Personliga julgranskulor med namn – En unik och betydelsefull present

Att ge bort en julkula med namn eller foto är en bra present till dagarna innan julafton. Att hänga upp personliga julgranskulor i julgranen är helt klart något som kommer göra att julen känns än mer personlig!

En julgranskula med namn och foto är en personligpresent som sprider härlig julglädje. Något som sprider julstämning i hemmet med andra ord. Det finns flera anledningar till varför personliga julgranskulor med namn och foto är en utmärkt idé på tidig julklapp. Här följer fem av de mest övertygande skälen till att klippa till på en julkula med namn idag.

 1. Skapar en känsla av samhörighet: En personlig julkula med namn & foto skapar en känsla av samhörighet och gemenskap när den hänger på julgranen. Den visar att varje familjemedlem, eller vän, är en viktig del av julfirandet. En julkula med namn hjälper alltså till att stärka känslan av att vara älskad och uppskattad. Dessutom blir julkulan en påminnelse om att dela speciella stunder med dem vi bryr oss om.
 2. Bevarar minnen: Julgranskulor med foto är ett utmärkt sätt att bevara och fira minnen från året som gått. Fotot på julkulan kan representera en speciell händelse såsom en rolig resa eller en milstolpe som uppnåtts under året. Julgranskulan kommer hjälpa mottagaren att minnas dessa ögonblick och återskapa känslorna.
 3. Unik och personlig: Allt med namn och foto är en meningsfulla presenter som visar att du har lagt tid och ansträngning på att skapa något speciellt för mottagaren. Julkulan med namn blir en ovärderlig del av julgransdekorationerna. Helt enkelt en juldekoration som skiljer sig från massproducerade och  opersonliga juldekorationer.
 4. Återkommande glädje: En personlig julkula med namn blir en återkommande källa till glädje och nostalgi varje jul. När mottagaren tar fram sin julsamling år efter år kommer de att påminnas om den omtanke och kärlek som ligger bakom julkulan och de minnen som den representerar.
 5. Passar alla åldrar: Personliga julgranskulor är en present som passar alla åldrar. För barn kan de bli en älskad del av deras barndomsminnen och en tradition att föra vidare till framtida generationer. För vuxna kan de vara en påminnelse om viktiga händelser, vänner och familjemedlemmar.

Hoppas punkterna gjort dig övertygad om att skaffa en personlig julkula med namn att hänga upp i eran julgran till julen 2023.

Handla julgranskula med foto & namn

Jakten efter personliga julgranskulor med personlig text börjar genom att besöka några e-handlare med utmärkta utbud av denna sortens julgranspynt. Tänk på att julen är en intensiv handelsperiod då väldigt många människor är ute efter julgranskulor på en och samma gång. Därför skulle Presentguiden rekommendera att du inte skjuter upp köpet av julkula med namn. Att upptäcka att ens favoritjulkula är slutsåld för säsongen är inte alls roligt.

Väljer du namn, foto eller annan text på din unika julgranskulor?

Personliga julgranskulor

Butiken som är bäst på personliga julgranskulor där du väljer eget namn eller foto. Allt från bebisen första julgranskula till lyxiga julgransdekorationer till din pojkvän eller flickvän. Ett ställe du inte vill missa i jakten efter en bra julkula med namn!

Personlig julkula med foto

Ett gäng snygga julgranskulor som du gör personliga genom foto. Glöm inte bort en unik julkula till er katt eller hund, som en av bilderna visar.

Julkula med personifiering

Stället som är bäst på fotopresenter och givetvis har dom några riktigt fina julgranskulor som du kan göra personliga med foton. Tänk på att du även kan lägga in namn i själva bilden om så önskas. Årtal eller små citat är alltid bra för att göra julkulan unik och ihågkommen för framtiden.

