Från tradition till trend – Allt du behöver veta om julstrumpor med namn

Letar du efter den perfekta, personliga julstrumpan för julen 2023? Julstrumpor med namn är en älskad tradition som passar både vuxna och barn. De erbjuder en unik möjlighet att ge bort små gåvor dagarna innan jul, och att ha namnet broderat gör gåvan extra speciell.

Denna tradition har djupa rötter och är idag en integrerad del av många familjers julfirande. Det finns en myriad av stilar och designer att välja mellan, allt från klassiska röda och vita till mer detaljerade med julmotiv. Men det är inte bara strumpans utseende som räknas, utan också dess innehåll. Från leksaker och godis till biljetter till evenemang, möjligheterna är oändliga.

Så om du aldrig har gett bort en personlig julstrumpa tidigare, är julen 2023 det perfekta tillfället. Det är en enkel men meningsfull tradition som kommer att tillföra en extra dos glädje till ditt julfirande.

Att fylla julstrumpor med små julpresenter är en kul och överraskande tradition som främst barnen älskar. Du kan fylla julstrumpa med namn med leksaker, godis, smycken till mera praktiska presenter som strumpor och till och med tofflor. Strumpor i strumpan är helt klart något som kommer ge er alla många glada minnen. Vill du speta till det ytterliga så välj att lägga ner ett par personliga strumpor med egen bild i den fina julstrumpan med namn. Snacka om att få till personifieringen som ett sant proffs!

Julstrumpa med namn fylls vanligtvis med små saker som är relativt billiga julpresenter. Det är dock aldrig fel att ge bort mera exklusiva gåvor i julstrumporna. Biljetter till evenemang som teater, hockeymatcher eller biografen är alltid uppskattat. Även  digitala presentkort som det går att handla för online är en höjare till er personliga julstrumpa 2023.

Hitta julstrumpa med namn – Bästa butikerna online

Undrar du vart du kan handla julstrumpor på nätet? Nedanstående butiker kan varmt rekommenderas för att upptäcka bra utbud av julstrumpor för barn & vuxna. En del erbjuder julstrumpa med namn medans andra säljer färdigdesignade julstrumpor som inte går at beställa med brodyr.

Julstrumpa med namn - Personliga julstrumpor

En väldigt fin julstrumpa med rejält tilltagna mått på 45 x 30 cm där du väljer namn. Maximalt antal bokstäver är 13 stycken. Butiken har dessutom väldigt många söta julklappar som är värt att kolla närmare på om du ändå hade tänkt att beställa deras julstrumpa med namn.

Julstrumpa med bokstav

Känner du att det inte är nödvändigt med hela namnet på julstrumpan utan det räcker med endast bokstav? Då är det dessa supersöta julstrumpor som gäller, hela alfabetet finns! Billigt pris dessutom, endast 99 kronor styck. Ett tips är att handla dina strumpor i god tid så inte er tilltänkta bokstav riskerar att sälja slut. Dessa bokstavsstrumpor är ett utmärkt val istället för julstrumpa med namn.

Julstrumpa med bild

Söt julstrumpa där du kan välja både namn och bild, om så önskas. Trycket blir naturtroget och strumpan har dessutom en praktisk upphängningsögla. En bra julstrumpa med namn som kan hänga med i många år framöver!

Julstrumpa utan namn

Stort utbud av julstrumpor utan namn. Är du händig så är det dock inga större problem att själv brodera namn på en av dessa vackra julstrumpor. För tillfället kan du välja bland över 40 olik designer!

Julstrumpor - hitta söt julstrumpa på nätet

Butiken som har tillbehören för en perfekt dag, inklusive en rad väldigt söta julstrumpor. Dock erbjuder de inte brodyr med namn på sina julstrumpor.

Julstrumpor för fötterna - Mysiga sockor till julen

Vore det inte mysigt att glida runt i ett par julstrumpor själv också? Slå till på ett par hypersköna sherpa-julstrumpor som garanterat kommer göra din jul så mycket skönare.

Julstrumpor med bild - Personlig julklapp som passar alla

Vad sägs om att lägga ett par personliga julstrumpor med egen bild i er julstrumpa med namn? En rolig julklapp som sent kommer att glömmas bort!

