Allt om årets bästa smällkarameller 2024

Är du ute och surfar efter årets främsta smällkarameller till vuxna och barn? Då har du kommit helt rätt, Presentguiden.se kommer här ta dig med på en resa som stäcker sig över 200 år, från de tidigaste smällkaramellerna till dagens versioner!

Låt oss resa tillbaka till tidigt 1800-tal i London, för att upptäcka den otroliga historien om smällkaramellen, eller ”Christmas cracker” som de säger över dammen. Det var en godis- och leksakshandlare vid namn Tom Smith som lade grunden till det vi kallar smällkaramell idag. Tom hade under en resa till Paris upptäckt de franska ’Bon-Bons’ som är söta godisar inslagna i färgglatt papper. Han blev förtjust i idén och bestämde sig för att introducera dem i England, med en liten twist , han lade till kärleksdikter i inslagningen.

Tom ville dock göra ännu mer. En kväll, sittandes framför den öppna elden, blev han inspirerad av de knäppande ljuden som elden skapade. Han kom då på idén att lägga till en liten överraskningseffekt till sina ’Bon-Bons’. Han utvecklade ett papper med två lager och en kärna av kemikalier som, när det drogs isär, skapade en liten smäll. Och sådär enkelt, smällkaramellen var född!

Under årens lopp utvecklades smällkaramellen allt mer. Dikterna ersattes med skämt, små leksaker och till och med presenter lades till. Idag är smällkaramellen ett måste på många julbord, och den kommer i alla tänkbara stilar och former. Det är lätt att hitta allt från budgetversioner till de mer extravaganta med silkespapper och lyxiga gåvor inuti.

Det roliga med smällkarameller är att de inte bara ger ett litet skratt och en överraskning, utan också en utmärkt samtalsstartare vid julbordet. Vem kan motstå att dela ett härligt skämt eller att prova en pappershatt? De bidrar verkligen till den allmänna julstämningen och hjälper till att göra varje julmåltid ännu mer minnesvärd.

Den där överraskande och högtidliga smällen som en smällkaramell ger ifrån sig är verkligen något signalerar starten på julen. Så, nästa gång du drar i ändarna på en smällkaramell, tänk på Tom Smith och det lilla knäppande ljudet från hans öppna eld. Tänk på alla jular före vår tid, och alla som kommer efter oss, och hur den lilla smällkaramellen har förbundit oss alla genom tid och rum. Det är ju faktiskt lite magiskt, eller hur?

Handla smällkarameller på nätet

Söker du den perfekta smällkaramellen för att göra din julfest fulländad? Oroa dig inte, med Presentguiden.se blir jakten både rolig och enkel. Vi har noggrant valt ut ett antal butiker som erbjuder ett brett urval av smällkarameller, från klassiska till moderna varianter och allt däremellan. Varje butik har valts för sin höga kvalitet och förmåga att skapa en härlig julkänsla. Låt oss hjälpa dig att hitta den ultimata smällkaramellen för din fest!

Smällkarameller - Hitta christmas crackers på nätet

Varje höst när julhandeln närmar sig brukar denna omtyckta e-handel plocka in ett brett utbud av smällkarameller. Det är definitivt ett ställe du vill kolla in när du letar efter Christmas Crackers inför julen 2024. De har historiskt sett haft ett imponerande urval av smällkarameller och juldekorationer. Så håll ett öga på deras sortiment när du förbereder dig inför julen!

Smällkaramell med duschtvål - Christmas Crackers för män

Denna lyxiga smällkaramell innehåller fyra flaskor med duschgel från det populära varumärket Molton Brown. Det är en perfekt julklapp eller en festlig gåva att bjuda dina julgäster på under julhelgen. Molton Brown är känt för sina högkvalitativa bad- och duschprodukter, så detta är definitivt en julklapp som kommer att uppskattas av dem som älskar att skämma bort sig själva med lyxiga badrutiner.

Därför är smällkarameller omtyckta juldekorationer - Anledningar till att skaffa Christmas Crackers

Därför ska ni skaffa Christmas Crackers – Smäll igång festligheterna

Julen är en tid fylld med glädje, familjesamvaro, god mat och massor av skratt. Men vad vore en riktig jul utan traditioner? En av de mest älskade traditionerna, särskilt i England, är att spränga smällkarameller eller som de kallas på engelska, ’Christmas Crackers’. Dessa färgglada och festliga tillbehör till julbordet har en spännande och charmig historia, och erbjuder även många fördelar för ditt julfirande. Även fast det inte är fullt lika vanligt med Christmas Crackers här i Sverige så tycker Presentguiden det är hög tid att ändra på detta.

