Fira högtiden med stil – Julens bästa tröjor 2024

Är du ute efter en jultröja att ge bort som julklapp 2024? Då har du precis kommit till rätt sajt som har stenkoll på årets bästa julklappstips.

Julen är en tid för glädje, fest och gemenskap med de som står oss allra närmare. Vad kan vara mer förenande än den älskade jultröjan? Denna färgglada och ofta humoristiska plagg har gått från att vara en kitschig modeplump till en kär jultradition. För många är jultröjor numera en naturlig del av högtiden. På denna sida så dyker Presentguiden djupt ner i jultröjans fascinerande historia och varför den är den perfekta julklappen för alla åldrar.

För att förstå varför jultröjor har blivit ett sådan populär julklappstips så måste vi först gå tillbaka till dess rötter. Jultröjor har sitt ursprung i de stickade tröjor som populariserades under 1800-talet. Dessa tröjor var ofta prydda med snöflingor, renar och andra vintersymboler. Dock var det inte förrän på 1950-talet som jultröjan som vi känner den idag började ta form. Dessa tidiga jultröjor var vanligtvis enkla, med julmotiv som tomtar, stjärnor och granar.

Under 1980-talet blev jultröjorna alltmer färgstarka och extravaganta. Tröjorna började alltså att prydas med humoristiska budskap, blinkande ljus och starka färger. Det var också under denna tid som jultröjorna började betraktas som en kitschig och något pinsam modeplump. Detta kan delvis tillskrivas populärkulturen eftersom flera filmer och TV-serier från denna tid visade karaktärer som bar de överdrivet färgglada tröjorna under julfirandet.

Trots sitt något tvivelaktiga rykte så har jultröjor de senaste åren fått en kraftig återkomst och blivit en populär tradition i många länder, inte minst i Sverige. Denna återkomst kan tillskrivas flera faktorer där sociala medier spelar en stor roll. Idag är det fullt accepterad att klä sig i en ful jultröja under julfirandet.

Det råder inga tvivel om att jultröjor är en väldigt uppskattad del av julfirandet. Många företag, klubbar och andra organisationer arrangerar årligen ”fula jultröjor fester” där gästerna tävlar om att bära den mest extravaganta tröjan. En bra jultröja behöver absolut inte vara ful, men ska helst sticka ut på något sätt.

Har du ingen jultröja själv? Då är det hög tid att slå till på en sådan här julig tröja till julen 2024.

Upptäck jultröjor för dam, herr & barn – Alla tips april 2024

En sak är säker, det finns en jultröja till precis alla! Här nedan ser du några tips vi valt ut till dam, herr och barn. Missa inte heller tipset på julpyjamas, som vi tyckte hörde hemma på denna stora guide till mysiga julklädnader. Vem söker du jultröja till den här gången?

2023-11-30T10:23:59+00:00

Jultröja till honom

Årets mysigaste tradition är väl trots allt att få dra på sig sin jultröja? Letar du efter en bra julklapp till honom som fortfarande inte äger en egen jultröja.. då är valet av gåva enkelt! Välj bland över 100 olika tröjor.

2024-01-30T12:49:32+00:00

Julmössa

Mössan som kommer matcha underbart bra med en jultröja, julpyjamas eller varför inte hela tomtedräkten. Ja, eller med din helt vanliga klädsel.

2023-12-02T12:13:27+00:00

Julstrumpor

Ett par stämningshöjande strumpor med julmotiv är något som få tackar nej till att få som tidig julklapp. Spana in ett bra utbud av julstrumpor för fötterna.

Handla jultröja - Tips på riktigt bra butiker som säljer fula jultröjor - Förslag utvalda av julklappsexperter från Presentguiden.se

Handla jultröja på nätet – Bäst inom området

I jakten på den perfekta jultröjan för 2024 är det essentiellt att börja med att utforska de mest populära återförsäljarna inom denna nisch. Med en ökande popularitet som omfattar allt från high-fashion samarbeten till hemstickade variationer, har utbudet av jultröjor aldrig varit så omfattande och diversifierat. Detta är både en fördel och en utmaning för konsumenten, eftersom det kräver en mer detaljerad jämförelse för att hitta det absolut bästa alternativet som matchar individuella behov och smakpreferenser.

