Jultröjor – Den perfekta julklappen

Är du ute efter en jultröja att ge bort som julklapp 2023? Då har du precis kommit till rätt sajt som har stenkoll på årets bästa julklappstips.

Julen är en tid för glädje, fest och gemenskap med de som står oss allra närmare. Vad kan vara mer förenande än den älskade jultröjan? Denna färgglada och ofta humoristiska plagg har gått från att vara en kitschig modeplump till en kär jultradition. För många är jultröjor numera en naturlig del av högtiden. På denna sida så dyker Presentguiden djupt ner i jultröjans fascinerande historia och varför den är den perfekta julklappen för alla åldrar.

För att förstå varför jultröjor har blivit ett sådan populär julklappstips så måste vi först gå tillbaka till dess rötter. Jultröjor har sitt ursprung i de stickade tröjor som populariserades under 1800-talet. Dessa tröjor var ofta prydda med snöflingor, renar och andra vintersymboler. Dock var det inte förrän på 1950-talet som jultröjan som vi känner den idag började ta form. Dessa tidiga jultröjor var vanligtvis enkla, med julmotiv som tomtar, stjärnor och granar.

Under 1980-talet blev jultröjorna alltmer färgstarka och extravaganta. Tröjorna började alltså att prydas med humoristiska budskap, blinkande ljus och starka färger. Det var också under denna tid som jultröjorna började betraktas som en kitschig och något pinsam modeplump. Detta kan delvis tillskrivas populärkulturen eftersom flera filmer och TV-serier från denna tid visade karaktärer som bar de överdrivet färgglada tröjorna under julfirandet.

Trots sitt något tvivelaktiga rykte så har jultröjor de senaste åren fått en kraftig återkomst och blivit en populär tradition i många länder, inte minst i Sverige. Denna återkomst kan tillskrivas flera faktorer där sociala medier spelar en stor roll. Idag är det fullt accepterad att klä sig i en ful jultröja under julfirandet.

Det råder inga tvivel om att jultröjor är en väldigt uppskattad del av julfirandet. Många företag, klubbar och andra organisationer arrangerar årligen ”fula jultröjor fester” där gästerna tävlar om att bära den mest extravaganta tröjan. En bra jultröja behöver absolut inte vara ful, men ska helst sticka ut på något sätt.

Har du ingen jultröja själv? Då är det hög tid att slå till på en sådan här julig tröja till julen 2023.

Handla jultröjor på nätet

Jakten efter bra jultröjor 2023 börjar genom att spana in några populära butiker. Allt eftersom trenden med att bära jultröja växer så blir utbudet av jultröjor allt större. Stort lycka till i jakten efter den absolut bästa tröjan att fira jul i detta år.

Jultröjor 2023

Är det ett ställe du absolut inte vill missa i jakten efter roliga, fula, sköna och annorlunda jultröjor så är det denna e-handel. Välj och vraka bland hundratals jultröjor till herr, dam och barn. Det finns en jultröja för alla, vem kommer få julklappen av dig?

Jultröja för dam herr och barn

Ännu en gigant som verkligen har ett imponerade sortiment av jultröjor som sticker ut från mängden. Hitta bland annat jultröja med LED-belysning till dam, herr och barn.

Jultröjor - Enfärgade - Hitta en stilren jultröja online

Känner du inte dig helt bekväm med en ful jultröja som alla ska glo på? Då kommer du säkert trivas bättre i en enfärgad jultröja med en julgran på. Snygga, på ett elegant och stilrent sätt. Jultröjan finns i hela 7 olika färger.

Därför är jultröjor bra julklappar

Det är inte speciellt konstigt att jultröjor har seglat upp som en av de absolut populäraste julklappar du kan ge bort. Här förklarar Presentguiden varför det är helt rätt att ge välja en jultröja som julklapp till både vuxna & barn, män som kvinnor.

