Presenter som passar till pensionärer

Att nå målets slutpunkt i arbetslivet och kliva in i pensionärslivet är en oerhört betydelsefull händelse som rätteligen ska firas med en välutvald pensionspresent. Efter decennier av arbete och engagemang öppnas nu dörren till en ny livsfas fylld med frihet att ägna tid åt personliga intressen och äventyr. Det är en unik och övergripande förändring som de flesta pensionärer med glädje välkomnar och ser som ett nytt kapitel i deras liv.

Som närstående, kollega eller arbetsgivare har du möjligheten att göra detta ögonblick ännu mer minnesvärt genom att ge en genomtänkt pensionspresent. Graverade gåvor står i särklass när det kommer till att skapa bestående minnen. Genom att inrista året för pensioneringen, eller en personlig hälsning, förvandlas din gåva till en varaktig kärlekshandling som kommer att värdesättas över tid. Oavsett om det är ett nytt whiskyglas av hög kvalitet eller ett förstklassigt förkläde med personlig gravyr, kommer denna typ av present utan tvekan att bli en ständig påminnelse och en källa till glädje.

Scrolla igenom vår noggrant utvalda lista över de bästa och mest lämpliga pensionspresenterna online. Här hittar du presenttips som inte bara imponerar utan också lämnar ett varaktigt intryck. Välj den gåva som resonerar mest med dig och som du tror kommer att berika pensionärens kommande kapitel i livet.

Presenttips på bra pensionärspresenter – Tips december 2023

Börja din jakt efter fina pensionärspresenter genom att ta del av alla tips nedan. Presenttipsen är utvalda att passa både kvinnor och män. Hundratals fler tips på gåvor, som kommer bli bra pensionärspresent, finns genom att klicka vidare in till någon av alla intressanta kategorier. Glöm inte att desto presenttips du spannar in desto närmare den där perfekta pensionärspresenten kommer du.

  • Totalt finns över 100 presenttips på pensionspresenter här på sidan. Ladda gärna flera tips för att förbättra dina chanser att hitta den bästa gåvan att ge till pensionär!

Skulptur i äkta brons – Minnesvärd pensionspresent

Pensionspresent - Skulpturer

Bra pensionspresenter ska vara sådant som hänger med resten av livet. Att ge bort en skulptur är en ganska dyr present, men ack så omtänksamt och lyxigt! Butikens skulpturer representerat olika sorts budskap på ett humoristiskt sätt. Det är med andra ord lätt att hitta en skulptur som passar pensionären.

Personlig pensionärspresent med gravyr

Pensionspresent - Personlig gåva med gravyr till pensionär - Presenttips man & kvinna

Gravyrpresenter är väldigt populära gåvor att skaffa till pensionär. Välj bland graverade glas, sablar, pennor och smycken av alla dess slag. Tänk ut några väl valda ord som blir graverat och vips har du skaffat en unik pensionärspresent.

Roliga pensionärspresenter

Roliga pensionärspresenter

Då är dagen slagen som ni skämtat om under så många år. Att ge en rolig tygpåse, t-shirt eller mugg med en talande text kan inte annat än att bli en bra pensionärspresent!

Frågor & Svar – Allt om presenter till pensionärer

På Presentguiden tror vi att övergången till pension är en av livets mest betydelsefulla milstolpar, en som förtjänar att firas på ett minnesvärt sätt. Därför strävar vi efter att vara din första informationskälla för genuina och tankeväckande presenttips till pensionärer. Vi förstår att den perfekta gåvan är mer än bara ett objekt, det är ett sätt att visa uppskattning och kärlek, att minnas alla de år av hårt arbete och att se fram emot nya äventyr. Vi samlar de mest unika och lärorika idéerna för att göra ditt presentval så enkelt och ändå så meningsfullt som möjligt. För oss är varje pensionär unik, och varje gåva bör spegla detta. Alla förtjänar en gåva, inte bara som en belöning för åren som gått utan också som en inspirationskälla för det som komma skall. Välkommen till Presentguiden – för att fira livet i alla dess skeden.


Hur kan man välja en pensionspresent som speglar mottagarens livsverk och yrkesbana?

För att verkligen lyckas med en pensionspresent bör man ta hänsyn till mottagarens yrkesbana och livsverk. Det kan vara en present som symboliserar yrkeslivets höjdpunkter eller en personlig pryl som har en direkt koppling till jobbet. Om pensionären har arbetat som läkare, kanske en skräddarsydd portfölj med anekdoter och foton från karriären kan vara betydelsefull. Detta är inte bara en trevlig gåva utan även ett kärt minne som bevarar livsverkets värde. Använd gärna tips och presenttips för att hitta den perfekta gåvan.