Frågor & svar – Bli mästare på julstrumpa med namn

För oss på Presentguiden.se är det av yttersta vikt att vara din främsta källa till information när det kommer till att välja den perfekta julstrumpan med namn. Genom tiderna har julstrumpan varit en central del av många familjers jultraditioner, och att addera en personlig touch genom namninsättning gör den ännu mer speciell. En julstrumpa med namn är inte bara en dekoration, den representerar också kärleken och tanken bakom varje gåva som läggs i den. Som en symbol för varmhet, förväntan och gemenskap under julen är den en utmärkt gåva att ge till såväl familj som nära vänner. Vårt engagemang ligger i att förse dig med all den kunskap och inspiration du behöver för att välja den rätta julstrumpan som kommer att uppskattas och älskas i många år framöver.


Vad är traditionen bakom julstrumpor och varför är namninsättning populärt?

Julstrumpans ursprung kan spåras tillbaka till gamla legender, där strumpor hängdes vid eldstaden i hopp om att de skulle fyllas med presenter av Sankt Nikolaus. Med tiden blev denna tradition mer utbredd och symbolisk, och idag hänger många familjer upp julstrumpor i sina hem. Att lägga till namn på julstrumpan har blivit en populär trend, främst för att ge en personlig touch. Det skapar en känsla av tillhörighet och gör varje familjemedlems strumpa unik. Namninsättningen förstärker även den spännande förväntan inför julmorgonen, när var och en kan finna sina egna överraskningar i sin namngivna strumpa.


Hur går processen till när man vill lägga till ett namn på en julstrumpa?

När du bestämmer dig för att personifiera en julstrumpa med ett namn, kan detta ofta göras direkt vid beställning, särskilt om du handlar online. Många tillverkare och butiker erbjuder nu broderi- eller trycktjänster där ditt önskade namn kan läggas till på strumpan. I vissa fall kan du även välja typsnitt, trådfärg eller designplacering för att göra strumpan ännu mer skräddarsydd. Efter att du har specificerat dina önskemål, kommer tillverkaren eller butiken att bearbeta och skicka din personliga julstrumpa.


Vilka typer av material och designalternativ är bäst för julstrumpor med namn?

De mest populära materialen för julstrumpor inkluderar filt, flanell, och stickat tyg, eftersom dessa material både är slitstarka och ger en traditionell känsla. När det kommer till namninsättning är broderi det mest populära valet då det ger en lyxig och varaktig finish. Designmässigt kan man välja mellan allt från traditionella motiv som renar, snögubbar och julgranar till mer moderna och minimalistiska stilar. Färgvalet kan variera, men klassiska julnyanser som rött, grönt och vitt dominerar ofta utbudet.


Hur tar man hand om en personlig julstrumpa för att den ska hålla år efter år?

För att din personliga julstrumpa ska hålla i toppskick år efter år, är det bäst att handtvätta den i kallt vatten med ett skonsamt tvättmedel. Undvik att vrida eller gnugga namnbroderiet hårt. Efter tvätt, forma om strumpan och låt den lufttorka. Undvik att lägga den i direkt solljus, vilket kan bleka färgerna. Förvara din julstrumpa på en sval, torr plats, helst inlindad i silkespapper eller i en tygpåse för att skydda den från damm och smuts.


Vad bör man tänka på när man väljer en julstrumpa med namn som present?

När du ger en julstrumpa med namn som present, bör du först och främst tänka på mottagarens personliga stil och smak. Är personen traditionell eller föredrar de en mer modern estetik? Tänk också på om strumpan ska matcha andra juldekorationer i deras hem. Utöver designen, tänk på kvaliteten; en väl tillverkad julstrumpa kan bli en uppskattad skatt som tas fram år efter år. Slutligen, om du väljer att lägga till ett namn, se till att stavningen är korrekt för att ge den mest personliga och tankefulla presenten.


Julklapp till julstrumpa med namn - Julklappstips på bra saker att fylla julstrumpor med

Julklappar att fylla julstrumpor med – Populära tips på gåvor

Det kan vara svårt att komma på vilka små gåvor som passar att gömma i er julstrumpa med namn, och som dessutom mottagaren kommer att uppskatta. Som tur är finns det massor av roliga, praktiska och goda små julklappar att fylla julstrumporna med. Här är några av Presentguidens tips;

