Gåvorna som pappa gillar – Till fars dag 2023

Är du på jakt efter den bästa fars dag presenten? Då har du kommit till rätt presentguide, med många väl utvalda presenter speciellt till fars dag! Personliga produkter där du väljer gravyr eller brodyr är klassiska farsdagspresenter som alltid kommer uppskattas. Även fotopresenter är en höjare så kolla igenom årets foton i mobilen om du kan använda något av dessa.

Att bli uppvaktade av sina barn kommer alltid vara uppskattat av pappa. Att ge presenter är endast en del av firandet. Koppla på ditt bästa humör, bjud far på restaurang eller laga en god middag som serveras i sann fars dag stil. Att boka in ett biobesök eller sportevenemang kan säkert bli en succé. Att hitta på roliga saker tillsammans kommer bli en fars dag present som tar sammansvetsar er ännu mera. Eftersom det är svårt att pricka in favoritmatchen eller teatern just på fars dag så går det givetvis bra att avslöja presenten den dagen. Att ha något att se fram emot kommer säkert göra så humöret är hamnar på topp.

Fars dag är alltid den andra söndagen i november, som för 2023 är söndag 12 november. Därför är det viktigt att skaffa sin farsdagspresent i god tid innan detta datum. Många klassiska presenter riskerar dessutom att sälja slut veckorna innan fars dag.

Upptäck vilken din bästa fars dag present är genom att scrolla igenom alla presenttips nedan. Stort lycka till i presentjakten och hoppas våra tips kommer vara guida dig rätt!

Topplistan på fars dag present

Här börjar jakten efter bästa farsdagspresent på nätet. Ta del av presenttipsen på topplistan för att upptäcka vilka fars dag presenter som är extra het just nu. Listan uppdateras ofta och försöker alltid framhäva de mest klassiska gåvor att ge till pappa på fars dag 2023.

Alla fars dag presenter – Utvalda presenttips oktober 2023

Nedan följer våra senaste tips på farsdagspresent 2023. Det kommer ständigt nya presenttips så kolla in här med jämna mellanrum om det är långt kvar till fars dag. Tänk på att förslagen av farsdagspresenter endast är en väldigt liten del av alla tips runt om presentguiden. Besök gärna andra sidor för att upptäcka ännu flera presenter som säkert kommer att passa utmärkt till fars dag!

  • Visste du att presentguiden plockat ut över 140 tips på fars dag present för 2023? Ladda gärna flera presenttips för att maximera chanserna att hitta bästa farsdagspresenten 2023!

Butikers utvalda fars dag presenter 2023

Kändes inget av ovanstående presenttips på present till fars dag kändes helt hundra? Kolla in presenterna som e-handlarna själv har valt ut till pappa! Presentguiden gör alltid sitt yttersta för att plocka ut de presenter vi anser är bäst. Smaken är dock olika för alla så att kolla runt hos butikerna fars dag-avdelningar kommer säkert hjälpa till ytterligare i jakten efter den perfekta fars dag presenten 2023.

fars dag present 2023 - Roliga farsdagspresenter som passar alla fäder

Vill du ge prylar som farsdagspresent 2023 så är denna anrika e-handel ett bra ställe att börja presentjakten på. Så mycket roligt, annorlunda och nödvändigt som pappa förhoppningsvis kommer bli väldigt glad av att få som present på fars dag! För tillfället finns över 150 utvalda presenttips speciellt till hans dag den andra söndagen i november.

Fars dag present med gravyr - Personliga gåvor till pappa

Ingen pappa skulle bli besviken av att få en personligt graverad farsdagspresent 2023. Just graverat är butiken mästare på så kolla in över 100 stycken presenttips på vad du kan ge honom som fars dag present denna gång.

Att skicka fars dag blommor 2023 är ett säkert sätt för att göra honom riktigt glad den här söndagen i november. Ett tips är att beställa dina blommor redan idag och välj sedan vilket datum de ska bli levererade till pappa.

Upplevelsepresent såsom provning av whisky, öl, konjak eller vin anses som en klassiska fars dag present. Perfekt val av farsdagspresent i sista minuten dessutom eftersom du får koden levererad på mejlen, som du sedan kan skicka till pappa.

