Bästa julstrumporna med personifierat namn

Är du ute efter en stämningshöjande julstrumpa med namn till julen 2023? Julstrumpor är en av de mest älskade traditionerna under julen. Och visst är det ingen snack om saken att det är en mysig och väldigt rolig ritual! Att beställa julstrumpa med namnet broderat gör att gåvan känns mer personlig, och kommer således bli väl mottagaren av den lyckliga personen som får din julstrumpa.

Julstrumpor med namn är för både vuxna och barn. De ger dig en chans att ge bort små julklappar, dagarna innan jul. Exakt hur många olika julklappar du väljer at lägga in julstrumpan är helt och hållet upp till dig.

Så vart kommer traditionen från då? Att hänga upp julstrumpor är en gammal tradition som har funnits i flera århundraden. Det sägs att traditionen härstammar från en berättelse om en fattig man som inte hade råd att ge sina tre döttrar några julklappar. En natt kastade jultomten några guldmynt genom deras skorsten och mynten hamnade i strumporna som hade hängts upp för att torka. Därmed var traditionen uppkommen, om än det skulle dröja länge innan julstrumporna fick ordentligt fäste som jultradition hos den breda massan.

Idag är julstrumpor en integrerad del av julen och många familjer älskar att dekorera sina hem med dessa strumpor. Det finns massor av olika stilar och designer att välja mellan. Allt från enkla röda julstrumpor med vita kanter till mer intrikata strumpor med julmotiv som renar, snögubbar och jultomtar.

Men det är inte bara utseendet på julstrumporna som gör dem så populära, utan också innehållet. Att fylla julstrumpor med små julpresenter är en kul och överraskande tradition som främst barnen älskar. Du kan fylla julstrumpa med namn med leksaker, godis, smycken till mera praktiska presenter som strumpor och till och med tofflor. Strumpor i strumpan är helt klart något som kommer ge er alla många glada minnen. Vill du speta till det ytterliga så välj att lägga ner ett par personliga strumpor med egen bild i den fina julstrumpan med namn. Snacka om att få till personifieringen som ett sant proffs!

Julstrumpa med man fylls vanligtvis med små saker som är relativt billiga julpresenter. Det är dock aldrig fel att ge bort mera exklusiva gåvor i julstrumporna. Biljetter till evenemang som teater, hockeymatcher eller biografen är alltid uppskattat. Även  digitala presentkort som det går att handla för online är en höjare till er julstrumpa med namn.

Har du aldrig gett bort en stämningshöjande julstrumpa med namn förut är det hög tid till julen 2023. Detta är din chans att vara kreativ och visa kärlek till dina nära och kära. Att anamma denna tradition i eran familj är enkelt, och kommer ge hela familjen så mycket glädje.

Hitta julstrumpa med namn – Bästa butikerna online

Undrar du vart du kan handla julstrumpor på nätet? Nedanstående butiker kan varmt rekommenderas för att upptäcka bra utbud av julstrumpor för barn & vuxna. En del erbjuder julstrumpa med namn medans andra säljer färdigdesignade julstrumpor som inte går at beställa med brodyr.

Julstrumpa med namn - Personliga julstrumpor

En väldigt fin julstrumpa med rejält tilltagna mått på 45 x 30 cm där du väljer namn. Maximalt antal bokstäver är 13 stycken. Butiken har dessutom väldigt många söta julklappar som är värt att kolla närmare på om du ändå hade tänkt att beställa deras julstrumpa med namn.

Julstrumpa med bokstav

Känner du att det inte är nödvändigt med hela namnet på julstrumpan utan det räcker med endast bokstav? Då är det dessa supersöta julstrumpor som gäller, hela alfabetet finns! Billigt pris dessutom, endast 99 kronor styck. Ett tips är att handla dina strumpor i god tid så inte er tilltänkta bokstav riskerar att sälja slut. Dessa bokstavsstrumpor är ett utmärkt val istället för julstrumpa med namn.

