Presenter med sommarkänsla

Söker du efter sommarpresent att överraska med? Presentguiden har plockat ut årets bästa presenter, med tydligt sommartema!

Soliga dagar på sommaren gör att vi vill ge varandra sommarpresenter. När temperaturen går upp börjar många att tänka på semestern. Och det är just till semestern som det passar bra att ge en bra sommarpresent till henne & honom. Även barn som avslutat ännu en termin i skolan skulle bli glada att fina presenter som underhåller dem under sommarlovet. Solkräm, solglasögon och solstol är andra populära presenttips för sommaren.

Är du företagare med anställda? Visa dina anställda uppskattning genom att leverera sommarpresenter. Tänk på att de minsta gåvorna kan betyda mycket. En broderad handduk kan bli sommarpresenten som kommer väl till användning på stranden. Hitta er bästa sommarpresent genom att se alla presenttips med sommarkänsla nedan. Glöm inte heller bort dig själv i sommar.

Hitta bra sommarpresenter – Presenttips december 2023

Vad representerar egentligen sommar och är en typisk sommargåva? Nedanför så ligger presentguidens favoriter, som vi tycker är utmärkta sommarpresenter! Skratt, glädje och solbränna är tre huvudingredienser för en lyckad sommar. Något som barn, föräldrar, syskon, lärare, anställda och andra kommer gilla att få till sommaren.

  • Visste du att presentguiden har letat på över 190 tips på sommarpresenter? Ladda gärna flera somriga presenttips för att maximera chansen att hitta de bästa presenterna på nätet!

Bra butiker med många sommarpresenter

Hittade du inte någon sommarpresent som kändes helt hundra? Då rekommenderas besök hos butikerna nedan. Alla har ett väldigt bra utbud på typiska sommarpresenter som passar att ge anställda, barn, partner, syskon och många flera.

Sommarpresent - Badponcho - Presenttips barn & vuxen

Namnet till trots så finns det en hel del sommarpresenter här, som exempelvis badponchos. Helt klart en butik värd att besöka när du är ute efter en mysig sommarpresent till barn eller vuxna.

Camping - Presenttips

Låt någon få uppleva en camping utöver det vanliga i sommar. Perfekt present att ge till paret eller till den som fyller jämna år.

En par nya badbyxor eller ett bikini-set är alltid bra sommarpresenter. Butiken har ett bra utbud av prisvärda badkläder för både honom & henne!

Likt namnet antyder så erbjuder mängder av fina möbler för sommarsäsongen. Att få en ny solstol som sommarpresent är det få som tackar nej till!

Unik butik som är helt inriktad på att ta tillvara på solens energi. Mängder av solcellslampor, solcellsfontäner, solcellsladdare och allt annat ni kan tänka er inom området. Väl värt ett besök för att upptäcka miljövänliga sommarpresenter!

Frågor & Svar – Allt du behöver veta om sommarpresenter

Sommar, sol och semestrar.. det är tider när vi alla önskar dela glädje och skapa minnen. Men att välja den perfekta sommarpresenten kan vara en utmaning. Därför strävar Presentguiden efter att vara din första källa att besöka för alla dina presentbehov, särskilt när det gäller sommargåvor. Vi vet att varje person är unik, och det gäller också för lala. Alla förtjänar en gåva som är lika speciell som de är, något som inte bara fyller en funktion utan också visar omtanke och uppskattning. Vi lägger därför ner både tid och hjärta i att söka upp de mest originella, praktiska och hjärtvärmande presenterna, så att du kan göra sommaren ännu ljusare för dem du bryr dig om. För när det kommer till att visa kärlek, är det inte bara tanken som räknas, det är också gåvan.


Hur kan man anpassa sommarpresenter till olika utomhusaktiviteter, som camping eller stranddagar, för att maximera upplevelsen?

Det handlar mycket om att känna till mottagarens intressen. För campingentusiasten kan en högkvalitativ sovsäck eller en portabel grill vara en fullträff. För den som älskar stranddagar kan en lyxig strandhandduk eller en strandkorg vara idealiska gåvor. Tanken är att presenten ska förstärka den redan positiva upplevelsen av aktiviteten. Oavsett om det handlar om camping, strandhäng eller picknickar, är målet att gåvan ska tillföra något nytt och värdefullt.


Vad bör man tänka på när man väljer en sommarpresent som är miljövänlig och hållbar?