Den växande trenden att bära jultröjor har dessutom lett till en utveckling inom industrin, där hållbarhet, komfort och unika designelement nu ges lika mycket fokus som den traditionella juliga estetiken. Oavsett om du är ute efter en tröja med klassiska julmotiv, en modern design med LED-lampor, eller kanske en tröja tillverkad med etiskt och miljövänligt fokus, finns det en uppsjö av alternativ att välja bland. Därför är det viktigare än någonsin att göra en välgrundad research för att hitta den optimala jultröjan som inte bara uppfyller estetiska krav, men också står för kvalitet och hållbarhet. Lycka till i din jakt efter den ultimata jultröjan att fira säsongen i år, och må ditt val bringa dig lika mycket glädje som den festliga säsongen den representerar.

Jultröjor 2023

Är det ett ställe du absolut inte vill missa i jakten efter roliga, fula, sköna och annorlunda jultröjor så är det denna e-handel. Välj och vraka bland hundratals jultröjor till herr, dam och barn. Det finns en jultröja för alla, vem kommer få julklappen av dig?

Jultröja för dam herr och barn

Ännu en gigant som verkligen har ett imponerade sortiment av jultröjor som sticker ut från mängden. Hitta bland annat jultröja med LED-belysning till dam, herr och barn.

Jultröja - Hitta fula jultröjor på nätet - Tips utvalda av experter på jultröjor

Är du på jakt efter årets fulaste jultröjor 2024 så är möjligheter att hitta en riktigt ful jultröja här mycket bra. Helt klart några designer som kommer dra ögon till sig. Klipp till på flera tröjor på en och samma gång och få rabatt på köpet.

Jultröjor - Enfärgade - Hitta en stilren jultröja online

Känner du inte dig helt bekväm med en ful jultröja som alla ska glo på? Då kommer du säkert trivas bättre i en enfärgad jultröja med en julgran på. Snygga, på ett elegant och stilrent sätt. Jultröjan finns i hela 7 olika färger.

Populär jultröja att ge som julklapp till mamma, mormor eller farmor. Tröjan är gjord i 100% organisk bomull och kvaliteten är i toppklass.

Jultröja - Grön, brun, svart, och ljusbrun
Jultröjor - Shoppa jultröja online - Stort utbud av tröjor för både vuxna och barn

Jultröjor, julpyjamas, jul-onesies och det mesta som gör dig väldigt julfint. Helt klart är kungen av fest också en mästare på att skapa julstämning!

Jultröjor - Tips på jultröja som är utvalda av experter på jultröjor för dan herr och barn

Inte det största utbudet men likasåväl cirka 10 jultröjor att välja bland. Letar du efter billiga priser och en jultröja på rea så känns priset på 369 kr helt okej, eller vad tycker du?

Jultröja - Stort utbud av roliga jultröjor för dam och herr - Tips från experter på jultröjor

Handelsplatsen som plockar allt flera marknadsandelar av den svenska e-handeln för varje dag som går. Många roliga jultröjor som dessutom säljs riktigt billigt. Spana in ett gigantiskt utbud av jultröjor som maximerar dina chanser att hitta exakt rätt tröja till julen 2024.

Klädgiganten har ett bra utbud av julkläder, därav många fina jultröjor, som dessutom brukar säljer till kraftfull rea. Helt klart ett intressant ställe för att göra bästa ”jultröjeklippet” till julen 2024.

Frågor & svar – Allt om jultröjor

För Presentguiden är det av största vikt att vara den ledande informationskällan när det kommer till jultröjor. Varför? Jo, jultröjan är inte bara en tröja, det är en kulturell ikon som förkroppsligar säsongens glädje, gemenskap och ibland, en god dos av ironi. Det gör den till en perfekt present för nästan alla, oavsett ålder eller stil. Att ge bort en jultröja är att ge bort en bit av julmagin, omsluten i stickat och färg. Medan det kan vara en utmaning att hitta den perfekta jultröjan, strävar vi efter att göra det enklare genom noggranna recensioner, stiltips och hållbarhetsguider. Så oavsett om du letar efter en traditionell design, en tröja med blinkande ljus, eller en ekologiskt tillverkad variant, är vår målsättning att vara din go-to källa för allt som rör jultröjor.


Vilka olika typer av jultröjor finns det och vad är skillnaden mellan dem?

Jultröjor finns i en mängd olika stilar och utföranden. De mest traditionella brukar vara stickade och ha klassiska julteman som renar, snögubbar och julgranar. Men det finns också moderna versioner som inkluderar LED-lampor, musikspelare och interaktiva element. Vissa fokuserar på humor, med roliga eller ironiska budskap, medan andra håller sig till mer konventionella och hjärtliga teman. Om du är ute efter något unikt finns det till och med jultröjor med 3D-effekter eller som du kan personanpassa med eget namn eller budskap.


