184 tips på bra bröllopsgåvor – Utvalda till brudpar 2023

Letar du efter tips på en träffsäker bröllopspresent att ge paret som gifter sig 2023? Vi på presentguiden har gjort vårat yttersta för att samla guldkornen, som passar utmärkt att ge dem bägge som bröllopspresent! Tipsen är utvalda från omtyckta e-handlare, som har ett gott rykte att leverera bra presenter på utsatt tid.

Bröllopspresent ger vi för att önska lycka till paret som precis har gift sig. Gåvan ska vara något de båda har glädje av. Att välja personliga bröllopspresenter där brudparets namn är graverade är populärt. Med gravyr blir din bröllopspresent unik, den kommer sticka ut från de andra presenterna på bröllopet. Glöm inte att även ange datumet för giftermålet på glas, skärbräda, skål eller vilka romantiska presenter du än väljer att ge paret på bröllopet.

För att din bröllopspresent ska bli bästa möjliga är det av yttersta vikt att slå in presenten fint. Använd gärna bröllopsparets favoritfärger och skriv ett fint bröllopskort till gåvan. Eftersom många tusentals par gifter sig varje år så behövs många bra presenttips på bröllopspresenter.

Hoppas alla tips i guiden hjälper till att hitta din bästa bröllopsgåva som någonsin getts bort! Om inte annat så har du säkert fått upp ögonen för vilken sorts bröllopsgåva du ska ge till det nygifta paret.

Populära bröllopspresenter – Aktuella presenttips just nu

Presentguiden presenterar över hundra tips på bra bröllopspresenter. Några av tipsen, som ni ser nedan, är sådant som är extra populära som bröllopspresenter! Kärleksfulla dekorationer, glas med gravyr eller spännande upplevelser för två kommer garanterat blir gåvan som gör succé.

Utvalda tips med presenter till nygifta

Här nedan kommer 140 stycken till tips på bra bröllopspresenter laddas! Ha tålamod ett par sekunder om du scrollat ner snabbt.

  • Det finns över 140 tips på bra bröllopspresenter på presentguiden. Ladda gärna flera presenttips för att öka chanserna att hitta er bästa bröllopspresent 2023!

Butiksguide till bra e-handlare – Med många bröllopspresenter

Vi på presentguiden har gjort vårat yttersta för att att plocka ut de bästa bröllopspresenterna på nätet. Smaken är dock inte lika för alla, så glöm inte kolla in butikernas egna tips på presenter till bröllopsparet. Kändes ingen av våra bröllops-presenttips perfekt så kanske du hittar den där optimala bröllopspresenten genom att se flera tips. Vilka butiker på nätet besöks idag?

Personlig bröllopspresent med gravyr - Tips på presenter till brudpar

Att få graverad bröllopspresent bli garanterat att framkalla varma känslor. Välj gravyr noggrant på någon av hundratals presenter som passar utmärkt att överraska bröllopspar med.

Upplevelser som bröllopspresent - Tips på romantiska presenter till brudparet

Upplevelsepresent är säkert en av de allra populäraste valen du kan göra när det kommer till bröllopspresent. Enkelt at fixa, uppskattat av brudparet att få!

Ännu en gigant med unika bröllopspresenter där du har personifierad en intressant produkt till perfektion.

Står annorlunda prylar högt i kurs så finns det mängder av coola presenter här. En sak är relativt säkert, du kommer överraska med bröllopspresent som sticker ut från övriga gästers presenter.

Välj ut det mest romantiska foto du någonsin tagit på paret och skapa din bröllopspresent med fingertoppskänsla.

Ännu en gigant som har mängder av romantiska upplevelsepresenter som gör sig utmärkt att ge som present till brudpar. Bröllopspresent som fungerar lika bra från föräldrar som från vänner och släktningar.

