Skapa en hållbar jul med praktiska konstgranar 2024

Är du sugen på att skaffa en plastgran till julen 2024? Ingen dum idé alls, dessa kostgranar har en hel del fördelar i jämförelse mot en riktigt julgran. Här på sidan kommer Presentguiden.se vägleda dig till nätets bästa och mest naturtrogna plastgranar!

Låt oss ta en tidsresa tillbaka till 1950-talet, till en tid då plast började bli allt mer populärt inom en rad olika branscher. Inom julindustrin fanns det en idé om att skapa något som skulle kunna ta över rollen som den traditionella levande granen. Det var här som plastgranen föddes.

De tidigaste plastgranarna, med rötter i USA, var ganska enkla och långt ifrån den skönhet vi idag förknippar med en riktigt gran. Dessa tidiga plastgranar bestod ofta av borstiga gröna fibrer som fästs på ståltråd. Färgen var ofta matt och långt ifrån lika levande som hos en äkta gran.

Men så började teknologin att utvecklas. På 1960-talet började tillverkare experimentera med olika material och färger. De lanserade aluminiumgranar, silverfärgade och glittrande, som blev populära för en tid. Men det fanns något i det naturliga utseendet som människor verkligen längtade efter.

På 1970-talet utvecklades plastgranar med avancerad teknik, vilket resulterade i mer realistiska och levande färger. Eftersom tekniken blev allt mer avancerad började plastgranar att se allt mer ut som riktiga granar. Mer naturtrogna plastgranar helt enkelt. Det blev till och med möjligt att få dem med ”snö” på grenarna och inbyggd julgransbelysning.

Dagens plastgranar är verkligen ett tekniskt under. De finns i alla former och storlekar, från miniatyrer för skrivbordet till enorma granar för stora samlingsrum. De finns med inbyggda ljus, fjärrkontroller och ibland till och med med inbyggda musikspelare. Med moderna tillverkningstekniker ser plastgranar ofta förbluffande verkliga ut, vilket gör dem till ett perfekt val för de som vill ha julens charm utan besväret med att ta hand om en riktig gran.

Det är ingen tvekan om att plastgranar har genomgått en stor förändring sedan de första stapplande stegen på 1950-talet. Med förbättrad teknologi och design har de nu blivit ett fullgott alternativ till den äkta varan. Så medan vi kanske fortfarande älskar den traditionella, levande granen så kan vi inte förneka plastgranens plats i våra hjärtan och hem. I slutändan är det inte granens material som betyder mest, utan känslan av glädje och samhörighet som den för med sig.

Handla plastgran på nätet – Tips på butiker maj 2024

Letar du efter den perfekta plastgranen inför julen 2024? Då har du hamnat på rätt ställe. Här har Presentguiden samlat en mängd butiker som är experter på plastgranar, oavsett om du är ute efter en liten gran, en stor gran, en prisvärd gran eller en lyxig variant.

När du väljer en plastgran finns det flera faktorer att beakta. En viktig övervägande är om du vill ha en gran med belysning redan på plats eller om du föredrar att dekorera den själv. Många plastgranar är tillverkade med en naturtrogen design som ger en realistisk känsla, och priset varierar beroende på granens storlek och lyxnivå.

Så oavsett om du letar efter en plastgran för att enkelt och bekvämt kunna skapa julstämning i ditt hem eller om du föredrar en mer påkostad och naturtrogen variant, så kommer du hitta det du söker hos våra rekommenderade butiker. Gör din jul 2024 minnesvärd med den perfekta plastgranen för dig!

Naturtrogen plastgran - Bra utbud av konstgranar på nätet

Om du är på jakt efter en plastgran inför julen 2024, är detta e-handelsplats definitivt värd att utforska som ditt första stopp. Här finns ett brett utbud av plastgranar som passar alla budgetar och smaker. Från den mest lyxiga varianten som kan kosta över 40 000 kronor, till små bordstoppsgranar som du kan få för så lite som runt 100 kronor. Denna mångsidighet i prissättning och design gör det till en idealisk plats för att hitta just den plastgran som passar dina behov och din plånbok. Oavsett om du är ute efter en grandios gran som blir julens mittpunkt, eller en mer diskret variant för att komplettera din övriga juldekoration 2024, har du goda chanser att hitta det här. Det är helt klart en e-handelsplats du inte vill missa i din sökning efter den perfekta plastgranen.

Här är det goda chanser att upptäck några fina plastgranar till speciella erbjudanden just nu. Märket heter Lykke och granarna är enkla att montera.

