Presenter som passar till pensionärer

Att nå i mål med arbetslivet och bli pensionär ska såklart firas med en bra pensionspresent! Efter många och långa år väntar nu en tid med mycket mera tid för det som intresserar i livet. Att pensionen är något annorlunda och ett nytt kapitel i livet skriver nog de flesta pensionärer under på. Pensionspresent ger både du som är närstående som kollega eller arbetsgivare. Graverade pensionspresenter är det bästa valet. Välj årtalet för pensionen och din present bli ett fint minne från dagen. Ett nytt glas att dricka sin favoritwhisky ur eller ett kvalitativt förkläde med gravyr är presenter som säkert kommer bli flitigt använda.

Nedanför finns de bästa och mest lämpande pensionspresenterna på nätet! Scrolla igenom alla pensions-presenttips och välj den present som känns allra bäst.

Presenttips på bra pensionärspresenter – Tips juni 2023

Börja din jakt efter fina pensionärspresenter genom att ta del av alla tips nedan. Presenttipsen är utvalda att passa både kvinnor och män. Hundratals fler tips på gåvor, som kommer bli bra pensionärspresent, finns genom att klicka vidare in till någon av alla intressanta kategorier. Glöm inte att desto presenttips du spannar in desto närmare den där perfekta pensionärspresenten kommer du.

  • Totalt finns över 100 presenttips på pensionspresenter här på sidan. Ladda gärna flera tips för att förbättra dina chanser att hitta den bästa gåvan att ge till pensionär!

Skulptur i äkta brons – Minnesvärd pensionspresent

Pensionspresent - Skulpturer

Bra pensionspresenter ska vara sådant som hänger med resten av livet. Att ge bort en skulptur är en ganska dyr present, men ack så omtänksamt och lyxigt! Butikens skulpturer representerat olika sorts budskap på ett humoristiskt sätt. Det är med andra ord lätt att hitta en skulptur som passar pensionären.

Roliga pensionärspresenter

Roliga pensionärspresenter

Då är dagen slagen som ni skämtat om under så många år. Att ge en rolig tygpåse, t-shirt eller mugg med en talande text kan inte annat än att bli en bra pensionärspresent!

Populära kategorier – Med pensionspresenter

Om inget av alla tips på pensionspresent föll in helt hundra så är nästa steg i presentjakten att besöka några träffsäkra kategorier.

  • Guldros – Med eller utan gravyr: Blommor av alla dess slag hör till dagen där kvinnan eller mannen blir pensionerad. Tyvärr så vissnar blommor rätt så snabbt. Därför ska du välja en ros som är pläterad i guld! Rosen är också en utmärkt pensionärspresent att ge till anställd som varit guld värd genom åren. Att välja presenter med symbolik kommer alltid resultera i succé! Känns guldros intressant som pensionspresent? Se vår guide till alla guldrosor som gäller just nu för att hitta bästa pensionärspresenten.
  • Massageapparat – Present för aktiva pensionärer: Äntligen slut på allt arbete och slit. Det finns med andra ord mängder av tid över till att vara aktiv. Är det joggingturer, padelmatcher eller träningspass på gymmet som står på schemat hos er pensionär? Oavsett vilken träningsform som utförs så kommer garanterat en välgörande massageapparat bli en uppskattad pensionspresent! Är du osäker på vilken av alla apparater du ska välja? Kolla in fotmassageapparaterna, hur sköna som helst och känslan måste upplevas för att förstås fullt ut.
  • Personliga pensionärspresenter: Många av sidans presenttips till pensionärer är inriktade på personliga presenter. Att välja några väl valda ord som blir graverad på ett vackert smycke, fin skål eller glas för favoritdrycken är alltid bra pensionspresenter. Presentguiden har skapat Sveriges största samling med personliga presenter för att du snabbt ska få en bra uppfattning om vilka produkter som finns.

Hoppas alla tips varit till stor hjälp för att hitta bästa pensionspresenten!

Pensionspresent från kollegor

Att hitta en optimala pensionspresent kräver en rejäl ansträngning eftersom ni såklart vill fira kollegans hårda arbete och samtidigt ge något som kommer att påminna dem om deras tid på arbetsplatsen. Ta del av Presentguiden tips på bra pensionspresenter, som är både meningsfulla och praktiska:

  1. Personlig fotobok: Ett fotografi är mer än bara en bild, det är en minnesbit som fångar en speciell stund i tiden. Skapa en personlig fotobok som innehåller bilder från kollegans karriär  inklusive arbetsrelaterade händelser såsom konferenser, fester och vardagsstunder. Detta kommer att ge pensionären något att bläddra igenom år efter år. En utmärkt gåva som gör att minnet av alla de människor och upplevelser som de har delat med under årens lopp blir allt starkare.
  2. Resepresentkort: Pensionen innebär ofta mer fritid och möjlighet att resa och upptäcka nya platser. Ge bort ett presentkort för en resebyrå, en hotellkedja eller ett flygbolag. Då kan pensionären planera sin drömsemester eller en weekendresa. Gillar inte er man eller kvinna som blir pensionär att resa så fungerar det såklart att ge ett digitalt presentkort som gäller hos populära butiker online som pensionärspresent.
  3. Hobbyrelaterade gåvor: Ta reda på vilka hobbies och intressen personen har och ge en gåva som hjälper kvinnan eller mannen som blir pensionär att utforska dessa ytterligare. Det kan vara material för konstnärliga projekt, trädgårdsredskap, sportutrustning eller kanske en prenumeration på en tidskrift som är relaterad till deras intresse.
  4. Utbildning eller workshop: Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Erbjud möjligheten att lära sig något nytt genom att ge bort en plats för en speciell utbildning eller workshop. Några presenttips är en matlagningskurs, en danslektion, en keramikkurs eller någon annan aktivitet som de har uttryckt intresse för att prova.
  5. Personlig gravyr: En gåva med en personlig gravyr såsom en penna, en klocka eller ett smyckeskrin kan bli en varaktig påminnelse om deras tid på arbetsplatsen, och kollegorna som de lämnar bakom sig. Gravera gåvan med deras namn, arbetsår eller ett speciellt meddelande för att göra den extra meningsfull. Spana in alla Presentguidens tips på graverade presenter för att upptäcka vilka gåvor som är bäst inom området gravyr.
  6. Minnesgåva: Välj en pensionspresent som symboliserar personens karriär eller arbetsplats. Några exempel är en skulptur, en tavla eller ett konstverk som representerar deras yrkesroll eller specifika bransch. Detta kan fungera som en ständig påminnelse om deras prestationer och den tid de har tillbringat på arbetsplatsen.

Oavsett vilken pensionspresent ni väljer att ge bort så är det viktigt att komma ihåg att det viktigaste är att visa er uppskattning. En genomtänkt och personlig gåva kommer garanterat bidra till att göra övergången till pensionen lite enklare, och mycket mera minnesvärd.

Pensionspresent - Tips på presenter till män & kvinnor som blir pensionär

Ge tips på bra pensionspresenter på nätet, välj plattform!

Uppdaterades 29 april, 2023