Från budget till lyx – Studentpresenter för alla plånböcker

Är du på jakt efter en bra studentpresent till killen eller tjejen som går ut gymnasiet? Presentguiden har stenkoll på årets bästa studentpresenter som går att hitta på nätet! Här på sidan kommer du hitta många väl utvalda tips på klassiska, roliga och annorlunda presenter som gör sig extra bra till just studenter.

Så varför ska du ge bort en studentpresent? Vi ger vanligtvis studentpresenter för att fira en kille eller tjej som har uppnått en betydande milstolpe i livet genom att avsluta sin utbildning på gymnasiet. Det är en tid då många studenter går vidare till nya äventyr i livet, och denna present kan vara ett sätt att visa uppskattning för allt arbete och ansträngning som de har lagt ner under sin utbildningstid.

En studentpresent kan också fungera som en symbol för att välkomna studenten till det verkliga vuxenlivet. En present som uppmuntrar för att gå vidare till nästa kapitel i sitt liv, vare sig det handlar om att börja arbeta eller att fortsätta på utbildningsspåret. Dessutom kan en praktisk studentgåva vara till hjälp för studenten i deras framtida yrkesliv eller personliga liv.

Du som tycker det är svårt att välja rätt studentpresent behöver inte oroa dig. Som tur är finns inget rätt eller fel när det kommer till bra presenter som passar att ge till killar och tjejer som tar studenten. Att gå på magkänsla brukar ofta resultera i en träffsäker studentpresent.

Det kan vara värt att fundera på om du vill ge studentpresenten själv, eller om ni ska gå ihop flera stycken och dela på kostnaden. Det är vanligt att släkt går ihop och skaffar en gåva till studenten tillsammans. Det säger sig själv att en dyrare studentpresent kan bli lyxigare, än om var och en skulle skaffa varsin present.

Halsband, armband, klockor, slipsnålar, manschettknappar är alla omtyckta smycken att ge som klassisk studentpresent. Gör gärna smycket mer exklusiv och personlig genom att välja till gravyr. Allt som är unikt och med text kommer bli ett kärt minne från studentdagen. Årtal, datum och klass är vanligt att välja som gravyr på alla sorts unika studentpresenter.

Varmt välkomna till Presentguiden, din guide med många väl utvalda tips för att hitta fina studentpresenter 2024!

Topplistan på studentpresenter december 2023

Vilken är den absolut bästa studentpresent just nu? Enligt oss på presentguiden så står alla tips på topplistan högt i kurs hos alla studenter! En bra utgångspunkt när du snabbt vill få träffsäkra tips på vilka studentpresenter som gäller just nu.

Alla presenttips – Hitta studentpresenter på nätet

För tillfället så har presentguiden letat reda på över 250 stycken tips på studentpresenter! Nedanför ser du 24 presenttips i taget. Önskas flera tips så laddar du enkelt 24 till och upprepar processen till du hittat den bästa studentpresenten. Kolla gärna in kategorin på de presenter som känns mest aktuella för liknande studentpresenter till killar & tjejer.

  • Ladda gärna flera tips för att hitta bästa studentpresent 2024. Ju flera presenttips du tar del av ju bättre blir förutsättningar att hitta studentpresenter som kommer bli väldigt uppskattade hos både henne & honom.

Hitta studentpresent på nätet

Presentguiden har gjort sitt bästa med att välja ut de mest aktuella och intressanta studentpresenterna. Smaken är dock olika och av naturliga själ kan vi inte ta med alla gåvor som passar bra till studenterna. Kolla in nedanstående butiker för att upptäcka vilka presenter de valt ut till studenten.

Studentpresent med egna foton - Personliga presenter till student

Använd era bästa bilder för att skapa personliga foto-studentpresenter! Butiken är dessutom mästare på att fixa er studentskylt. Var ute i god tid eftersom leveranstiderna veckorna innan studenten kan innebära några extra dagars leveranstid.

Prylar som studentpresent har fungerar i alla tider och bör således ses som klassiska gåvor till denna festliga dag. Surfa in och för att upptäcka studentpresenter du aldrig har tänkt på tidigare.

Söker du efter studentpresent till flickvän, dotter eller syster? Då kommer hon med största sannolikhet att få smycken härifrån! Lyxiga studentpresenter som får henne att glänsa.

