Frihet i ett klick online – Upptäck våra bästa tips på digitala presentkort 2024

I en tid då allt blir mer digitaliserat, är digitala presentkort en utmärkt lösning för den som söker en snabb och flexibel present. Oavsett om du är ute i sista minuten eller vill ge bort något som garanterat passar mottagarens smak, är ett digitalt presentkort ett smart val. Med möjligheten att välja från en mängd olika prylar, upplevelser eller andra tjänster, ger du mottagaren friheten att själv välja sin perfekta present.

Det fina med digitala presentkort är att de enkelt kan levereras direkt till mottagarens mejl. Det innebär att du kan ha den perfekta presenten redo på bara några minuter, vilket är idealiskt för de tillfällen när tiden är knapp. Men för att ge din gåva en mer personlig touch, rekommenderar Presentguiden att skriva ner värdebevis-koden på ett fint gratulationskort. Detta ger en mer genomtänkt och personlig känsla än att bara skicka ett mejl eller SMS.

På vår sida hittar du tips på några av Sveriges bästa digitala presentkort online 2024. Här kan du enkelt välja en summa och med bara några knapptryck har du ordnat en uppskattad och snabb present. Oavsett vad din mottagare är intresserad av så finns det ett digitalt värdebevis som passar. Så vilken present känns mest aktuellt för dig idag?

Presenttips på digitala presentkort - Nu cirka 40 tips på värdebevis som gäller online på nätet - Utvalda av presentexperter från Presentguiden.se

Bra digitala presentkort – Alla tips maj 2024

På vår plattform hittar du en omfattande samling av digitala presentkort från ledande e-handlare. Med ett brett utbud som tillgodoser alla möjliga intressen, från mode och teknik till gourmetmat, gör vi det lättare än någonsin att välja det perfekta presentkortet för varje unikt tillfälle.

Att hitta ett passande presentkort online blir en kreativ process när du tar hänsyn till mottagarens passioner och drömmar. Vårt urval ger dig möjlighet att skräddarsy din gåva, så den matchar mottagarens specifika önskemål och preferenser perfekt.

Digitala presentkort är en idealisk lösning när du söker efter den ultimata presenten. De är bekväma, omgående tillgängliga och ger mottagaren den fantastiska friheten att välja exakt vad de vill ha. Nästa gång du letar efter en genomtänkt gåva, tänk på ett digitalt presentkort. Med så många attraktiva valmöjligheter kommer din gåva garanterat att bli väl mottagen och värderad.

Presentkort online – Gåvan som alltid blir rätt

En vanlig uppfattning är att digitala presentkort är en nödlösning av present. Presentguiden håller med, till viss del. Att skaffa bra presenter kräver kännedom om vad personen gillar. Allt från intressen till smak bör ingå i planering när du börjar leta presenter. Känner du att du inte alls har vidare bra koll på vad som gillas? Då är digitala presentkort som får utnyttjas online bästa valet! Eftersom den lyckliga personen som du ger presentkortet till får välja helt fritt blir det alltid en present som träffar helt rätt. Majoriteten av alla digitala presentkort som presentguiden tipsar om är från populära butiker med väldigt brett utbud av produkter.

Här kommer några punkter till varför ett digitalt presentkort online är bra som present.

  1. Miljövänligare present: Digitala presentkort är endast ett mejl bort. Det innebär att värdebeviset inte kräver någon fysik förpackning eller frakt. Saker som helt klart sparar in på vår miljö i form av mindre utsläpp.
  2. Anpassningsbar designer: Många butiker erbjuder dig att själv anpassa digitala presentkort. Med några få klick kan du lägga till en minnesvärd bild som gör presenten så mycket bättre. Känns inte butikens valmöjligheter helt hundra? Då kan du alltid snabbt göra ett eget kort. Skriv sedan ner koden på ditt personlig presentkort. Givetvis får du inte glömma skriva vilken e-handel koden gäller hos. Värde och sista förbrukningsdag är också två viktiga parametrar att skiva ut.
  3. Välj din prisnivå: Att hitta rätt present till den prisnivå du känner dig bekväm med kan vara svårt. Väljer du ett digitalt presentkort online så är det busenkelt att välj exakt den summa du önskar. Går det inte att välja på kronan så i vilket fall på hundralappen.

Frågor och svar om digitala presentkort

Att köpa digitala presentkort är väldigt enkelt, och går snabbt. Du väljer värdet och sedan är det bara att vänta några minuter och kolla din inkorg. Då ska det digitala presentkortet anlänt. Värdet är själva koden brukar bestå av siffror och bokstäver. Skriv ut pdf-filen eller så räcker det med att skriva ner koden på ett vanligt kort. Värdet på presentkortet kommer sedan dras från totalsumman hos den butik där gåvan gäller. Enklare kan knappast en present bli!

Varje år erbjuds nya spännande presentkort som gäller digitalt. Tyvärr så är det inte alla e-handlare som erbjuder sina kunder att köpa presentkort. Våga därför välja en ny butik, som du tror kommer falla väl in. Att shoppa på ett nytt ställe online kommer dessutom förhoppningsvis resultera i att en ny favoritbutik kan upptäckas.

Nej digitala presentkort går inte att ångra och göra så kallade återköp på. Vad du som presentkorts-ägare kan göra är att fråga om någon vill köpa presentkortet av dig. Eftersom inget presentkort är personligt kan du alltid ge det vidare som present.