Julgransdekorationer för mysiga jul

Som du säkert märkt så älskar Presentguiden personliga julgranskulor, och tycker det är en utmärkt idé att ge bort en unik julkula som present! Är du inte helt och håller övertygad om att klippa till på julkula med namn ännu så kommer här ytterligare några faktorer som talar för denna underbara jultradition.

 • Hållbara julgranskulor: Många julgranskulor är tillverkade av hållbara material, som glas eller plast. Det innebär att en personlig julkula med namn kan bli en  kär juldekoration för julgranen i många år framöver. Att ta fram och hänga upp samma julgranskulor varje år kan bli en meningsfull tradition och en påminnelse om tidigare julfiranden.
 • Gör sig bra som julgåva: Julgranskulor är en utmärkt gåva, särskilt när de är personliga och har en speciell betydelse. De är ofta prisvärda julklappar som inte kostar mer än ett par hundralappar.
 • Uppmuntrar kreativitet: Att dekorera granen med julgranskulor är en kreativ process som kan engagera hela familjen, barn som vuxna. Att välja och arrangera julkulorna kan uppmuntra till självuttryck och estetiskt tänkande. Er julkula med namn kan alltså bli till en rolig familjetradition.
 • Festliga atmosfär i hemmet: Julkulor bidrar till att skapa en festlig och glädjefylld atmosfär under juletider. Glittrande och färgglada kulorna fångar ljuset på ett bra sätt och skapar en inbjudande stämning.

Tänk på att även om benämning ofta är personlig julgranskula så kan såklart dekorationen hängas precis vart ni vill. Att sätta upp en julkula med namn i gardinstången eller tvättlinan kommer pynta ert hem på ett fantastisk sätt.

Flera traditioner – Julstrumpa med namn

Det är inte bara julkulor som kan bjuda på en fina tradition. Har du aldrig häng upp en julstrumpa med namn så är det hög tid till julen 2023. Julstrumpor som fylla med små julklappar är även det något att överraska såväl vuxna som barn med. Allt som är personligt kommer oftast leverera en bättre känsla. Har du lagt tid på att beställa en julkula eller julstrumpa med namn så visar du ditt barn, föräldrar eller partner att du verkligen lagt ner din själ i presenten.

Placering av personlig julkula

Placering av julkula med egen bild

Har du skaffat en personlig julkula med eget foto men har ingen aning om var julgranskulan ska placeras? Då hoppas Presentguiden att våra tips på placeringsmöjligheter kommer vara till hjälp för att bestämma vart din julkula ska placeras under den stundande julperioden.

 1. Granen: Det mest traditionella stället att hänga en personlig julkula med egen bild är på julgranen. Det kan vara en trevlig överraskning för familj och vänner att upptäcka den bland andra dekorationer och skapa en känsla av samhörighet.
 2. Fönster: Häng julkulan i ett fönster där den kan fånga solljuset och lysa upp bilden. Det blir inte bara en vacker dekoration för ditt hem utan också något som grannar och förbipasserande kan njuta av.
 3. Dörrkrans: Fäst julkulan i en julkrans på dörren för att göra den extra personlig och välkomnande. Det blir en originell detalj som besökare kommer att uppskatta.
 4. Bordsdekoration: Placera er personliga julkula i en skål eller på ett fat tillsammans med andra juldekorationer. Detta kommer att skapa en intressant och högst personlig bordsdekoration. Den kan också användas som en unik bordsplacering om du har flera julkulor med olika bilder på gästerna.
 5. Väggdekoration: Skapa en unik väggdekoration genom att hänga upp flera personliga julkulor med egna bilder på en tråd. Det kan vara en rolig och kreativ idé för att visa upp minnen från året som gått och skapa en levande och färgstark juldekoration.

Var du än väljer att hänga din personliga julkula med egen bild kommer den att bli en uppskattad och minnesvärd detalj som förhöjer den festliga stämningen. Tänk på att välja en plats där den syns väl och där den kan glädja både dig och dina gäster.

Sprid gärna tipsen på personliga julgranskulor i sociala medier

Uppdaterades 3 juni, 2023