Hållbarhet är en allt viktigare faktor att överväga. Tänk på material och produktionsprocess när du väljer en sommarpresent. Välj produkter som är tillverkade av återvunnet eller biologiskt nedbrytbart material. Försök även stödja lokala företag som har hållbarhet som en del av deras affärsmodell. En hållbar present är inte bara bra för miljön, den är ofta också mer hållbar och långvarig.


Vilka är de mest originella DIY-sommarpresenterna som inte bara är personliga utan också praktiska?

DIY-sommarpresenter som hemgjorda badsalter, solhattar eller picknickkorgar med handplockade godsaker kan vara fantastiskt personliga och praktiska. Det personliga inslaget visar att du lagt tid och omtanke, och det praktiska elementet säkerställer att gåvan kommer att användas. Det är en win-win som uppskattas och som skapar minnen.


Hur kan en sommarpresent förbättra välbefinnandet och minska stressen under de varma månaderna?

En genomtänkt sommarpresent som en hängmatta eller en aromaterapi-diffuser för utomhusbruk kan verkligen förhöja välbefinnandet. Dessa gåvor uppmuntrar till avkoppling och hjälper mottagaren att ta en paus från sommarstressen. Det handlar inte bara om fysiska föremål, utan även om att skapa en atmosfär av lugn och njutning.


Vilka sommarpresenter är särskilt uppskattade av äldre personer och varför?

Äldre personer värdesätter ofta kvalitet och funktionalitet. En ergonomisk trädgårdsstol eller en elektronisk färgläggande parasoll kan göra underverk för deras komfort och njutning under sommarmånaderna. Även bärbara fläktar eller en snygg hatt med UV-skydd kan vara mycket uppskattade. Det handlar om att göra sommaren mer njutbar och bekväm för dem, vilket i sin tur visar att du bryr dig.


Utmärkta sommarpresenter – Topp 8 just nu

Så du vill hitta några härliga sommarpresenter till dina vänner, familj eller kanske till dig själv? Sommaren är ju bästa tiden för att koppla av och njuta av solen, och då passar det mer än bra att fira den med en passande present! Här är kommer Presentguidens tips på utmärkta sommarpresenter som kommer att bli uppskattade av alla.

  1. Hängmatta: En hängmatta är den ultimata sommarpresenten för att koppla av och njuta av det fina vädret. Ge bort en hängmatta i färgglada mönster och låt mottagaren njuta av sköna stunder i trädgården, på balkongen eller varför inte vid stranden? Se alla presenttips på hängmattor för att välja ut den bästa sommarpresenten till henne eller honom.
  2. Picknickkorg: En picknick full med godsaker är ett underbart sätt att spendera en ledig sommardag. Därför är en fin picknickkorg fylld med goda råvaror och allt som behövs för att duka upp en härlig måltid utomhus är en utmärkt presentidé på sommarpresent. Fundera om du även ska fylla upp korgen eller om det mottagaren av din gåva får fixa det själv.
  3. Solhatt: En snygg solhatt skyddar inte bara mot solens starka strålar utan är också en modemedveten accessoar. Ge bort en stilren solhatt i en färg och modell som passar mottagaren, och hjälp dem att hålla huvudet svalt och skyddat i sommarvärmen.
  4. Vattenflaska: En snygg och funktionell vattenflaska är en oumbärlig följeslagare under varma sommardagar. Se till att välja en flaska som är lätt att bära med sig och håller vattnet kallt länge. Presentguiden rekommenderar en vattenflaska med gravyr som sommarpresent. Personliga presenter är alltid det bästa valet!
  5. Strandlakan: Ett stort och mjukt strandlakan är en nödvändighet för alla som planerar att spendera tid på stranden under sommaren. Välj ett färgglatt mönster och en kvalitet som håller länge så blir det garanterat bli en uppskattad sommarpresent.
  6. Sommarläsning: En bra bok är en träffsäker sommarpresent för den som vill slappna av och försvinna in i en annan värld under lediga sommardagar. Välj en bok som passar mottagarens smak och kanske även något som är lättläst och passar för sommarläsning. Önskas tips så spana in Presentguidens boktips på böcker som sticker ut från mängden.
  7. Solkräm: Solkräm är en viktig del av sommaren och en omtänksam sommarpresent för den som gillar att vara utomhus. Se till att välja en solkräm med högt skydd och en formula som är vattenresistent.
  8. Glassformar: Sommar och glass går hand i hand, inget snack om saken. Ge bort roliga formar för att göra egna glasspinnar eller isglass. Det blir ett kreativt och smaskigt sätt att svalka sig under varma sommardagar.