 1. Universell gåva: Oavsett ålder, kön eller stil så finns det en jultröja för alla. Det stora utbudet av mönster, färger och teman gör det enkelt att hitta en tröja som passar mottagarens smak och personlighet till punkt och pricka.
 2. Användbar julklapp: Till skillnad från många andra julklappar så är en jultröja både användbar och praktisk. Den kan bäras under hela julperioden och bidrar till att sprida julstämning bland vänner, familj och kollegor. Jultröjan kommer säkerligen bli en naturlig del av firandet för många jular framöver!
 3. Kreativ och personlig jultröja: Jultröjor erbjuder en möjlighet att uttrycka sin personlighet och humor. Det finns allt från enkla och stilrena tröjor med minimalistiska motiv till extravaganta och blinkande tröjor som skriker ”jul” på ett mycket högljutt sätt. Snuskiga jultröjor, sexiga jultröjor och så vidare. Åter igen, det finns verkligen en jultröja som kan uttrycka precis den personens unika humor.
 4. Prisvärd klappar: Jultröjor finns i en mängd olika prisklasser, vilket gör dem till en överkomlig present för de flesta. Dessutom är det en gåva som uppskattas av mottagaren, oavsett prislappen. Spendera 200-300 kronor på en medelmåttig jultröja eller betala upp över 10 000 kr för en Gucci jultröja till modegurun.
 5. Enkel julklapp att köpa: Eftersom jultröjor finns tillgängliga både online och i fysiska butiker så är det busenkelt att både hitta och köpa dem. Många butiker har även specialerbjudanden och kampanjer under julperioden, vilket gör det ännu roligare att hitta den perfekta jultröjan till billigt pris.
 6. Hållbart till miljömedveten: Genom att välja en jultröja av hög kvalitet kan man bidra till en mer hållbar och miljövänlig jul. Många tröjor är gjorda av återvunna material och kan användas år efter år, vilket gör dem till en hållbar gåva.
 7. Gemenskap och samhörighet: Jultröjor är ett utmärkt sätt att skapa samhörighet och gemenskap under julfirandet. Att bära en jultröja kan skapa en känsla av att vara en del av en större grupp. Det kan även bli en rolig samtalsstartare på fester och sammankomster av alla dess slag.
 8. Nostalgi: Jultröjor påminner ofta om barndomens jultraditioner och väcker känslor av nostalgi. Att bära en jultröja kan hjälpa till att återuppleva glada minnen från förr och skapa en känsla hemtrevnad i nuet.
 9. Humoristisk jultröja: En stor del av jultröjornas popularitet kommer från deras humoristiska inslag. Många tröjor pryds av roliga bilder, ordvitsar eller blinkande ljus som får folk att skratta.
 10. Sociala medier: Jultröjor har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier, där människor delar bilder av sig själva och sina vänner i roliga tröjor med julmotiv. Denna synlighet har utan tvekan bidragit stort till att göra jultröjor till ett populärt inslag under högtiden.
 11. Trendighet: Jultröjor har blivit en trendig modeaccessoar som många ser fram emot att bära varje år. Genom att delta i denna trend kan människor känna sig inkluderade och uppdaterade på det senaste modet. Allt från tv-personligheter till kändisar kommer sprida mycket julstämning med jultröjor.
 12. Uppmärksamhet: Att bära en jultröja är ett utmärkt sätt att få uppmärksamhet och sticka ut från mängden. För många är det en rolig och självironiskt sätt att visa sin personlighet under julfirandet.
 13. Fester och evenemang: ”Fula jultröjor fester” och liknande evenemang har blivit allt mer populära, vilket ytterligare bidrar till jultröjornas popularitet. Dessa fester ger en möjlighet att umgås, skratta och njuta av varandras sällskap i en avslappnad och festlig miljö.

Jultröjor har utvecklats från att vara en kitschig modeplump till en älskad och omfamnad jultradition. Deras popularitet kan tillskrivas flera faktorer såsom nostalgi, sociala medier och en ökad uppskattning för kitschig och ironisk humor. Det finns många anledningar till varför jultröjor är en utmärkt julklapp, från deras universalitet och praktiska natur till deras prisvärdhet och miljövänlighet. Så om du letar efter den perfekta julklappen som kommer att sprida glädje och samhörighet i juletid så varför inte överväga en färgglad och festlig jultröja?

Jultröjans dag

Jultröjans dag 2023

Jultröjans dag, även känd som ”Ugly Christmas Sweater Day” eller ”Fula Jultröjans Dag”, är en årlig tradition som firas i flera länder runt om i världen. Det är en dag då människor uppmuntras att bära sina mest färgglada, kitschiga och överdådiga jultröjor för att sprida julglädje! Denna dag infaller den tredje fredagen i december, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att glänsa i sin jultröja i skolan eller på arbetsplatsen.

Jultröjans dag har sitt ursprung i 2000-talets början då det började bli populärt att bära fula jultröjor som en humoristisk gest. Denna trend spred sig snabbt som tusen och snart började människor arrangera fester, evenemang och myskvällar där de uppmuntrade inbjudna gäster att bära sina fulaste jultröjor. Med tiden har traditionen vuxit och blivit en internationell händelse som firas över hela världen.

För många är jultröjans dag en möjlighet att uttrycka sin kreativitet och personlighet genom att bära en iögonfallande tröja. Det finns en mängd olika jultröjor att välja mellan där motiven spänner från klassiska jultomtar och renar till andra symboler. Många väljer att skapa sina egna tröjor genom att dekorera dem med paljetter, glitter och andra festliga detaljer.

Jultröjans dag är inte bara en dag för att fira och skratta åt våra mest överdådiga jultröjor. Det är också en tid för att ge tillbaka och hjälpa de som är mindre lyckligt lottade. I samband med denna dag anordnas ofta välgörenhetsevenemang och insamlingar för att stödja lokala organisationer som hjälper människor i nöd. Att bära en ful jultröja kan vara ett roligt och enkelt sätt att uppmärksamma dessa orsaker och bidra till att göra världen till en bättre plats.

Sammanfattningsvis är jultröjans dag en festlig tradition som firas av människor över hela världen. Se till att skaffa jultröja i god tid innan den här underbara fredagen i december. Så när är då jultröjans dag 2023? Skriv upp den 15 december 2023 i din almanacka!

