Tänd vinterns mörker – En guide till förtrollande julbelysningar 2024

Surfar du runt efter julbelysning som kan fylla hemmet med härlig julstämning? Då kommer Presentguiden vägleda dig till 2024 års allra bästa julbelysning, för alla rum och miljöer! Här på sidan så kommer vi ta med er på en sagolik resa genom tidens gång, från de första gnistorna av julbelysning till dagens glittrande spektakel.

Det började för hundratals år sedan, då våra förfäder hängde upp levande ljus i julgranen, trots att de visste att det var en riskabel affär. Men de ville ha ljus i mörkret, och tänk vilken glädje de små flammorna måste ha spridit. Så föddes julbelysningens tradition, i en tid då ljus betydde mer än bara skönhet.. det var ett symboliskt ljus i vintermörkret och ett tecken på hopp och en förväntan på ljusare tider.

Vips, nu är vi inne i 1800-talet, och tack vare uppfinnaren Thomas Edison så föddes den elektriska julbelysningen. Nu kunde vi äntligen lysa upp våra hem utan risk för brand. Vilket framsteg!

Idag har vi massor av fantastiska alternativ för julbelysning, både för inomhus och utomhus. Allt från den traditionella ljusslingan som slingrar sig runt granen till innovativa LED-lampor som kan ändra färg med hjälp av en app. Fönsterbågar och balkonger blir till mästerverk av ljus där de skapar en magisk atmosfär som bara julen kan.

Inomhus är det vanligt med adventsstjärnor och ljusstakar, traditionella ljuskällor som förvandlar ett vanligt rum till en julidyll. De är inte bara vackra, de bär också på en lång historia och tradition.

Och det stoppar inte där.. tekniska framsteg pågår ständigt vilket gör att vi kan leka med ljuset på sätt vi aldrig kunnat föreställa oss. Trådlös teknologi och appstyrning låter oss kontrollera ljusstyrkan, byta färger och till och med sätta på och stänga av ljuset på distans. Det är fantastiskt vad teknologin kan göra, inte sant? Att komma hem till sitt hem och all julbelysning redan är tänd är något som verkligen ger ett härligt välkomnande.

Men genom alla dessa förändringar, genom århundraden av utveckling och innovation, finns det en sak som inte har förändrats.. känslan av att tända julbelysningen. Den magi det ger, den glädje det sprider och den värme det skapar är oersättligt. Belysning i stor skala hör helt enkelt hemma under julen 2024.

Handla julbelysning på nätet

Önskar du shoppa din julbelysning? Då tycker vi att nedanstående är några utmärkta ställen att börja julbelysningsjakten på! Med imponerande utbud av juliga belysningar så är chansen stor att du hittar exakt vad du söker efter där.

Billig julbelysning

Ingen avdelning som är gjort för endast julbelysning men likaväl så kan vi hitta många coola belysningar till julen hos denna prisvänliga e-handel. Vad sägs om ett ljusnät för buskarna eller en laserprojektor med julmotiv? Som sagt, kända för billiga priser, så chansen att göra ett bra fynd är hög.

Stort utbud lysande julfigurer för utomhusbruk - Juldekorationer utvalda tips av experter
Julbelysning att pynta med både inomhus och utomhus - Juldekoration

Stort utbud av dekorativa julbelysningar för att pynta både inomhus och utomhus. Helt klart en butik du inte vill missa när du söker efter bästa julbelysning 2024.

Hitta julbelysning online - Stort utbud av belysning till julen 2023

Som namnet avslöjar så finns det gott om belysning att välja och vraka på hos denna omtyckta e-handel. Med ett mäktigt utbud av julbelysning så tycker Presentguiden att det är ett naturligt stop för alla som söker efter stämningshöjande julbelysning 2024.

Smart julbelysning - För bruk både utomhus och inomhus

Önskar du sätta upp smart julbelysning för balkong, fönster, granar och dörrar? Då vill du verkligen inte missa att spana in butikens utbud av julrelaterade belysningar!