  1. ”Cracking Good Fun” – För skratt och leenden: Det finns inget bättre än ljudet av gemensamt skratt runt julbordet, och smällkarameller kan definitivt leverera detta! Med sina inbyggda skämt och gåtor som ofta är så dåliga att de är bra så har de förmågan att lätta upp stämningen och få alla vid bordet att le och skratta tillsammans. Det är verkligen ett enkelt sätt att sprida julglädje!
  2. Överraskningsmomentet – Alla älskar en överraskning: Vem kan motstå charmen i en liten överraskning? Det är något barnsligt spännande i att inte veta vad som finns inuti din smällkaramell. Det kan vara allt från en liten leksak, till en pappershatt eller ett skämt. Allt detta bidrar starkt till en omedelbar känsla av fest och förväntan.
  3. Samtalsstarter – Bryter isen: Om du någonsin har haft en stel julsammankomst så vet du att en liten samtalsstarter kan göra underverk. Och vad är en bättre samtalsstarter än en smällkaramell? Efter smällen, läs upp skämtet eller gåtan som ligger inuti och se samtalen börja flöda.
  4. Tradition – Bär på en bit historia: Smällkarameller har varit en del av julfirandet i över 150 år. Att inkludera dem i din julfest bär på en del av denna rika tradition och kopplar oss till generationer av julfirare före oss. Det är en trevlig påminnelse om att julen handlar om mer än bara nuet.. det är en tid att hedra traditioner och skapa nya minnen som kommer att varas.

Så, oavsett om du är en inbiten traditionelist som älskar idén att bära på en bit historia, eller bara letar efter ett sätt att få ditt julfirande att bli ännu mer minnesvärt så är smällkarameller ett perfekt tillskott. Dessa små, men kraftfulla paket av glädje kan förvandla ditt julfirande från bra till fantastiskt. Så varför inte införliva denna charmiga tradition i ditt eget julfirande i år? Glöm inte att det roligaste med traditioner ofta är att skapa dem. Så låt smällkaramellerna spraka och skratten flöda!

Göra egen smällkarameller – Steg för steg guide

Julen handlar om att skapa minnen, och vad kan vara bättre än att skapa dina egna traditioner? En sådan tradition kan vara att göra dina egna smällkarameller, eller Christmas crackers, som de oftast kallas, även här i Sverige.

Att göra egna smällkarameller ger dig möjlighet att anpassa innehållet efter din familj och vänner, och skapa en unik och personlig upplevelse. Från val av presentpapper till valet av överraskningar inuti, varje detalj kan skräddarsys efter dina önskemål.

Det är dags att rulla upp ärmarna och sätta igång med Presentguidens steg-för-steg guide för att göra dina egna smällkarameller. Du kommer att upptäcka att det är ett roligt, kreativt och givande projekt som hela familjen kan vara involverad i.

Steg 1: Förbered dina material

Du behöver följande saker: tomma toarullar (en per smällkaramell), presentpapper, smällkaramellsprängare (finns att köpa online), snören eller band för att binda ihop ändarna, sax, dubbelhäftande tejp och såklart små julklappar och skämt att stoppa i dina smällkarameller.

Steg 2: Klipp till ditt presentpapper

Klipp ditt presentpapper till rätt storlek. Du vill att det ska vara tillräckligt stort för att helt täcka din toarulle och lämna extra utrymme på varje ände att knyta ihop.

Steg 3: Infoga smällkaramellsprängaren

Skjut in en smällkaramellsprängare genom din toalettrulle innan du börjar linda in den. Se till att sprängaren sträcker sig jämnt ut från varje ända av rullen.

Steg 4: Linda in din rulle

Använd dubbelhäftande tejp för att säkra presentpappret runt rullen. Se till att det är tätt och säkert.

Steg 5: Fyll din smällkaramell

Innan du knyter ihop ändarna på din smällkaramell, fyll den med små julklappar, skämt, papperskronor eller vad du än önskar.

Steg 6: Knyt ihop ändarna

När du är nöjd med vad du lagt i din smällkaramell så använd snöret eller bandet för att knyta ihop ändarna. Knyt hårt så att inget faller ut.

Steg 7: Sätt en personlig touch

För att verkligen göra dina smällkarameller speciella, överväg att lägga till personliga dekorationer. Detta kan vara allt från glittrande klistermärken till handskrivna namn.

Steg 8: Dela ut och njut!

Nu när du har dina handgjorda smällkarameller är det dags att dela ut dem vid din julmiddag och njuta av överraskningen och glädjen de ger.

Att skapa egna smällkarameller är inte bara ett roligt DIY-projekt, utan det är också ett underbart sätt att lägga till en personlig touch på ditt julfirande. Så dyk in, var kreativ och mest av allt.. ha roligt!

Dela informationen om smällkarameller

Uppdaterades 24 februari, 2024