Snyggt paketerade korgar med presenter

Presentkorgar har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till antika tider. Ursprungligen användes korgar för att transportera mat, dryck och andra godsaker till festivaler och högtider. Med tiden utvecklades presentkorgar till att bli mer sofistikerade och började att innehålla en mängd olika artiklar, som blev gåvor till värdarna. Denna tradition har fortsatt och utvecklats till idag, där presentkorgar är ett populärt val för att visa uppskattning till våra nära och kära.

Presentkorgar finns i många olika former, storlekar och kan lätt anpassas efter mottagarens personliga preferenser. Oavsett om det är en chokladälskare, en kaffeälskare, en vinälskare eller någon som älskar fina delikatesser så är chansen god att hitta en bra presentkorg som passar just den personen.

En av de stora fördelarna med presentkorgar är att de erbjuder en variation av olika presenter i en enda gåva. Istället för att ge en enda present, ger du flera mindre gåvor som alla har valts ut med omsorg och eftertanke. Detta skapar en spänning när mottagaren öppnar korgen och upptäcker alla de olika överraskningarna inuti.

Ett annat positivt med presentkorgar är att de ofta kommer vackert inslagna. Att presenterandet av presenter är viktigt vet vi alla, det ger en extra touch av lyx. Oavsett om det är en elegant träkorg, en rustik korg i vass eller en modern låda i papp så förstärker presentationen innehållets värde. Tänk på att det är själva upplevelsen att öppna korgen som ska vara minst lika speciell som innehållet.

Det som är allra mest tilltalande med presentkorgar är deras bekvämlighet. Istället för att stressa runt och leta efter den perfekta presenten så kan du enkelt välja en presentkorg som redan är fylld med handplockade artiklar. Och i en tid då vi alla uppskattar att spara tid och energi så är det svårt att slå bekvämligheten med en presentkorg.

Oavsett om det är en födelsedagspresent, avslutningspresenter, julklappar eller annan högtidspresent så är en presentkorg alltid ett bra val. Med sin historia, variation, presentation och bekvämlighet kommer det bli en present som säkert kommer att bli uppskattad och ihågkommen under en väldigt långt tid.

Handla färdiga presentkorgar – Med godis & delikatesser

Jakten efter bra presentkorgar på nätet börjar genom att kolla in butikerna nedan. Samtliga e-handlare har ett bra utbud av korgar som är fyllda med godis, choklad, delikatesser och andra godsaker. Se även sidan med färdiga presentboxar som även dom kan anses som en ”korg”. Utbudet av presentlådor är betydligt större än utbudet här på sidan. Upptäck vilken presentbox som är bäst just nu.

Presentkorgar med godis - Presenttips

Skicka en presentkorg direkt till någon du gillar. Mest fokus på godis i korgarna, väl värt att kolla in.

Färdiga presentkorgar med godis

Så många godiskorgar där du kan skicka med en personlig hälsning. Bra val av presentkorg till företag såväl till den du önskar gratulera på födelsedagen.

Mängder av presentkorgar, eller presentlådor, men spännande innehåll. Ett ställe du absolut inte vill missa i jakten efter bra presenter på nätet.

Frågor & svar – Allt om presentkorgar 2024

Här på Presentguiden strävar vi efter att vara den oöverträffade källan för tips på presentkorgar av alla de sorter du kan tänka dig. Varför? Därför att presentkorgar är så mycket mer än en simpel gåva, de är ett verkligt uttryck för omtanke, uppmärksamhet och kärlek. En väl utformad presentkorg kan föra med sig en hel palett av känslor.. från glädje och förväntan till tacksamhet och uppskattning. De erbjuder en unik möjlighet att verkligen personifiera din gåva, oavsett om det är fråga om att fira en högtid, ett företagsevent eller bara för att muntra upp någon. Det är därför vi investerar tid och resurser i att kurera det absolut bästa inom presentkorgar. Vi vill vara ditt första stopp på jakt efter den perfekta presentkorgen, en som lyckas fånga essensen av din uppskattning och gör varje tillfälle lite mer speciellt.


Hur kan du skräddarsy en presentkorg till olika dieter och allergier?

