Upptäck bra gåvor till whiskeyälskare

Är du på jakt efter presenter som har tydligt whiskytema? Presentguiden har gjort sitt bästa för att samla ihop några träffsäkra presenttips som förhoppningsvis kommer göra som dricker whisky mycket nöjda! En klassiker inom kategorin är whiskyglas med gravyr. Alla presenter gör sig mycket bra med en flaska whisky, men du kan även välja att ge gåvorna precis som de är. Om du är ute i sista minuten så är tidningen allt om whisky ett bra val.

Tänk alltid på vad personen som ska få dina presenter har för smakpreferenser. Fråga om exempelvis vilket favoritmärket på whisky är eller vilken sorts whisky (single malt eller blendet till exempel) som står högst i kurs. Ett tips är även att höra med experter som jobbar på systembolaget eller restaurang.

Kolla igenom alla whisky-presenter nedan för att hitta den mest passande gåvan att ge till whiskydrickaren. Föredras öl så se gärna sidan där alla tips på öl-presenter är samlade.

Samtliga whiskey presenttips – juli 2024

Här börjar jakten efter whiskey presenter. Genom att kolla igenom presentguidens alla utvalda tips på gåvor som har med whiskey att göra är det lättare än någonsin att hitta en passande present till whiskyälskare. Födelsedagspresent, julklapp och fars dag present är några tillfällen då whiskey-produkter är som allra populärast. Som du kommer märka finns väldigt många fina whisky presenter såsom: Glasunderlägg, whiskyplunta, whiskytidning, spel om whisky och så mycket mera.

Handla whiskey presenter online – Rekommenderade butiker

Kändes inget av de utvalda presenttipsen på whisky presenter helt hundra för er? Bara lugn, jakten efter en passande whisky-gåva går vidare! Här framhäver vi de butiker som känns bäst på whisky-relaterade presenter på nätet.

Whisky julklapp - Julklappstips till whiskyälskare

Likt bilden visar så finns det gott om whisky-relaterade prylar att välja på här. Är det dags för ett par rolig whiskyglas eller tror du kylande whiskystenar går hem bättre som present?

Present till whiskeyälskare

Med mängder av whiskeyböcker, whiskyglas och precis allt som hör till drycken så vill du absolut inte gå miste om detta guldkorn. Billiga whiskey presenter som passar lika bra till finsmakaren likaväl som till nybörjare som precis har börjat dricka whiskey.

Färdiga presentboxar - Personliga whiskey presenter

Färdiga presentboxar med glas och dryck. Stället att besöka när du letar efter personliga whiskey presenter till ett speciellt tillfälle. Presentlådorna gör sig oerhört bra som födelsedagspresent till personen som fyller jämna år såsom 30, 40 eller 50-åring.

Whiskey julklappar - Tips på gåvor till whiskyfantaster

Exklusiva whiskey julklappar, avslutningspresenter, födelsedagspresenter samt för många andra tillfällen.

Frågor & Svar – Allt du behöver veta om whiskygåvor

Varför är whisky en uppskattad present och vilka tillfällen passar det för?

Whisky är en lyxig och tidlös present som oftast blir väl mottagen. Det är en dryck som signalerar omsorg, kvalitet och en viss nivå av sofistikering. Detta gör den till en utmärkt gåva för speciella tillfällen som jubileer, födelsedagar och viktiga milstolpar i livet. Dessutom är whisky en dryck som kan njutas över tid och för många representerar den stunder av avkoppling och reflektion.


Vilka faktorer ska man beakta när man väljer whisky som julklapp?

Att välja whisky som julklapp kräver lite forskning. Känner du till mottagarens preferenser är det givetvis en fördel. Om inte, kan du tänka på ifall de föredrar en rökig Islay, en söt Speyside eller kanske en balanserad blended whisky. Kanske en whiskyprovningssats för att låta dem upptäcka sin egen favorit? Det viktiga är att ge en whisky som du tror kommer att ge mottagaren en unik upplevelse.


