Vädervarnare – Present som förutspår vädret

Är du sugen på att ge bort ett stormglas som present? En mycket bra idé eftersom stormglas både är spännande och snygg inredningsdekoration! Vädervarnare, som är ett annat namn för stormglas, passar att ge till vem som helst och har en härlig mystik över sig. Beroende på vilket väder som väntas så bildas kristaller av olika form och färg i stormglasen. Eftersom vi är många som älskar att prata om vädret så är dessa stormvarnare en storsäljare, inte minst i juletider för att ge som julklapp.

Presentguiden har gjort sitt bästa för att guida till de coolaste, finaste och mest kvalitativa stormglas som finns att köpa på nätet. Genom att klicka in till respektive tips så kan du även jämföra priser hos flera e-handlare. Desto billigare stormglas ju mera blir över till andra presenter.

Vilken vädervarnare/stormglas tror du kommer att uppskattas bäst?

Köp stormglas på nätet – Bra butiker att besöka

Många av ovanstående stormglas finns hos en rad olika återförsäljare. Därför är det smart att jämföra butiker för at hitta just det stormglas du vill ge bort, till billigast pris.

Blixtsnabba leveranser och tre av dom absolut populäraste modellerna: Moln, jordglob och droppe. Ett bra ställe att shoppa stormglas på med andra ord!

Direkt till butikens alla stormglas
Direkt till butikens alla stormglas
Direkt till butikens alla stormglas

Vädervarnare som inredning

Ett stormglas är så mycket mera än endast något som förutspår vädret. Nu för tiden har vi betydligt bättre tjänster för att se om det är regn, snö eller dimma på ingång. Du ger bort gåvan mest för att den är en mystisk present som är väderrelaterat! Stormglaset kommer blir en cool blickpunkt som garanterat kommer få en central roll av hemmet alla inredningsdetaljer.

Eftersom många av de stormglas som presentguiden tipsar om även har en vacker bottenplatta så blir det lätt att placera ut glaset. Tänk dock på att stormglas inte mår bra i direkt solljus. Ska produkten fungera som allra bäst så är en ostört plats utomhus rekommenderat. Ett annat namn för stormglas är väderglas. Kärt barn har många namn brukar det väl heta?

Stormglas förutspår väder – Med anor från 1750-talet

Sitter du och funderar vart stormglas kommer ifrån från början? Sägen säger att det var Charles Darwin som använde stormglas på sitt skepp på väg mot Galapagosöarna. Funktionen som Stormglaset skulle ha var att förutspå vilken väder som komma skall. Därför spelande hans stormglas en avgörande roll för att kunna förbereda sig på kommande oväder.

Stormglas reagerar genom att vätskan ändrar form när ändringar på atmosfären uppstår. Beroende på vilket väder så ser ert stormglas alltså olika ut, och det är just dessa olika skepnader som gör presenten mystisk och spännande!

Några exempel på kristallernas form är;

  • Om vätskan i stormglas syns klart och tydligt, alltså inga kristaller alls, så ska också vädret vara klart. Inga, eller väldigt få, moln på himlen och vi kan förhoppningsvis se fram emot en fin dag.
  • Uppstår små kristaller i stormglas så kan detta vara tecknet för att åska är på väg in. Det är med andra ord läge att förbereda sig på busväder.
  • När kristallerna är helt synliga så kommer fukta och eventuellt dimma in. Visar stormglaset dessa kristaller är det alltså ingen idé att ta med solglasögonen ut.

Tänk på att stormglas inte är någon exakt vetenskap och visar inte alltid rätt väder.

Vädervarnare & Stormglas - Presenter som förutspår inkommande väder

Förbered stormglas för att fungera

Som vi varit inne på så är stormglas till stor del inredningsdekorationer. Sådana vill vi såklart helst ha inomhus, eller vad tycker du? När ni placerar ert stormglas inomhus så tänk på att inte utsätta glaset för direkt solljus. Det är också värt att tänka på att det tar tid för stormglas att vänja in sig. Ungefär 2-3 veckor på samma ställe sägs vara bra för att stormglaset ska kunna fundera så bra som möjligt.

Åter igen, ta stormglas med en nypa salt. Även fast inte vädret visas helt korrekt så är det inte en sämre present för det. Allt som har med väder att göra är sådant som berör. För vem gillar inte att prata väder så att säga?

Guida dina vänner till fina stormglas & vädervarnare, din hjälp uppskattas!

Uppdaterades 17 augusti, 2022