Tips på bra gåvor till 12-åringar

Står en bra 12 års present på inköpslistan så kommer presentguiden utvalda presenttips hjälpa dig att hitta bästa gåvan till 12-årig kille eller tjej. Ett år innan barnet bli tonåring är det många saker som står på önskelistan. Därför är det första du ska göra att höra om det finns några speciella önskningar på födelsedagspresent eller julklapp.

Är 12-åringen en släktning eller barnbarn så är det en god idé att stämma med barnets föräldrar vilka presenter som önskas. Genom att kommunicera innan presentköpet så minskar dessutom risken att ni skaffar samma sorts presenter.

Att hitta den perfekta presenten till en 12-åring kan vara en utmaning. Som tidigare nämnt så är denna ålder en övergångsperiod mellan barn och tonåring, så det kan vara svårt att veta exakt vad som skulle vara en passande 12 års present. Men oroa dig inte, det finns många bra presenter som kommer att göra din 12-åring väldigt glad. Presentguiden gör alltid sitt yttersta att plocka ut guldkornen av presenter, till 12-åringar och alla andra.

Försök att hitta en gåva som både är rolig och utmanande. Ett pussel med egna bilder eller en byggsats är två presenttips på saker som kan vara en bra present. Dessa val av födelsedagspresent eller julklapp hjälper till att utveckla deras finmotoriska färdigheter samtidigt som 12-åring har kul.

Presenttips för 12 årig kille eller tjej – mars 2023

Här börjar jakten efter en 12 års present till killen eller tjejen som fyller år. Se tipsen som en utgångspunkt när det är dags att handla julklapp eller födelsedagspresent till 12-åringar. Surfa gärna in till presentkategorier som fångar intresset, där finns många andra bra presenter & julklappar som förhoppningsvis kan passa bra till barn som är 12 år.

Handla presenter till 12-åring – Butiker att besöka online

Var inget av ovanstående presenttips tillräckligt intressant att ge som present till 12-åringen? Nästa steg i presentjakten blir att besöka några populära e-handlare, som är fylla med fina presenter! Många av produkterna kommer garanterat träffa mitt i prick till just er 12-åring.

Om det är roliga 12 års presenter ni letar efter så är ett besök hos prylbutiken nummer ett helt givet. Här finns roliga prylar blandad med teknik, godis och så mycket mera. De tar ständigt in nya presenter, där många av produkterna passar väldigt bra att ge till killar och tjejer som är 12 år!

Ska du skicka present direkt till 12-åring så bjuder denna e-handlare ett bra utbud av vetekuddar, filtar, färdiga godislådor och mycket annat gott som säkert går väl hem hos killen eller tjejen som ska till och fylla 12 år. Stort plus att de har snabba leveranser och allt på ser i shopen finns på lager.

Att ge bort en personlig 12 års present är alltid uppskattad. Här är det enbart presenter & julklappar med egen personifiering som gäller! Välj gravyr, brodyr eller foto för att skapa en helt unik gåva till 12-åring.

Likt namnet avslöjar så erbjuds leksaker och mängder av bra-att-ha prylar här. Prispressare och ständigt mängder av erbjudande. Populär presentbutik vare sig det handlar om födelsedagspresent eller julklapp till barn som är runt 12 år.

Tankebanor vid presentvalet

12 år är en ålder då barnen börjar att utveckla sina egna intressen och preferenser. Därför kan det känns extra svårt att hitta en träffsäker 12 års present,  som de verkligen kommer att uppskatta. Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta den perfekta födelsedagspresenten/ julklappen;

  • Sportiga 12 års presenter: Har killen eller tjejen fastnad för en speciell sport? Eller flera olika sporter för den delen. Om de är sportintresserade kanske en ny fotboll, basket eller skateboard kommer bli 12 års presenter som kommer bli mycket uppskattade. Vet du med dig att barnet gärna skulle vilja prova på en ny sport så är detta ett gyllene tillfälle för dig att få personen på rätt spår.
  • Tekniska presenter: 12-åringar befinner sig, som vi varit inne på,  i en övergångsålder från barndom till tonåring. Därför så det kan populärt att välja en present som är något mer ”vuxen” men som ändå passar deras intressen. En ny mobiltelefon, hörlurar eller surfplatta är tre exempel på tekniska presenter som gör att barnet på 12 år kan utforska nyheter och musik på ett bättre sätt.
  • Lärorik 12 års present: Att lära sig nya färdigheter samtidigt som man har roligt är alltid att föredra. Kunskap fastnar så mycket bättre om den lärs genom pedagogiska övningar. Ett sällskapsspel som kräver fullt fokus eller en svårare byggsats är två tydliga presenttips.

Tänk på att det inte är presentens prisklass som är avgörande. En 12 års present som du har valt med omsorg och eftertanke kan vara mer värdefull än en dyr present som inte passar barnets intressen eller personlighet. Hoppas alla tips på sidan varit till stor hjälp i jakten efter den bästa gåvan till 12-åringar!

Vi skulle bli väldigt glada om du vill dela tipsen på 12 års presenter på sociala medier.

Uppdaterades 27 februari, 2023