Vilka tillbehör är populära att ge tillsammans med whisky?

Det finns många tillbehör som kan lyfta en whisky-present till nästa nivå. Whiskyglas av hög kvalitet, kanske av märket Glencairn, är alltid ett säkert kort. Whiskystenar som kyler drycken utan att späda ut den är också populära. En bok om whisky, eller varför inte en karaff för att förvara whiskyn, kan också vara fina komplement.


Är det lämpligt att ge whisky som julklapp på arbetsplatsen?

Whisky kan vara en mycket personlig present och det är alltid bäst att vara medveten om mottagarens attityd till alkohol. Vissa arbetsplatser har även regler om att inte ge alkohol som gåva, så det är klokt att kolla upp det innan. Om du känner att det är lämpligt och väl mottaget, kan en flaska fin whisky vara en mycket uppskattad julklapp.


Hur förpackar man whisky på ett elegant sätt för att ge bort som present?

En flaska whisky kan i sig vara ett konstverk, men presentationen gör verkligen skillnad. Ett elegant fodral eller en träask kan göra underverk. Om du har möjlighet, kan du även lägga till en personlig etikett eller gravering. Och om flaskan kommer i en särskild förpackning, låt den glänsa! Du kan också lägga till ett fint kort där du förklarar varför du valde just den whiskyn.


Whiskey julklapp - Julklappstips till whiskyfantaster

Bra presenter & julklappar – Till personer som älskar whiskey

Vi är många som fullständigt älskar whisky och har drycken som vår favorit. Här kommer tips på några av de populäraste whiskey presenter som du kan ge bort just nu.

  • Whiskeyprovning: Att skicka iväg pappa, brorsan eller vännen på en välordnad provning av whisky är en klassisk present. Att få prova olika sorters whisky är både en roliga och spännande upplevelse. Tänk på att det är många lokala barer som anordnar whiskeyprovningar, om du inte vill köpa upplevelsepresenten på nätet. Det går även att styra upp sin egna provning av whiskey i hemmet. Skaffa några olika sorter och överraska någon du gillar med en unik provning, hemma hos dig.
  • Whiskeyglas: Att dricka whiskey i ett exklusiv glas kommer förhöja smakupplevelsen. Graverad whiskyglas rekommenderas alltid eftersom vi älskar personliga presenter. Glas är även en elegant gåva som kan fungera som inredningsdekor i skåp med glasluckor.
  • Whiskykaraff: Alla som serverat whiskey från en karaff vet vilken mäktig känsla det är. Whiskykaraffen är lyxig och likt glasen så är en graverad karaff en utmärkt whiskey present som passar oavsett tillfälle. Fundera om det är läge att även ge bort ett par glas tillsammans med whiskeykaraffen.
  • Whiskystenar: Vi skulle tro att de allra flesta gillar att dricka sin whiskey kall. Att tillsätta isbitar fungerar för detta ändamål, men isen späder ut drycken när den smälter. Whiskeystenar däremot håller drycken kall utan att för den delen späda ut med vatten.  Söker du en billig whiskey present så kolla in alla presenttips på whiskeystenar. Åter igen, vi rekommenderar att du väljer whiskeystenar med gravyr för en personligare känsla i presenten.
  • Whiskybok: En riktigt whiskyälskare vill göra lära sig precis allt om whiskey. Och visst finns det fakta att lära sig. Att ge bort en intressant bok som whiskey present kommer därför ofta resultera i stor succé. Böcker brukar kombinera whiskeyhistoria, tillverkningsprocesser och smakprofiler på ett väldigt lärorikt sätt.

Som du märker så har du många olika bra whiskey julklappar att välja bland. Glöm inte bort att unna dig själv något som kan förgylla er nästa whiskeykväll.

Sprid gärna presentguidens tips på bra whiskey presenter

Uppdaterades 16 april, 2024