Guide för att hitta studentpresenter 2023

Söker du efter en riktigt bra studentpresent till kille eller tjej som går ut gymnasiet 2023? Är det någon present som har förtjänats lite extra mycket så måste det vara studentpresenter! Efter många år i plugget är er kille/tjej redo för vuxenlivet. Givetvis ska skolavslutet firas med fina presenter, inget snack om saken.

Att ta studenten är för de allra flesta studenter en höjdpunkt i livet, och dagen representerar ett stort kliv ut i livet. Du som vill visa dina gratulationer har kommit helt rätt. Presentguiden har samlat ihop många tips på bra studentpresenter 2023. Scrolla igenom samtliga presenttips för att skaffa en ordentlig överblick om vilket utbud av presenter som finns just nu. Att vara ute i god tid är alltid en bra idé eftersom just er tilltänkta studentpresent förhoppningsvis fortfarande finns att skaffa. I slutet av maj är det rusning efter typiska studentpresenter och ibland tar lagren helt enkelt slut. Då handeln online växer så kommer säkert fler än någonsin skaffa sina studentpresenter på nätet 2023.

Fundera ut om du vill ge studentpresenten själv eller om ni ska gå ihop flera stycken. Det är vanligt att släkt går ihop och skaffar en gåva tillsammans. Det säger sig själv att en sådan studentpresent kan bli lyxigare och dyrare, än om var och enskulle skaffa en varsin present. Halsband, armband, klockor, slipsnålar , manschettknappar är omtyckta smycken. Gör studentgåvan mer exklusiv och personlig genom att få smycket graverad.

Vilken studentpresent nedan känner du kommer bli bäst till studenten 2023?

Senaste studentpresenterna till honom & henne

Lyxiga gåvor och stämningsfulla dekorationer

Presenter som går hem hos studenter

Nya presenttips handplockade till student 2023

Topplistan med tips på studentpresent – februari 2023

Alla presenttips på studentpresenter

För tillfället så har presentguiden letat reda på över 250 stycken tips på studentpresenter! Nedanför ser du 24 presenttips i taget. Önskas flera tips så laddar du enkelt 24 till och upprepar processen till du hittat den bästa studentpresenten. Kolla gärna in kategorin på de presenter som känns mest aktuella för liknande studentpresenter till killar & tjejer.

  • Ladda gärna flera tips för att hitta bästa studentpresent 2023. Ju flera presenttips du tar del av ju bättre blir förutsättningar att hitta studentpresenter som kommer bli väldigt uppskattade hos både henne & honom.

Där finns studentpresenter – Bästa butikerna på nätet

Presentguiden har gjort sitt bästa med att välja ut de mest aktuella och intressanta studentpresenterna. Smaken är dock olika och av naturliga själ kan vi inte ta med alla gåvor som passar bra till studenterna. Kolla in nedanstående butiker för att upptäcka vilka presenter de valt ut till studenten.

Använd era bästa bilder för att skapa personliga foto-studentpresenter! Butiken är dessutom mästare på att fixa er studentskylt. Var ute i god tid eftersom leveranstiderna veckorna innan studenten kan innebära några extra dagars leveranstid.

Låt studentens favoritkändis framföra hjärtliga gratulationer och ”pepptalk” för vad som komma skall. Uppskattad del på studentskivan som garanterat kommer bli ett minne för livet.

Prylar som studentpresent har fungerar i alla tider och bör således ses som klassiska gåvor till denna festliga dag. Surfa in och för att upptäcka studentpresenter du aldrig har tänkt på tidigare.

Söker du efter studentpresent till flickvän, dotter eller syster? Då kommer hon med största sannolikhet att få smycken härifrån! Lyxiga studentpresenter som får henne att glänsa.

Hitta enkelt bra studentpresenter med gravyr hos denna pålitliga butik som aldrig gör oss besvikna. Kanske en av de absolut populäraste e-handlare att skaffa personliga studentpresenter från skulle presentguiden tippa på.

