Fira företaget & anställda som fyller år

Är du ute efter en jubileumsgåva till en anställda som fyller jämnt? Eller som har jobbat ett visst antal år för företaget för den delen? Då har du klickat rätt, på Presentguiden finns många träffsäkra presenttips på vilka de bästa jubileumsgåvorna är just nu!

Genom att fira en anställds födelsedag så visas uppskattning för deras hårda arbete och lojalitet till företaget. Tiden för att ge jubileumsgåva är också ett ypperligt tillfälle att främja en positiv och inkluderande arbetsplatskultur. En jubileumsgåva är helt klart en viktig del i födelsedagsfirandet. En slags kärleksfull gest som kan stärka relationen mellan arbetsgivaren och de anställda.

Jubileumsgåva är också något företag kan ge för att fira att verksamheten har funnits i 1, 5, 10 eller 20 år. Ett slags födelsedagsfirande för företaget så att säga, där alla anställda blir uppmärksamma för att ha tagit företaget dit det är idag. Notera dock att det är först vid 25 års kalaset som jubileumsgåvor blir avdragsgilla för företaget. Scrolla neråt på sidan för att läsa med om vad som gäller.

Att välja rätt jubileumsgåva kan dock vara en rejäl utmaning ibland. En bra jubileumsgåva är personlig, men kanske inte allt för personlig, och visar på uppskattning av många års hårt arbete. Fokusera på känslan i gåvan, som inte behöver vara allt för materialistisk. En populär trend inom jubileumsgåvor är att ge något som är användbart i vardagen, som en fotomugg eller en praktiskt väska till bärbar dator. Även en mapp för att för att förvara dokument i är en klassisk jubileumsgåva. Personliga presenter med gravyr är ett effektivt sätt för dig att välja ett par värmande ord.

Andra populära jubileumsgåvor är att ge något som passar den anställdes intresse. Om en anställd är intresserad av matlagning, kanske en kokbok eller en matlagningskurs skulle uppskattas. Om er jubilerande anställda älskar att resa så kommer garanterat ett digitalt presentkort på exempelvis Air-bnb var ett utmärkt val av present.

Jubileumsgåvor som visar omtanke är för hälsa och välbefinnande ligger alltid högt upp på. Att få friska och välmående anställda är alla företags högsta önskan, då välmående personer presterar bäst. Massageapparater är ett ett spännande val av jubileumsgåva som Presentguiden varmt kan rekommendera. Gåvan kan även vara av enklare karaktär, som en yogamatta eller en vattenflaska med gravyr.

Tänk på att jubileumsgåvan inte behöver vara speciellt dyra eller extravaganta. Det är alltid omtanken bakom presenten som betyder mest.

Är ni ett litet företag så är ett tips att skapa en policy på företaget angående jubileumsgåvor. Då kommer ni att undvika att skapa oönskade situationer, genom att era anställda får orättvisa jubileumsgåvor med värden som skiljer sig åt.

Presentguiden tycker en jubileumsgåva en väldigt bra möjlighet att visa uppskattning för de anställda som fyller år. En personlig fotomugg är ofta tillräckligt för att göra dagen till en lite bättre födelsedag, och på sikt även bidra till en högre arbetsmoral.

Presenttips på jubileumsgåvor till anställd – april 2024

Jakten efter bästa jubileumsgåva börjar genom att ta del av våra utvalda presenttips. Tänk på att det finns tusentals tips på bra presenter runt om på Presentguiden. Klicka gärna in till den presentkategori som intresserar för att upptäcka flera tips, som säkert kan passa till jubileum.

Handla Jubileumsgåva på nätet

När det kommer till bra butiker som säljer presenter online så finns det många att välja bland. För att hitta jubileumsgåva som tycker Presentguiden att följande butiker verkligen är värt ett besök. Roliga, personlig, billig och lyxiga gåvor som säkert kommer bli väldigt uppskattad av anställda som fyller år.

