Tips på bra gåvor att ge till kusinen

Sitter du och undrar vilken present du ska ge till kusinen? Bara lugn, Presentguiden har plockat ut några träffsäkra tips på bra gåvor som passar extra bra till kusinen!

Oavsett om det är en kvinnlig eller manlig kusin så är det ett par saker att tänka på innan du beslut vilken present som är bäst. Steg ett är att besluta vad födelsedagspresenten, julklappen eller vilken gåva det än må vara får kosta. Att spana in presenttips inom rätt priskategori gör att presentjakten kommer gå snabbare. När du bestämt budget så är nästa steg att fundera på vad din kusin gillar mest av allt. Alla gåvor inom ett intresseområde kommer säkert göra stor succé.

Som vanligt är det populärt med personliga presenter till kusiner. Fotoböcker med bilder från tidigare kusinträffar eller ett fotopussel med bilder från er barndom är två säkra presenttips som ligger högt upp på de flestas kusiners önskelistor över presenter. Söker du present för 100-200 kr som kommer beröra på ett bra sätt? Då kan vi varmt rekommendera ett par strumpor med foto eller en fotomugg. Fotopresenter är, som du märker, ett utmärkt val av present till kusin.

Vill du umgås med dig kusin så är en upplevelsepresent ett utmärkt presentval. Dra iväg på en vinprovning tillsammans eller gå ut på en av Sveriges bästa restauranger.

Hitta present till kusin – Alla presenttips juni 2023

Här börjar jakten efter presenter & julklappar till kusiner. Ta del av alla tips som Presentguiden valt ut och upptäck vilka produkter, upplevelser och andra gåvor som passar extra bra till kusin.

Tips för att kusiner ska umgås mer – Så stärker ni familjebanden

Att umgås med sina kusiner kan vara en av de mest givande och roliga upplevelserna i livet. Det är dock inte alltid lätt att hitta på aktiviteter som passar alla och som samtidigt stärker banden mellan er. Här ger Presentguiden några tips som kan hjälpa er att umgås mer och på ett roligt sätt.

  1. Skapa en kusinträff-tradition: Försök att etablera en tradition där ni träffas med jämna mellanrum. Om det är en gång om året eller en gång i kvartalet är helt upp till er. Tänk på att sätta ett intervall som alla kusiner känner sig bekväma med. Det kan vara så enkelt som att äta middag tillsammans, anordna picknick eller se en film. Genom att skapa en tradition kommer ni att ha något att se fram emot, och något som kommer att prioriteras.
  2. Planera en gemensam resa: Resor är ett utmärkt sätt att skapa oförglömliga minnen och stärka banden mellan kusiner. Ni behöver inte resa långt eller spendera speciellt mycket pengar. En weekendresa till en närliggande stad eller en campingtur i naturen kan vara minst lika roligt som en resa till en exotisk destination.
  3. Starta en bokklubb: Om ni alla gillar att läsa är en bokklubb en utmärkt aktivitet för att umgås och ha intellektuella diskussioner. Välj en bok att läsa tillsammans och planera in träffar för att diskutera bokens innehåll, karaktärer och teman. Detta kan även ske över videokonferenser om ni bor långt ifrån varandra.
  4. Samarbeta kring ett projekt: Att arbeta tillsammans på ett gemensamt projekt kan vara ett givande sätt att umgås och lära känna varandra bättre. Det kan vara allt från att renovera ett rum eller plantera en trädgård till att släktforska tillsammans. Vet vet ni kanske hittar på ännu flera kusiner.
  5. Sport och fysiska aktiviteter: Att delta i sport och fysiska aktiviteter tillsammans är inte bara bra för hälsan utan också för att stärka relationen mellan er. Det kan vara något så enkelt som att gå på promenader, jogga eller spela fotboll. Om ni är äventyrslystna kan ni prova på någon ny sport eller aktivitet som ni aldrig har testat förut. Padel är sporten på allas läppar just nu, så varför inte utmana din kusin på en match?

Att ge bort en present till kusin i all ära men glöm inte att se efter varandra. Hoppas tipsen gör så ni kommer att kunna spendera mer tid tillsammans.

Dela gärna sidan med tips på presenter till kusiner i sociala medier.

Uppdaterades 27 april, 2023