Oavsett vilken sommarpresent du väljer kommer den säkert att bli mycket uppskattad. Det viktigaste är att den passar mottagarens intressen och kommer vara till stor hjälpa för dem att njuta av sommaren till fullo.

Dekorationer för att fixa sommarfest

Sommarpresenter i all ära men tänk på att ditt bidrag till sommarfesten kan vara en del av gåvan. Fixa stämningsfulla flamingos eller bordsdekorationer av exotiska frukter. Små tillbehör är det som kommer göra er sommarfest till den bästa någonsin. Besökarna älskar säkert att lägga ut foton på sociala medier. Därför är det viktigare än någonsin med alla dekorationer till sommarfesten.

Sommarpresenter till lärare & fröken

Tack läraren för terminen – Med fin sommargåva

Står kompassen inställd för att hitta sommarpresent till lärare som undervisad dig eller dina barn? En liten sommarpresent är ett fint sätt att tacka för allt läraren har lärt ut under terminen, som nu tar slut. Är det skolavslutning på sommaren så brukar blommor vara en del av presenten. Att kombinera blommorna med en graverad penna, lyxig godisburk eller en box med godsaker är ett välkommet tillägg.

Ord väger tyngt och kommer betyda väldigt mycket för din lärare. Därför kan vi rekommendera en personlig gåva till sommaren. Välj ord som: tack för allt år 2021, världens bästa lärare eller annan tacksamhetsfras. Läraren kommer bli rörd, och känna sig uppskattad av er!

Se presentguiden sida med alla presenter till lärare >

Sommarpresent - Personal, företag & anställda

Sommarpresent till anställda – Bra start på semestern

Visst är det vanligt med sommarpresent från företag. Även fast det inte avdragsgillt så väljer många företagare att belöna sina anställda med något fint när det vankas semester. Genom att ge sommarpresent till personal kommer de få en glädjande start på ledigheten. Att ta med sig ett bra avslut från arbetsplatsen är viktigt! Istället för att gå runt och tänka om det är dags att söka nya jobb i sommar så kommer gåvan bli sista minnet. Ett bra minne, och alltså är det viktigt för dig som företagare att visa uppskattning för din personal.

Eftersom en sommarpresent ofta är liten så är det en billig investering som förhoppningsvis kommer betala tillbaka sig många gånger om.

Kortfattat om sommarpresenter

Det finns inga tillfällen då du är tvingad att ge presenter. Just sommarpresent är absolut inget måste, men desto finare och mera uppskattat brukar sommarpresenterna att upplevas! Lärare, personal och anställa brukar i regel inte förvänta sig en sommarpresent. Har läraren varit guld värd och alltid funnits där för barnen? Då är det omtänksamt att överräcka en sommarpresent som tack för allt. En bra start är att fundera om just den person du har i tanken har gjort sig förtjänt av en sommarpresent eller ej.

En vanlig missuppfattning är att en sommarpresent måste ha med sommaren att göra. Visst är personliga badhanddukar, grilltillbehör och strandsaker helt klart vanlig sommarpresenter. Tänk på att din sommarpresent kan vara allt mellan himmel och jord. Om gåvan kan användas direkt gör den såklart desto bättre. Att utgå från vad kvinnan, mannen eller barnet gillar ger alltid bästa förutsättningar att hitta sommarpresenter som prickar mitt i prick. Fördras lugna hemmakvällar framför en bra serie? Då kommer säkert en mysig pläd vara den perfekta sommarpresenten, även fast filtar och plädar kanske inte korrelerar med sommaren värme.

Presentguiden tror att de flesta presenter som köps kostar runt 500 kronor. Och visst prisnivån lagom för en sommarpresent? Utgå aldrig från priset i sig utan vad sommargåvan kommer leverera för värde för dina anställda, lärare eller barn. Ibland blir de billigaste sommarpresenterna de som kommer uppskattas mest i sommar!

Sprid solsken och glädje med sommarpresenter, välj din plattform!

Sommarpresent

Uppdaterades 7 september, 2023