Tips på presenter som är okej för miljön

Söker du efter bra presenter till miljövän? Då är det en hållbar present som kommer göra din miljömedvetna vän som allra gladast! Att välja rätt sorts presenter som är bra för miljön är en utmaning, som kräver några konkreta presenttips. Presentguiden har gjort sitt yttersta för att hjälpa dig att upptäcka presentalternativ som gör både mottagaren och planeten glada.

Återvinning är något som står högt i kurs hos alla miljövänner. En optimal hållbar present eller julklapp är därför att återanvända något du redan äger. Ge bort den där gamla weekendbagen som ligger och skräpar i garderoben eller kanske ett par skidor som du inte åkt på under de senaste åren. Listan på antalet saker som vi äger men sällan använder kan göras lång.

Det andra tipset på hållbara presenter är att välja naturliga material. Ett exempel kan vara ett ge bort ett mjukt lammskinn i julklapp. Träprodukter är även de ett bra exempel på material som är naturligt och hållbart. Såklart så går det åt en hel del energi för att producera presenter. Presentguiden tror dock en trä-gåva kommer bli en omtyckt present till miljömedveten.

Att välja ekologiskt odlande produkter såsom te, kaffe och frukt är alltid något som uppskattas av miljövänner. Även Eko hudvårdsprodukter och andra produkter som är tillverkade på ett mer miljömedvetet sätt är populära.

Second hand blir allt hetare, och ett utmärkt ställe att hitta hållbara presenter på. Är personen väldigt miljömedveten så kommer ditt initiativ att handla begagnade presenter verkligen att uppskattas. Ta dig till närmare Second-hand butik för att se om det går att hitta några fina presenter. Att handla där är dessutom mycket billigare, och ett sätt för dig att håla nere presentbudgeten rejält.

Överväg om du verkligen ska skaffa någon fysisk present till miljömedveten alls. Att skänka en slant till en miljöorganisation är förmodligen den mest hållbara gåva du kan välja. Även trädplantering och allt som får naturen att blomstra ingår i denna kategori av presenter.

Sist med inte minst vill Presentguiden slå ett slag för lokala presenter. Att ha en levande landsbygd med allt vad det innebär är viktigt för miljön. Att handla en hållbar present lokalt är alltid att föredra, även fast vi fokuserar på näthandel.

Hållbara presenttips – juni 2023

Här börjar jakten efter en hållbar present till miljömedveten. Det fylls ständigt på med nya presenttips, så ta gärna för vana att kolla in till Presentguiden varje gång det är dags att handla presenter & julklappar på nätet. Notera att vissa gåvor är sådana vi anser håller länge, och på så vis är miljöeffektiva.

Handla presenter som tänker på miljön – Bra butiker att besöka

Här listar vi butiker som har ett stort utbud av presenter som fokuserar på att vara miljömedvetna. Bra ställen att kolla närmare på i jakten efter den bästa julklappen eller födelsedagspresenten till miljövän.

Hållbara julklappar - Presenter i fårskinn

Många fina presenter som är gjorda av äkta fårskinn. Värma och gosiga tofflor, handskar och stoldynor är endast 3 presenttips på vad du kan ge som hållbar julklapp till din miljömedvetna vän.

Miljö presenter & julklappar - Roliga gåvor till miljövän

Med ett 50-tal utvalda miljögåvor så får vi snabbt upp ögonen för några passande presenter att överraska miljömedveten med. Vad sägs om en påse rostade larver eller smarta Makeup-pads som är tvättbara? Som sagt, många valmöjligheter och ett ställe du inte vill missa i jakten efter presenter som pushar för en bättre miljö.

Julklappstips miljövän

Namnet avslöjar vad du kan hitta här, äkta fårskinn i de flesta färger som finns! Även många andra mysiga, och hållbara, presenter som också de har med får att göra. Extra populärt att ge som julklapp men fårskinn är något som kommer bli välanvänt året om.

Shoppa begagnade presenter inom främst smycken och ädelmetaller. Så mycket fint som väntar att få en ny ägare. Den cirkulära ekonomin är helt klart bra för miljön och kommer imponera stort på den som är miljömedveten.

Fullt fokus på svenska och hållbara produkter, och visst har butiken väldigt många passande presenter till miljövännen.

Smarta presenter till miljömedveten

Spana in butikens avdelning som dom kallar för miljösmarta saker. Där finns fiffiga presenter på hur vi alla kan bli mer miljösmarta i hemmet. Allt från att återvinna till att pressa ur hela innehållet från yoghurtförpackning. Bokashi kompostering är säkert en gåva som kommer falla mycket väl in hos alla de som är miljömedvetna. Just nu kan du välj bland cirka 90 olika smarta miljöpresenter! 

Många fina hållbara presenter till små barn. Upptäck till exempel stora gosedjur i alpackaull, en utmärkt gåva som kommer hänga med genom livet.

Sprid gärna tipsen på hållbara presenter på nätet.

Uppdaterades 8 juni, 2023