Exklusiv julbelysning

Dyrare och lyxigare julbelysning för dig som har många tusenlappar över att lägga på pynt som verkligen drar ögonen till sig.

Olika slags julbelysningar

Det finns inget som signalerar att julen är här mer än när ljusen tänds och allting blir varmt, glittrande och magiskt. Varje typ av julbelysning bidrar på sitt eget unika sätt till julmyset. Här nedan fördjupar sig Presentguiden.se på några av de mest populära:

  • Julgransbelysning: När det gäller julgranen så är ljusslingor den eviga favoriten. Deras varma skimmer gör varje gran till en lysande stjärna i vintermörkret. Du kan välja mellan traditionella vita ljus eller gå för en färgglad slinga som ger extra mycket glädje. Julgransbelysningen är det som förvandlar en helt vanlig gran, eller konstgran, till en riktigt julgran!
  • LED-belysning: LED-lampor har blivit ett populärt val för julbelysning tack vare deras energieffektivitet och lång livslängd. De finns i ett otal olika färger och stilar, och du kan till och med styra vissa med en app för att ändra ljusstyrka och färg.
  • Adventsstjärnor: Dessa traditionella ljusdekorationer hänger vi i våra fönster för att välkomna julen med sitt varma, mjuka sken. De ger hemmet en mysig och välkomnande atmosfär. Tänk på att din adventsstjärna ska vara redo att skina redan till första advent.
  • Adventsljusstakar: Ännu en klassiska julbelysning för fönstret. Dessa eleganta ljusstakar ger en stilig och sofistikerad touch till ditt julhem. Alla underbara adventsljusstakar kommer garanterat att skapa ett vackert sken som kan ses både inomhus och utomhus.
  • Julby med belysning: Dessa charmiga miniatyrbyar är ett underbart sätt att skapa en mysig julstämning i ditt hem. Belysningen i de små husen ger julbyn liv och skapar en känsla av magi och undran.
  • Julgirlanger: En annan fantastisk detalj för juldekoreringen. Med sin belysning ger de värme och karaktär till både inomhus och utomhusutrymmen. De kan draperas över dörrar, hängas på väggar eller viras runt julgranen. Nu för tiden så finns det gott om bra julgirlanger med batteri, så du behöver inte ens vara när ett eluttag för att få denna omtyckta julbelysning att lysa.
  • Julkransar med belysning: Dessa lägger en gnista till traditionen med att hänga en julkrans på dörren. Ljusen gör att kransen lyser upp och blir ett vackert fokuspunkt. Gör du en egen julgrans och lindar runt en ljusslinga eller köper du en färdig julkrans?
  • Projektionsljus: För den som vill skapa en riktig ljusshow är projektionsljus det perfekta valet. Dessa kan projicera allt från glittrande snöflingor till dansande jultomtar på ditt hus.
  • Utomhusbelysning: Här finns allt från ljusdekorerade trädgårdstomtar till ljusfigurer och ljusträd. De kan förvandla din trädgård till ett glittrande vinterlandskap. Se till att välja ljus som är gjorda för att tåla väder och vind!

Julbelysning kan göra en stor skillnad när det gäller att skapa rätt stämning under julen. De lyser upp våra hem, våra gator och våra hjärtan! Att förvandla den mörkaste tiden på året till den mest magiska är något som vi alla älskar. Oavsett vilken typ av belysning du väljer så kommer den säkerligen att bringa mycket glädje och värme till din jul. Och kom ihåg, det finns inget rätt eller fel när det gäller julbelysning.. det viktigaste är att du hittar något som får ditt hjärta att stråla lika mycket som ditt hem!