Personliga studentpresenter med gravyr

Hitta enkelt bra studentpresenter med gravyr hos denna pålitliga butik som aldrig gör oss besvikna. Kanske en av de absolut populäraste e-handlare att skaffa personliga studentpresenter från skulle presentguiden tippa på.

Oerhört kända för sina party-tillbehör och givetvis finns precis allt till studenten. Nallar, presenter, skyltar, studentdukning och välkomnande tillbehör som hör hemma på varje studentskiva!

Studentpresent - Lyxiga skulpturer - Tips på present till kille eller tjej som tar studenten

H<r du flera 1000 kronor att lägga på en oförglömlig studentpresent till kille eller tjej? Då kommer en skulptur som symboliserar lycka och framgång bli ett imponerade val av avslutningspresent till studenten 2023.

Graverade studentpresenter är något som verkligen går hem till både henne och honom. Butiken har en rad spännande produkter som du bestämmer gravyr på. Väl värt ett besök i jakten efter en personlig studentpresent.

Smycken såsom armband, halsband och ringar är klassiska studentpresent som glänser lite extra.

Studentpresenter med ansikte - Unika gåva till student 2023

Roliga gåvor med ansikte som kommer ge studenten ett brett leende på läpparna dagen till ära. Välj bland glasunderlägg, fotokudde, personliga strumpor med foto och några flera träffsäkra studentpresenter.

Önskar du skicka studentpresent direkt för att ge dina gratulationer till att gymnasiet äntligen har klarats av? Spana in denna e-handlare som har väldigt många bra studentpresent till både killar och tjejer.

Anrik butik som går som allra bäst i studenttider eftersom en studentpresent i guld eller silver står högt upp på många studenters önskelistor.

Söker du efter studentpresent till kille som endast gillar det mest exklusiva produkterna? Här står lyx och manlig elegans högt i kurs!

Ännu en gigant på personliga studentpresent och vi hittar extremt mycket fint, som passar ypperligt att ge till student. Allt från graverade glas till läderprodukter med eget val av text.

Populära upplevelsepresenter är ett enkelt val av studentpresent. Vem gillar inte att uppleva nya saker så att säga? Ofta bra erbjudande så se om du kan hitta en studentpresent på rea just nu.

Smarta studentpresenter som gör killen eller tjejen redo för en tid efter plugget. Perfekta prylar att ge studenten som hade tänkt att plugga vidare direkt och ska flytta hemifrån.

Att få en karaff eller en uppsättning glas som studentpresent är något som kan sparas för framtiden och alltid påminna om studentdagen. Många lyxiga studentpresenter som är väl värda att kolla närmare på.

Namnet avslöjar att det är presenter som står i fokus hos denna e-handlare. Många billiga studentpresenter som passar bra när du vill gratulera till studenten med en liten och symbolisk present.

Träfigurer, lyxiga filtar, märkeskläder och det mesta du kan tänka dig ge bort i studentpresent 2024. Butiken har dessutom alltid några kampanjer igång så chansen att hitta en fynd är överhängande.

Frågor & Svar – Allt om studentpresenter 2024

För Presentguiden är det av yttersta vikt att vara den ledande sajten för tips på studentpresenter. Varför? Jo, för att studenten är en av livets stora milstolpar, en dag fylld av glädje, förväntan och en smula nervositet. Det är en dag då alla gymnasieelever, både tjejer och killar, står på tröskeln till en ny fas i livet. De har kämpat hårt, och nu är det dags att fira deras prestationer och framgångar. Och vad kan vara bättre än att göra det med en present som verkligen betyder något? En gåva som inte bara är en pryl, utan något som kommer att bli ett varaktigt minne från denna speciella dag. Det är här Presentguiden kommer in i bilden. Vi strävar efter att ge dig de mest träffsäkra, personliga och minnesvärda presenttipsen, så att du kan visa din uppskattning på det allra finaste sättet. Välkommen till en värld av inspirerande studentpresenter för 2024!


Vad är de mest populära studentpresenterna just nu?

De mest populära studentpresenterna just nu varierar, men klassiker som smycken och klockor håller ställningarna. Teknikprylar som smartphones och laptops är också högt upp på önskelistan. För de som vill ge något mer personligt är upplevelser, som en weekendresa eller en spännande aktivitet, också populära. Det finns även en trend där hållbarhet och personlig utveckling prioriteras, så presentkort på kurser eller hållbara produkter får allt mer uppmärksamhet. Det är alltid en god idé att hålla koll på de senaste trenderna för att hitta det perfekta presenttipset.