Bäst på fotopresenter som är uppskattade presenter när du önskar ge honom en ny mugg, tavla, fotomugg eller fotopussel som farsdagspresent. För att endast ge några tips vad som finns hos en av våra favoritbutiker överlag.

Farsdagspresent - Billiga saker som passar bra att ge till pappa på fars dag - Tips

Kommer du inte träffa pappa och vill skicka fars dag present direkt? Kolla närmare på alla färdiga presentset och korgar fyllda med delikatesser hos butiken där allt skickas i blåa boxar.

Kungen på fest har alla tillbehör för att slå in farsdagspresent fint samt mängder av träffsäkra presenter till pappa.

Fars dag presenter under 100 kr

Mängder av fina farsdagspresenter under 100 kr som har ett tydligt ”pappa-tema”. Helt klart en butik du inte vill missa efter en riktigt bra gåva till fars dag 2023.

Är du ute efter farsdagspresent i sista minuten så klicka i en roligt, spännande och lärorik prenumeration av tidningar. Tänk att en present är alltid bättre än ingen fars dag present alls!

Låt pappa få en ny uppsättning glas att dricka öl, whiskey eller konjak ur. Butiken har mängder av fina farsdagspresenter som fokuserar på dryck & bar. Spana in deras utvalda presenttips till fars dag 2023.

Är du ute efter en lyxig & dyr farsdagspresent till pappan som gjort sig förtjänt av något alldeles extra 2023? Upptäck ett mäktigt utbud av skulpturer som garanterat bli en gåva som slår han med häpnad!

Fars dag tavla - Personlig farsdagspresent

Låt fars kungliga sida komma fram i sitt ljus genom att ge honom en personlig fars dag tavla! Snacka om maximal överraskningsfaktor och garanterat en cool farsdagspresent som han aldrig kommer glömma bort.

Fars dag klocka - Personlig farsdagspresent

Låt far alltid bära med sig ditt budskap som blivit graverad på baksidan av en vacker träklocka. Personlig fars dag present som garanterat kommer med en stor portion känslor.

Personliga farsdagspresenter - Tips på bra present till fars dag 2023

Många presentset som du väljer personifiering på. Et utmärkt ställe att shoppa din farsdagspresent 2023 på med andra ord.

Frågor & svar – Allt om farsdagspresenter 2023

I en värld som ständigt förändras är det viktigare än någonsin att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna, särskilt när det kommer till att välja den perfekta presenten. Fars dag är en särskild tidpunkt då vi alla vill visa vår uppskattning för de fantastiska pappor i våra liv. För Presentguiden är det inte bara en fråga om att erbjuda gåvor, utan också att förstå de känslor och tankar som ligger bakom varje val. Som den ledande informationskällan om fars dag presenter 2023, strävar vi efter att ge de mest relevanta, unika och hjärtevärmande presentförslagen som garanterat kommer att göra varje far glad. Vi förstår att varje pappa är unik, och därför förtjänar en gåva som speglar just hans personlighet och intressen. Med Presentguiden kan du vara säker på att din farsdagspresent inte bara blir älskad, men också minnesvärd.


Hur har traditionen kring Fars dag utvecklats i Sverige och hur firas den idag?

Fars dag, likt många andra traditioner, har genom åren förändrats och anpassats efter svenska förhållanden. Ursprungligen inspirerad av den amerikanska traditionen, infördes Fars dag i Sverige på 1930-talet. Tidigare var det vanligt att dagen firades med enklare gåvor eller handskrivna brev från barnen. Idag är det lika mycket en kommersiell högtid som en hjärtlig påminnelse om att visa uppskattning till fäder. Många barn ger sina pappor presenter, och familjer kan tillbringa dagen tillsammans med aktiviteter som pappan tycker om. En del väljer att laga en speciell måltid eller bara umgås. Kort sagt, det handlar om att sätta fokus på pappa för en dag.


Vilka trender och nyheter gäller för farsdagspresenter 2023?

