mycket mysigare! Det är inte för intet som så många gillar att få en mjuk julklapp på julafton.

  • Filt hoodie: Vi skulle säga nyhet men det känns redan som de flesta känner till dessa oversized filtar som även används som en väldigt stor hoodie. Har du ingen egen filt hoodie ännu? Önska dig en sådan i julklapp! Att glida runt i hemmet och må toppen har aldrig varit enklare. Julklapparna finns i många olika färger och motiv så det kan vara idé att vara specifik i din önskan av julklapp.
  • Hållbart för miljön: Är du en sann miljövän så vill du såklart önska dig en hållbar julklapp. Tipsa gärna personen som letar julklapp till dig om Presentguidens sida där alla julklappstips för miljömedvetna är samlande.
  • Digitala presentkort online: Har du fortfarande ingen stark önskan av någon speciell julklapp så önska dig ett digitalt presentkort. Då kommer du få möjlighet att välja fritt. Det kan dock vara en god idé att önska sig en viss sorts butik så chansen att hitta den där prylen eller upplevelsen du helst av allt vill ha i julklapp.
Vad kan man önska sig i julklapp & present

Sprid gärna saker att önska sig i present på sociala medier

Uppdaterades 8 mars, 2024