Tips på bra dopgåvor på nätet – Till pojke eller flicka

Är du bjuden på dop och är ute efter en bra doppresent till pojke eller flicka? Eftersom du precis har landat på presentguiden, Sveriges största presentsajt, så är chanserna goda att hitta några intressanta doppresenter! När det kommer till denna sortens presenter så finns inge rätt eller fel. Många upplever det svårt att veta vilken doppresent som är passande att ge bort. Allt från en mjuk filt till en sparbössa med graverat datum är exempel på bra presenter att ge på dop.

En första fråga som kan vara bra att svara på är om dopgåvan ska det vara något för nuet? Eller ska presenten sparas för framtiden? Graverade & broderade produkter som är personliga doppresenter är populärt att märka upp med dopdatumet. För att enkelt se passande presenter med gravyr med mera så koll in butikstipsen längre ner på sidan. De har många fina doppresenter som går att beställa med personifiering. Tänk dock på att vara ute i god tid eftersom personliga doppresenter ofta kräver ett par dagars längre leveranstid.

Presenttipsen nedan kommer få in er på rätt spår. Vi önskar all framgång i presentjakten efter doppresent och hoppas att alla tips är till stor hjälp!

Tips på utvalda doppresenter från populära butiker

Presenter till pojke eller flicka

Klassiska, personliga och lyxiga dopgåvor som kommer göra succé

Presenttips på dop present – juni 2023

Nedan kommer 35 utvalda tips på bra doppresenter att laddas. Känns inte något av de aktuella tipsen helt hundra bra? Då finns betydligt flera presenttips på doppresenter hos butikerna som du ser ännu lägre ner på sidan. Varmt lycka till i jakten efter den bästa doppresenten 2023!

Handla doppresent online – Butikernas egna presenttips

Kändes inget av våra tips på doppresent bra nog? Nästa steg i jakten efter den bästa doppresentenen till pojke eller flicka är att besöka några omtyckta e-handlare- Butikstipsen nedan har alla ett bra utbud av fina doppresenter. Hitta gåvor som går i klassisk stil likaväl som annorlunda doppresenter som överraskar maximalt.

Doppresent med egna foton - Bra presenter till dop

Bäst på doppresenter med eget val av foton. Utbudet är stort och dina möjligheter att skapa en personlig doppresent som kommer bevara minnet från denna speciella tidpunkt är goda. Ett ställe du inte ska missa i jakten efter klassiska doppresenter på nätet!

Originella doppresenter

Babyfiltar, badroick til bebisar, söta gosedjur med namn och många andra klassiska originella doppresenter som kommer göra succé, hos både dopets huvudperson och de nyblivna föräldrarna.

Personliga doppresenter med gravyr

Här står det personlig och graverade i centrum. Kända för bra kvalité och snabba leveranser, ett bra ställe att shoppa doppresent på med andra ord.

Personlig doppresenter kommer säkert bli uppskattat att använda senare i livet. Välj bland mängder av gosedjur, bestickset, filtar och många andra träffsäkra presenter till pojkar och flickor som ska bli döpta.

Lyxig doppresent i form av tidlösa smycken från ett mycket omtyckt varumärke. Har du cirka 1000 kronor att lägga på namngivningspresent så spana in butikens utvalda presenttips på doppresenter närmare.

Bitleksaker, mössor, haklappar och många andra smarta doppresenter som garanterat kommer bli något som går hem.

Personliga gåvor för hela slanten och en hel del bra doppresenter. Några exempel är personliga bodys, personliga ljus, personliga posters och träskyltar. Helt klart värt ett besök i jakten efter en bra doppresent till pojke eller flicka.

Klassisk doppresent – Sparbössa för framtiden

Sparbössa doppresent

Sparbössor är en klassisk doppresent som kommer hänga med den nydöpta bebisen genom livet. Perfekt för att lära sig mera om ekonomi och att spara slantar. I skrivande stund har butik 20 stycken fina sparbössor som är redo att ges bort som doppresent!

Doppresent som alltid gör succé – Gosedjur med brodyr

Mjukisdjur doppresent

Gosedjur med namn är alltid en omtänksam doppresent som går exakt lika bra att ge till den döpa killen som till flickan. Bilden visar endast ett axplock över vilka gosedjur som du själv bestämmer brodyr på. Billig, uppskattad och träffsäker doppresent som går hem, kolla in alla gosedjur nu!