Plastgranar som sticker ut

Om du är ute efter en plastgran som verkligen bryter normen och gör ett unikt intryck, är detta butiken du bör besöka. Här hittar du inte bara traditionella plastgranar, utan också en rad specialdesignade varianter som verkligen sticker ut. Bland de mer ovanliga alternativen finns en snöande gran, en regnbågsfärgad julgran och till och med en upp- och nervänd konstgran. Dessa unika granar erbjuder en fantastisk möjlighet att verkligen ”göra ett statement” med din juldekoration och skapa en oförglömlig atmosfär. Så om du är trött på det vanliga och vill ta din juldekoration till nästa nivå, är detta butiken där du bör inleda din sökning. Här kan du verkligen hitta den plastgran som får folk att stanna upp och beundra.

Plastgran - Upptäck ett gigantiskt julutbud av konstgranar online

Inte en konstgran, inte heller två.. utan över 900 stycken konstgranar 2024 till försäljning. Alla färger, höjder och former du kan tänka dig med andra ord. Helt klart butiken att spana in när du letar efter årets bästa plastgran!

Plastgran - Världens största utbud av konstjulgranar på nätet

Världens största e-handel har givetvis mängder av bra plastgranar i diverse olika storlekar. Upptäck stora och små konstgranar i de färger som känns passande för er. En sak är säkert, det finns en hundraprocentig plastgran för just dig.

Plastgran 2023 - Hitta konstgranar på nätet - Från små bordsjulgranar till plastgranar som mäter 5 meter

Om du söker en plastgran och vill ha en mängd olika alternativ att välja mellan, är detta e-handelsplats en guldgruva. Med över 300 olika julgranar listade på deras webbplats, är det svårt att inte hitta något som passar just dina behov och önskemål. Utbudet sträcker sig från små, charmiga bordsjulgranar till imponerande konstgranar som når en höjd av hela 5 meter. Ja, du läste rätt, 5 meter! Denna sortens variation gör det enkelt att hitta den perfekta plastgranen, oavsett om du söker något diskret för en liten lägenhet eller en monumental gran som blir säsongens samtalsämne. Med ett sådant omfattande utbud är det nästan garanterat att du kommer att hitta den plastgran som passar just dig inför julen 2024.

Doftgran med jul doft - Perfekt tillbehör till plastgran - Få din konstgran att dofta jul

En av de mest saknade aspekterna med en plastgran är den autentiska doften av jul som en äkta gran erbjuder. Men som med de flesta utmaningar i livet finns det en kreativ lösning. Varför inte komplettera din konstgran med en doftgran? Denna geniala lilla produkt sprider en härlig juldoft och ger din plastgran den autentiska känslan den saknar. Det är en enkel men effektiv metod för att införa den älskade juldoften i ditt hem inför julen 2024.

Och det bästa är att en doftgran inte behöver begränsas till att bara hänga i din plastgran. Den kan placeras i bilen, på toaletten eller till och med på kontoret för att sprida lite julstämning. Om du inte är förtjust i idén med en pappersgran, erbjuder butiken även juliga doftljus som också fyller rummet med den klassiska doften av jul. Oavsett ditt val, finns det flera sätt att kompensera för plastgranens brist på naturlig doft.

Frågor & Svar – Som gör dig till en expert på plastgranar till julen 2024

I dagens snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha pålitliga källor för information, särskilt när det kommer till något så kärt som vår jultradition. Det är här Presentguiden kliver in som den ledande informationskällan om plastgranar. Vi vet att en gran är mer än bara en dekoration, den är hjärtat i ditt hem under julen. Och när det gäller att välja mellan en äkta gran och en plastgran finns det många faktorer att beakta – kostnad, underhåll, miljöpåverkan, för att nämna några. Genom att tillhandahålla djupgående, opartisk och aktuell information, strävar vi efter att hjälpa dig göra det bästa valet för just ditt hem. Så oavsett om du är ute efter den mest realistiska plastgranen eller bara vill ha något som är lätt att underhålla, kan du lita på Presentguiden som källa att besöka för allt som har med plastgranar att göra.


Vad är en plastgran och hur skiljer den sig från en äkta gran?

En plastgran eller konstgran är en konstgjord gran vanligtvis tillverkad av PVC eller andra syntetiska material. De är designade för att likna en riktig gran men kräver mycket mindre underhåll. Skillnaden mellan en plastgran och en äkta gran ligger främst i materialet och underhållsbehoven. Äkta granar fäller barr och behöver vattnas regelbundet, medan en plastgran varken fäller barr eller behöver vattnas. En äkta gran kommer också att ha den naturliga doften av barrskog, vilket är något som en plastgran inte kan erbjuda.


Vad är fördelarna och nackdelarna med att välja en plastgran/konstgran?