Är du ute efter en exklusiv jubileumsgåva som kommer bli ett kärt minnesmärke för resten av livet? Då är det en vacker skulptur i brons som gäller! Många symboliska designer som passar utmärkt att ge till anställd som varit guld värd genom åren.

Vill du ge en färdiga presentlåda med godis eller andra goda delikatesser? Då ska du helt klart spana in denna omtycka e-handel närmare. Så många fina presentlådor att välja bland! Jubileumsgåva att skicka direkt, eller beställ hem och överräck gåvan personligen till era anställda.

Mästare på jubileumsgåvor med gravyr eftersom det finns ett stort utbud av produkter där du som företag lätt kan sätta en egen prägel. Tre populärt presenttips är graverade glas, smycken och köksredskap.

Känns 300 kr lagom för en liten jubileumsgåva till anställda när företaget firar 1 års jubileum? Ladda upp företagsloggan eller andra bilder och ge bort ett par personliga strumpor. Humoristiskt och garanterat något som ingen kan förvänta sig att få som present.

Står coola prylar högt på de anställdas önskelista över jubileumsgåvor så finns det många coola, roliga och annorlunda presentalternativ hos denna pålitliga pryl-butik på nätet.

Mängder av fina produkter där du kan sätta företags logga på. Du kan även välja bilder eller texter som visar på uppskattning för vad dina anställda har gjort för företaget. Många färdiga set med exempelvis vin, whiskey eller champagne där du har möjlighet att personifiera både flaskan och träboxen som hör till jubileumsgåvan.

Bra att tänka på – Innan köp av jubileumsgåvor

Är det inte bara tutta och köra när det kommer till att skaffa bra jubileumsgåvor? Det beror på, om gåvan ska vara skattefri eller ej. Här kommer några punkter på vad som gäller när företag köper presenter till anställda.

  • Endast speciella tillfällen: En jubileumsgåva enligt Skatteverket för ej inneha ett pris överstiger 1500 kr inklusive moms för att vara avdragsgill. Dock är reglerna superhårda och det är först när företaget firar 25 år som en skattefri jubileumsgåva kan ges. Därefter är det 25 år intervaller som gäller. Det innebär att nästa gång företaget kan unna sin anställda presenter för att fira framgången är när företaget fyller 50 år.
  • Betala ur egen ficka: Är du egen ägare av företaget och tjänar väldigt gott om pengar på verksamheten? Då tycker Presentguiden det kan vara en god idé att betala en fin jubileumsgåva till en av dina anställda ur egen ficka. Tänk på att en relativt liten kostnad för att skaffa presenter ofta betalar tillbaka sig många gånger om. Att hålla sina anställda på gott humör och visa uppskattning, vid exempelvis födelsedagar, är av högst vikt.
  • Skapa enlighet: Som vi varit inne på så är det smart att skapa regler för hur mycket en jubileumsgåva får kosta samt när dessa ska ges. Att ge din favoritanställd en superfin klocka som födelsedagspresent är såklart en fin gest. Dock kan handling slå tillbaka om en sämre presterande anställd inte får en lika exklusiv födelsedagspresent när hon eller han fyller år.

En vanlig fråga är om du som anställd ska köpa jubileumsgåva till chefen som fyller år? Vanligtvis är svaret nej, men det kan såklart finnas en rad positiva aspekter av att ge en fin present & julklapp till chef. Tänk dock på att din gåva till chefen inte ska kunna misstolkas för att vara en muta eller liknande. Det är fel att ge presenter till chefen i förhoppning att snabbt klättra på karriärstegen.

Som du märker så kan en jubileumsgåva ges på olika villkor och med olika tillfällen. I slutändan är det alltid ni som företag som beslut hur ni vill göra, men försök göra lika år efter år. Hoppas alla tips här gjort dig klokare om jubileumsgåvor och kommer hitta bästa möjligt present till anställd.

Sprid gärna tipsen på jubileumsgåvor till chefer och andra bekanta, det skulle uppskattas mycket!

Uppdaterades 10 januari, 2024