Doppresent med bra känsla

Att hitta den perfekta doppresenten kan vara en utmaning som kräver eftertanke. Du vill helst välja en doppresent som kommer att vara minnesvärd och uppskattad för en lång tid framöver. Därför är det viktigt att tänka på barnets behov och eventuella intressen i framtiden. Bra doppresenter ska helst också vara meningsfullt för de nyblivna föräldrarna.

Här kommer några tips på doppresenter;

  • Doppresent för nuet: Ett alternativ av doppresent är att fokusera något som kan användas under de första månaderna av barnets liv. Några tips på klassiska doppresenter är en mjuk filt eller ett sött pyjamas-set. Överväg om det går att beställa babyfilten med gravyr. Personliga doppresenter är alltid att föredra eftersom de så tydligt blir en minnemärka från dopet. Om du väljer barnets namn, födelsedatum eller några väl valda visdomsord är helt och hållet upp till dig.
  • Doppresent för framtiden: En väldigt populär doppresent är en sparbössa. Eftersom fysiska pengar försvinner allt mer så kan du istället ge en investering för barnets framtida. Därför tycker presentguiden att tecknande av fondsparkonto är en utmärkt doppresent. Pengar kommer alltid att behövas och den lilla bebisen kommer bli väldigt tacksam för din doppresent allt eftersom åren går. Detta kan även vara en meningsfull doppresent som också kommer att uppmuntra till sparsamhet och ekonomiskt ansvar.
  • Roliga doppresenter: Produkter som en mjuk bok med bilder eller leksaker är alltid varmt välkomna som doppresent. Några populära tips är att ge bort en leksaksmatta eller ett babygym. Dessa gåvor passar bra till nyfödda och kommer bli doppresenten som uppmanar till lek.
  • Hemmagjord doppresent: Det råder inget tvivel om att handgjorda presenter är populära. Att ge en stickad tröja eller en halsduk är doppresenter som kommer värma bebisen. Både föräldrarna och barnet kommer att uppskatta din doppresent, som kan värma gott under de kalla månaderna. En egengjord present visar att du verkligen har lagt ner tid för att skaffa en bra doppresent.
  • Personlig doppresent: Bebisen är unik, precis som alla människor, och därför tycker presentguiden att personliga presenter är ett ypperligt val av doppresent. Gör en fotobok med bilder från föräldrarnas graviditet eller från barnets första månader. Fotopresenter är de populäraste gåvorna och ses som en klassiska doppresent som bevarar minnet från bebisens första tid i livet, och strax innan födelsen.

Som du ser  finns det många olika doppresenter som kan passa. Välj efter barnets och föräldrarnas behov, eller välj den doppresent som din magkänsla förmedlar. Det viktigaste är att välja doppresenter med omsorg och kärlek för att visa hur mycket du uppskattar detta nya tillskott till familjen.

Frågor & svar

Kärt barn har många namn och detsamma gäller vid dop. Äger dopet rum i kyrkan där en präst ger barnet namnet så brukar de flesta säga att deras gåva är en doppresent. Det är dock väldigt många som inte vill döpa sitt barn i kyrkan. Därav är det vanligt att säga namngivningspresent om ceremonin äger rum utanför kyrkan. Det finns inga korrekta benämningar eftersom många trots allt säger doppresent, oavsett vad själv namngivelen äger rum.

Åter igen så finns det inget generellt svar på vad en klassisk doppresent ska kosta. Presentguiden tycker att personliga gåvor alltid är mer värdefulla än själv priset. En grundläggande orsak till detta är att det är din tid för att få till personifiering på bästa sätt som ger det stora värdet.

Omkring 500 kronor är en nivå de flesta väljer att köpa doppresent för.

En flaggstång för bordet med gravyr eller en sparbössa med dopdatumet är två typexempel å en klassisk present att ge till dop. Att välja presenter som den nydöpta pojken eller flickan har med sig genom hela livet är ett bra val att originell doppresent.

Bilar är vanligare att ge som doppresent till pojke medan smyckeskrin och speldosor är aningen vanliga att ge som doppresent till flicka. I grund och botten så är de flesta typiska dopgåvorna ganska heltäckande. De passar således både pojkar & flickor.

Guida flera till bra doppresenter på nätet, välj din plattform.

Doppresenter - Hitta bra presenter till kille & tjej som blir döpt

Uppdaterades 24 maj, 2023