Bra födelsedagspresent & julklappar – Utvalda till 1-åring

Är ni på jakt efter en bra 1 års present på nätet? Ni har precis kommit rätt på webben eftersom presentguiden har samlat ihop intressanta presenter till 1 åringar! Vid 1 års ålder vet pojken/flickan inte varför de får presenter så det är mest för att öppna sina första paket. Därför är det smart att ge produkter som familjen har nytta av. En gosig morgonrock i härlig bomullsfrotté eller ett roligt gosedjur är två exempel på presenttips till 1-åring.

Välj personliga tryck för en minnesvärd 1 års present som till exempel mössan. Barnet växer så det knackar så försök hålla nere priset. Kläder kan endast användas i några få månader så förvissa dig om att plaggen passar 1 åringar. För att inte skaffa fel 1 års present så fråga alltid föräldrarna vad de kan tänkas behöva. Som sagt, det är själva presentöppningen som är det roliga.

Ta följande tips som utgångspunkt för att hitta bästa födelsedagspresent 1 åring!

1 års presenttips – Till pojkar & flickor

Nedan presenterar ett 40-tal tips på vilka 1 års presenter som gäller just nu. Scrolla igenom samtliga tips för att maximera chansen att upptäcka vilken 1 års present som kommer gå bäst hem. Om inte det aktuella presenttipset till 1-åringen känns helt hundra så har butikerna mängder av andra träffsäkra presenter.

  • OBS: Se gärna flera tips på bra 1 års presenter & julklappar på nätet. Ladda flera presenttips & julklappstips för att bättra på möjligheten att hitta bästa gåvan till er 1-åring!

Bra butiker – Med 1 års presenter & julklappar online

Om inget av presenttipsen på bra presenter till 1 åring kändes helt klockrent så är nästa steg i presentjakten att besöka några omtyckta butiker. Nedanstående e-handlare har alla ett mycket fint utbud till små pojkar och flickor som är runt 1 år. Klicka in och se vart du kan finna en riktigt fin 1 års present, till bästa möjliga pris.

Babydräkt - Rolig present till barn 6 till 24 månader

Supersöta babydräkter där den lilla pojken eller flickan kan vara Superman, Spiderman, Super Mario eller Kapten Amerika. Rolig present eller julklapp till barn 1 år helt enkelt.

Pussel till barn 1-2 år - Present

Mängder av lärorika, spännande och smarta presenter till små barn runt 1 års ålder. Ett bra ställe att hitta den där optimala julklappen eller födelsedagspresenten på med andra ord.

Pedagogiska 1 års presenter - Presenttips 1 åring

Allt som behövs då butiken har några riktigt bra 1 års presenter till både killar och tjejer. Ett givet besök, kolla om det finns en passande gåva på rea idag.

Mäktigt utbud av babyleksaker från populära varumärken som Fisher-Price, Brio, Kids Concept, Mumin och många flera. Ett givet stop i jakten efter bra 1 års presenter till både pojkar och flickor!

Omtyck e-handel som har en hel del leksaksbilar och tillbehör som är för små barn runt 1 år. Väl värt att kolla in i presentjakten efter bra födelsedagspresenter till 1 åring med andra ord!

1 åringar har ingen koll på vilka presenter som ligger paket den första födelsedagen. Därför är det smart att fokusera på sådant som gör familjen hem till en säkrare plats. Just säkerhet är något som hela denna butik på nätet är mästare på!

Tallrik till bebis - Presenttips & julklappstips nyfödd

Mängder av smarta prylar som behövs när det finns en 1-åring i hemmet. Allt som underlättar för familjen är bra 1 års presenter!

Julklapp 1 år - Gåvor med personifiering - Julklappstips

Likt namnet antyder så beställer du alla 1 års presenter från butiken med personifiering i form av brodering, gravering eller foto. Stället är en personlig favoritbutik som presentguiden inte tycker någon ska missa i sin jakt efter den bästa 1 års presenten! Är det en träffsäker 1 års julklapp så kan vi varmt rekommendera babyns första julkula som kommer bli ett roligt minne som hänger med hela livet.