År 2023 pekar trenden mot mer personliga och genomtänkta presenter. Istället för traditionella prylar, lägger många värde på upplevelser och kvalitetstid. Upplevelsepresenter, som t.ex. en helikoptertur eller en matlagningskurs, har blivit populära. Teknikprylar och verktyg är fortfarande uppskattade, men många satsar också på hållbara och ekologiska produkter. Dessutom blir hemmagjorda gåvor, som hantverk eller bakverk, alltmer uppskattade för deras personliga touch.


Hur kan man göra sin farsdagspresent personlig och unik?

Det finns flera sätt att göra en farsdagspresent unik och minnesvärd. En av de mest omtyckta metoderna är att personalisera presenter, som graverade smycken eller fotoböcker med gemensamma minnen. Ett annat tips är att skapa något för hand, vilket alltid ger en speciell känsla. Att ge en upplevelse, baserad på pappans intressen eller drömmar, är också ett säkert kort. Till exempel en vinprovning för vinälskaren eller en fiskedag för den sportfiskande pappan. Det viktigaste är att tänka på vad som skulle betyda mest för just din pappa.


Vilka presenter rekommenderar Presentguiden särskilt för Fars dag 2023?

Presentguiden ser flera heta tips för Fars dag 2023. Upplevelsepresenter fortsätter att dominera, men det finns också en ökning av intresse för hållbarhet. Så, produkter som är både användbara och miljövänliga, som t.ex. återanvändbara kaffekoppar eller ekologiska grooming-produkter, är högt uppe på listan. Utöver detta rekommenderar vi personliga presenter, som graverade verktyg eller skräddarsydda kläder. För den teknikintresserade pappan kan smarta hemprodukter eller trådlösa hörlurar vara en fullträff.


Vilka tips har Presentguiden för de som är osäkra på vilken typ av present som skulle uppskattas mest av pappa?

Om du är osäker på vad du ska ge till din pappa, börja med att reflektera över hans intressen och hobbyer. Tänk på de stunder när han verkar som mest avslappnad eller engagerad – kanske när han fiskar, läser, tränar eller mekar i garaget. Upplevelser relaterade till dessa intressen kan vara en hit. Om du fortfarande är osäker, överväg en tidlös present som en kvalitetsklocka eller en klassisk bok. Slutligen, underskatta aldrig värdet av tid tillsammans. En dag eller helg där ni gör något speciellt tillsammans kan vara den mest värdefulla presenten av alla.


Bästa farsdagspresenten - Umgås tillsammans - Tips på present till fars dag

Umgås på fars dag

Att umgås och skapa minnesvärda stunder tillsammans överträffar ofta det materiella värdet av en traditionell fars dag present. I en tid när livet kan kännas hektiskt, är det dessa stunder av kvalitetstid som verkligen räknas. Tänk dig att bjuda pappa på hans favoritrestaurang, där ni båda kan njuta av en måltid och återuppleva gamla minnen. Eller varför inte styra ihop en match padel? Det är inte bara en rolig aktivitet, utan också ett utmärkt sätt att stärka banden mellan er.

Många gåvor som traditionellt ges på fars dag tenderar att vara ganska små. Men det är just därför som det kan vara en fantastisk idé att kombinera en sådan present med en upplevelse. En middag, en aktivitet eller kanske en dag ute i naturen kan komplettera den lilla gåvan. Och låt oss inte glömma de klassiska prylarna med texten ”världens bästa pappa”. De kanske verkar klyschiga, men de har en speciell plats i de flestas fadershjärtan.

Har tiden sprungit ifrån dig och du behöver en fars dag present i sista minuten? Oroa dig inte! Skriv ner en plan eller ett löfte om något ni båda kan se fram emot att göra tillsammans i framtiden. Men kom ihåg, det är avgörande att hålla det du lovar. Det vore tråkigt om den välmenande presenten bara blev tomma ord.

Om du funderar på att ge bort en upplevelse, varför inte överväga något som både mamma och pappa kan njuta av? Provningsupplevelser av olika slag är alltid populära. Om de är vinentusiaster, kan en utsökt vinprovning för två vara den perfekta presenten. Inte bara kommer de att njuta av de fina vinerna, men de kommer också att uppskatta den tanke och omsorg du har lagt ner på att välja en sådan genomtänkt gåva.

