Skapa oslagbara ögonblick med helt unika gåvor

Om du söker efter högkvalitativa personliga presenter online, har du kommit till rätt plats. Vi erbjuder en noggrant ihopsatt lista över de mest exceptionella presenttipsen inom gravyr, brodyr och fotografi. Våra expertrekommendationer kommer att väsentligt utöka dina alternativ för att hitta den perfekta, personifierade gåvan.

Att ge en unik och personlig present har flera fördelar. Den mest framstående är att mottagaren kommer att uppskatta den tid och tanke du lagt ner, vilket ökar presentens värde. Personliga presenter har en emotionell inverkan som är oslagbar, och de blir ofta de mest minnesvärda gåvorna.

När det gäller personliga presenter krävs det en extra nivå av omsorg och kreativitet. De flesta av oss värdesätter dessa typer av gåvor högt, och det är därför vår presentguide har gjort det yttersta för att samla de bästa personliga presenttipsen online. Vare sig det är gravyr, brodyr eller fotografi, kommer din gåva att ha den personliga touchen som du väljer.

Det är viktigt att planera i förväg när du köper personliga presenter. Eftersom dessa produkter kräver extra tid för personifiering, kan leveranstiderna vara längre än för andra onlineköp. För att säkerställa att dina personliga presenter anländer i tid för det speciella tillfället, bör du beställa dem i god tid.

Så, vilka personliga presenter anser du vara mest meningsfulla att ge som födelsedagspresent eller julklapp? Vi är nyfikna på att höra dina tankar!

Topplistan på personliga presenter – Tips december 2023

Först och främst presenterar vi en noggrant utvald samling av personliga presenter och julklappar som för närvarande åtnjuter särskild popularitet. Vi kombinerar tidlösa klassiker, såsom gåvor med gravyr, med de senaste innovationerna inom personifierade fotoprodukter. Detta skapar en omfattande och mångsidig guide som utgör en utmärkt utgångspunkt för att hitta den optimala personliga presenten.

Presenttips – Hitta gåva med din personifiering

Utforska vårt kuraterade urval av present- och julklappstips, som inkluderar exklusiva graverade, broderade och fotobaserade gåvor. Dessa tips är handplockade från några av Sveriges mest framstående onlinebutiker specialiserade på personliga presenter. Observera att dessa skräddarsydda artiklar kan kräva några extra dagar för leverans, så det är klokt att planera i förväg.

  • Visste du att det finns över 340 presenttips på personliga presenter här på presentguiden? Ladda gärna flera tips för att hitta den bästa unika presenten! Vi jobbar alltid stenhårt för att vara din pålitliga känsla varje gång du söker efter unika presenter med gravyr, brodyr eller foto.

Butiker på nätet – Med bra personliga presenter

Vår presentguide har kuraterat ett brett urval av personliga presenter som spänner över en mångfald av kategorier. Det bör noteras att vi inte har inkluderat varje enskild graverad glasprodukt, fickplunta eller fotopussel som finns tillgänglig. För en ännu mer omfattande uppsättning av graverade, broderade och fotobaserade gåvoalternativ, rekommenderar vi att du besöker de e-handlare som listas nedan.

Personliga presenter - Smycken med namn

Du som söker efter en personlig present till mamma eller flickvän har precis hittat rätt. Hundratals vackra halsband och armband som blir personifierade med namn.

Personliga presenter med foto

Ska du ge bort personliga fotopresenter så är detta bästa butiken att börja presentjakten på. Mängder av presenter så exempelvis: Fotoböcker, fotopussel, fotomuggar, fotokuddar och så vidare. Kolla in e-handeln nu och upptäcka om det pågår några kampanjer där du kan skaffa personliga presenter på rea. Vem gillar inte att shoppa billigare så att säga?

Personliga presenter - Gravyrpresenter på nätet - Hitta bra födelsedagspresenter och julklappar med eget val av gravyr

Armband, halsband, ringar och andra smycken finns det gott om här. Samtliga produkter går att ”förvandla” till personliga födelsedagspresenter, julklappar, bröllopspresenter eller vad än gåvan ska vara för. Ett stort plus är deras snabbhet för att leverera presenterna. Orders som kommer in innan kl 15 skickas samma dag, ingen tokig service för alla er som är ute efter en personlig sista minuten present!

Personliga presenter - Gravyr & foto - Julklappstips & presenttips

Detta är en av våra absolut favoritbutiker och webbhandeln är oerhört smidigt uppbyggd för att hitta din bästa personlig present till henne eller honom. Även mängder av prylar som görs personliga till barn. Allt från nyfödda bebisar till barn uppåt tonåren. Notera att presenterna skickas från utlandet och därmed är leveranstiden aningen lägre. Cirka en vecka innan presenterna ska ges bort bör du lägga beställningen.