Då ska julbelysningar sättas upp - Tips på passande tillfällen

När ska belysning upp till julen 2024 – Vanliga tidpunkter

Frågan om när man ska sätta upp sin julbelysning har besvarats på många olika sätt genom åren.. och sanningen är att det verkligen inte finns något rätt eller fel svar. Det handlar om vad som känns rätt för dig, och vad som ger dig den där varma, glada känslan av jul. Men låt oss dyka ner i några populära tankar kring detta:

För de allra ivrigaste julälskarna så kan ljusbelysningar börja tändas så tidigt som den första dagen i november. När Halloween är över och det blir mörkare, känner många att det är dags att börja tända ljusen och låta julmagin börja. Men kom ihåg, det är helt okej att vänta lite längre om du inte är redo att dyka in i julen fullt ut ännu.

En annan populär tidpunkt är Advent, vilket traditionellt börjar den fjärde söndagen före jul. I Sverige tänds ett ljus i adventsljusstaken varje söndag fram till jul, vilket blir en naturlig tidpunkt för att börja tända upp resten av hemmet också. Det här är en tid då många börjar känna den riktiga julstämningen och är redo att sätta upp sin belysning.

Om du är mer av en traditionell person så kan du vänta tills Lucia, den 13 december. Denna dag markerar officiellt början på julfirandet i många delar av Sverige, och det är en perfekt tidpunkt för att sätta upp både julbelysning och andra juldekorationer.

Men om du är en av dem som föredrar att vänta tills närmare julafton så är det givetvis också helt okej. Många väljer att sätta upp sin julbelysning runt 20-23 december, precis lagom för att njuta av den under julafton och några dagar till.

Det viktigaste är att du gör det som känns bäst för dig. Oavsett om det är i början av november eller precis innan julafton, så kommer ditt hem att lysa upp vinternatten och sprida julstämning till alla som ser det. Lycka till med att tända dina julbelysningar och skapa din egen personliga julfest!

Julbelysning - Utomhus figurer

Julbelysning som sticker ut – Utomhus figurer

Det finns få saker som signalerar ”julstämning på hög nivå” lika starkt som julbelysning utomhus i form av figurer! Det är som att förvandla din trädgård till en magisk vinterlandskap, ett slags miniatyr Nordpolen, direkt utanför ditt eget hem. Låt oss förklara varför detta är ett så roligt och charmigt val när det gäller att fira våran favorithögtid, julen.

För det första är det helt enkelt kul att ha en lysande tomte, ren eller snögubbe blinkande i natten. Den visar ditt engagemang för julen på ett otvetydigt sätt, sprider glädje till alla som passerar och ger ett leende till ansiktet på alla som ser det. Det är ett utmärkt sätt att uttrycka din personlighet och visa ditt kärlek till säsongen.

För det andra, julbelysning utomhus i form av figurer är också ett roligt projekt att sätta upp. Att bestämma var de ska placeras, hur de ska ordnas och hur de bäst visas upp kan vara ett roligt familjeprojekt. Det ger en möjlighet att skapa minnen och att börja en ny familjetradition.

Sen finns det något oemotståndligt charmigt med att se ditt hem omvandlas till ett strålande vinterunderland varje kväll när solen går ner. Det är en daglig påminnelse om den magiska stämningen i säsongen, något som lyser upp mörka vinterkvällar och gör ditt hem till ett fokus för grannskapet.

Slutligen är det värt att tänka på att julbelysningar likt dessa är att alla de människor som går förbi kommer att glädjas åt ditt arbete. Vare sig det är barn som vandrar förbi, ögon vidöppna av förundran, eller grannar som ger ett uppskattande nick, att skapa glädje för andra är alltid en belöning i sig!

Så, om du vill ha lite extra kul i år, varför inte överväga julbelysning utomhus i form av figurer? Det är ett roliga, charmiga och minnesvärda juldekorationer.

Figurer jul 2023 - Julbelysning för att julpynta utomhus på gården eller balkongen

Hjort, björn, ren, älg, jultomten eller snögubbe. Vilken figur ska få pryda din utomhus julbelysning till julen 2024?

Dela information om julbelysning

Uppdaterades 6 januari, 2024