Oerhört kända för sina party-tillbehör och givetvis finns precis allt till studenten. Nallar, presenter, skyltar, studentdukning och välkomnande tillbehör som hör hemma på varje studentskiva!

Skulpturer som symboliserar vilja, framtidshopp och klokhet är som gjorda för att ge som studentpresent! Ett tips: Gå ihop flera stycken och dela på kostnaden eftersom många av student-skulpturerna kostar några tusenlappar.

Fira studenten i bästa studentanda – Tillbehören som behövs

Studentpresenter är en stor del av firandet men glöm inte alla roliga och stämningsfulla tillbehör till festen! Minst lika viktigt som själva gåvan. Klipp till på studentprylarna i god tid eftersom det tyvärr är vanligt att flera populära studenttillbehör säljer slut snabbt. Vad väljer du att ge tillsammans med din studentpresent?

Fixa välkomnandet – Butiker med studentdekorationer

Därför ger vi studentpresenter 2021

Belöna många år i plugget – Med fina studentpresenter

Vi ger studentpresenter därför killen eller tjejen varit duktiga att slutföra sina studier. Att få uppskattning, dels med presenter, är för studenter en bra morot att kämpa på för att slutföra sina studier. Eftersom studenten markerar slutet för skolplikten så får de som går ut nu anses vara vuxna personer. Då majoriteten tar studenten samma årtal de har, eller ska fylla, 19 år så händer mycket i livet. Därför kan din studentpresent vara av sådan karaktär att gåvan motiverar till framtida studier. Både via universitet och andra nödvändiga färdigheter i livet som kräver utbildning. Genom att ge den kille som är motorintresserad en upplevelse att provköra en Ferrari så kommer han förmodligen få blodad tand att plugga vidare. Hans slutmål är att en dag kunna köpa en egen sportbil. Har han inte körkort än kommer din upplevelsepresent till student garanterat göra så han vill sätta högsta möjlig fart att ta körkortet!

Belöning & motivation är alltså två huvudfaktorer varför vi ger studentpresenter. Det finns inga presenter som är direkt fel, så klicka gärna runt på presentguiden för ännu fler presenttips till din student. Personliga presenter är alltid bra val, kanske speciellt till detta tillfälle. Gravyr, brodyr eller fotopresenter ger studentpresenten en unik aura som nästan alltid kommer uppskattas av studenten.

Smycken studentpresent - Armband, halsband, slipsnål, manschettknappar 2021

Roliga prylar, smycken & något att hänga runt halsen

Som rubriken lyder är de tre vanligaste studentpresenterna. Roliga saker uppskattas alltid. Smycken är perfekt att beställa med gravyr, där årtal och motiverande ord är bra val av gravyren. Halsband, armband, manschettknappar, slipsnål är typexempel på studentsmycken som blir fina gåvor att använda direkt, och spara för framtiden. Att plocka fram ett gammalt smycke med årtalet för sin student kommer verkligen uppskattas längre fram. Några exempel på korta med meningsfyllda ord att välj på gravyr är:

  • Studenten 2023 – Du fixade det!
  • Bra jobbat, student 2023
  • Redo för vuxenlivet – Med bästa förutsättningar

Sist men inte minst så är en studentpresent att hänga runt halsen den viktigaste av dem alla! Att springa ut från skolan och bli mottagen av sina föräldrar, syskon och släktningar blir ofta ett minne för livet. Att genast få en rolig present att hänga runt halsen gör garanterat tillfället ännu bättre. Nallebjörnar, grodor, andra mjukisdjur och godis är det vanligaste att hänga runt studenten hals. Små presenter gör sig bra att linda in i rikligt med snöre. Förvissa dig om att killen/tjejen öppnar sin studentpresent direkt så den inte råkar tappas bort.

