Present för vinets aromer – Guide till bra vinluftare

Vinluftare är en utmärkt present att ge till alla som har en förkärlek till rödvin! Söker du efter bästa vinluftaren att överraska vinfantasten med? Då har du precis kommit in till rätt guide! Här har presentguiden samlat ihop några träffsäkra vinluftare som säkerligen kommer göra så vinet smakar lite bättre.

Syftet med vinluftare är att snabbt syresätta rödvinet. Istället för att hälla upp vinet och sedan vänta med att dricka så kan alltså drycken bli redo för avsmakning på ett ögonblick. Många vinluftare fungerar som så att ni häller vinet igenom tratten som ”blandar ut” vinet med luft. Slutresultatet blir att vinet smakar mer fylligt och så bra som möjligt är. Tänk på att luftningen av vin endast är en faktor för att få fram aromerna på bästa sätt. Rätt temperatur är också väsentligt för ett så bra slutresultat av smaken som möjligt. Låt vinluftaren vara din trogna följeslagare på resan till att upptäcka vinets fulla potential, både direkt vid provning och under lagring.

Bar Amigos, Rabbit och Dorre är tre exempel på populära vinluftare. Eftersom gåvan är ganska billig så kanske du även slår till på en flaska gott rödvin att ge tillsammans med vinluftaren?

Presenttips på vinluftare – Alla tips juni 2024

Bästa butikerna – Där finns vinluftarna & vintillbehör

Undrar du vart du kan hitta din vinluftare till billigast pris? Alla vill såklart handla presenter till så bra priser som möjligt. Här nedan är några omtyckta e-handlare som har en rad kvalitativa vinluftare till tillgängligt att beställa.

Första stället du besöker i jakten efter bra vinluftare. Butiken har i skrivande stund 3 olika vinluftare samt några till vinhällare.

Vinluftare plockar fram vinets bästa smaker

Att korka upp en flaska rödvin för att servera och genast dricka kommer inte göra vinet rättvist. Det är dock svårt att vänta den där tiden det tar för att vinet ska syresättas i glaset. Vi vill ju ha vin nu på direkten, inte sant?

Hur pass lång tid vinet behöver i glaset för att ta fram bästa aromerna varierar utefter vilket vinglas nu använder. Har du tänkt på att rödvinsglas på fina restauranger är väldigt stora? Storleken är inte bara för att glasen ska vara vackra att se på och kännas exklusiva att dricka ut. Volymen i glasets botten är för att vinet ska luftas på ett effektivt sätt, så snabbt som möjligt. Med vinluftare så behövs inte dessa stora glas, som ofta kostar väldigt mycket, utan det räcker med mindre vinglas. I många hem så finns endast en uppsättning vinglas som vi tror oftast är till för vitt vin. Det vita vinet behöver inte luftas på samma sätt som rött eftersom aromerna är annorlunda i den drycken.

Vinluftare gör verkligen skillnad och det är ingen tvekan om att dessa gåvor är väldigt populära. Extra omtyckt är vinluftare att ge som julklapp, och är därför ett av våra bästa julklappstips till alla de som gärna tar ett glas rödvin.

Flera sätt att lufta vin

Kändes inte vinluftare som någon present du vill ge bort? Om det här med att lufta vin trots allt är intressant så finns det som tur var flera sätt att lufta vinerna på! En vin med väldigt stor bottenyta kommer göra så vinet blir luftat relativt snabbt. Dock så tar det länge tid att lufta vin med vinkaraff än med vinluftare. Karaffer är däremot en gåva som gör att det går att servera och ställa fram vinet på ett väldigt elegant sätt.

Karaff är alltså ett bra alternativ till vinluftare. Önskar ni göra det väldigt lyxigt så går det givetvis hur bra som helst att ge bort både vinkaraff och vinluftare tillsammans! Spetsa till det med graverade vinglas och du börjar få en lyxig present som kommer skämma bort vinfantasten.

Lufta vin i vinkaraff - Presenttips vin

Därför är vinluftare bra presenter

  1. Vinluftare är billiga presenter som kommer göra stor skillnad i hur vinet smakar. Ett lågt pris är välkommet under stora presenthögtider, där julen sticker ut från övriga högtider under året.
  2. Vinluftare är något som hör hemma i alla hem där rödvin står högt upp på topplistan över drycker. Däremot är det fortfarande väldigt många som saknar produkten, vilket ger dig ett gyllene läge att ändra på detta!
  3. Presenten går utmärkt att kombinera med andra vin-presenter för att skapa en helhetskänsla inom samma tema. Kolla in sidan med alla vin presenttips här på presentguiden för att upptäcka vilka presenter som gäller just nu.

Guida dina vänner till bra vinluftare att ge som present

Uppdaterades 7 mars, 2024