Gåva som presentbud – Liten farsdagspresent

Din far, den där ständiga klippan i ditt liv, förtjänar verkligen att bli uppvaktad på fars dag, eller hur? Och även om vi ofta tänker på stora, påkostade presenter, är det ibland de små gesterna som gör störst intryck. Tänk dig hans överraskning när han öppnar dörren och möts av ett presentbud med en vacker bukett blommor eller en låda med hans favoritchoklad. Det kanske inte verkar som mycket, men det är tanken bakom det som räknas.

Små gester, som att skicka blommor eller choklad, är ett kraftfullt sätt att visa att du bryr dig. De blir en påminnelse om alla de stunder ni delat, skratten, tårarna, och allt däremellan. Och även om blommor vissnar, lever känslan av uppskattning och tacksamhet kvar.

Men vi förstår också att inte alla har möjlighet att träffa sin far på denna speciella söndag. Och även om avståndet kan vara ett hinder, betyder det inte att du inte kan visa din uppskattning. Om du känner att det är för dyrt att skicka choklad, godis eller andra godsaker via ett traditionellt presentbud, varför inte tänka utanför boxen? Gör ett besök på din lokala mataffär, plocka ihop några av hans favoritsnacks, och skicka det som ett vanligt paket. Det kanske tar lite mer tid och ansträngning, men det kommer säkert att göra hans dag extra speciell. Hoppas dessa tips på fars dag presenter gjorde dig mycket klokare.

Fixa fars dag present på bästa sätt – Planera i god tid

Att planera fars dag present i god tid är alltid en fördel. Här nedan följer några punkter som det är bra att tänka på inför pappas egna söndag i början av november.

  • Skaffa alltid din fars dag present i god tid. Det är alltid lätt att skjuta upp presentinköp till sista dagarna, gör inte det misstaget. Låt han få sin present på rätt dag eller eventuellt någon dag tidigare. Att bli firad i efterhand är aldrig lika roligt. Dock är ett sent fars dag firande bättre än inget firande alls.

  • Att ha lång framförhållning gäller även om du hade tänkt bjuda honom på restaurang som fars dag present. Eftersom papporna är många och restaurangerna begränsade så kan det vara svårt att få bord på populära ställen. Planera och boka många veckor innan fars dag, speciellt i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra storstäder!

  • Julen är på ingång så det kan vara idé att fundera om det dags att handla julklappar samtidigt som fars dag present. De flesta e-handlare har fri frakt över ett visst belopp och genom att fixa flera presenter på samma gång så ökar chanserna att frakten blir gratis. Du behöver dessutom endast hämta ut paketen en gång om du gör storinköp på en och samma gång. Vi har sammanställt årets bästa julklappstips så gör gärna ett besök där.

Personliga fars dag presenter – Endast för honom

Det är klart din unika pappa ska få en personlig fars dag present med gravyr, brodyr eller foto. Välj en klassiska text som världens bästa pappa eller fundera ut en liten hälsning som kommer göra honom stolt på fars dag. Just personliga presenter finns som det som tur är väldigt många presenttips på. Det fina med denna kategori är att hans farsdagspresent kommer bli den enda av sitt slag. Speciellt fotopresenter där några av dina bästa foton kommer pryda ett schackbräde, kapsylöppnare, pussel och så vidare. Fotopussel är en av presentguiden allra främsta presenttips, till alla. Pussel ger spänning och antalet pusselbitar väljs efter hur svårt du vill att gåvan ska vara att slutföra. Välj med fördel ett foto när du och far upplevde något riktigt roligt tillsammans. Ett sådant där ögonblick som man hemskt gärna vill ha bevarat för all framtid. För de största fotopusslen så kan du dessutom väljer flera olika foton.

Sugen på att ge foto present som fars dag present? Kolla in sidan där vi samlat ihop guldkornen av fotoprodukter som passar utmärkt som presenter.

Personlig fars dag present

Första fars dag present – Tips för att välja rätt

Hur kan man med en första fars dag-present lägga grunden för en livslång relation mellan far och barn?