Fördelarna med en plastgran inkluderar lägre underhåll och möjligheten att återanvända granen år efter år, vilket kan vara kostnadseffektivt. Nackdelarna kan inkludera bristen på naturlig doft och känsla, samt att de är mindre miljövänliga jämfört med en komposterbar äkta gran.


Hur tar man bäst hand om en plastgran?

För att ta hand om din plastgran bör du förvara den i en torr och sval plats när den inte används. Det kan vara bra att damma av den regelbundet och se till att monteringen och demonteringen sker varsamt för att inte skada grenarna.


Är plastgranar/konstgranar miljövänliga eller finns det mer hållbara alternativ?

Plastgranar är generellt sett mindre miljövänliga än äkta granar, eftersom de är tillverkade av icke-förnybara material och kan vara svåra att återvinna. Det finns dock mer hållbara konstgranar gjorda av återvunna material som kan vara ett bättre val om miljön är en viktig faktor för dig.


Var kan man köpa högkvalitativa plastgranar och vad bör man tänka på vid köp?

När du köper en plastgran är det viktigt att tänka på kvaliteten på material och konstruktion. Billigare modeller kan se orealistiska ut och vara mindre hållbara. Det kan vara värt att investera i en högkvalitativ plastgran som du kan använda i många år framöver. Många välrenommerade varuhus och onlinebutiker erbjuder ett brett sortiment av plastgranar.


Vanliga material på konstgranar

Att förstå de olika materialen i konstgjorda julgranar kan verkligen hjälpa till att göra ett informerat val när det är dags att köpa. Här kommer en lista över några av de vanligaste materialen som används:

 • PVC (Polyvinylklorid): Det här är kanske det mest använda materialet när det gäller konstgjorda julgranar. Det ger ett tätt, buskigt utseende och kommer ofta med inbyggda ljus. PVC-granar kan vara något tyngre än andra alternativ, men de är hållbara och kommer att hålla i många år.
 • PE (Polyeten): Det här materialet har blivit allt mer populärt på senare år. PE-kostgranar ser mer realistiska ut än PVC-granar eftersom varje nål formas individuellt. Detta gör att de ser ut och känns mer som en riktig gran.
 • Aluminium: Aluminium-konstgranar var populära under 1960-talet och har sett en liten nedgång på senare tid. De är lätta, hållbara och ger ett unikt utseende i retro stil.
 • Trä: Det här är mindre vanligt, men det finns konstgjorda julgranar gjorda av trä. Dessa granar är ofta mindre och används som dekorationer snarare än som huvudgran.
 • Fjädergranar: Dessa charmiga granar är gjorda av färgade fjädrar, och var speciellt populära på 1800-talet. De är mjuka och fluffiga, men mindre hållbara än granar gjorda av plastmaterial.
 • Optiska fibrer: Fiber-optiska julgranar är små granar där ljus sänds genom optiska fibrer. Dessa granar är ofta färgglada och ändrar färg under tidens gång.

Varje material har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att tänka på vad du letar efter i en konstgran. Vill du ha något som ser så realistiskt ut som möjligt, eller föredrar du något mer hållbart? Är du ute efter något unikt och annorlunda, eller föredrar du traditionella stilar? Oavsett dina preferenser finns det en konstgjord julgran där ute för dig!

Fördelar & nackdelar med plastgran

Plus & minus angående konstgranar

Konstgjorda julgranar kan ha många fördelar, även om de inte ger samma traditionella känsla som riktiga granar. Presentguiden skäl till varför du kanske föredrar en konstgran är följande:

Fördelar med Plastgran

 1. Långvarig: En konstgjord gran kan återanvändas år efter år. Du slipper bekymra dig om att köpa och transportera hem en ny gran varje år, vilket kan spara både tid och pengar på lång sikt.
 2. Inga allergier: För dem som är allergiska mot riktiga granar är konstgjorda granar ett bra alternativ. De släpper inte ut några allergener, så alla kan njuta av julstämningen utan att behöva nysa eller klia.
 3. Inga barr: En av de största nackdelarna med riktiga granar är att de fäller barr, vilket kan bli ett riktigt stök att städa upp. Med en konstgjord gran slipper du helt detta problem. Du behöver såklart inte heller vattna din julgran.
 4. Formbar: Konstgjorda granar har ofta ståltråd i grenarna, vilket gör dem lätta att form efter dina önskemål. Du kan alltså sprida ut grenarna för att få granen att se fylligare ut eller ändra formen för att passa din dekoration.
 5. Mindre brandrisk: Riktiga granar kan torka ut och bli en stor brandrisk, särskilt om de står upp under en längre tid. Konstgranar är ofta gjorda av brandresistenta material, vilket gör dem till ett säkrare val i detta anseende.
 6. Stor variation: Konstgjorda granar finns i alla storlekar, former och färger. Du kan få allt från minigranar till stora, frodiga granar och till och med granar i udda färger som vit, rosa eller blå. Detta ger dig mycket större frihet att anpassa din juldekoration.