 • Godis: Julen är alla godisälskares favorithögtid i och med allt julgodis som kommer ätas. Att lägga in smarrig choklad, utsökt lakrits eller godis av annat slag i en julstrumpa med namn kommer garanterat gå hem, till alla gottisar! Spana in några tips på godis presenter som säkert kan vara aktuella för årets julstrumpor. Tänk på att godsakerna inte nödvändigtvis behöver ha med julen att göra. Väljer du choklad så var uppmärksam på att julstrumpan inte förvaras för varmt.
 • Pussel med egna bilder: Om du är bekant med Presentguiden så vet du att ett av våra främsta tips är fotopussel. Dessa pussel är det såklart du som har personifierat med egna bilder och eventuellt också text. Att välja en personlig julklapp till en julstrumpa med namn bli dubbelt personligt! Tipset gillar vi extra mycket om det är din pojkvän eller flickvän som ska få julstrumpan. Pussel är i regel väldigt små, sett till volymen, och får enkelt plats i majoriteten av julstrumporna.
 • Smycken till partner: Allt som glänser och ser bra ut runt nacken eller handleden är klassiska gåvor att lägga i en julstrumpa med namn. Vi pratar såklart om smycken, som är extra populärt att överraska sin älskling med i juletider. Smycken är som bekant små och kommer gå ner i vilken julstrumpa som helst. För en personlig touch så välj att få smycket graverat med en romantisk text. God Jul Älskling kan räcka gott, annars tänker du ut en mer speciellt text som du tror kommer göra tjejen eller killen glad.
 • Kortspel: Spel gör julen roligare, eller vad tycker du? Tyvärr så är många spel väldigt stora och får inte plats i julstrumpan med namn. Kortspel däremot är små och platsar fin i alla julstrumpor. Frågespel som består av kort kan också vara ett alternativ. Handlar det om julstrumpa till pojkvän eller flickvän så kan vi varmt rekommendera spelet Älskling. Med 300 frågor kommer ni ha många timmars härligt samtal framför er. Perfekt för er som ska fira jul ensamma.

Hoppas tipsen gjorde dig klokare vad du kan fylla i din julstrumpa med namn.

Gör egen julstrumpa med namn - Steg för steg guide hur du skapar din personliga julstrumpa

Sy egen julstrumpa med namn – Steg för steg

Att sy en egen julstrumpa med namn är ett trevligt, och inte speciellt svårt. Det är en rolig aktivitet som barnen kan medverka i och som kommer släppa lös er kreativitet. Att göra en egen julstrumpa med namn är helt klart en rolig juldekoration.

Följ dessa enkla steg för att sy din egen julstrumpa:

 1. Material och verktyg: För att sy en julstrumpa behöver du följande material och verktyg:
 • Tyg i en eller flera färger (t.ex. filt, bomull eller fleece)
 • Sax
 • Tråd och nål (alternativt en symaskin)
 • Mönsterpapper eller tidningspapper
 • Tygkrita eller blyertspenna
 • Prydnadsband, paljetter, knappar och andra dekorationer
 • Tyglim (valfritt)
 • Tejp för tyg (valfritt)
 1. Skapa ett mönster: Rita en julstrumpa på mönsterpapper eller tidningspapper. Använd gärna en befintlig julstrumpa som mall, eller rita helt fritt. Klipp ut mönstret och placera det på tyget. Använd tygkritan (blyertspennan) för att rita runt mönstret och klipp sedan ut två identiska delar av tyget. Dessa två delar kommer sedan att utgöra framsida samt baksidan av julstrumpa med namn.
 2. Sy julstrumpan: Placera de två tygbitarna med rätsidorna mot varandra. Sy längs julstrumpans konturer med en rak söm, men lämna öppet där strumpan ska hängas upp. Använd en sömsmån på cirka 1 cm. Klipp små snitt längs sömmarna och var extra noga vid kurvorna. Detta görs enklast genom att vända strumpan rätt.
 3. Dekorera julstrumpan: Nu är det dags att dekorera din julstrumpa. Använd prydnadsband, paljetter, knappar och andra dekorationer för att göra strumpan personlig och unik. För att lägga till ett namn på strumpan, klipp ut bokstäver i en kontrasterande färg av tyg. Du kan använda tyglim eller en tejp för tyg för att fästa bokstäverna på strumpan eller sy dem fast med små stygn. Är du väldigt händig med nål och tråd så skulle Presentguiden rekommendera att du broderar namn på julstrumpan.
 4. Fäst upphängningsögla: Klipp en bit band eller tyg och vik den till en ögla. Fäst öglan på insidan av strumpans öppning med några stygn.

Din personliga julstrumpa med namn är nu klar att hängas upp.  Fyll strumpan med julklappar och andra roliga överraskningar. Att sy en egen julstrumpa är inte bara en rolig aktivitet, det är även ett sätt att skapa en minnesvärd jultradition för dig och din familj.

Butiken har allt du kan tänkas behöva för att lyckas göra en egen julstrumpa med namn. Kom ihåg att beställa hem nål, träd, tyger och allt annat i god tid innan julperioden kickar igång. På så sätt kan ni sy julstrumpan när än lusten faller på.