Studentpresent kille 2021

Studentpresent som går hem till kille

Står studentpresent till son, bror, vän eller pojkvän på presentlistan? Nummer ett är att fråga honom om han har en önskelista på studentpresenter. Om han inte har några önskningar så misströsta inte, det finns många presenter som passar utmärkt som studentpresent till kille! Unika produkter med peppande ord kommer han alltid att gilla! Gravyr är enklast sättet att skaffa personifierade studentpresenter till honom. Själva studenten innebär kläder som skjorta, kavaj och finskor. Att ge honom ett par graverade manschettknappar är bland det bästa. Kommer killen som tar studenten att bära slips? Slå till på en slipsnål i studentpresent för att låta honom glänsa extra mycket dagen till ära.

Killar är ofta väldigt motorintresserade när de är runt 19 år, och tar studenten. Att välja fartfyllda upplevelser som studentpresent till kille kommer leverera  adrenalin och glädje som aldrig förr. Upplevelser är även ett bra och enkelt val för dig. De går snabbt att skaffa upplevelsepresenter online, och han väljer själv när denna upplevelse ska utföras. Tänk på att många denna sortens upplevelser kräver kortkort. Har han inte tagit licensen än så är det heller ingen fara, värdebeviset är giltigt i tre år.

Upplevelser till student

Slappna av och upplev –  Roliga upplevelser som studentpresent

Vuxna livet börjar i och med studenten, och det är inget snack om att det finns mycket att uppleva. Därför är upplevelser bra studentpresenter till både henne och honom! Belöna henne med en lyxig behandling där ansiktsbehandling, massage, pedikyr och manikyr ingår. Eller låt studenten och dennas pojkvän eller flickvän få gå på en av Sveriges bästa restauranger, men förbetald nota. Upplevelser att skaffa på nätet finns det gott om. Att göra sin egen upplevelse som studentpresent ger oändligt med möjligheter. Resa i studentpresent är en rolig upplevelse som garanterat kommer göra studenten på väldigt glatt humör. Äventyr som en heldag på spa eller biljetter till någon stor fotbollsmatch är utmärkta studentpresenter inom upplevelseområdet.

Många av presentguidens presenttips på studentpresenter är just på upplevelser. De kommer få igång spännande idéer vad du kan överraska studenten med. Efter många års plugg är det helt rätt att ge bort glädje och skratt som present.

Studentskylt & studentplakat

Fixa studentskylt 2023 – Plakat med bild

Det är inget snack om att en studentskylt är ett måste till studenten. Har du inte beställt studentskylt 2023 än? Eftersom det är många som kommer beställa samtligt är det smart att vara ute i gid tid. Studentplakat, som skylten också kan kallas, består av en bild på studenten som ung. Tillsammans med klass och årtal utgör den allt som en bra studentskylt ska bestå av! Det är ofta enkelt att ordna en bra studentskylt eftersom många butiker på nätet har fina sådana.

Tre steg till färdigt studentplakat – Så skapar du en bra studentskylt

  1. Leta på det bästa foto du kan hitta på när studenten är ung. Det får gärna vara ett pinsamt foto som lockar till skratt.
  2. Ladda upp det valda fotot hos någon av alla butiker på nätet som erbjuder studentskyltar. Färdiga mallar gör det lätt att skriva i studentens namn, årtal och klass. Allt trycks redan på plakatet.
  3. Gå till kassan och betala. Nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta att er studentskylt kommer på posten.

Vårat råd är att spendera några hundralappar extra för att få den bästa studentskylten. Dels kan det gå vilt till på studentflaket som gör att kvaliteten behöver vara bra. Många studenter kommer dessutom spara sitt studentplakat hela livet, och desto kraftfullare skylt ökar möjligheterna att den får vara intakt.