Att skräddarsy en presentkorg utifrån dieter och allergier är inte bara en tankefull gest, det visar också att du verkligen känner personen du ger gåvan till. Om du vet att mottagaren är vegan, kan du inkludera veganska delikatesser som choklad, nötter och frukt. För glutenallergiker finns det flera glutenfria alternativ som kakor och snacks. Om du är osäker på allergier, satsa på allergivänliga produkter som alla kan njuta av. Det här är ett presenttips som säkerligen kommer att uppskattas, eftersom det visar att du har gått den extra milen för att göra presentkorgen personlig.


Vilka kulturella överväganden bör man göra när man skapar en presentkorg med internationella delikatesser?

När du sätter ihop en presentkorg med internationella godsaker, är det viktigt att vara kulturellt medveten. Vissa kulturer har specifika regler kring mat och dryck, och att inkludera fel produkt kan vara opassande eller till och med stötande. Gör lite research för att förstå mottagarens kulturella bakgrund och preferenser. Detta är ett bra tips för att skapa en gåva som känns både tankefull och respektfull.


Hur kan en presentkorg användas som ett verktyg för anställdas välbefinnande och företagskultur?

En presentkorg kan vara ett utmärkt verktyg för att stärka företagskulturen och främja anställdas välbefinnande. Fyll korgen med hälsosamma snacks, mindfulness-böcker eller små träningsredskap. Detta är inte bara en trevlig överraskning, utan också ett sätt att signalera att företaget bryr sig om de anställdas hälsa och välbefinnande. Detta julklappstips är särskilt relevant nu när välbefinnande på arbetsplatsen får allt mer uppmärksamhet.


Vilken psykologisk inverkan har färg och design av en presentkorg på mottagarens upplevelse?

Färg och design spelar en oväntat stor roll när det kommer till upplevelsen av en presentkorg. Färger som blått och grönt kan ha en lugnande effekt, medan rött och gult kan skapa en känsla av energi och glädje. Designen bör också vara i linje med temat för presentkorgen. En elegant och välorganiserad korg kan ge en känsla av lyx, vilket gör presenten ännu mer speciell. Så här har du ett tips som kan hjälpa dig att göra din presentkorg extra minnesvärd.


Hur kan man inkludera hållbara och etiska produkter i en presentkorg utan att kompromissa med kvalitet och upplevelse?

Att välja hållbara och etiska produkter för din presentkorg är inte bara bra för planeten, men också ett starkt värdeuttalande. Satsa på organiska, rättvisemärkta eller lokalt producerade varor. Kvaliteten på dessa produkter är ofta hög, och de ger en extra dimension av omtanke och ansvarstagande till din gåva. Detta är ett utmärkt presenttips för den medvetne konsumenten och kommer garanterat att göra din presentkorg till en hit.


Gör egen presentkorg - Fixa din egna delikatesskorg

Gör egen presentkorg – 5 punkter på hur du lyckas bäst

Att skapa en egen presentkorg kan vara ett roligt, smakrikt och personligt sätt att visa att du bryr dig om någon. Här ger Presentguiden dig några saker att tänka på när du skapar din egen presentkorg på bästa sätt:

 1. Känn din mottagare: Det första och viktigaste steget är att tänka på vem mottagaren är. Vad är deras intressen? Vilka är deras favoritsaker? Är det något speciellt de har nämnt att de skulle vilja ha? Genom att skräddarsy presentkorgens innehåll efter mottagaren visar du att du har lagt tid och omtanke på presenten. Är du osäker så fråga personer i deras närhet om de vet vad den tilltänka presentkortsmottagaren kan tänkas uppskatta.
 2. Välj ett tema: Ett tema kan hjälpa dig att begränsa dina val och skapa en sammanhängande korg. Temat kan vara så enkelt som mottagarens favoritfärg, eller mer specifikt, som ett spa-tema, chokladtema eller kanske ett tema baserat på mottagarens hobby. Endast fantasin sätter gränser så försök med fördel att överraska så mycket du bara kan.
 3. Variation är nyckeln: Försök att inkludera en variation av artiklar i din presentkorg för att hålla den intressant. Kanske en blandning av ätbara godsaker, en bok, några skönhetsprodukter och något som är väldigt oväntat. På så sätt kommer din presentkorg verkligen sticka ut från mängden och bli den där ihågkomna gåvan som det pratas om resten av livet.
 4. Presentation: Sättet du presenterar din presentkorg är nästan lika viktigt som innehållet. Använd vackert inslagspapper, band och dekorationer för att skapa en visuellt tilltalande present. Kom ihåg att även själva korgen kan vara en del av presenten. Välj därför en fin korg som mottagaren kommer att kunna använda igen.
 5. Var noga med detaljerna: Små detaljer kan göra stor skillnad. Inkludera en handskriven lapp med din personliga hälsning eller kanske ett foto.