Personlig 1 års present - Presenttips & julklappstips till 1 åringar

Mängder av broderade presenter som garanterat kommer göra 1 åringen, och de nyblivna föräldrarna, väldigt glada! Filtar, morgonrockar, gosedjur och så mycket annat fint som är klockrent att ge som 1 års födelsedagspresent till både kille och tjej.

Önskar du skaffa personliga 1 års presenter som ska bli ett minne för framtiden? Då kommer ett besök hos denna omtyckta e-handel föra dig närmare en unik gåva att ge till 1 åringen.

Vad ger man i 1 års present?

Att komma på bra presenter till 1 åring är svårt, inget snack om saken! Ibland känns som som 1 åringen redan har allt men visst finns det många minnesvärda prylar att överraska med. Den första födelsedagen är inget som barnet kommer ha minnen ifrån. Din 1 års present kan dock bli ett minne för framtiden. Beroende på vad du väljer det vill säga. Här följer några populära presenter du kan ge till 1-åring.

  • Kläder som 1 års present: Plagg är förmodligen det allra vanligast att ge på 1 års dagen. Eftersom kläder går åt på löpande band. Tröjan som köptes för 6 månader sen är helt plötsligt alldeles för liten. Kort och gott, kläder är alltid välkomna presenter till 1-åringar. Speciellt om ekonomin i småbarnsfamiljen är ansträngd kan dessa presenter vara extra bra.
  • Minnesvärd present till 1-åring: Det är lätt att tänka på doppresenter när en present till småbarn ska vara minnesvärd. Leksaker, kläder och annat är ju sådant som används en kort tid för att sedan kasseras. Saker som smyckeskrin eller sparbössa är något som 1-åringen kommer få glädje av lägre fram. Att välj gravyr med datum för 1 års-dagen gör att ingen kan ta minste om att presenten fick just på första födelsedagen. Även fast det finns ont om fysiska pengar i samhället är det viktigt för att barnen ska lära sig hantera pengar. Därför kan en sparbössa vara en väldigt bra 1 års present.
  • Leksaker till småbarn: Även de minsta leksaker kan lätt bli stora favoriter hos små barn på 1 år. Hade du tänkte att ge leksaker som 1 års present så är det viktigt du tar reda på vilka leksaker som redan finns. En klassisk leksak är Bobby Cars som är bilen som rekommenderas från 1 år. Presenten finns i diverse olika färger och kommer underhålla 1-åringen under flera år framåt. Ett säkert val av leksaks-present till 1-åring alltså!
Julklapp 1 år - Julklappstips till ettåringar

Julklapp 1 år – Julklappstips

Att hitta den perfekta julklappen till en ettåring kan vara en magisk upplevelse, fylld med förväntan och glädje. Här är fyra klassiska julklappar som kan fylla ditt lilla barns jul med lek och skratt:

  1. Stapeltorn eller stapelklossar: Det finns något nästan hypnotiskt för ett litet barn att bygga ett torn av klossar och sedan jubla av skratt när det alla faller ner. Ett färgglatt stapeltorn eller set med stapelklossar är inte bara roligt, det hjälper också till att utveckla finmotoriken och förståelsen för former och storlekar. Varje gång ditt barn lyckas stapla en kloss på en annan, är det en liten seger att fira.
  2. Gåvagn: När ditt barn tar sina första stapplande steg, kan en gåvagn bli en älskad följeslagare. Med en stabil gåvagn att hålla i, kan ditt barn utforska världen med ökad självförtroende. Många gåvagnar har också inbyggda leksaker eller aktiviteter, vilket gör dem till en rolig lekstation när det är dags för en paus i promenaden.
  3. Mjuka dockor eller gosedjur: En mjuk docka eller ett gosedjur kan bli en värdefull vän för ditt barn. De är perfekta för mysiga stunder, och kan hjälpa till att trösta vid läggdags. Att ge ditt barn en mjuk vän att hålla i kan också uppmuntra till empati och omtanke.
  4. Musikleksaker: Musik är ett underbart sätt att engagera barn. En liten xylofon, trummor eller skallror kan introducera ditt barn till världen av musik. Varje slag eller skaka producerar ett ljud, vilket lär ditt barn om orsak och verkan. Dessutom kan dessa leksaker stimulera musikalisk kreativitet och rytmsinne.