Presentkort passar som allra bäst när du är ute efter presenter i absolut sista minuten. Då gåvor inte hinner bli levererade innan själva presenttillfället med andra ord. Digitala presentkort passar även ypperligt när du känner att inte tid finns för att leta upp en specifik present. Det finns alltså inget tillfälle när presentkort inte passar.

Den viktigaste faktorn med digitala presentkort tycker presentguiden är hur lång giltighet presentkortet har. Alla har vi haft något presentkort som gått ut, inte sant? Att upptäcka att giltighetstiden gått ut även fast ett stort värde är kvar är inte alls roligt. Var därför noga med att upplysa den som får gåvan att använda värdet så snabbt som möjligt. Desto längre tid det tar till utnyttjandet desto större är också risken för att presentkortet förfaller.

Kommer du ihåg så fråga om din present blivit använd efter några månader. På så sätt kan du påminna om att handla, och chansen att värdet används ökar.

Alla har vi våra egna favoriter när det kommer till presentkort. Presentguiden har presentkortet på upplevelse som sin favorit. En förklaring till det är att e-handlaren erbjuder en väldigt bra giltighetstid på hela 3 år. Gott om tid att uppleva alltså. Detta digitala presentkort passar dessutom ypperligt vid större festligheter som bröllop, student eller jämna födelsedagar. Ni kan med fördel gå ihop flera stycken och dela på presentkortet för ge bort en upplevelse för livet.

Visst är digitala presentkort enkla, snabba och blir ofta helt rätt. Som med det mest så finns det dock ett par negativa aspekter. Värdebeviset gäller på en viss butik och därmed går det inte att skaffa kläderna, prylarna eller upplevelserna hos någon annan butik. Detta har såklart en negativ påverkan på ”klippet”, eftersom det inte är ovanligt att samma produkt säljs hos flera olika butiker. Den andra negativa faktorn med digitala presentkort är hållbarheten. Pengar går aldrig ut, men det gör dessvärre presentkort. Därför passar det bra att ge presentkort som du vet kommer användas inom en överskådlig framtid.

Javisst det är inga problem alls att skicka ditt digitala presentkort på sms! Skriv koden tillsammans med dina gratulationer och så är gåvan levererad och klar. Notera dock att du förstå får presentkortskoden till mejl. Om du väljer att skicka mejlet vidare eller om SMS föredras är en personlig sak att avgöra. Många tycker SMS-presentkort är bäst eftersom det är väldigt enkelt. Snabbhet är de digitala presentkortens största styrka.

Tänk på att värdekoder innehåller just ett värde. Därför bör koderna skyddas och inte vara tillgängliga för vem som helst att se.

Swish är oerhört populärt och majoriteten av alla är uppkopplande till denna betalningstjänst. Vill du skicka ett Swish-presentkort? Det är detsamma som att skicka pengar, som kan utnyttjas vart som helst. Perfekt val av present om ingen av butikerna som erbjuder digitala presentkort känns helt hundra procentiga.

Vill du pengarna ska gå till något speciellt ändamål? Var tydlig vad Swish-pengarna får användas till! Det kan vara något så enkelt som att hon eller han ska handla ett par nya solglasögon eller ett gymkort för pengarna. Följ sedan upp och höra om Swish-presentkortet verkligen har gått till rätt sak.

Roligaste värdebeviset – Välj upplevelsepresenter

Allt som kommer utnyttjas senare kan klassificeras som digitala presentkort. Därför är alla upplevelsepresenter ett sorts presentkort, tycker vi på presentguiden. Upplevelser är med andra ord utmärkta sista minuten gåvor, som genast kommer ge en förväntan till dagen när upplevelsen kommer göras! Så du som funderar på vilket digitala presentkort som ska väljas bör helt klart ha upplevelsepresenter med bland valmöjligheterna.

Att få boka helkroppsmassage eller gå ut och äta på en av Sveriges bästa restauranger är något som de flesta skulle gilla. Likt tipsen här så levereras värdekoden på upplevelser digitalt. Välj att skriva ut pdf-filen, som är väldigt stilig, eller så skriver du koden på vilket kort du än sett ut.

Känner du att ett digitala upplevelsepresentkort är gåvan att klippa till på?

Gör eget presentkort – Som gäller online

Kändes inget av alla tips på presentkort online ovan helt hundra? Då gör du helt enkelt ett eget presentkort! Skaffa ett snyggt gratulationskort där du skriver hur mycket personen får handla för. Ett tips är att bestämma ett område för prylarna.

Ett exempel du kan skriva på presentkortet är: Köp ett valfritt padel-racket online så står jag för 2000 kronor av kostnaden. Stort grattis på födelsedagen!

Eftersom ni inte binder upp er till en specifik butik online så kan givetvis ditt personliga presentkort även nyttjas som betalning i fysiska butiker. Dock är det få butiker på stan som erbjuder faktura. Är tanken att födelsedagspresenterna eller julklapparna ska införskaffas i vanliga butiker så överväg om det är bättre att swisha presentkortet direkt till mottagaren. Risken med Swish är att du inte har koll på att pengarna verkligen går till vad du önskar. Att välja ett digitalt presentkort online så kan du trots allt vara säker på att inte mottagaren går och handlar cigaretter, alkohol eller annat onyttigt som du inte önskar bidra till.

Skaffar du ett presentkort online eller väljer du att göra ett eget värdebevis?

Hjälp flera hitta bra presentkort som gäller online genom att dela sidan i sociala medier

Digitala presentkort - Stor guide för att hitta de bästa värdebevisen online

Uppdaterades 14 maj, 2024