Studentnalle - Söta studentnallar som present att hänga runt halsen

Söta studentnallar

En sak som representerar studenten är alla söta studentnallar! Allt som hängs i band runt students hals kan klassificeras in här. Nallar kan alltså vara många andra mjukisdjur. Giraff, säl, lamm, gris, uggla eller groda är några exempel på bra studentnallar. Gemensamt för alla är att de bär studentmössa. Var noga med att studentmössan finns där, utan den ingen studentnalle! Vilken djur du väljer är en smaksak. Försök att välja studentnalle efter vad studenten skulle uppskatta mest. Fundera om något favoritdjur slår högre än andra.

Till er studentnalle passar det bra att komplettera upp med andra roligheter att hänga runt halsen. Studentvisselpipa, studentflaska eller studentmedalj är tre populära saker som alla hänger i band som går i students anda.

Se presentguidens stora guide till studentnallar som sticker ut från mängden.

Studentpresenter 2023 – Bra att veta

Studentpresenter är ofta av de finare och därmed också det dyrare slaget presenter. Beroende på vem du är för killen eller tjejen som tar studenten så varierar priset. Är det ditt barn som går ut gymnasiet? Då tycker vi på presentguiden att 1000 kronor är ett bra pris på studentpresent. Helst inte så mycket billigare i vilket fall. För vänner och släktningar kan prisnivån skruvas ner en aning och det räcker gott med studentpresenter för omkring 500 kronor. Observera att dessa summor endast är riktlinjer och det är upp till dig själv att bestämma vad din studentpresent ska kosta. Det är även populärt att gå ihop flera stycken och dela på kostnaden. På så sätt kan ni ge bort en dyr studentpresent, men trots allt hålla ner priset per personen.

Som många andra presenttillfällen så är det svårt att säga att en viss studentpresent måste bestå av ´förutbestämda kriterier. Får att hitta bästa studentpresenten 2023 så gäller det att fundera på vad studenten gillar. Vet du redan nu vad nästa steg i livet kommer vara för killen/tjejen? Försök välja studentpresenter som motiverar, underlättar eller förbereder studenten på vad som komma skall! Bra presenter är alltid summan av alla faktorer så var noga med allt från att slå in studentpresenterna fint till att ha en bakomliggande tanke på valet av present.

Eftersom de flesta studenter endast är 19 år så skulle vi inte rekommendera att ge alkohol som studentpresent. Visst är studenterna myndiga men visst känns det fel att uppmana till att dricka? En sak är att fira med champagne på mottagning, men skippa att slå in en flaska som studentpresent. Står fest på schemat så har alla alkoholhaltig dryck för kommande dagar med största sannolikhet redan ordnats. Därför är det bara dumt att ge extra alkohol. Champagne, som är firandes dryck nummer ett, kan ofta göra så bubblorna sticker rakt upp i huvudet. Har studenten druckit tidigare och sedan spetsar till studentfesten med din alkohol-studentpresent kan det lätt bli för mycket. Med detta sagt så tycker presentguiden det finns betydligt bättre studentpresenter att satsa på än just alkohol.

Att handla på nätet är väldigt smidigt och köpen går oftast väldigt snabbt. Vad som däremot inte går lika snabbt är tiden som går mellan klicken till du kan hämta ut din studentpresent på posten. I jämförelse när du handlar på stan och tar med presenterna hem direkt. Med detta sagt är det största misstagen vid införskaffade av studentpresenter att vänta för länge! Om du väljer personliga studentpresenter så krävs till och med ännu längre tid för att få dessa studentgåvor levererade. Produkterna ska ju personifieras. Det innebär att ännu ett steg läggs på i presentens väg hem till dig, som kommer resultera i någon eller några dagars ytterligare väntan. Ännu en risk med att skaffa populära studentpresenter för nära inpå studenten är att produkterna kan ta slut.

Se, men ovanstående i åtanke, till att skaffa din tilltänkta studentpresent i god tid.

Presentera studentpresenter för vännerna, välj din plattform!

Uppdaterades 3 februari, 2023