Konstgjorda granar kan alltså vara ett utmärkt alternativ för många människor. Medan de kanske inte har samma traditionella känsla som riktiga granar, har de många fördelar som gör dem till ett attraktivt val för många hem.

Nackdelar med plastgran

Som med det mest så finns det tyvärr några nackdelar med konstgranar som Presentguiden.se tycker det också är värt att tänka på på innan köp:

 1. Mindre autentisk känsla: Inget kan riktigt slå känslan och lukten av en äkta gran. Även om konstgjorda granar blivit mycket bättre på att efterlikna utseendet på äkta granar så finns det fortfarande en viss autentisk känsla som bara kommer med riktiga träd. Du kan dock köpa julgransdoft att spraya på din plastgran för att få den aningen närmare en riktigt julgran.
 2. Miljöpåverkan: Konstgjorda granar är oftast gjorda av plast och andra icke-nedbrytbara material. Trots att de kan återanvändas år efter år så bidrar de till plastavfallet när de till slut kasseras. Att satsa på en dyr och lyxig plastgran är en god idé, då kan du förhoppningsvis använda den väldigt många år.
 3. Hälsorisker: Vissa konstgjorda granar kan innehålla kemikalier som kan vara skadliga, särskilt för barn och husdjur. Till exempel kan vissa PVC-baserade granar innehålla bly. Är du osäker så fråga alltid den butik där du tänkt handla plastgran ifrån.
 4. Mindre stöd till lokala jordbrukare: När du köper en riktig gran så stöder du ofta lokala jordbrukare och trädgårdar. Detta bidrar till lokal ekonomi och arbetsmöjligheter, något som konstgjorda granar inte gör.

Trots dessa nackdelar kan en konstgjord gran vara det rätta valet för många människor, särskilt de som föredrar bekvämligheten med en gran som kan återanvändas år efter år, eller de som har allergier mot riktiga granar. Som med alla beslut är det bäst att väga fördelar och nackdelar mot dina personliga behov och värderingar.

Plastgran med belysning

Plastgran med belysning

Om du någonsin har försökt att linda en trasslig sträng av ljus runt en julgran så vet du att det kan vara en utmaning som testar både ditt tålamod och din julstämning. Då kanske du funderar på att välja en konstgjord plastgran med inbyggd belysning.

En av de främsta anledningarna är naturligtvis bekvämligheten. Med förinstallerade ljus på din konstgjorda gran kan du hoppa över den frustrerande processen att försöka fördela ljusen jämnt över hela granen! Du undviker att ljussträngen trasslar sig och lösa mysteriet med de plötsligt döda ljusen som inte ville tända trots att de fungerade alldeles utmärkt när du testade dem.

Dessutom kommer förinstallerade ljus ofta att vara jämnt fördelade över hela plastgranen, vilket kan vara svårt att uppnå på egen hand. De är ofta placerade inuti grenarna, vilket ger en vacker djupseffekt och får hela granen att lysa upp i ett magiskt sken.

För den som någonsin råkat sätta på sig en stickig julgranskula när man sträcker in handen för att fixa en strålkastarlampa.. låt mig berätta, det är inte så roligt som det låter. Det är som att leka en skruva-lös-version av Twister, där julgranen alltid vinner. Med en plastgran med inbyggd belysning slipper du den risken.

Men låt oss inte glömma den kanske mest minnesvärda fördelen av dem alla, du slipper att ta ner ljusen efter jul. Med en kostgran med inbyggd LED belysning kan du enkelt packa ner hela granen, ljus och allt, till nästa år. Inga fler trassliga ljusslingor att försöka lösa upp när nästa jul närmar sig.

Är det inte fantastiskt hur tekniken kan hjälpa oss att förenkla vår tillvaro och förbättra vår julstämning? Det är som om någon har skickat oss en tidig julklapp, fast utan allt omslagspapper och tejp. Så om du är less på att brottas med ljusslingor varje jul, varför inte överväga en plastgran med inbyggd LED-belysning? Det kan mycket väl bli den bästa julklappen du ger till dig själv.

Plastgran - Allt du behöver veta om konstgranar - Tips från experter på juldekorationer

Sprid gärna information om plastgranar på sociala medier

Uppdaterades 6 januari, 2024