Hur kan man styla en jultröja för olika tillfällen?

Det är ingen tvekan om att en jultröja är ett statement-plagg, men det finns sätt att göra den mer mångsidig. För en casual look, kan du para ihop din jultröja med jeans och sneakers. Vill du göra en mer uppklädd stil kan du lägga till en kavaj och byta sneakers mot kängor eller stövletter. Det går också utmärkt att använda den som en lager-på-lager-pjäs över en skjorta eller under en vinterjacka.


Var kan man köpa hållbara och ekologiska jultröjor online?

Med ett ökande fokus på hållbarhet, finns det nu flera företag som erbjuder ekologiska och etiskt tillverkade jultröjor. Dessa brukar vara gjorda av organiska eller återvunna material och ofta tillverkade under schysta arbetsförhållanden. Några populära märken inkluderar Patagonia, Everlane och Tentree, som alla har hållbarhet som en del av sin affärsmodell.


Hur sköter man bäst om sin jultröja för att den ska hålla länge?

För att din jultröja ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att följa tvättråden noggrant. Många jultröjor är tillverkade av känsliga material som ylle och kan krympa eller tappa formen om de inte sköts rätt. Handtvätt eller ett skonsamt tvättprogram i maskin är ofta att föredra. Tänk också på att låta tröjan lufttorka istället för att använda en torktumlare.


Vad är historien bakom fenomenet med jultröjor och varför har de blivit så populära?

Jultröjans ursprung kan spåras tillbaka till 1950-talet, men det var under 1980-talet som de blev en populär kulturikon, inte minst tack vare tv-program och filmer. I modern tid har jultröjor återigen blivit enormt populära genom sociala medier och temafester. Det finns till och med en officiell ”jultröjans dag” som firas varje år. Populariteten kan tillskrivas tröjans unika förmåga att kombinera kitsch och nostalgi med en god portion humor.


Därför är jultröjor bra julklappar

Det är inte speciellt konstigt att jultröjor har seglat upp som en av de absolut populäraste julklappar du kan ge bort. Här förklarar Presentguiden varför det är helt rätt att ge välja en jultröja som julklapp till både vuxna & barn, män som kvinnor.

 1. Universell gåva: Oavsett ålder, kön eller stil så finns det en jultröja för alla. Det stora utbudet av mönster, färger och teman gör det enkelt att hitta en tröja som passar mottagarens smak och personlighet till punkt och pricka.
 2. Användbar julklapp: Till skillnad från många andra julklappar så är en jultröja både användbar och praktisk. Den kan bäras under hela julperioden och bidrar till att sprida julstämning bland vänner, familj och kollegor. Jultröjan kommer säkerligen bli en naturlig del av firandet för många jular framöver!
 3. Kreativ och personlig jultröja: Jultröjor erbjuder en möjlighet att uttrycka sin personlighet och humor. Det finns allt från enkla och stilrena tröjor med minimalistiska motiv till extravaganta och blinkande tröjor som skriker ”jul” på ett mycket högljutt sätt. Snuskiga jultröjor, sexiga jultröjor och så vidare. Åter igen, det finns verkligen en jultröja som kan uttrycka precis den personens unika humor.
 4. Prisvärd klappar: Jultröjor finns i en mängd olika prisklasser, vilket gör dem till en överkomlig present för de flesta. Dessutom är det en gåva som uppskattas av mottagaren, oavsett prislappen. Spendera 200-300 kronor på en medelmåttig jultröja eller betala upp över 10 000 kr för en Gucci jultröja till modegurun.
 5. Enkel julklapp att köpa: Eftersom jultröjor finns tillgängliga både online och i fysiska butiker så är det busenkelt att både hitta och köpa dem. Många butiker har även specialerbjudanden och kampanjer under julperioden, vilket gör det ännu roligare att hitta den perfekta jultröjan till billigt pris.
 6. Hållbart till miljömedveten: Genom att välja en jultröja av hög kvalitet kan man bidra till en mer hållbar och miljövänlig jul. Många tröjor är gjorda av återvunna material och kan användas år efter år, vilket gör dem till en hållbar gåva.
 7. Gemenskap och samhörighet: Jultröjor är ett utmärkt sätt att skapa samhörighet och gemenskap under julfirandet. Att bära en jultröja kan skapa en känsla av att vara en del av en större grupp. Det kan även bli en rolig samtalsstartare på fester och sammankomster av alla dess slag.
 8. Nostalgi: Jultröjor påminner ofta om barndomens jultraditioner och väcker känslor av nostalgi. Att bära en jultröja kan hjälpa till att återuppleva glada minnen från förr och skapa en känsla hemtrevnad i nuet.
 9. Humoristisk jultröja: En stor del av jultröjornas popularitet kommer från deras humoristiska inslag. Många tröjor pryds av roliga bilder, ordvitsar eller blinkande ljus som får folk att skratta.
 10. Sociala medier: Jultröjor har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier, där människor delar bilder av sig själva och sina vänner i roliga tröjor med julmotiv. Denna synlighet har utan tvekan bidragit stort till att göra jultröjor till ett populärt inslag under högtiden.
 11. Trendighet: Jultröjor har blivit en trendig modeaccessoar som många ser fram emot att bära varje år. Genom att delta i denna trend kan människor känna sig inkluderade och uppdaterade på det senaste modet. Allt från tv-personligheter till kändisar kommer sprida mycket julstämning med jultröjor.
 12. Uppmärksamhet: Att bära en jultröja är ett utmärkt sätt att få uppmärksamhet och sticka ut från mängden. För många är det en rolig och självironiskt sätt att visa sin personlighet under julfirandet.
 13. Fester och evenemang: ”Fula jultröjor fester” och liknande evenemang har blivit allt mer populära, vilket ytterligare bidrar till jultröjornas popularitet. Dessa fester ger en möjlighet att umgås, skratta och njuta av varandras sällskap i en avslappnad och festlig miljö.

