Present morgonen efter bröllop

Letar du efter en bra morgongåva att ge din partner efter ni gift er? Först av allt, morgongåva är en en väldigt gammal tradition som lever kvar än idag. Presenter har en förmåga att pigga upp och morgonen efter bröllopet (då morgongåvan ska ges) kan en fin gåva passa utmärkt!

Enligt gamla sägner så var gåvan tänk som en säkerhet för kvinnan. Hon hade sällan någon delaktighet i mannen förmögenhet. Därför kunde morgongåvan bestå i markområden eller ett torp, för att nämna ett par exempel. Här pratar vi långt tillbaka i tiden eftersom morgongåvan sedan 1700-talet varit av mindre slag. Likt gåvan är idag.

Smycken står alltid högt upp på topplistan och är ett bra val av morgongåva till både henne & honom. Det är alltså inte endast kvinnan som ska få en present av mannen. En vanlig morgongåva till man är en slipsnål eller ett par manschettknappar. Ett tips är att beställa smycken med gravyr för att på så sätt göra er morgongåva mycket mer personlig. Tänk dig hans känsla när du ger en slipsnål med graverade texten vi för alltid eller något annat kärleksfullt.

Upplevelser, graverad glas eller att gå ut på lyxig restaurang och äta middag är också finfina morgongåvor. Kort och gott, ge presenter som träffar din partners intresse! Tänk på att det inte finns någon morgongåva som är fel så var inte rädd för att överraska rejält. Desto mer din morgongåva sticker ut ju roligare minne kommer gåvan att bli.

Tre udda morgongåvor – Som kommer göra succé

Likt vi varit inne på, det är aldrig fel att överraska rejält och skaffa en morgongåva som din nyblivna man eller hustru aldrig kan vänta sig att få! Fundera på om ni kan utöva en ny hobby tillsammans eller uppleva sådant ni aldrig upplevt förut. För att ge några idéer på vilka sorts morgongåvor det kan handla om kommer här tre roliga presenttips.

  1. Eftersom många väljer att gifta sig på sommaren är det läge för aktiviteter som har med vattnet att göra. Stand Up Paddle är helt klart en kul vattensport alla kan bemästra! Klipp till på varsin bräda med tillhörande paddel och njut av sommaren tillsammans på bästa sätt.
  2. Nu när ni är man & hustru så ligger världen för era fötter. Ge morgongåvan som bokstavligen tar er högt upp. Vi pratar såklart om en flygtur i luftballong! Visst är gåvan dyr men oj vilket coolt minne upplevelsen kommer bli. Boka en privat luftfärd för cirka 4000 kronor nu på direkten.
  3. Massage är det få kvinnor eller män som tackar nej till. Ge bort ett set med stenar där själva behandling ingår. Låt er första dag som gifta visa på att ni kommer ta hand om varandra på bästa sätt.

Guida din vänner så de kan hitta en bra morgongåva till sin man eller hustru.

Uppdaterades 18 april, 2023