Att ge en julklapp till en ettåring är mer än bara att ge en leksak. Det är att ge en upplevelse, en möjlighet att lära och växa, och framför allt så är det en kärleksfull gest som säger ”Du är älskad”. God jul!

Att tänka på – Innan du handlar gåva

Det finns så mycket att tänka på när det är dags att välja ut present till ettåring. Allt från barnets utvecklingsnivå till säkerhetsaspekter och pedagogiska värden.

Ettåringar är fulla av nyfikenhet och börjar utforska världen omkring dem. Leksaker som uppmuntrar till denna utforskning kan vara särskilt givande. Det kan vara stapelbara klossar, mjuka dockor eller leksaker med olika texturer och ljud.

Säkerhet är en viktig aspekt att tänka på när du väljer en present till en ettåring. Se till att leksaken inte har några små delar som kan sväljas, skarpa kanter som kan skada eller långa snören som kan orsaka kvävning. Leksaker bör också vara giftfria och robusta nog att stå emot tuff lek.

Pedagogiskt värde är en annan viktig faktor. Leksaker som hjälper till att utveckla finmotorik, som pussel med stora bitar eller leksaker med knappar att trycka på, kan vara särskilt bra. Leksaker som introducerar nya koncept, som djurljud eller grundläggande former kan också vara givande.

Att välja en present till en ettåring handlar om mer än bara att hitta något roligt. Det handlar om att hitta något som de kommer att älska och som också bidrar till deras utveckling. Med lite eftertanke kan du hitta den perfekta gåvan som kommer att lysa upp deras ansikte med glädje.

1 års presenter – För skönare tillvaro

Den första födelsedagen är inte ett speciellt stort ögonblick för bebisen. Vi minns ju exakt ingenting från denna dag! Vad du däremot kan göra är att ge 1 års födelsedagspresent som kommer göra tillvaron lite skönare. Att klippa till på en badbalja eller en morgonrock med brodyr kommer säkert göra så mysfaktorn ökar en hel del. Att ha det mysiga och må som allra bäst kommer dessutom göra 1 åringen så mycket gladare, eller vad tror du?

Gosedjur tycker presentguiden är en bra present till 1-åringar. Att tidigt knyta band till en söt nallebjörn, tiger eller enhörning kommer säkert ge den där extra trösten ibland. Välj gärna gosedjur med namn även fast pojkar och flickor på 1 år inte har koll på det just nu så kommer alla personliga gosedjur med brodyr  säkert att uppskattas mera i framtiden.

Tänk på at många 1 åringar kommer överösas av presenter. Därför kan det vara smart att välja sådana saker som kommer till användning längre fram i tiden. När barnen är små så händer det väldigt mycket varje år. Även om din 1 års present inte kan börja nyttjas på födelsedagen redan så kanske det inte dröjer många månader innan barnet har blivit så pass stor?

Frågor & Svar

Behöver jag slå in 1 års present fint?

Alla presenter är alltid lite roligare att få om de är vackert inslagna. När det handlar om present till 1-åringar så är det föräldrarna som öppnar så det är inte allt för viktigt att lägga ner stor möda på presentpapper och så vidare. Eftersom barnet är så litet så är det inte ovanligt att 1 års presenter inte slås in alls. Har du tid så slå in. Är det tidsbrist så ge presenten rakt utan inslagning.

1 års present för nutid eller för framtiden?

Om du vet någon som 1-åringens familj saknar så är det bästa födelsedagspresenten. Att hitta på den där perfekta produkten som underlättar just nu är alltid tacksamt. Som alla som haft en 1-åring i hemmet vet så kommer alla små ting som hjälper till med det dagliga livet vara guld värd.

Likt vi varit inne på så kan ett gosedjur vara vännen som hänger med i barndomen. Även fast din 1 års present inte uppskattas fullt ut just på första födelsedagen så kommer gosedjuret garanterat skänka mycket glädje i framtiden.

1 års presenter - Födelsedagspresent & julklapp till 1 åringar

Låt flera hitta till presentguiden tips på presenter till 1-åringar.

Uppdaterades 9 juni, 2023