Vilka pensionspresenter är mest meningsfulla för de som planerar att resa mycket efter pensioneringen?

För den blivande pensionären som älskar att resa kan en reserelaterad gåva vara precis det som kommer bli mest uppskattad. Det kan vara allt från en högkvalitativ resväska till en upplevelsebok med resetips. Det viktiga är att presenten underlättar eller förhöjer deras resande. En pryl som översätter språk eller en reseförsäkring kan också vara ett utmärkt val.Hur kan man anpassa en pensionspresent för någon som ser fram emot att ägna mer tid åt hobbyer eller passionprojekt?

Om den nyblivna pensionären ser fram emot mer fritid för hobbyer, fundera på att skaffa något som hjälper dem att utforska dessa intressen ytterligare. Om det är trädgårdsskötsel, kanske en avancerad växt- eller blomsort kan bli en fantastisk present. Om det är konst, kanske en uppsättning proffsiga penslar eller en konstkurs kan passa.


Vad bör man tänka på när man ger en pensionspresent till en kollega som har varit på företaget i flera decennier jämfört med någon som har haft en kortare anställningstid?

Att välja present till en kollega som har en lång yrkesbana kräver ett annat tillvägagångssätt än för någon med kortare anställningstid. För den som varit länge på företaget kan en present med historisk vikt, som en tidslinje över företagets framgångar eller en inramad samling av viktiga ögonblick, vara väldigt meningsfull.


Finns det pensionspresenter som kan bidra till mottagarens välbefinnande och hälsa, utan att det känns klyschigt eller stereotypt?

Ja, absolut! När det kommer till välbefinnande och hälsa finns det många pensionspresentalternativ som inte känns klyschiga. Ett presentkort till en spa-dag eller en serie med yoga-klasser kan vara underbart avkopplande för en nybliven pensionär. Andra idéer kan vara högkvalitativa träningskläder eller till och med en personlig tränare för att starta det nya livskapitlet med energi.


Populära kategorier – Med pensionspresenter

Om inget av alla tips på pensionspresent föll in helt hundra så är nästa steg i presentjakten att besöka några träffsäkra kategorier.

  • Guldros – Med eller utan gravyr: Blommor av alla dess slag hör till dagen där kvinnan eller mannen blir pensionerad. Tyvärr så vissnar blommor rätt så snabbt. Därför ska du välja en ros som är pläterad i guld! Rosen är också en utmärkt pensionärspresent att ge till anställd som varit guld värd genom åren. Att välja presenter med symbolik kommer alltid resultera i succé! Känns guldros intressant som pensionspresent? Se vår guide till alla guldrosor som gäller just nu för att hitta bästa pensionärspresenten.
  • Massageapparat – Present för aktiva pensionärer: Äntligen slut på allt arbete och slit. Det finns med andra ord mängder av tid över till att vara aktiv. Är det joggingturer, padelmatcher eller träningspass på gymmet som står på schemat hos er pensionär? Oavsett vilken träningsform som utförs så kommer garanterat en välgörande massageapparat bli en uppskattad pensionspresent! Är du osäker på vilken av alla apparater du ska välja? Kolla in fotmassageapparaterna, hur sköna som helst och känslan måste upplevas för att förstås fullt ut.
  • Personliga pensionärspresenter: Många av sidans presenttips till pensionärer är inriktade på personliga presenter. Att välja några väl valda ord som blir graverad på ett vackert smycke, fin skål eller glas för favoritdrycken är alltid bra pensionspresenter. Presentguiden har skapat Sveriges största samling med personliga presenter för att du snabbt ska få en bra uppfattning om vilka produkter som finns.

Hoppas alla tips varit till stor hjälp för att hitta bästa pensionspresenten!

Pensionspresent från kollegor

Att hitta en optimala pensionspresent kräver en rejäl ansträngning eftersom ni såklart vill fira kollegans hårda arbete och samtidigt ge något som kommer att påminna dem om deras tid på arbetsplatsen. Ta del av Presentguiden tips på bra pensionspresenter, som är både meningsfulla och praktiska:

  1. Personlig fotobok: Ett fotografi är mer än bara en bild, det är en minnesbit som fångar en speciell stund i tiden. Skapa en personlig fotobok som innehåller bilder från kollegans karriär  inklusive arbetsrelaterade händelser såsom konferenser, fester och vardagsstunder. Detta kommer att ge pensionären något att bläddra igenom år efter år. En utmärkt gåva som gör att minnet av alla de människor och upplevelser som de har delat med under årens lopp blir allt starkare.
  2. Resepresentkort: Pensionen innebär ofta mer fritid och möjlighet att resa och upptäcka nya platser. Ge bort ett presentkort för en resebyrå, en hotellkedja eller ett flygbolag. Då kan pensionären planera sin drömsemester eller en weekendresa. Gillar inte er man eller kvinna som blir pensionär att resa så fungerar det såklart att ge ett digitalt presentkort som gäller hos populära butiker online som pensionärspresent.
  3. Hobbyrelaterade gåvor: Ta reda på vilka hobbies och intressen personen har och ge en gåva som hjälper kvinnan eller mannen som blir pensionär att utforska dessa ytterligare. Det kan vara material för konstnärliga projekt, trädgårdsredskap, sportutrustning eller kanske en prenumeration på en tidskrift som är relaterad till deras intresse.
  4. Utbildning eller workshop: Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Erbjud möjligheten att lära sig något nytt genom att ge bort en plats för en speciell utbildning eller workshop. Några presenttips är en matlagningskurs, en danslektion, en keramikkurs eller någon annan aktivitet som de har uttryckt intresse för att prova.
  5. Personlig gravyr: En gåva med en personlig gravyr såsom en penna, en klocka eller ett smyckeskrin kan bli en varaktig påminnelse om deras tid på arbetsplatsen, och kollegorna som de lämnar bakom sig. Gravera gåvan med deras namn, arbetsår eller ett speciellt meddelande för att göra den extra meningsfull. Spana in alla Presentguidens tips på graverade presenter för att upptäcka vilka gåvor som är bäst inom området gravyr.
  6. Minnesgåva: Välj en pensionspresent som symboliserar personens karriär eller arbetsplats. Några exempel är en skulptur, en tavla eller ett konstverk som representerar deras yrkesroll eller specifika bransch. Detta kan fungera som en ständig påminnelse om deras prestationer och den tid de har tillbringat på arbetsplatsen.

Oavsett vilken pensionspresent ni väljer att ge bort så är det viktigt att komma ihåg att det viktigaste är att visa er uppskattning. En genomtänkt och personlig gåva kommer garanterat bidra till att göra övergången till pensionen lite enklare, och mycket mera minnesvärd.

Julklapp till pensionär - Julklappstips

Julklapp till pensionär – Julklappstips som träffar pensionären på bästa sätt

Ah, julklappar till pensionärer! De har sett och upplevt många jular, men deras glädje och uppskattning för en väl uttänkt julklapp kan vara lika stark som någonsin. Och vad kan vara bättre än att se det där leendet av äkta glädje när de öppnar paketet du valt ut med omsorg?

Om du är ute efter ett julklappstips för en pensionär, behöver du tänka på saker som är njutbara och funktionella. Många äldre värdesätter praktiska gåvor som underlättar vardagen, men det betyder inte att gåvan inte kan vara rolig eller lyxig. Tvärtom! Med mer tid att ägna åt intressen och hobbyer, kan gåvor som främjar dessa aktiviteter vara perfekt. Allt från trädgårdsverktyg för den gröna fingret till ett set med lyxiga målarfärger för konstälskaren kan vara en fantastisk julklapp till pensionär.

Ett annat bra julklappstips för pensionärer är upplevelser. Ett besök på ett museum, en teaterföreställning eller kanske en vingård kan ge dem en upplevelse att minnas och prata om. Varför inte planera en dag ute tillsammans, kombinerad med en god lunch eller fika? Det ger både en minnesvärd upplevelse och kvalitetstid tillsammans.

För de teknikintresserade kan en ny surfplatta eller en e-bokläsare vara en uppskattad julklapp. Det är ett sätt att hålla dem uppdaterade och anslutna till familj, vänner och världshändelser. Även en prenumeration på en streamingtjänst för filmer och serier kan bli en mycket uppskattad present.

Men oavsett vad du väljer, kommer det mest värdefulla i en julklapp till en pensionär alltid att vara tanken och omsorgen du lägger ner på att välja den. Så låt oss hjälpa dig hitta den perfekta julklappen till pensionären i ditt liv. Lycka till med jakten!

Och du, du har väl koll på att Presentguiden har skapat en superguide med julklappstips till både vuxna och barn? Spana gärna in där för ännu fler tips på bra pensionärsjulklappar.

Pensionspresent - Guide med tips för att hitta presenter till män och kvinnor som blir pensionär

Ge tips på bra pensionspresenter på nätet, välj plattform!

Uppdaterades 12 november, 2023