Julstrumpa med bild

Söt julstrumpa där du kan välja både namn och bild, om så önskas. Trycket blir naturtroget och strumpan har dessutom en praktisk upphängningsögla. En bra julstrumpa med namn som kan hänga med i många år framöver!

Julstrumpa med namn - Brodera namnet själv - Broderikit

Hur låter det att lägga extra mycket kärlek i skapandet av en vacker julstrumpa med namn genom att brodera namnet själv? Här klipper du till på ett broderikit som kommer resultera i en personlig julstrumpa där tomten åker släde. OBS: Få i lager i skivande stund så känner du det här är rätt julstrumpa så klipp till med detsamma.

Julstrumpa utan namn

Stort utbud av julstrumpor utan namn. Är du händig så är det dock inga större problem att själv brodera namn på en av dessa vackra julstrumpor. För tillfället kan du välja bland över 40 olik designer!

Julstrumpor - hitta söt julstrumpa på nätet

Butiken som har tillbehören för en perfekt dag, inklusive en rad väldigt söta julstrumpor. Dock erbjuder de inte brodyr med namn på sina julstrumpor.

Julstrumpor för fötterna - Mysiga sockor till julen

Vore det inte mysigt att glida runt i ett par julstrumpor själv också? Slå till på ett par hypersköna sherpa-julstrumpor som garanterat kommer göra din jul så mycket skönare.

Julstrumpor med bild - Personlig julklapp som passar alla

Vad sägs om att lägga ett par personliga julstrumpor med egen bild i er julstrumpa med namn? En rolig julklapp som sent kommer att glömmas bort!

Julklapp till julstrumpa med namn - Julklappstips på bra saker att fylla julstrumpor med

Julklappar att fylla julstrumpor med – Populära tips på gåvor

Det kan vara svårt att komma på vilka små gåvor som passar att gömma i er julstrumpa med namn, och som dessutom mottagaren kommer att uppskatta. Som tur är finns det massor av roliga, praktiska och goda små julklappar att fylla julstrumporna med. Här är några av Presentguidens tips;

 • Godis: Julen är alla godisälskares favorithögtid i och med allt julgodis som kommer ätas. Att lägga in smarrig choklad, utsökt lakrits eller godis av annat slag i en julstrumpa med namn kommer garanterat gå hem, till alla gottisar! Spana in några tips på godis presenter som säkert kan vara aktuella för årets julstrumpor. Tänk på att gosakerna inte nödvändigtvis behöver ha med julen att göra. Väljer du choklad så var uppmärksam på att julstrumpan inte förvaras för varmt.
 • Pussel med egna bilder: Om du är bekant med Presentguiden så vet du att ett av våra främsta tips är fotopussel. Dessa pussel är det såklart du som har personifierat med egna bilder och eventuellt också text. Att välja en personlig julklapp till en julstrumpa med namn bli dubbelt personligt! Tipset gillar vi extra mycket om det är din pojkvän eller flickvän som ska få julstrumpan. Pussel är i regel väldigt små, sett till volymen, och får enkelt plats i majoriteten av julstrumporna.
 • Smycken till partner: Allt som glänser och ser bra ut runt nacken eller handleden är klassiska gåvor att lägga i en julstrumpa med namn. Vi pratar såklart om smycken, som är extra populärt att överraska sin älskling med i juletider. Smycken är som bekant små och kommer gå ner i vilken julstrumpa som helst. För en personlig touch så välj att få smycket graverat med en romantisk text. God Jul Älskling kan räcka gott, annars tänker du ut en mer speciellt text som du tror kommer göra tjejen eller killen glad.
 • Kortspel: Spel gör julen roligare, eller vad tycker du? Tyvärr så är många spel väldigt stora och får inte plats i julstrumpan med namn. Kortspel däremot är små och platsar fin i alla julstrumpor. Frågespel som består av kort kan också vara ett alternativ. Handlar det om julstrumpa till pojkvän eller flickvän så kan vi varmt rekommendera spelet Älskling. Med 300 frågor kommer ni ha många timmars härligt samtal framför er. Perfekt för er som ska fira jul ensamma.