Första fars dagen är en betydelsefull milstolpe som markerar början på en livslång relation mellan far och barn. Att välja rätt present kan sätta tonen för denna relation. En genomtänkt gåva som exempelvis en dagbok där pappan kan skriva ner sina tankar, hopp och drömmar för sitt barn kan bli en ovärderlig kärleksskatt. Även mer interaktiva gåvor som en ”gör-det-själv”-lek-kit kan uppmuntra gemensam lektid och därmed stärka relationen. Det handlar om att skapa ögonblick som både far och barn kommer att minnas och skatta högt.


Vilka typer av erfarenhetsbaserade presenter kan man överväga för en nybliven pappa på hans första fars dag?

Erfarenhetsbaserade gåvor är utmärkta för att verkligen engagera och stärka bandet mellan pappa och barn. Presentkort på familjevänliga aktiviteter, som en dag på djurparken eller en musikworkshop för småbarn, är utmärkta val. Dessa aktiviteter ger inte bara pappan en chans att komma ut ur huset och göra något roligt, men de skapar också ovärderliga minnen som kan vara för evigt.


Hur påverkar personlig anpassning av gåvor, som ingravering eller specialdesign, det emotionella värdet av en första fars dag-present?

En personligt anpassad present kan öka det emotionella värdet enormt. En klocka med en ingravering, en personlig fotoalbum eller en specialdesignad kudde med ett fint meddelande kan få pappan att känna sig extra speciell och älskad. Det visar också att extra ansträngning och omsorg har lagts i valet av presenten, vilket gör den till mer än bara en materiell sak.


Vad är några otraditionella men meningsfulla presentidéer som går utöver de vanliga slipsarna och kaffemuggarna?

Otraditionella men meningsfulla presenter kan inkludera en serie brev eller videomeddelanden där familjemedlemmar och vänner delar sina förhoppningar och drömmar för pappan och barnet. En annan unik idé kan vara en ”pappa överlevnadskit” fylld med roliga och användbara saker som babyvårdsartiklar, snacks och kanske en bok om föräldraskap. Det ger en kreativ och rolig twist på den traditionella presenten.


Hur kan man integrera mors intryck eller bebisens hand- och fotavtryck i en första fars dag-present för att göra den extra minnesvärd?

Inget är så känslosamt som de små hand- och fotavtrycken av en nyfödd. Att inkludera dessa i en första fars dag-present, som i en gjutning eller på en canvastavla, skapar en rörande och oersättlig minnessak. Det lägger till en mycket personlig och unik dimension till gåvan, och blir en varaktig påminnelse om denna speciella tid i pappans och barnets liv.


Fars dag present – Upplevelser

Efter ett par utmanande år med pandemin som satte en paus på många av våra äventyr, känner vi på Presentguiden att det snart är dags att dyka in i världen av upplevelser igen! Att ge bort en upplevelse i farsdagspresent är inte bara en fantastisk idé, det är också ett utmärkt tillfälle för dig att skapa nya minnen tillsammans med din far. För visst är det så, att uppleva något på egen hand kan vara roligt, men det blir ännu bättre när man delar det med någon man bryr sig om.

Om du och din far delar en kärlek för öl, varför inte överväga en ölprovning? Det är inte bara en chans att smaka på några nya brygder, utan också ett tillfälle att lära sig mer om ölets historia och bryggprocess. För de som söker lite mer spänning, kan en dag med att provköra sportbilar vara precis det adrenalinkick ni båda behöver. Känslan av att sätta sig bakom ratten på en högpresterande bil och känna dess kraft är helt enkelt oslagbar. Och för de riktigt äventyrliga, varför inte överväga ett fallskärmshopp? Det är en upplevelse som garanterat kommer att ge er båda en känsla som är svår att sätta ord på.

Oavsett vad du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att ni gör det tillsammans. Alla dessa tips, plus många fler spännande upplevelser, finns att utforska på vår sida där vi har samlat de bästa upplevelsepresenterna för alla smaker och intressen.