Jultröjor har utvecklats från att vara en kitschig modeplump till en älskad och omfamnad jultradition. Deras popularitet kan tillskrivas flera faktorer såsom nostalgi, sociala medier och en ökad uppskattning för kitschig och ironisk humor. Det finns många anledningar till varför jultröjor är en utmärkt julklapp, från deras universalitet och praktiska natur till deras prisvärdhet och miljövänlighet. Så om du letar efter den perfekta julklappen som kommer att sprida glädje och samhörighet i juletid så varför inte överväga en färgglad och festlig jultröja?

Jultröjans dag

Jultröjans dag 2024

Jultröjans dag, även känd som ”Ugly Christmas Sweater Day” eller ”Fula Jultröjans Dag”, är en årlig tradition som firas i flera länder runt om i världen. Det är en dag då människor uppmuntras att bära sina mest färgglada, kitschiga och överdådiga jultröjor för att sprida julglädje! Denna dag infaller den tredje fredagen i december, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att glänsa i sin jultröja i skolan eller på arbetsplatsen.

Jultröjans dag har sitt ursprung i 2000-talets början då det började bli populärt att bära fula jultröjor som en humoristisk gest. Denna trend spred sig snabbt som tusen och snart började människor arrangera fester, evenemang och myskvällar där de uppmuntrade inbjudna gäster att bära sina fulaste jultröjor. Med tiden har traditionen vuxit och blivit en internationell händelse som firas över hela världen.

För många är jultröjans dag en möjlighet att uttrycka sin kreativitet och personlighet genom att bära en iögonfallande tröja. Det finns en mängd olika jultröjor att välja mellan där motiven spänner från klassiska jultomtar och renar till andra symboler. Många väljer att skapa sina egna tröjor genom att dekorera dem med paljetter, glitter och andra festliga detaljer.

Jultröjans dag är inte bara en dag för att fira och skratta åt våra mest överdådiga jultröjor. Det är också en tid för att ge tillbaka och hjälpa de som är mindre lyckligt lottade. I samband med denna dag anordnas ofta välgörenhetsevenemang och insamlingar för att stödja lokala organisationer som hjälper människor i nöd. Att bära en ful jultröja kan vara ett roligt och enkelt sätt att uppmärksamma dessa orsaker och bidra till att göra världen till en bättre plats.

Sammanfattningsvis är jultröjans dag en festlig tradition som firas av människor över hela världen. Se till att skaffa jultröja i god tid innan den här underbara fredagen i december. Så när är då jultröjans dag 2024? Skriv upp den 15 december 2024 i din almanacka!