Hur väljer man en personlig och minnesvärd studentpresent?

För att välja en personlig och minnesvärd studentpresent bör du först och främst tänka på studentens intressen och passioner. Om du känner personen väl, kanske du redan har några idéer. Om inte, kan det vara bra att prata med släkt och vänner för att få tips. Personliga presenter som graverade smycken eller en fotobok med minnen från skoltiden kan vara mycket uppskattade. Det viktigaste är att presenten kommer från hjärtat och visar att du verkligen bryr dig.


Vilka är de bästa studentpresenterna för olika budgetar?

Oavsett budget finns det alltid bra presenttips att finna. För en mindre budget kan du tänka på praktiska saker som en snygg anteckningsbok, en termos eller kanske en bok inom ett ämne studenten är intresserad av. Om du har en större budget kan du överväga teknikprylar, smycken eller kanske en resa. Det viktiga är inte priset, utan tanken bakom. En väl utvald present från föräldrar eller släkt kan göra studentdagen extra speciell.


Hur kan man ge en upplevelse som studentpresent och varför är det en bra idé?

Upplevelser blir allt mer populära som studentpresenter eftersom de skapar minnen för livet. Det kan vara allt från en konstutställning för den kreativa tjejen eller killen, till en adrenalinfylld aktivitet som fallskärmshoppning. Upplevelser är också bra eftersom de kan anpassas efter budget; det behöver inte vara en resa utomlands, det kan vara en dag på spa eller en matlagningskurs. Det ger också studenten något att se fram emot efter allt slit med studierna.


Vad bör man tänka på när det gäller leveranstider och returrätt för studentpresenter köpta online?

När du handlar studentpresenter online är det viktigt att vara uppmärksam på leveranstider, särskilt om du beställer något som ska graveras eller personanpassas på annat sätt. Dessa presenter kan ta extra tid att förbereda. Se också till att kolla upp butikens returpolicy. Om presenten inte skulle falla i smaken, är det bra att veta att den kan bytas. Många butiker har förlängda returtider runt studenttider, men det är alltid bäst att dubbelkolla för att undvika stress och besvikelse.


Fira studenten i bästa studentanda – Tillbehören som behövs

Studentpresenter är en stor del av firandet men glöm inte alla roliga och stämningsfulla tillbehör till festen! Minst lika viktigt som själva gåvan. Klipp till på studentprylarna i god tid eftersom det tyvärr är vanligt att flera populära studenttillbehör säljer slut snabbt. Vad väljer du att ge tillsammans med din studentpresent?

Fixa välkomnandet – Butiker med studentdekorationer

Därför ger vi studentpresenter 2021

Belöna många år i plugget – Med fina studentpresenter

Vi ger studentpresenter därför killen eller tjejen varit duktiga att slutföra sina studier. Att få uppskattning, dels med presenter, är för studenter en bra morot att kämpa på för att slutföra sina studier. Eftersom studenten markerar slutet för skolplikten så får de som går ut nu anses vara vuxna personer. Då majoriteten tar studenten samma årtal de har, eller ska fylla, 19 år så händer mycket i livet. Därför kan din studentpresent vara av sådan karaktär att gåvan motiverar till framtida studier. Både via universitet och andra nödvändiga färdigheter i livet som kräver utbildning. Genom att ge den kille som är motorintresserad en upplevelse att provköra en Ferrari så kommer han förmodligen få blodad tand att plugga vidare. Hans slutmål är att en dag kunna köpa en egen sportbil. Har han inte körkort än kommer din upplevelsepresent till student garanterat göra så han vill sätta högsta möjlig fart att ta körkortet!

Belöning & motivation är alltså två huvudfaktorer varför vi ger studentpresenter. Det finns inga presenter som är direkt fel, så klicka gärna runt på presentguiden för ännu fler presenttips till din student. Personliga presenter är alltid bra val, kanske speciellt till detta tillfälle. Gravyr, brodyr eller fotopresenter ger studentpresenten en unik aura som nästan alltid kommer uppskattas av studenten.