Rolig bröllopspresent - Personliga strumpor med brudparets ansikten

Strumpor med brudparets ansikten kommer bli en rolig bröllopspresent som garanterat kommer sticka ut från mängden. Ladda upp ett foto där kärleksparet gör en roliga miner för ännu mera humoristisk känsla i gåvan.

Annorlunda bröllopspresent

Gillar brudparet att njuta av vildmarksliv så är detta upplevelsepresenten att ge som bröllopspresent! Magiska platser för att hitta lugnet, lusten och deras naturliga jag. Slå till på ett färdigt packet och låt paret se fram emot en oförglömlig upplevelse ute i naturen.

Personlig bröllopstavla – Bästa bröllopspresent till brudpar

Par porträtt - Klassisk bröllopspresent - Tips på bröllopsgåva till brudpar

Okej här är ett tips som förmodligen kommer bli brudparets bästa bröllopspresent. Ett unikt parporträtt i kunglig stil är väl precis vad paret förtjänar? Ladda upp foton på dom och låt sedan proffsen fixa till en väldigt vacker bröllopstavla!

Skulpturer med hög kärlekskänsla

Bröllopspresent - Romantisk skulptur - Tips på klassisk present till brudpar

Är du ute efter träffsäkra skulpturer så sticker en tillverkare ut från mängden. Samtliga upplagor finns  endast i 99 exemplar, och många av designerna är gjorda med tydligt kärleksfokus! Perfekt att skaffa som exklusiv bröllopspresent. Känns priserna för höga för att ta helt själv? Hör med övriga gäster som blivit bjudna på bröllopet om ni kan dela på kostnaden.

Graverad bröllopspresent för evig kärlek

Graverad bröllopspresent för evig kärlek

Du har säkert redan sett tipset på pläterad ros med gravyr? Hur som helst så tål det att upprepas, en guldros med personligt val av gravyr är en utmärkt bröllopspresent för 1000 kr. Tänk ut en romantisk text som blir graverad på rosens stjälk. Några tips är: Evigt kärlek 25/8-23, Johan ♥ Malin, Kärleken vissnar aldrig. Det finns såklart många fina texter, men tänk på att det maximalt får vara 20 tecken.

Bröllopstavla med datum – Stjärnhimmel

Bröllopstavla med datum - Personlig present till brudpar - Från föräldrar och vänner

En bröllopstavla med datum för den speciella dagen är en klassiska bröllopspresent som alltid gör stor succé hos brudparet. Tavlan kommer visa exakt hur stjärnorna står när bröllopet äger rum. En klockren bröllopspresent som är personlig, billig och rolig att spara inför framtiden.

Frågor & svar – Allt om bröllopspresenter

Att hitta den perfekta bröllopspresenten kan vara en utmanande uppgift, oavsett om du är en nära vän, släkting eller kollega till brudparet. Det är här Presentguiden kommer in i bilden. Som den ledande informationskällan på området strävar vi efter att göra urvalsprocessen enklare, mer givande och personlig. Vår expertis och mångsidiga tips är anpassade till alla typer av givare och mottagare, vare sig det är från föräldrar, syskon, vänner eller släkt. Genom att erbjuda pålitlig och kvalitativ information, skapar vi en plattform där människor kan hitta inspirerande och meningsfulla gåvor som faktiskt gör skillnad. En bröllopspresent är inte bara en gåva; den är en förlängning av dina goda önskningar för brudparet och en symbol för deras kärlek och det nya kapitlet i deras liv. Det gör Presentguiden till ett oumbärligt verktyg i jakten på den perfekta bröllopsgåvan.


Vad är en bröllopspresent och varför är det tradition att ge en?

En bröllopspresent är en gåva som ges till brudparet för att fira deras äktenskap och stödja dem i deras nya liv tillsammans. Det är en långvarig tradition som sträcker sig över kulturer och tidsperioder. Tanken är att gåvan inte bara är en enkel gest av omtanke utan också en symbolisk handling. Den representerar vänners och familjs goda önskningar och stöd för paret. Ofta väljs presenter som antingen är praktiska och hjälper paret i deras gemensamma hushåll eller är sentimental och personlig. Traditionen har hållit i sig eftersom den stärker gemenskap och band mellan människor.


