Hitta 2023 års bästa tomtemasker – För vuxen & barn

Att klä ut sig till jultomten är helt klart ett festligt sätt att fira julen, och en viktig del av denna utklädnad är tomtemasken. Tomtemasken ger dig möjligheten att verkligen förvandlas till karaktären, att anta jultomtens ikoniska vita skägg och röda kinder. Det är denna detalj som tar din utklädnad från en enkel röd dräkt till en fullständig jultomteförvandling.

Tomtemasker kommer i en mängd olika stilar och material, vilket gör det möjligt för alla att hitta en som passar deras behov och komfortnivå. Vissa är hela ansiktsmasker, som täcker hela ansiktet och huvudet, medan andra bara är skäggmasker som täcker underdelen av ansiktet. Vissa är gjorda av syntetiskt hår för att ge en realistisk känsla, medan andra är gjorda av plyschmaterial för extra komfort.

Tomtemasken är inte bara för de som klär ut sig till jultomten, utan den kan också vara ett roligt tillbehör för alla som vill lägga till lite extra festlighet till deras julklädsel. Den kan användas vid familjefester, företagets julfest eller till och med vid utomhusevenemang som exempelvis julmarknader. Det finns inget som säger ”julstämning” lika effektfullt som att se en grupp människor med tomtemasker.

Det viktigaste med tomtemasken är kanske all glädje och underhållning den kan ge. Att se någon förvandlas till jultomten med en tomtemask kan skapa leenden och skratt, och hjälpa till att sprida den glada stämningen som julen handlar om.

Så oavsett om du planerar att klä ut dig till jultomten, eller bara letar efter ett roligt och festligt tillbehör så är en tomtemask ett utmärkt val. Låt oss dyka djupare in i den underbara världen av tomtemasker och se hur de kan göra ditt julfirande ännu mer magiskt.

Handla tomtemask på nätet

Nedanstående butiker är de som Presentguiden tycker är bäst när det är dags att handla tomtemask på nätet. Upptäck mäktiga utbud av tomtemasker till såväl vuxen som till barn.

Tomtemasker

Första stället du besöker i jakten efter en bra, billig och naturtrogen tomtemask- Även en del del annorlunda tomtemasker som exempelvis Grinchen, perfekt för dig som vill skoja till det rejält.

Välj rätt tomtemask - Att tänka på innan köp

Välj rätt tomtemasker – Att tänka på innan köp

När det är dags att välja en tomtemask så tycker Presentguiden att det finns några viktiga saker att tänka på för att säkerställa att du är nöjd med ditt val.

1. Komfort: Komfort är nyckeln när du väljer en tomtemask. Du kommer sannolikt att ha på dig masken under en längre tid och därför är det viktigt att den sitter bekvämt på ditt ansikte. Se till att masken är tillräckligt rymlig för att du ska kunna andas, prata och röra dig fritt.

2. Material: Tomtemasker tillverkas i en mängd olika material, från plysch till syntetiskt hår och plast. Vilket material du väljer beror på dina personliga preferenser och hur realistisk du vill att din tomtemask ska vara. Plysch och syntetiskt hår kan ge en mjukare och mer realistisk känsla, medan plast kan vara mer slitstarkt och lättskött.

3. Stil: Det finns många olika stilar av tomtemasker att välja mellan. Vissa täcker hela ansiktet, inklusive hår, skägg och mustasch. Andra designer innehåller bara skägg och mustasch. Det finns även masker som inkluderar tomtens ikoniska röda luva. Valet av stil beror på hur komplett du vill att din tomtekläder ska vara. Att skaffa en tomteluva att använd till tomtemasken kan varmt rekommenderas.

4. Kvalitet: Som med alla produkter, får du ofta vad du betalar för. Billigare tomtemasker kan vara bra för enstaka användning, men om du planerar att använda din tomtemask år efter år kan det vara värt att investera i en mask av högre kvalitet som kommer att hålla längre.

5. Storlek: Slutligen, se till att välja en tomtemask som passar din huvudstorlek. En mask som är för liten kan vara obekväm och begränsa dina rörelser, medan en mask som är för stor kan ha svårt att hålla sig på plats.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta den perfekta tomtemasken för ditt julfirande.

Gör egen tomtemask - Steg för steg guide

Gör en egen tomtemask – Så går du tillväga

Att göra en egen tomtemask kommer bli ett roligt julprojekt. Spana in Presentguidens enkel steg-för-steg guide för att skapa din egen tomtemask.

Steg 1: Samla dina material Du kommer att behöva följande material:

  • Vitt och hudfärgat filttyg
  • Sax
  • Lim (textillim eller varmt lim fungerar bäst)
  • Elastisk snodd
  • En penna eller textilpenna

Steg 2: Skapa mallen Rita upp en maskform som passar ditt ansikte på ett papper. Kom ihåg att inkludera hål för ögonen. Klipp ut mallen.

Steg 3: Klipp ut masken Placera mallen på det hudfärgade filttyget och rita runt den med din penna. Klipp sedan ut masken.

Steg 4: Skapa skägget Rita ett skägg på det vita filttyget. Skägget bör vara tillräckligt stort för att täcka nedre delen av masken. Klipp ut skägget.

Steg 5: Fäst skägget Använd limmet för att fästa skägget på masken. Se till att ögonhålen i masken fortfarande är synliga.

Steg 6: Lägg till elastisk snodd Mät hur mycket elastisk snodd du behöver för att masken ska passa bekvämt runt ditt huvud. Limma fast ändarna av snodden på baksidan av masken på varje sida.

Nu har du skapat din alldeles egna tomtemask. Glöm inte att låta limmet torka helt innan du använder masken. Denna guide är grundläggande och du kan naturligtvis lägga till fler detaljer som en mustasch, näsa eller till och med glittrande detaljer för att göra din tomtemask ännu mer speciell. Det är din mask, så var kreativ och ha kul!

Därför är tomtemasker så omtyckta

Har du någonsin undrat över varför du borde använda en tomtemask? Låt oss titta på det ur ett humoristiskt perspektiv.

Om du någonsin har en dålig hårdag eller om du inte har hunnit raka dig så kommer en tomtemask att lösa detta problem på nolltid. Ingen kommer att märka om ditt hår ser ut som ett fågelbo eller om du har rester av frukosten i skägget, allt är gömt bakom masken!

För det andra, om du har en tendens att röja dig själv när du försöker överraska barnen som tomte, är tomtemasken din bästa vän. Inte ens din egen mamma skulle känna igen dig bakom den lurviga vita skägget och de röda kinderna.

För det tredje, vem behöver en diet? Om du känner dig självmedveten om att ha lagt på dig några extra kilon över året, oroa dig inte. En stor, rund tomtemage är en del av paketet när du klär ut dig till jultomten!

Slutligen, om du någonsin har drömt om att förvandlas till en internationell ikon, är detta din chans. Med en tomtemask kan du bli jultomten, kort och gott. En älskad karaktär av barn och vuxna över hela världen. Och vem skulle inte vilja ha den makten, även om det bara är för en dag?

Så, nästa gång någon frågar dig varför du ska använda en tomtemask, har du fyra fantastiskt roliga skäl att ge dem.

Dela gärna sidan om tomtemasker i sociala medier, det uppskattas!

Uppdaterades 16 maj, 2023