Roliga jultröjor

Ge bort jultröja på ett roligt sätt

Att ge bort en jultröja på ett roligt och minnesvärt sätt kan göra din gåva ännu meruppskattad. För att överraska mottagaren på bästa sätt så tipsar Presentguiden om hur du kan skoja till det med en jultröja:

 • Skattjakt: Organisera en liten skattjakt där mottagaren får ledtrådar som leder dem till jultröjan. Varje ledtråd kan vara relaterad till julen och den sista ledtråden kan leda till tröjan som är gömd i en festlig förpackning.
 • Jultröjebyte: Anordna en ”jultröjebyte” där alla gäster tar med sig en inslagen jultröja. Lägg alla tröjor i en stor säck och låt sedan varje gäst dra en lapp med ett nummer. Gästerna väljer sedan en inslagen tröja i turordning. Detta är dock bara möjligt om ni har ungefär samma storlek på jultröjorna. Tänk på att hellre välja en för stor jultröja än en för liten storlek.
 • Skämtartikelpaket: Förpacka jultröjan i flera lager av skämtartiklar såsom konfetti, plastspindlar eller falska snöbollar. När mottagaren öppnar paketet får de en överraskning och några skratt innan de slutligen når sin fula jultröja.
 • Gissa gåvan: Innan mottagaren öppnar paketet så låt dem gissa vad som finns inuti. Du kan ge dem ledtrådar eller låta dem ställa frågor för att hjälpa dem att lista ut vad det är. När de till slut gissar rätt, eller ger upp, låter du dem öppna paketet som avslöjar innehållet.
 • Personligt meddelande: Skriv ett humoristiskt eller personligt meddelande på en lapp och fäst den på jultröjan. När mottagaren öppnar gåvan kommer de att läsa meddelandet och få ett gott skratt.
 • Levande gåva: Om du känner dig särskilt kreativ kan du överraska mottagaren genom att bära tröjan själv och överraska dem med en ”levande gåva”. När de inser att tröjan är deras så tar du av den och överlämna den med en stor gest.

Oavsett vilken metod du väljer kommer en överraskande presentation av jultröjan att göra din gåva ännu mer minnesvärd. Kom ihåg att anpassa din överraskning till mottagarens personlighet och smak, så att din gåva blir så uppskattad som möjligt. Se gärna alla Presentguidens tips på roliga julklappar för att upptäcka vilka julklappstips som är fulla av skratt och glädje till julen 2024.

Ful jultröja

Fula jultröjor – För roligare julfirande

Vet ni vad som är roligare än att ha en helt vanlig, tråkig jultröja? Att ha en så ful jultröja som möjligt! Det är en trend som bara växer och växer, och med goda skäl. För att fira denna strålande trend ska Presentguiden dyka ner i världen av fula jultröjor och varför det är helt enkelt underbart att satsa på en riktigt ful en. Så spänn fast er, nu kör vi!

 • Först och främst – Fula jultröjor är en rolig tradition: Visst, det kanske inte är lika elegant som att klä upp sig i en smoking eller en nystruken julskjorta men det är en hel del roligare. När vi bär våra fula jultröjor kan vi skratta åt oss själva och varandra. Vem vill inte ha lite extra skratt under julen 2024?
 • Fula jultröjor – Utmärkt sätt att visa sin personlighet: Det finns så många olika sorters fula tröjor där ute. Allt från dem med blinkande lampor och julkulor till dem med riktigt kitchiga mönster och starka färger som inte alls speciellt symboliserade med julperiodens röda färger. Vilken tröja du än väljer så kommer du att visa upp en bit av dig själv och vad du tycker är roligt.
 • Isbrytare på fester och sammankomster: Har du någonsin varit på en fest där alla bär sina fulaste jultröjor och ingen pratar med varandra? Nej, såklart har inte det hänt av naturliga själ! Fula tröjor skapar en lättsam atmosfär och ger folk något att prata om. Det är det perfekta sättet att skapa minnen och samhörighet under julen.

Så om du inte redan har börjat leta efter din alldeles egna fula jultröja, är det dags att börja nu. Slå dig lös och leta efter den mest absurd fula tröjan som får dig (och alla andra) att skratta högt. Den fulaste tröjan är den bästa tröjan, och när det gäller fula jultröjor så kan man aldrig vara för ful. Så släpp loss din inre jultomte och hitta den perfekta fula jultröjan att bära med stolthet i år!

Fula jultröjor

Upptäck ett imponerade utbud på över 100 stycken fula jultröjor för Dam, Herr & Barn! Att välja en så kallade Ugly Christmas Sweaters gör att julglädje kan spridas på ett helt nytt sätt. Hittar du en ful jultröja som känns helt rätt? Vänta inte med att beställa tröjan, när vi går in i julperioden så söker oerhört många efter just fula jultröjor och därmed kommer flera av de allra fulaste designerna att sälja slut snabbt.

Jultröjor - Hitta rätt jultröja med hjälp av tips från experter på alla slags jultröjor för dam herr och barn

Sprid gärna sidan med information om jultröjor på sociala medier

Uppdaterades 26 mars, 2024