Hur mycket bör man spendera på en bröllopspresent?

Det finns ingen fast regel för hur mycket man bör spendera på en bröllopspresent, men en god tumregel är att anpassa beloppet efter hur nära man är brudparet. Vänner och närmare familj tenderar att spendera mer, medan kollegor eller avlägsna släktingar kanske håller sig till en lägre budget. Det viktigaste är tanken bakom presenten, inte prislappen.


Vad är de mest populära bröllopspresenterna, och varför?

De mest populära bröllopspresenterna tenderar att vara de som kombinerar praktik med personlig touch. Det kan vara allt från köksutrustning och hushållsapparater till personliga gåvor som fotoböcker eller skräddarsydda objekt som representerar parets intressen. Populära gåvor är populära eftersom de uppfyller ett behov och samtidigt har en sentimental värde.


Hur kan man göra en bröllopspresent personlig?

För att göra en bröllopspresent personlig kan man gräva lite djupare i brudparets intressen och hobbies. Skräddarsydda presenter som en fotobok med minnen, eller kanske en upplevelse de kan njuta av tillsammans, lägger en extra speciell touch. En annan idé är att inkludera en handskriven lapp där du uttrycker dina varma önskningar för deras framtid tillsammans.


Är det okej att avvika från brudparets önskelista, och i så fall, när?

Det är generellt accepterat att avvika från brudparets önskelista om du har en särskilt genomtänkt eller personlig idé för en present. Önskelistan är mer av en guide än en strikt regel. Om du känner paret väl och tror att du har en unik och personlig gåva som de verkligen skulle uppskatta, så är det helt okej att följa din egen instinkt.


Fixa dekoration & presentinslagning – Till er bröllopspresent

Populära bröllopspresenter

Träffsäkra saker & upplevelser att ge som bröllopsgåva

Topplistan med de tre populära bröllopspresenter består av upplevelse, dryck och unikt. OBS: Samtliga presenttips finns bland tipsen ovan.

  1. Upplevelse – Genom att låta det nygifta kärleksparet uppleva tillsammans så får de ett härligt tillägg att se fram emot under smekmånaden. Att gå ihop med andra inbjuda är vanligt förekommande när det handlar om lyxiga upplevelser som är dyra. Att flyga är säkert det flest önskar sig i bröllopspresent. Satsa på privata upplevelser där paret får njuta av händelsen, och varandra. Luftballong för två, privat helikoptertur eller flygplan sightseeing är tre utmärkta bröllopspresenter inom upplevelser!
  2. Provning – Önskar du ge din bröllopsgåva själv? Rikta in dig på området mat & dryck. Gillar dom champagne så kommer en exklusiv champagneprovning bli gåvan som gör succé! Även fast denna sortens upplevelser endast kan erbjudas i storstäder så tycker vi inte det ska hindra dem. Att planera en weekendresa till Stockholm eller Göteborg för att uppleva provningen är aldrig fel. Kanske kan någon annan gäst ge dom ett par nätter på ett fint hotell som bröllopspresent? Uppskattar dom mat så är värdebeviset som gäller på Sveriges bästa restauranger som gjort att ge till bröllop.
  3. Personligt – Nu för tiden är det lättare att någonsin att skaffa personliga bröllopspresenter. Därför är gravyr, brodyr och fotopresenter ett mycket bra val till att ge som present till brudpar. Besök sidan med personliga presenter för att se ett komplett utbud av tips inom området.
Bröllopspresenter - Tips på bra gåvor som går hem hos bröllopsparet
Fantasifull & rolig bröllopsgåva

Fantasifull bröllopsgåva med humor

De små tilläggen är det som gör en bröllopspresent aura fantasifull och rolig. Ska du ge bort ett par graverade champagneglas? Ett roligt tillägg är att även slå till på två glasunderlägg i skiffer. På underläggen väljer du att skriva något roligt, men romantiskt. När paret inviger glasen så kommer stämningen garanterat vara på topp. Till en personlig ostbricka så passar det utmärkt att även ge spelet älskling som bröllopspresent. Att slå sig ner med goda ostar, kex och vindruvor tillsammans med spelet kommer ge dom en rolig stund i romantikens anda!