Fars dag historia

Undrar du när och hur fars dag först uppkom? För ganska exakt för 100 år sedan så började debatten om att en dag om årets borde vara fädernas dag. Fars dag skulle komma att bli den dag på året där allt fokus ligger på honom som är pappa. Under den första tiden så dominerade slipsen som den i särklass vanligaste fars dag present som så många som varannan far fick. Allt efter åren gott så har presenterna också blivit annorlunda. Nu för tiden är vanliga fars dag presenter en ny skjorta eller värmande tröja. Eftersom fars dag ligger på höstkanten så är farsdagspresenter som värmer honom omtänksamt att ge. Ännu en populär fars dag present är handskar. Att börja den kalla perioden på året med ett par sprillans nya och sköna handskar är det få fäder som skulle tacka nej till.

Utbudet av fars dag presenter har ändras enorm på de 100 åren som dagen funnits. Vilken fars dag present ger du till han i år?

Kommande presenttillfälle – Julklappar till far

Att skaffa fars dag present är även ett gyllene tillfälle att skaffa julklappar. Kanske kan du hitta en julklapp till pappa i samma butik där du ska beställa farsdagspresenterna ifrån? Att planera presentinköpen för en tid framöver gör så att du både spar tid och förmodligen även kommer upp i nivån för gratis frakt.

För att hitta årets bästa julklappar till pappa samt alla andra så kolla in vår stora guide där hundratals väl utvalda julklappstips 2023 finns samlade.

Bra att veta – Hitta bästa farsdagspresent 2023

Är det första fars dag present som står på inköpsschemat? Första gången man själv får bli firad är väldigt speciell. De absolut bästa farsdagspresenterna till den nyblivna pappa är en personlig present. Tänk på att han aldrig fått de klassiska orden Världens bästa pappa någon gång tidigare. Därför är det oerhört populärt att gravera just dessa ord på något far gillar. Snusdosa, nyckelring eller plånbok är några tips på vilka presenter som kommer göra nybliven pappa stolt på fars dag!

Känns inte gravyr helt klockrent så kan fotopresenter vara mera passande. Att alltid ha ett foto, på sig själv tillsammans med sitt älskade barn, nära tillhands kommer ständigt påminna honom att han är pappa nu. Åter igen så är nyckelring en bra fars dag present till nybliven pappa. Den här gången med foto istället för graverad text.

Att satsa på en farsdagspresent med foto kommer säkerligen resultera i en present han sent kommer glömma. Bäst inom området tycker vi är fotobok är. I den väljer ni foton från året som gått. Extra passande är fotoboken att ge som fars dag present till fäder som är relativt nyblivna. Samla ihop era bästa ögonblick och sammanfatta hans tid som pappa. En oerhört stolthet och lycka kommer garanterat infinna sig! Det enda negativa är att fotoböcker ofta kräver lång tid för att få till bra. Tid är just något som nyblivna föräldrar sällan har i överflöd. Om ni trots allt kan hitta den där timmen som behövs så kommer farsdagspresenten göra succé.

Vi har så många tips på fotopresenter, och de flesta känns aktuella till fars dag. Överraska honom genom att ställa fram en personlig fotomugg på morgonen. Då kommer fars dag börja på bästa sätt. Vi tycker alla fäder förtjänar någon sorts present och fotopresenterna är ett billigt val med högst möjliga känsla.

Fars dag infaller alltid andra söndagen i november. Datumet varierar dock varje år. Fars dag 2023 är söndagen 12 november. Planera och skaffa hans farsdagspresenter i god tid innan detta datum så slipper du känna stress veckan innan.

Barn har av naturliga skäl direkt inga pengar för att köpa fars dag present. Därför är de flesta farsdagspresenter från barn sådant som barnet gjort själv. Att baka tillsammans med mamma och sedan bjuda på fika är alltid en höjare. Även tjänster som att städa huset eller på något annat sätt hjälpa pappa är bra exempel på fars dag presenter från barn. Känner ni trots barnet ringa ålder att ni vill ge far en present? Åk iväg till affären tillsammans och gå runt bland hyllorna och låt barnet välja ut presenten. Slipsar, tröjor eller handskar är alltid klassiska fars dag presenter som han kommer bli glad åt.

Tipsa om bra fars dag presenter, välj din plattform!

Fars dag present - Stor guide till 2023 års bästa farsdagspresenter online

Uppdaterades 8 september, 2023