Kungen har på senare tid börjat erbjuda oss kunder många produkter där vi kan bestämma egna bilder. Ett stort plus, förutom låga priser, är att det är enklare än någonsin att fixa ett personligt pussel men bild eller ett par glasunderlägg.

Skärbrädor, ostbrickor och köksredskap där du väljer personligt namn eller annan  text. Helt klart en butik på nätet som du inte bör missa i jakten efter personliga presenter.

Billiga personliga presenter

En av våra senaste samarbetsbutiker som är specialiserade på personliga presenter. Produkterna finns i många olika prisklasser så det har aldrig varit enklare att hitta på något roligt, och helt unikt, att ge bort som present.

Skulpturer - Pensionspresent

Inga personliga presenter där du kan gör tillägg i form av personifierad gravyr eller liknande. Dock så har dessa fantastiska skulpturer en hög dos personlighet. Eftersom utbudet är så pass stort så är det lätt att hitta presenter till just den person du söker till. Ett ställe du inte vill missa!

Personliga tavlor - Royalistik

Mäktiga porträtt där du endast behöver ladda upp ett bra foto så fixar experterna resten. Valmöjligheterna av miljöer är många och du kommer garanterat ge en personlig present som aldrig kommer glömmas bort. Kan varmt rekommenderas!

Personliga presenter - Fotostrumpor

Eftersom alla använder strumpor så är dessa personliga presenter ett utmärkt val av gåva för runt 300 kr. Notera att butiken har väldigt många olika strumpmönster att välja bland så möjligheterna att överraska ordentligt är mycket goda.

Omtyckt presentbutik som erbjuder några träffsäkra produkter där du väljer namn. Klicka i ett personligt örngott med namn eller varför inte en unik tumstock till personen som älskar att fixa i hemmet? Även tygkassen med namn är en storsäljare som passar utmärkt som billig julklapp eller födelsedagspresent.

Ladda upp ett foto av bästa bilen, motorcykeln eller något annat fordon som ligger extra kärt om hjärtat. Personlig present med extra hög överraskningsfaktor tycker vi, håller du med?

20% rabatt med våran exklusiva rabattkod: presentguiden20

Likt fordon så kan du ladda upp ett foto på husdjuret, som sedan blir avtecknat på ett mästerligt sätt. Klockren present till hund- och kattägare!

Personliga presenter - Skyltar med egen text

Mängder av vackra skyltar för exempelvis badrum, sovrum och barnens rum. Personliga presenter som garanterat bli en överraskande gåva till såväl honom som till henne.

Personlig barnbok – Populär present till barn 0-10 år

Att få läsa eller nattas med en sagostund med en spännande bok där barnet själv spelar huvudrollen kommer garanterat att uppskattas. Min bästa bok har en rad böcker som bland annat handlar om bilar, spökhus, rymdfärd, skattjakt och väldigt många andra valmöjligheter. Letar du personliga presenter till pojkar och flickor som är från 0 år och uppåt 10 år? Missa inte att kolla in denna populära e-handel!

Personliga barnböcker - Presenter till barn 0-10 år

Frågor & svar – Allt om personliga presenter 2023

I en värld som är fylld med standardiserade produkter och ogenomtänkta gåvor har Presentguiden tagit på sig uppdraget att vara den ledande informationskällan om personliga presenter. Vi förstår att en personlig present inte bara är en vara, utan en förlängning av relationen mellan givare och mottagare. Det är en manifestation av tid, ansträngning och, framför allt, omtanke. Att välja rätt personlig present kan vara en djupt personlig upplevelse, och vi strävar efter att göra det processen enklare, roligare och mer meningsfull. Vare sig det är en födelsedag, en årsdag eller något så enkelt som en spontan gest av uppskattning, har vi den kunskap och insikter som gör dig till en mästare av den personliga presenten. Genom att vara denna betrodda källa, förstärker vi vikten av att ge med omtanke och skapar därmed en bättre värld, en gåva i taget.


Vad menas med en ”personlig present” och hur skiljer den sig från standardgåvor?

En personlig present är en gåva som är skräddarsydd eller utvald med en specifik persons smak, intressen, eller relation till givaren i åtanke. Till skillnad från standardgåvor, som ofta är generiska och kan ges till vem som helst, utstrålar en personlig present en djupare känsla av omtanke och uppmärksamhet. Det kan vara allt från en bok av mottagarens favoritförfattare till en specialgjord smyckesinskrift. Personliga presenter har en unik förmåga att skapa bestående minnen och förstärka relationer.


Hur kan man göra en vanlig present personlig?

Det finns flera sätt att göra en vanlig present personlig. En enkel metod kan vara att inkludera en handskriven lapp eller kort med en personlig hälsning. Andra sätt inkluderar att anpassa en produkt med mottagarens namn, initialer eller en speciell datum. Du kan också välja en gåva som relaterar till en inre skämt eller ett speciellt minne ni delar, vilket gör även den mest basala gåvan unik.