Smycken studentpresent - Armband, halsband, slipsnål, manschettknappar 2021

Roliga prylar, smycken & något att hänga runt halsen

Som rubriken lyder är de tre vanligaste studentpresenterna. Roliga saker uppskattas alltid. Smycken är perfekt att beställa med gravyr, där årtal och motiverande ord är bra val av gravyren. Halsband, armband, manschettknappar, slipsnål är typexempel på studentsmycken som blir fina gåvor att använda direkt, och spara för framtiden. Att plocka fram ett gammalt smycke med årtalet för sin student kommer verkligen uppskattas längre fram. Några exempel på korta med meningsfyllda ord att välj på gravyr är:

  • Studenten 2024 – Du fixade det!
  • Bra jobbat, student 2024
  • Redo för vuxenlivet – Med bästa förutsättningar

Sist men inte minst så är en studentpresent att hänga runt halsen den viktigaste av dem alla! Att springa ut från skolan och bli mottagen av sina föräldrar, syskon och släktningar blir ofta ett minne för livet. Att genast få en rolig present att hänga runt halsen gör garanterat tillfället ännu bättre. Nallebjörnar, grodor, andra mjukisdjur och godis är det vanligaste att hänga runt studenten hals. Små presenter gör sig bra att linda in i rikligt med snöre. Förvissa dig om att killen/tjejen öppnar sin studentpresent direkt så den inte råkar tappas bort.

Studentpresent kille 2021

Studentpresent som går hem till kille

Står studentpresent till son, bror, vän eller pojkvän på presentlistan? Nummer ett är att fråga honom om han har en önskelista på studentpresenter. Om han inte har några önskningar så misströsta inte, det finns många presenter som passar utmärkt som studentpresent till kille! Unika produkter med peppande ord kommer han alltid att gilla! Gravyr är enklast sättet att skaffa personifierade studentpresenter till honom. Själva studenten innebär kläder som skjorta, kavaj och finskor. Att ge honom ett par graverade manschettknappar är bland det bästa. Kommer killen som tar studenten att bära slips? Slå till på en slipsnål i studentpresent för att låta honom glänsa extra mycket dagen till ära.

Killar är ofta väldigt motorintresserade när de är runt 19 år, och tar studenten. Att välja fartfyllda upplevelser som studentpresent till kille kommer leverera  adrenalin och glädje som aldrig förr. Upplevelser är även ett bra och enkelt val för dig. De går snabbt att skaffa upplevelsepresenter online, och han väljer själv när denna upplevelse ska utföras. Tänk på att många denna sortens upplevelser kräver kortkort. Har han inte tagit licensen än så är det heller ingen fara, värdebeviset är giltigt i tre år.

Upplevelser till student

Slappna av och upplev –  Roliga upplevelser som studentpresent

Vuxna livet börjar i och med studenten, och det är inget snack om att det finns mycket att uppleva. Därför är upplevelser bra studentpresenter till både henne och honom! Belöna henne med en lyxig behandling där ansiktsbehandling, massage, pedikyr och manikyr ingår. Eller låt studenten och dennas pojkvän eller flickvän få gå på en av Sveriges bästa restauranger, men förbetald nota. Upplevelser att skaffa på nätet finns det gott om. Att göra sin egen upplevelse som studentpresent ger oändligt med möjligheter. Resa i studentpresent är en rolig upplevelse som garanterat kommer göra studenten på väldigt glatt humör. Äventyr som en heldag på spa eller biljetter till någon stor fotbollsmatch är utmärkta studentpresenter inom upplevelseområdet.

Många av presentguidens presenttips på studentpresenter är just på upplevelser. De kommer få igång spännande idéer vad du kan överraska studenten med. Efter många års plugg är det helt rätt att ge bort glädje och skratt som present.

Studentskylt & studentplakat

Fixa studentskylt 2024 – Plakat med bild

Det är inget snack om att en studentskylt är ett måste till studenten. Har du inte beställt studentskylt 2024 än? Eftersom det är många som kommer beställa samtligt är det smart att vara ute i gid tid. Studentplakat, som skylten också kan kallas, består av en bild på studenten som ung. Tillsammans med klass och årtal utgör den allt som en bra studentskylt ska bestå av! Det är ofta enkelt att ordna en bra studentskylt eftersom många butiker på nätet har fina sådana.

Tre steg till färdigt studentplakat – Så skapar du en bra studentskylt

  1. Leta på det bästa foto du kan hitta på när studenten är ung. Det får gärna vara ett pinsamt foto som lockar till skratt.
  2. Ladda upp det valda fotot hos någon av alla butiker på nätet som erbjuder studentskyltar. Färdiga mallar gör det lätt att skriva i studentens namn, årtal och klass. Allt trycks redan på plakatet.
  3. Gå till kassan och betala. Nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta att er studentskylt kommer på posten.