Hoppas tipsen gjorde dig klokare vad du kan fylla i din julstrumpa med namn.

Gör egen julstrumpa med namn - Steg för steg guide hur du skapar din personliga julstrumpa

Sy egen julstrumpa med namn – Så gör du julstrumpan själv

Att sy en egen julstrumpa med namn är ett trevligt, och inte speciellt svårt. Det är en rolig aktivitet som barnen kan medverka i och som kommer släppa lös er kreativitet. Att göra en egen julstrumpa med namn är helt klart en rolig juldekoration.

Följ dessa enkla steg för att sy din egen julstrumpa:

 1. Material och verktyg: För att sy en julstrumpa behöver du följande material och verktyg:
 • Tyg i en eller flera färger (t.ex. filt, bomull eller fleece)
 • Sax
 • Tråd och nål (alternativt en symaskin)
 • Mönsterpapper eller tidningspapper
 • Tygkrita eller blyertspenna
 • Prydnadsband, paljetter, knappar och andra dekorationer
 • Tyglim (valfritt)
 • Tejp för tyg (valfritt)
 1. Skapa ett mönster: Rita en julstrumpa på mönsterpapper eller tidningspapper. Använd gärna en befintlig julstrumpa som mall, eller rita helt fritt. Klipp ut mönstret och placera det på tyget. Använd tygkritan (blyertspennan) för att rita runt mönstret och klipp sedan ut två identiska delar av tyget. Dessa två delar kommer sedan att utgöra framsida samt baksidan av julstrumpa med namn.
 2. Sy julstrumpan: Placera de två tygbitarna med rätsidorna mot varandra. Sy längs julstrumpans konturer med en rak söm, men lämna öppet där strumpan ska hängas upp. Använd en sömsmån på cirka 1 cm. Klipp små snitt längs sömmarna och var extra noga vid kurvorna. Detta görs enklast genom att vända strumpan rätt.
 3. Dekorera julstrumpan: Nu är det dags att dekorera din julstrumpa. Använd prydnadsband, paljetter, knappar och andra dekorationer för att göra strumpan personlig och unik. För att lägga till ett namn på strumpan, klipp ut bokstäver i en kontrasterande färg av tyg. Du kan använda tyglim eller en tejp för tyg för att fästa bokstäverna på strumpan eller sy dem fast med små stygn. Är du väldigt händig med nål och tråd så skulle Presentguiden rekommendera att du broderar namn på julstrumpan.
 4. Fäst upphängningsögla: Klipp en bit band eller tyg och vik den till en ögla. Fäst öglan på insidan av strumpans öppning med några stygn.

Din personliga julstrumpa med namn är nu klar att hängas upp.  Fyll strumpan med julklappar och andra roliga överraskningar. Att sy en egen julstrumpa är inte bara en rolig aktivitet, det är även ett sätt att skapa en minnesvärd jultradition för dig och din familj.

Butiken har allt du kan tänkas behöva för att lyckas göra en egen julstrumpa med namn. Kom ihåg att beställa hem nål, träd, tyger och allt annat i god tid innan julperioden kickar igång. På så sätt kan ni sy julstrumpan när än lusten faller på.

Ännu en gigant på DIY julklappar som exempelvis när du ska göra en egen julstrumpa med namn.

Placering av personlig julstrumpa med namn - Bästa ställen att hänga upp sin julstrumpa

Ställen att hänga er julstrumpa med namn – 5 säkra placeringar

Att hänga upp en personlig julstrumpa med namn är en härlig tradition som sprider både julkänsla och skapar en härlig förväntan inför julaftons morgon. Här kommer fem mysiga förslag på var du kan hänga upp din julstrumpa för att göra den så synlig och festlig som möjligt:

 1. Skorstenen eller öppna spisen är naturligtvis en klassiker, där tomten förväntas klättra ner och fylla strumporna med godsaker. Om du har en öppen spis eller en skorsten i ditt hem så är det ett solklart val för att skapa den där äkta julkänslan!
 2. Om du saknar skorsten eller öppen spis så varför inte hänga julstrumpan på dörren till ditt sovrum? Eller ditt barns, partner eller syskons dörr. Ja till den som ska få din julstrumpa med namn så att säga. På så sätt blir julstrumpan det första som syns när de vaknar på julaftonsmorgon, fylld med julklappar från tomten.
 3. Trappan är också ett bra ställe att hänga upp en julstrumpa med namn. Denna placering är extra bra om ni har en dekorativ trappräcke i hemmet. Att hänga strumporna längs trappan skapar en inbjudande atmosfär som verkligen visar att julen äntligen är här.
 4. Om du har en bokhylla eller en hylla med tillräckligt utrymme så passar det utmärkt att hänga upp din julstrumpa där för att skapa en personlig juldekoration. Det kan bli en riktigt mysig vrå där du även kan placera några andra juldekorationer för att förstärka den juliga stämningen.
 5. Sist men inte minst kan du överväga att hänga din julstrumpa på en krok eller knopp vid fönstret. Det ger inte bara en mysig och julig touch till hemmet utan gör även att förbipasserande kan njuta av din vackra julstrumpa med namn så kanske även de får lite julfeeling på köpet.

Kom ihåg att det viktigaste är att hänga din julstrumpa på en plats där den får den uppmärksamhet och kärlek den förtjänar. Så var kreativ, ha roligt och låt din personliga julstrumpa bli en del av hemmet denna magiska juletiden. God jul och jingle all the way!

Julstrumpa till vuxna - Pojkvän & flickvän

Julstrumpa – Inte bara för barn

Julen 2023 närmar sig med stormsteg och det är dags att börja fundera på vilka överraskningar du ska ge din flickvän eller pojkvän för att göra den här julen extra speciell. En klassisk men samtidigt kreativ idé är att ge en julstrumpa fylld med små, handplockade överraskningar. Här nedan kommer Presentguiden förklara varför det är en fantastisk idé och hur det kan göra er jul tillsammans oförglömlig.

Överraska flickvän (eller pojkvän)

Att ge din flickvän en julstrumpa med hennes namn är ett sätt att visa att du har lagt tid och omtanke på att välja ut speciella julklappar som du vet att hon kommer att älska. Det handlar inte om att ge dyra eller extravaganta gåvor utan snarare om att förmedla känslan av att du känner henne väl och vet vad som gör henne glad. När hon öppnar sin julstrumpa och upptäcker de små överraskningarna kommer hon att känna sig både älskad och uppskattad!

När du fyller julstrumpan med överraskningar kan du blanda personliga och praktiska gåvor. Kanske en liten parfym, en favoritchoklad, en bok av en författare hon gillar, eller något som symboliserar ett gemensamt minne ni delar. Genom att kombinera olika sorters gåvor skapar du en spännande blandning som får henne att känna sig speciell. Om storleken inte rymmer i er julstrumpa så skriv på en lapp vart hon kan hitta den tilltänka julklappen.

En annan anledning till att ge en julstrumpa är att det blir en rolig tradition ni kan starta tillsammans. Varje år kan ni överraska varandra med nya, kreativa gåvor i era julstrumpor. På så sätt skapas varma minnen som varar livet ut. Traditionen kan bli något ni ser fram emot varje år och en chans att överträffa varandras kreativitet.

Sist men inte minst är det charmiga och nostalgiska med en julstrumpa. Det påminner om barndomens jular då strumporna hängde vid spisen och spänningen byggdes upp inför julaftons morgon. Genom att ge din flickvän en julstrumpa får ni möjlighet att återuppleva den där barnsliga glädjen och förväntan tillsammans.

Surfa gärna in till sidan julklapp till flickvän för att upptäcka nätets bästa julklappstips till henne för julen 2023.

Sprid gärna sidan om julstrumpor med namn till nära & kära på sociala medier.

Uppdaterades 30 maj, 2023