Vilka tillfällen är mest lämpliga för att ge en personlig present?

Personliga presenter är särskilt betydelsefulla vid större livshändelser som bröllop, dop eller stora födelsedagar som 40 eller 50 års dagen. Men de är också mycket uppskattade vid mindre tillfällen som namnsdagar, examen eller till och med som en ’bara-för-att’ överraskning. Nyckeln är inte nödvändigtvis tillfället i sig, utan snarare viljan att visa extra uppmärksamhet och omtanke.


Vilka är de mest populära kategorierna av personliga presenter?

De mest populära kategorierna av personliga presenter varierar beroende på mottagarens ålder och intressen, men några ständiga favoriter är personliga smycken, anpassade fotoböcker, och skräddarsydda köksartiklar som muggar eller skärbrädor. Teknikrelaterade gåvor som graverade telefonfodral eller anpassade hörlurar blir också alltmer populära.


Hur mycket bör man budgetera för en personlig present?

Budgeten för en personlig present kan variera kraftigt och beror i stor utsträckning på relationen till mottagaren och tillfällets betydelse. Personliga presenter behöver inte vara dyra för att vara meningsfulla; ibland är det tanken och ansträngningen som räknas mest. Men om du siktar på något mer lyxigt, som en specialtillverkad artikel, bör du vara beredd att spendera mer.


Vilka misstag bör man undvika när man väljer en personlig present?

Det vanligaste misstaget är att välja något som du själv skulle uppskatta, men som inte nödvändigtvis passar mottagaren. Andra fallgropar inkluderar att ge för personliga gåvor i en inte så nära relation, vilket kan skapa obehag. Se också upp med att ge personliga presenter som kan uppfattas som för intimt eller olämpligt för relationen.


Gravyrpresent - Tips på graverade presenter - Personligt med gravyr

Gravyrpresent för bestående minnen

Majoriteten av presenttipsen på denna sida fokuserar på graverade gåvor, vilket ger dig möjligheten att personifiera din present med en unik gravyr. I takt med att fler och fler onlinebutiker har utökat sitt sortiment med lyxiga, graverbara produkter, har det blivit enklare än någonsin att skräddarsy allt från smycken och köksutrustning till glasartiklar med personliga meddelanden.

Placera din beställning i god tid

Det är viktigt att notera att graverade presenter kräver extra bearbetningstid i gravyrmaskinen, vilket kan förlänga leveranstiden med några dagar. Medan det finns många fördelar med att välja en graverad gåva, finns det en potentiell nackdel: dessa produkter är generellt inte återbetalningsbara, såvida det inte uppstått ett fel i själva gravyrprocessen. Därför rekommenderar vi att du tar extra tid att noggrant överväga design och textval innan du bekräftar din beställning. En gång personifierad med gravyr, är produkten definitiv och går inte att ändra.

Personliga present till henne - Bra presenttips - Gravyr/brodyr/foto

Säkra personliga presenter till henne

Till en början så vet du nog bäst vad hon skulle bli glad åt, inte sant? När det kommer till personliga presenter till henne så är det dock några presenttips som sticker ut. Smycken är säkert de flest flickor, tjejer och kvinnor önskar sig i present. Att få ett personlig halsband med personifiering kommer majoriteten att älska! Känner du att hon har många smycken redan? Eftersom det behövs en box att samla alla smycken i så är ett personligt smyckeskrin den bästa presenten.

Uppskattar hon ett glas vin ibland? Då kommer graverat vinglas bli den utmärkta personliga gåvan att överraska henne med! Börja alltid med att fundera vad som intresserar henne, smaker och vad som behövs. Beroende på om hon är din mamma, flickvän eller syster kan presenterna se lite olika ut. Hoppas presentguiden kan guida dig till några nya favoritpresenter med personlig prägel!

Personliga presenter till barn

Barn gillar också unika presenter med personlighet

Barn kommer också bli glada av unika saker. Vad är då bra personliga barnpresenter då? Ett bra presenttips tycker vi är väska med broderat namn. Den kan inte klasskompisarna ta miste på. Skulle väskan råka komma på villovägar så är det stor möjlighet den kommer tillrätta. Är barnet under 10 år kommer personliga gosedjur göra stor succé som presenter. Även fast det finns personliga presenter till barn som endast är något år så känns snuttefiltar och liknande gåvor lite överskattad. I vilken ålder som barnet kan uppskatta personifierade produkter är en känsla du säkert besitter.

Personliga presenter till honom

Personifierade glas till honom

Män kan lätt få en förkärlek till öl, whisky eller snus. Letar du personliga presenter till honom som har något av alternativen på sin topplista? Då har vi tur, det finns nämligen gott om både glas och snusdosor som kan beställas personliga!