Fantasifull bröllopspresent är den som skiljer ut sig från övriga presenter. Att lägga ner extra tankekraft och låta fantasin flöda är ett vinnande koncept för att hitta bästa bröllopspresenten. Udda, unik och symbolisk är tre ingredienser som är viktiga för fantasifulla gåvor till brudpar.

Lyxiga bröllopspresenter - Till brudparet

Lyxiga tips på unika bröllopspresenter – Till henne & honom

Presentguiden har en stark dragningskraft till personliga bröllopspresenter. Därför är många presenttips för bröllop sådana presenter som kommer göras helt unika, för brudparet. Att personifiera med gravyr, brodyr eller foto är det enklast och bästa sätter att göra er gåva unik. Något så fantasifullt som att låta bruden skära upp bröllopstårtan med ett unikt graverad tårtspade är ett tydligt exempel på annorlunda bröllopspresent. Tårtspaden blir ett härligt minne. Varje gång den används så kommer paret minnas tillbaka på studenten när den används på deras bröllop. För att hitta bästa bröllopspresenten så gäller det att ta del av många bra presenttips. Desto flera tips på bröllopspresenter som presenteras, ju högre kommer chanserna att hitta rätt gåva bli!

Något som inte är speciellt personligt är att ge pengar. Om ni trots allt väljer att ge ett ekonomiskt bidrag se till att göra det snyggt. Förr var sedelklämmor med gravyr ett fint sätt att ge pengar i bröllopspresent. I dessa dagar när kontanter försvinner allt mer gäller det att komma på andra fantasifulla sätt att ge paret pengarna. Lägg ner mycket tid på bröllopskortet och motivera gärna vad pengarna är tänkt till.

Är det bröllopspresent från föräldrar så kan det vara en god idé att gå ihop med bruden eller brudgummens föräldrar. Då kan ni gemensamt bestämma en summa som paret ska få. Om ni vill förtydliga vad pengarna ska vara till så gör det. Vid giftermål så har många par ofta många projekt igång samtidigt. Hus, barn och bröllopsresa är alla pengakrävande. Därför är pengar en bra bröllopspresent från föräldrar, om än aningen tråkig.

Bröllopspresent 500 kr

Bröllopspresent 500 kr

Det är många som letar efter en vacker bröllopspresent för 500 kr. Här kommer några träffsäkra tips på vilka presenter det går att hitta till brudpar, som kostar runt 500 kr.

  • Välj gåvor med foto: Att använda din bästa bild på paret och föreviga denna på en fotopresent är ofta ett billigt val av bröllopspresent under 500 kr. Även fast priset är lågt så kommer din gåva garanterat bli väl mottagen av brudparet. Spana in alla Presentguiden tips på fotopresenter för att upptäcka vilka produkter som är hetast på marknaden just nu. Det som kostar på denna sortens unika bröllopspresenter är din tid. Ett tips är att börja i god tid, gärna flera veckor innan bröllopet.
  • Egen presentkorg till brudparet: Känner du att alla färdiga presentlådor drar iväg för mycket i pris? Då kan du göra en egen presentkorg med utvalda delikatesser från lokala producenter. Att mixa ihop en bra kombination av presenter är ett smart sätt för att se till så din bröllopspresent blir värd cirka 500 kr.
  • Känslan är allt: Ja visst är det så att känslan i bröllopspresenter är viktigare än priset. Ett par romantiska strumpor med brudparets ansikten är en bröllopspresent under 500 kr, som enda levererar så mycket kärlek! Slår du till på ett varsitt par strumpor så kan priset hamna strax över 500 kr, om det inte finns en speciell kampanj just nu.