Skapa en egen presentkorg med glädje och engagemang, då kommer du lyckas bäst! Allt eftersom kommer du göra en presentkorg som är lika unik och speciell som personen du ger den till. Stort lycka till att komponera din egen presentkorg och hoppas Presentguidens tips kommer vara till stor hjälp.

10 populära innehåll – Som finns i presentkorgar

Alla butiker gör sina egna presentkorgar som innehåller olika delikatesser. Exakt vilken presentkorg du väljer beror på vad personen som ska få din gåva älskar mest av allt. Var inte rädd för att välja en korg som innehåller annorlunda smaker, vem vet kanske en ny favorit kan upptäckas? Själva syftet med en komplett presentkorg är att få smaka på spännande smaker, som man kanske inte stött på förut.

Här ger Presentguiden dig en lista med 10 vanliga innehåll som klassiska presentkorgar brukar fyllas upp med;

 1. Choklad: Inte bara en sockerchock, utan också en kärleksförklaring i ätbart format. Perfekt för den chokladbesatta vän som du alltid undrar hur de inte har förvandlats till en kakaoböna ännu. Spana in presenttips på choklad presenter för att upptäcka fin choklad att ge bort.
 2. Vin: För den vän som alltid har en anekdot om den där gången i Toscana. Du vet, den där med vingården? Perfekt för de romantiska kvällarna… eller tisdagskvällen.
 3. Böcker: För bokslukaren i ditt liv. Inget säger ”jag bryr mig” som en väl vald roman eller en inspirerande självhjälpsbok. Önskar du boktips så har såklart Presentguiden valt ut några träffsäkra böcker.
 4. Skönhetsprodukter: För vänner som alltid är på jakt efter nästa bästa ansiktsmask eller handkräm. De kommer att känna sig som om de har sitt eget hemmaspa.
 5. Ostar: För den ostopportunistiska vän som anser att allt blir bättre med ost. Om de inte redan äger en osthatt, kanske det är dags att överväga en.
 6. Te och kaffe: För mamma, pappa, syskon och kollegor som älskar att kura upp sig med en varm kopp och en bra bok. Eller för den som bara behöver lite extra hjälp på morgonen. Kanske det allra mest klassiska som majoriteten av presentkorgar består av. Här finns alla tips på kaffe presenter.
 7. Godis: Det brukar väl sägas att det finns en gottegris i var och en av oss? Hur som helst är det lätt att fullständigt älska godis, och därför är det bra att tillföra godis i en bra presentkorg.
 8. Gourmetkryddor: För matlagningsentusiasten som tror att de är nästa Gordon Ramsay. Försök att välja speciella kryddor som de vanligtvis inte har i sin personliga kryddhylla.
 9. Hobbyrelaterade artiklar: För alla de som har allt… förutom den senaste pryl inom sitt favoritintresse. Att pressa in ett nytt padel-racket i presentkorgen kommer verkligen att överraska rejält.
 10. Presentkort: För den vän som är omöjlig att handla till. Låt dem välja själva, så slipper du gissa. Spana in alla våra tips på digitala presentkort som finns på nätet. Skriv koden på ett vackert kort, som du lägger ner i presentkorgen.

Dessa 10 innehåll var endast några förslag på klassiskt innehåll. Tänk på att det finns gott om annorlunda presentkorgar som består allt möjligt, det finns inga rätt eller fel.

sprid sidan om presentkorgar på sociala medier så dina vänner kan upptäcka delikatesskorgarna

Uppdaterades 8 mars, 2024