Förutom onyttigheter så finns givetvis en rad andra bra valmöjligheter till honom. Gillar han matlagning så blir en exklusiv kockkniv, broderat förkläde eller graverad skärbräda ett välkommet tillskott i köket. Välj och vraka bland presenttipsen på unika presenter och du kommer hitta en bra personlig present.

Därför är personliga presenter bäst

  • Att känna att produkten är speciellt formad för just mig är en oslagbar känsla. Därför är personliga presenter bland det absolut bästa du kan välja i present! Ett par graverade ord lyfter upp vilket gåva som helst flera snäpp. Likaså broderat namn på ett förkläde eller morgonrock. Presenterna som finns att välja på är många så det är lätt att hitta något passande.

  • Tiden är alltid en kritisk faktor när det kommer till presenter för speciella tillfällen. Därför är det väldigt viktigt att vara ute i god tid innan din personliga present ska överlämnas. Eftersom bearbetning kräver mera jobb så innebär det också att tiden att få presenten levererad är något längre än normalt. Detta är extra viktigt att tänka på vid högtider som mors dag, fars dag och veckorna innan julafton.

  • Det går inte att skicka personliga presenter i retur. Av naturliga skäl så är ju produkten personifierad för endast en person. Var därför noggrann och lägg ner tillräckligt med tid för att kontrollera eventuella stavfel och datum. Att få hem sin bröllopspresent med fel datum är inte alls roligt!

Det särklass viktigaste är att du väljer foton eller text som ska graveras väldigt noga. Eftersom personliga presenter inte går att skicka i retur så gäller det att göra rätt direkt. Att använda fel datum på en bröllopspresent eller att råka stava fel på alla hjärtans dag är såklart aldrig roligt. Därför är det viktigt att ta gott om tid på dig och dubbelkolla så att du är nöjd med dina personliga presenter, innan du lägger varorna i varukorgen.

Har du hittat en bra present där butiken inte erbjuder personifiering? Att fixa sina graverade presenter själv är fullt möjligt, men kräver en större uppoffring av din tid. Sök efter lokala företag som erbjuder gravyr och hör om det är möjligt att göra presenterna du har i tanken mer personliga. Eftersom det är så många bra butiker som är inriktade på personliga presenter så skulle vi rekommendera dig att försöka hitta en passande produkt hos något av dessa.

Gåvor med foto är oerhört populärt, inte minst för att dessa presenter även är billiga. Leveranstiderna varierar beroende på vilken present du beställer men en grundregel för att få personliga presenter med foto levererade är en vecka. Värt att tänka på är att butikerna ofta skriver ut från x antal dagar. Notera just ordet från och att leveranstiderna kan bli betydligt längre. Därför är det av högst vikt att vara ute i god tid. En sen present kan vara okej ibland. Vid många festligheter som bröllop, student eller födelsedagskalas är det dock inte så snyggt att komma tomhänt.

Det finns så mycket fint som går att göra personligt för en väldigt billig slant. Vad sägs om en nyckelring med foto för under 100 kronor? Eller en graverad tekopp för strax över hundralappen. Många personliga presenter är prisvärda men det kostar indirekt för att du behöver lägga tid för att gåvan ska bli så bra som möjligt.

Personliga julklappar

Personliga julklappar – Unikt gör alltid succé på julafton

Det råder inte tveksamheter att det är i juletider som personliga gåvor i form av julklappar är som allra populärt. Julen, där den stora ”presentdagen” julafton är höjdpunkten, kommer för många vara årets absolut bästa dag. När gav du bort en personlig julklapp senast? Oavsett om det var många år sedan eller fjolårets jul så är det alltid rätt att ge något personifierat i år igen!

När det handlar om personliga julklappar är det extra viktigt att börja presentjakten i god tid innan det 24/12. Inte nog med att produkten som väljs ut endast ska personifieras. Julklappen ska även trängas med många hundratals andra personliga julklappar. Butikerna som är bäst inom området (se tips högre upp på sidan) har i regel som mest att göra veckorna innan jul. Resultatet kan bli långa väntetider och en del av e-handlarna sätter även köpstopp väldigt många dagar innan julafton. Ja inte köpstopp i exakt mening, men ett datum då leverans av personliga julklappar utlovas.

Är det långt innan jul än så länge? Det är aldrig fel att börja julklappshandlen. Ju tidigare du börjar shoppa personliga julklappar desto mindre blir den traditionella julklappsstressen i december.

Tipsa om presenttipsen på personliga presenter, välj din plattform!

Personliga presenter - Guide med tips på unika gåvor som blir personifierade med gravyr brodyr eller foto

Uppdaterades 6 december, 2023