Bästa doftpinnarna – Doftstickor som present

Ljus som doftar har de flesta av oss erfarenhet av, men det är långt ifrån lika många som har gett doftpinnar chansen att förgylla atmosfären i hemmet. Vem gillar inte att ha en väldoftande atmosfär i vardagsrummet, badrummet eller sovrummet? Hela rummet och där pinnarna placeras kommer att bli en trevligare plats att vara på helt enkelt, och till skillnad mot doftljus så doftar pinnarna hela tiden.

Så vilka doftpinnar ska du välja då? Det är helt uppe till vad du tycker doftar gott, och det finns en hel del valmöjligheter. Här på sajten doftpinnar.nu ska vi försöka guida dig rätt och visa vart du kan hitta olika sorts doftpinnar. De har funnits ett tag och visst känns det som doftpinnarna bli allt mer populära desto fler som upptäcker vilka fördelar de väldoftande pinnarna för med sig. Ett annat ord för dessa produkter är doftstickor, som är exakt samma sak.

Så vilka doftpinnar tror du passar dig bäst? Vi hoppas du finner tipsen här nedanför hjälpfulla och att du blir nöjd oavsett vilken sort du väljer!

Presenttips på doftpinnar – juni 2023

Börja jakten efter ett par doftpinnar att ge som present här. Ta del av alla presenttips inom kategorin för att förhoppningsvis bli klokare på vilka sorts doftpinnar du vill ge bort denna gång.

Guide till doftpinnar – Butiker med stora utbud

Ovan ser har du endast några tips på doftpinnar som presentguiden tycker är de bästa. Givetvis finns det så många andra valmöjligheter. Kolla in vilken e-handlare som har rea på doftpinnar idag och erbjuder bra deals.

Första stället att kolla på efter bra doftpinnar från till exempel Rituals, Victor Vaissier, Meraki, Cleean och många andra kända varumärken. Upptäck vilka erbjudande det finns just nu, det är hög chans att hitta doftpinnar på rea!

Doftpinnar - Ashleight & Burwood

Exklusiva doftpinnar som blandar det exotiska med det underliga. Väldigt fin present om du känner det är värt att lägga cirka 600 kronor på en uppsättning doftpinnar. Väl värt att kolla närmare på tycker presentguiden!

Doftpinnar - K Lundqvist Stockholm

Vackra doftpinnar i mellanprissegmentet där du får betala 300-400 kronor för gåvorna. Den stilrena designen på K Lundqvist doftpinnar gör att du inte behöver fundera på om designen passar in i hemmet eftersom samtliga produkter smälter in väldigt lätt.

Doftpinnar - Stone Glow

Står runda former högt i kurs? Då är det doftpinnar från Stoneglow med rund diffuser som gäller! Återigen står enkelhet och elegans i fokus. Välj bland flera olika fräscha dofter som garanterat kommer sätta en ny ton på vilket hem som helst.

Fördelar med doftpinnar

Det finns en rad fördelar med doftpinnar framför att förse hemmet med andra dofter. Den enkla förklaringen är att de alltid doftar när du väl ställt pinnarna på plats. Hur länge de olika doftoljorna som pinnar suger åt sig räcker varierar väldigt mycket från märke till märke. En grundregel kan vara ”du får vad du betalar för”. Det är inte hela sanningen då det mycket väl går att hitta billiga doftpinnar som räcker många veckor.

Att ha en långvarig doft är som sagt fördelen med stort F. Till skillnad från doftljusen som mest luktar när de brinner. Visst kan en väldigt svag doft avges när ljusen är släckta, men den får anses vara högst marginell eller vad säger ni?

Att spraya en rumsdoft är också ett alternativ för att få ett väldoftande rum. Sprayen kan dock sätta sig på tyger och annat du är rädd om, och i extremfallen även lämna fläckar som ej går att tvätta bort. Som med det mesta så skiljer sig även dessa doftsprayer åt i både kraft och uthållighet.

Så var det bara en fördel doftpinnarna hade? Nej ännu en positiv sak är att de är väldigt snygga. Att dekorera med pinnar mellan blommorna på fönsterbrädan tycker vi är en höjdare! De små glasskålarna som håller pinnarna på plats är ofta designade på ett fint sätt. Du vill helt enkelt ha de framme. Vad just du tycker är snyggt och vilken placering är såklart helt ditt val att ta. En del väljer att sätta sina doftpinnar dold så att du, din familj och dina gäster känner doften men inte kan se vart ifrån den kommer.