Vårat råd är att spendera några hundralappar extra för att få den bästa studentskylten. Dels kan det gå vilt till på studentflaket som gör att kvaliteten behöver vara bra. Många studenter kommer dessutom spara sitt studentplakat hela livet, och desto kraftfullare skylt ökar möjligheterna att den får vara intakt.

Studentnalle - Söta studentnallar som present att hänga runt halsen

Söta studentnallar

En sak som representerar studenten är alla söta studentnallar! Allt som hängs i band runt students hals kan klassificeras in här. Nallar kan alltså vara många andra mjukisdjur. Giraff, säl, lamm, gris, uggla eller groda är några exempel på bra studentnallar. Gemensamt för alla är att de bär studentmössa. Var noga med att studentmössan finns där, utan den ingen studentnalle! Vilken djur du väljer är en smaksak. Försök att välja studentnalle efter vad studenten skulle uppskatta mest. Fundera om något favoritdjur slår högre än andra.

Till er studentnalle passar det bra att komplettera upp med andra roligheter att hänga runt halsen. Studentvisselpipa, studentflaska eller studentmedalj är tre populära saker som alla hänger i band som går i students anda.

Se presentguidens stora guide till studentnallar som sticker ut från mängden.

Studentpresenter 2024 – Bra att veta

Studentpresenter är ofta av de finare och därmed också det dyrare slaget presenter. Beroende på vem du är för killen eller tjejen som tar studenten så varierar priset. Är det ditt barn som går ut gymnasiet? Då tycker vi på presentguiden att 1000 kronor är ett bra pris på studentpresent. Helst inte så mycket billigare i vilket fall. För vänner och släktningar kan prisnivån skruvas ner en aning och det räcker gott med studentpresenter för omkring 500 kronor. Observera att dessa summor endast är riktlinjer och det är upp till dig själv att bestämma vad din studentpresent ska kosta. Det är även populärt att gå ihop flera stycken och dela på kostnaden. På så sätt kan ni ge bort en dyr studentpresent, men trots allt hålla ner priset per personen.

Som många andra presenttillfällen så är det svårt att säga att en viss studentpresent måste bestå av ´förutbestämda kriterier. Får att hitta bästa studentpresenten 2024 så gäller det att fundera på vad studenten gillar. Vet du redan nu vad nästa steg i livet kommer vara för killen/tjejen? Försök välja studentpresenter som motiverar, underlättar eller förbereder studenten på vad som komma skall! Bra presenter är alltid summan av alla faktorer så var noga med allt från att slå in studentpresenterna fint till att ha en bakomliggande tanke på valet av present.

Eftersom de flesta studenter endast är 19 år så skulle vi inte rekommendera att ge alkohol som studentpresent. Visst är studenterna myndiga men visst känns det fel att uppmana till att dricka? En sak är att fira med champagne på mottagning, men skippa att slå in en flaska som studentpresent. Står fest på schemat så har alla alkoholhaltig dryck för kommande dagar med största sannolikhet redan ordnats. Därför är det bara dumt att ge extra alkohol. Champagne, som är firandes dryck nummer ett, kan ofta göra så bubblorna sticker rakt upp i huvudet. Har studenten druckit tidigare och sedan spetsar till studentfesten med din alkohol-studentpresent kan det lätt bli för mycket. Med detta sagt så tycker presentguiden det finns betydligt bättre studentpresenter att satsa på än just alkohol.

Att handla på nätet är väldigt smidigt och köpen går oftast väldigt snabbt. Vad som däremot inte går lika snabbt är tiden som går mellan klicken till du kan hämta ut din studentpresent på posten. I jämförelse när du handlar på stan och tar med presenterna hem direkt. Med detta sagt är det största misstagen vid införskaffade av studentpresenter att vänta för länge! Om du väljer personliga studentpresenter så krävs till och med ännu längre tid för att få dessa studentgåvor levererade. Produkterna ska ju personifieras. Det innebär att ännu ett steg läggs på i presentens väg hem till dig, som kommer resultera i någon eller några dagars ytterligare väntan. Ännu en risk med att skaffa populära studentpresenter för nära inpå studenten är att produkterna kan ta slut.

Se, men ovanstående i åtanke, till att skaffa din tilltänkta studentpresent i god tid.

Presentera studentpresenter för vännerna, välj din plattform!

Uppdaterades 17 september, 2023