Roliga jultröjor

Ge bort jultröja på ett roligt sätt

Att ge bort en jultröja på ett roligt och minnesvärt sätt kan göra din gåva ännu meruppskattad. För att överraska mottagaren på bästa sätt så tipsar Presentguiden om hur du kan skoja till det med en jultröja:

 • Skattjakt: Organisera en liten skattjakt där mottagaren får ledtrådar som leder dem till jultröjan. Varje ledtråd kan vara relaterad till julen och den sista ledtråden kan leda till tröjan som är gömd i en festlig förpackning.
 • Jultröjebyte: Anordna en ”jultröjebyte” där alla gäster tar med sig en inslagen jultröja. Lägg alla tröjor i en stor säck och låt sedan varje gäst dra en lapp med ett nummer. Gästerna väljer sedan en inslagen tröja i turordning. Detta är dock bara möjligt om ni har ungefär samma storlek på jultröjorna. Tänk på att hellre välja en för stor jultröja än en för liten storlek.
 • Skämtartikelpaket: Förpacka jultröjan i flera lager av skämtartiklar såsom konfetti, plastspindlar eller falska snöbollar. När mottagaren öppnar paketet får de en överraskning och några skratt innan de slutligen når sin fula jultröja.
 • Gissa gåvan: Innan mottagaren öppnar paketet så låt dem gissa vad som finns inuti. Du kan ge dem ledtrådar eller låta dem ställa frågor för att hjälpa dem att lista ut vad det är. När de till slut gissar rätt, eller ger upp, låter du dem öppna paketet som avslöjar innehållet.
 • Personligt meddelande: Skriv ett humoristiskt eller personligt meddelande på en lapp och fäst den på jultröjan. När mottagaren öppnar gåvan kommer de att läsa meddelandet och få ett gott skratt.
 • Levande gåva: Om du känner dig särskilt kreativ kan du överraska mottagaren genom att bära tröjan själv och överraska dem med en ”levande gåva”. När de inser att tröjan är deras så tar du av den och överlämna den med en stor gest.

Oavsett vilken metod du väljer kommer en överraskande presentation av jultröjan att göra din gåva ännu mer minnesvärd. Kom ihåg att anpassa din överraskning till mottagarens personlighet och smak, så att din gåva blir så uppskattad som möjligt. Se gärna alla Presentguidens tips på roliga julklappar för att upptäcka vilka julklappstips som är fulla av skratt och glädje till julen 2023.

Ful jultröja

Fula jultröjor – För roligare julfirande

Vet ni vad som är roligare än att ha en helt vanlig, tråkig jultröja? Att ha en så ful jultröja som möjligt! Det är en trend som bara växer och växer, och med goda skäl. För att fira denna strålande trend ska Presentguiden dyka ner i världen av fula jultröjor och varför det är helt enkelt underbart att satsa på en riktigt ful en. Så spänn fast er, nu kör vi!

 • Först och främst – Fula jultröjor är en rolig tradition: Visst, det kanske inte är lika elegant som att klä upp sig i en smoking eller en nystruken julskjorta men det är en hel del roligare. När vi bär våra fula jultröjor kan vi skratta åt oss själva och varandra. Vem vill inte ha lite extra skratt under julen 2023?
 • Fula jultröjor – Utmärkt sätt att visa sin personlighet: Det finns så många olika sorters fula tröjor där ute. Allt från dem med blinkande lampor och julkulor till dem med riktigt kitchiga mönster och starka färger som inte alls speciellt symboliserade med julperiodens röda färger. Vilken tröja du än väljer så kommer du att visa upp en bit av dig själv och vad du tycker är roligt.
 • Isbrytare på fester och sammankomster: Har du någonsin varit på en fest där alla bär sina fulaste jultröjor och ingen pratar med varandra? Nej, såklart har inte det hänt av naturliga själ! Fula tröjor skapar en lättsam atmosfär och ger folk något att prata om. Det är det perfekta sättet att skapa minnen och samhörighet under julen.

Så om du inte redan har börjat leta efter din alldeles egna fula jultröja, är det dags att börja nu. Slå dig lös och leta efter den mest absurd fula tröjan som får dig (och alla andra) att skratta högt. Den fulaste tröjan är den bästa tröjan, och när det gäller fula jultröjor så kan man aldrig vara för ful. Så släpp loss din inre jultomte och hitta den perfekta fula jultröjan att bära med stolthet i år!

Fula jultröjor

Upptäck ett imponerade utbud på över 100 stycken fula jultröjor för Dam, Herr & Barn! Att välja en så kallade Ugly Christmas Sweaters gör att julglädje kan spridas på ett helt nytt sätt. Hittar du en ful jultröja som känns helt rätt? Vänta inte med att beställa tröjan, när vi går in i julperioden så söker oerhört många efter just fula jultröjor och därmed kommer flera av de allra fulaste designerna att sälja slut snabbt.

Sprid gärna sidan med information om jultröjor på sociala medier

Uppdaterades 1 juni, 2023