Därför ska ska ge bort doftstickor

  • Långvarig doft – Pinnarna absorberar upp vätskan och allt eftersom doften avlägsnas så sugs allt mer vätska upp. Det tar dock lång tid innan allt är slut och doften försvinner. Genom doftpinnarna har du alltså säkrat upp ett väldoftande hem under en lång tid framöver.

  • Snygg inredningsdetalj – Att placera doftpinnarna bredvid tv:n eller på soffbordet ger en fin inredningsdetalj i det moderna hemmet. Produkterna kommer förpackade just så att de ska vara snygga och tilltalande. Om du nu mot förmodan inte vill ha pinnarna framme så sätt dem bakom soffan eller göm i något vrå där ingen kollar.

  • Spännande kombinationer i dofterna – Det finns i princip hur många spännande doftkombinationer som helst när det kommer till dessa doftpinnar. Det är svårt att i förväg veta exakt men oftast för du en uppfattning vad du kommer gilla. Vill du vara på den säkra sidan för du ta dig till en fysisk butik som säljer produkterna och lukta. Hittar du billigare doftpinnar online så väljer du såklart att handla där istället för att betala överpris i butiken. Det beror givetvis på hur bråttom du har av att njuta av dina nya doftpinnar.

Doftpinnar - Väldoftande presenter som passar alla - Bästa doftstickorna just nu

Så fungerar doftpinnar

Som du ser på bilderna så är det ett gäng pinnar som står i en väldoftande vätska. Varje pinne absorberar allt efter som ”parfymen” och sprider på så sätt den goda doften. Ett enkelt koncept som många tusentals människor här i Sverige redan provat, och flera upptäcker tjusningen för varje dag som går. Då träsorten som pinnarna är gjorda av kan uppta mycket vätska så blir slutresultat en kraftig, och ihållande doft.

Det är just den utdragna lukten som gjort att doftpinnar blivit en så omtyckt produkt. Allt fler butiker väljer att köpa i större utbud allt eftersom efterfrågan på pinnarna ökar. Är du en av dem som inte provat än? Vi hoppas du fått information och ger dessa underbara doftpinnar en chans att visa vad de kan tillföra atmosfären i ditt hem. Vi tror du inte kommer bli besviken!

Om du känner för att kolla in utbudet av doftpinnar utomlands kan du göra en googlesökning på ordet fragrance sticks, som är det engelska ordet. Vi uppfattar dock inte att priserna skiljer sig så mycket så rekommendationen blir trots allt att köpa dina doftpinnar i Sverige.

Justera doftstyrkan – Med antal doftpinnar

Olika sorts doftpinnar har varierande intensitet på doften. Du kan lätt justera hur pass kraftigt era doftpinnar ska lykta genom att välja en, ett par eller alla pinnar. Desto färre ju mildare blir doften och detsamma gäller åt andra hållet. Om ni nöjer er med en väldigt svag doft så kommer dessutom produkten att räcka mycket längre eftersom inte den parfymerade vätskan absorberas lika snabbt.

Antalet doftpinnar är såklart en personlig sak att bestämma. Tänk på att vissa rum passar bättre för stark doft än andra. I sovrummet till exempel är det vanligt att vilja ha en väldigt mild lukt medans det gärna får dofta starkt av parfymen inne på toaletten.

Hur mycket vill du att doftpinnarna ska dofta?

Att tänka på

Tänk dig att du köpt ett kit väl utvalda doftpinnar som du sedan förväntansfullt placerar i hemmet och sticker ner pinnarna i den doftande vätskan. Men ingenting händer ju? Ingen riklig doft som du hade tänkt dig eller som du upplevde i butiken, om du nu valda att handla i en fysisk butik. Bara lugn för det tar några timmar för pinnarna att ta åt sig av väskan och börja dofta fullt ut.

Du ska med andra ord inte vara snabb att döma ut doftpinnarna. Visst är det ganska självklart? Det är dock inte alltid så lätt att komma på det mest logiska när förväntning är så stor. Du vill ju att pinnarna ska dofta nu! Värt att tänka på som sagt.

Tipsa dina vänner om bra doftpinnar att ge som presenter

Uppdaterades 24 april, 2023