Som syntes så fina det många bra bröllopspresenter för 500 kr. Fundera om du önskar köpa en gåva själv eller om ni ska gå ihop flera stycken. Om ni blir ett gäng, där alla lägger 500 kr, så kommer ni kunna få en riktigt exklusiv och fantasifull bröllopspresent.

Frågor & svar angående bröllopspresenter

Först och främst är det aldrig presenternas pris som avgör hur exklusiv gåvan kommer uppfattas. Billiga bröllopspresenter för 500 kronor är bättre är lyxigare gåvor för flera tusenlappar. Just 500 kronor är en rimlig miniminivå när det kommer till att skaffa bröllopspresent. Eftersom ett bröllop ofta kostar stora pengar att anordna så känns det som festligheten kräver fina presenter.

Vill du ge de nygifta en dyr present men känner att ekonomin inte klarar av bröllopspresentens pris? Gå ihop med andra som blivit inbjudna till bröllopet! Att vara en av de som ger paret en flygtur i luftballong gör att du vet att din bröllopspresent ger dom ett minne för livet.

Som vi var inne på så är det väldigt dyrt att ordna bröllop. Efter vigseln så väljer många att åka iväg på smekmånad. Ordet kan känns fel eftersom de flesta väljer att åka iväg på en resa, i en eller ett par veckor. Att få pengar istället för bröllopspresent kommer säkert uppskattas av bägge parter!

Att ge pengar är också ett snabbt val av bröllopspresent i sista minuten. Vet du att resan redan är inbokad? Fixa pengar i den valuta som gäller i landet där smekmånad ska äga rum. Skriv ett fint kort att pengarna ska vara till en god middag eller en upplevelse när brudparet är på plats.

Även fast bröllop handlar om kärlek så behöver inte bröllopspresenterna vara romantiska. Att ge presenter för att utveckla en gemensam hobby är exempel på bra bröllopspresent, som bägge kommer älska. Det fina med presenter är att desto oväntade de är ju bättre kommer de uppfattas. Våga ge gåvor som inte alls är klassiska och överraska både paret och alla gäster.

Är det en av dina närmaste vänner som gifter dig? Står du nära paret så kommer känslosamma bröllopspresenter bli bäst. Det är vanligt att ge sin bästa vän en egen bröllopspresent som kombineras med något till brudparet. Att beställa en manschettknappar med gravyr är ett klassiska val av bröllopspresent. Prata med fördel ihop er bestman och tärna för att komma på matchande bröllopspresenter.

Det allra vanligaste är att överräcka bröllopspresenter på bröllopsfesten. Du ska alltså inte ta med gåvan till kyrkan eller där vigseln äger rum. Givetvis finns det en hel del undantag. Känner du dig osäker så hör med bruden eller brudgummen hur de har tänkt sig.

Har ni, brudparet, bjudit in till ett stort bröllop? Det innebär med stor sannolikhet många bröllopspresenter! Att öppna allihop kommer ta väldigt lång tid. Därför är det vanligt att skjuta på paketöppnandet till dagen efter. Att fokusera på festligheterna och själva bröllopet kan vara nog så tidskrävande. Bröllopstal, återblickar från livet, utbringande av skålar är roligheter som kräver sin tid. Bestäm er innan om ni ska öppna presenterna eller ej. Det är inte snällt att öppna ett par bröllopspresenter och sen skippa några andra. Öppna alla gåvor eller inga alls!

Bröllopspresenter - Tips på presenter till brudpar

Tipsa gärna andra bröllopsgäster om alla tips på bröllopspresenter!

Tips på bröllopspresent till brudpar

Uppdaterades 7 november, 2023