Placering av personlig julstrumpa med namn - Bästa ställen att hänga upp sin julstrumpa

Ställen att hänga er julstrumpa med namn – 5 säkra placeringar

Att hänga upp en personlig julstrumpa med namn är en härlig tradition som sprider både julkänsla och skapar en härlig förväntan inför julaftons morgon. Här kommer fem mysiga förslag på var du kan hänga upp din julstrumpa för att göra den så synlig och festlig som möjligt:

 1. Skorstenen eller öppna spisen är naturligtvis en klassiker, där tomten förväntas klättra ner och fylla strumporna med godsaker. Om du har en öppen spis eller en skorsten i ditt hem så är det ett solklart val för att skapa den där äkta julkänslan!
 2. Om du saknar skorsten eller öppen spis så varför inte hänga julstrumpan på dörren till ditt sovrum? Eller ditt barns, partner eller syskons dörr. Ja till den som ska få din julstrumpa med namn så att säga. På så sätt blir julstrumpan det första som syns när de vaknar på julaftonsmorgon, fylld med julklappar från tomten.
 3. Trappan är också ett bra ställe att hänga upp en julstrumpa med namn. Denna placering är extra bra om ni har en dekorativ trappräcke i hemmet. Att hänga strumporna längs trappan skapar en inbjudande atmosfär som verkligen visar att julen äntligen är här.
 4. Om du har en bokhylla eller en hylla med tillräckligt utrymme så passar det utmärkt att hänga upp din julstrumpa där för att skapa en personlig juldekoration. Det kan bli en riktigt mysig vrå där du även kan placera några andra juldekorationer för att förstärka den juliga stämningen.
 5. Sist men inte minst kan du överväga att hänga din julstrumpa på en krok eller knopp vid fönstret. Det ger inte bara en mysig och julig touch till hemmet utan gör även att förbipasserande kan njuta av din vackra julstrumpa med namn så kanske även de får lite julfeeling på köpet.

Kom ihåg att det viktigaste är att hänga din julstrumpa på en plats där den får den uppmärksamhet och kärlek den förtjänar. Så var kreativ, ha roligt och låt din personliga julstrumpa bli en del av hemmet denna magiska juletiden. God jul och jingle all the way!

Julstrumpa till vuxna - Pojkvän & flickvän

Julstrumpa – Inte bara för barn

Julen 2023 närmar sig med stormsteg och det är dags att börja fundera på vilka överraskningar du ska ge din flickvän eller pojkvän för att göra den här julen extra speciell. En klassisk men samtidigt kreativ idé är att ge en julstrumpa fylld med små, handplockade överraskningar. Här nedan kommer Presentguiden förklara varför det är en fantastisk idé och hur det kan göra er jul tillsammans oförglömlig.

Överraska flickvän (eller pojkvän)

Att ge din flickvän en julstrumpa med hennes namn är ett sätt att visa att du har lagt tid och omtanke på att välja ut speciella julklappar som du vet att hon kommer att älska. Det handlar inte om att ge dyra eller extravaganta gåvor utan snarare om att förmedla känslan av att du känner henne väl och vet vad som gör henne glad. När hon öppnar sin julstrumpa och upptäcker de små överraskningarna kommer hon att känna sig både älskad och uppskattad!

När du fyller julstrumpan med överraskningar kan du blanda personliga och praktiska gåvor. Kanske en liten parfym, en favoritchoklad, en bok av en författare hon gillar, eller något som symboliserar ett gemensamt minne ni delar. Genom att kombinera olika sorters gåvor skapar du en spännande blandning som får henne att känna sig speciell. Om storleken inte rymmer i er julstrumpa så skriv på en lapp vart hon kan hitta den tilltänka julklappen.

En annan anledning till att ge en julstrumpa är att det blir en rolig tradition ni kan starta tillsammans. Varje år kan ni överraska varandra med nya, kreativa gåvor i era julstrumpor. På så sätt skapas varma minnen som varar livet ut. Traditionen kan bli något ni ser fram emot varje år och en chans att överträffa varandras kreativitet.

Sist men inte minst är det charmiga och nostalgiska med en julstrumpa. Det påminner om barndomens jular då strumporna hängde vid spisen och spänningen byggdes upp inför julaftons morgon. Genom att ge din flickvän en julstrumpa får ni möjlighet att återuppleva den där barnsliga glädjen och förväntan tillsammans.

Surfa gärna in till sidan julklapp till flickvän för att upptäcka nätets bästa julklappstips till henne för julen 2023.

Sprid gärna sidan om julstrumpor med namn till nära & kära på sociala medier.

Uppdaterades 16 september, 2023