Present morgonen efter bröllop

Letar du efter en bra morgongåva att ge din partner efter ni gift er? Först av allt, morgongåva är en en väldigt gammal tradition som lever kvar än idag. Presenter har en förmåga att pigga upp och morgonen efter bröllopet (då morgongåvan ska ges) kan en fin gåva passa utmärkt!

Enligt gamla sägner så var gåvan tänk som en säkerhet för kvinnan. Hon hade sällan någon delaktighet i mannen förmögenhet. Därför kunde morgongåvan bestå i markområden eller ett torp, för att nämna ett par exempel. Här pratar vi långt tillbaka i tiden eftersom morgongåvan sedan 1700-talet varit av mindre slag. Likt gåvan är idag.

Smycken står alltid högt upp på topplistan och är ett bra val av morgongåva till både henne & honom. Det är alltså inte endast kvinnan som ska få en present av mannen. En vanlig morgongåva till man är en slipsnål eller ett par manschettknappar. Ett tips är att beställa smycken med gravyr för att på så sätt göra er morgongåva mycket mer personlig. Tänk dig hans känsla när du ger en slipsnål med graverade texten vi för alltid eller något annat kärleksfullt.

Upplevelser, graverad glas eller att gå ut på lyxig restaurang och äta middag är också finfina morgongåvor. Kort och gott, ge presenter som träffar din partners intresse! Tänk på att det inte finns någon morgongåva som är fel så var inte rädd för att överraska rejält. Desto mer din morgongåva sticker ut ju roligare minne kommer gåvan att bli.

Presenttips på morgongåva – Alla tips juni 2024

Presentjakten efter morgongåva tar sin början genom att spana in Presentguidens utvalda presenttips. Samtliga gåvor är noga handplockade då vi tycker produkterna eller upplevelserna gör sig extra bra som just morgongåva. Smaken är dock olika för oss alla, hoppas du hittar några intressanta alternativ på vad du kan ge din älskling dagen efter bröllopet.

Därför ska du ge en morgongåva

Morgongåvan är en tradition som sträcker sig tillbaka till medeltiden, men dess charm och betydelse har hållit i sig genom århundradena. Ursprungligen var morgongåvan en gåva som brudgummen gav till bruden morgonen efter bröllopet, som en symbol för kärlek och uppskattning. Det var också ett sätt för brudgummen att visa sin förmåga att ta hand om sin nya fru.

Idag är morgongåvan fortfarande en älskad tradition, men den har utvecklats och förändrats med tiden. Nu är det lika vanligt att bruden ger en gåva till brudgummen, och gåvorna kan variera kraftigt beroende på parets smak och stil. Men oavsett vad gåvan är, är dess syfte detsamma: att visa kärlek och uppskattning, och att börja det nya äktenskapet på ett positivt och kärleksfullt sätt.

Att ge en morgongåva är ett vackert sätt att uttrycka din kärlek och uppskattning för din partner. Det är en chans att visa hur mycket du bryr dig, och att ge något som är meningsfullt och speciellt. Det är också en chans att skapa ett minne som ni båda kommer att skatta för resten av era liv.

När det gäller vad man ska ge som morgongåva, är det viktigaste att välja något som är meningsfullt för er båda. Det kan vara något så enkelt som en handskriven dikt, eller något så extravagant som ett smycke eller en klocka. Det viktiga är att det kommer från hjärtat.

Dessa idéer på vad du kan ge som morgongåva tycker Presentguiden.se är väl värda att överväga:

  1. Smycken: Ett vackert smycke är alltid en uppskattad gåva. Det kan vara ett halsband, ett armband, örhängen eller en ring. Om du vill göra det extra speciellt, kan du välja ett smycke med en sten eller ett mönster som har en speciell betydelse för er.
  2. Konst: Om din partner älskar konst så är en vacker tavla eller skulptur vara en underbar morgongåva. Du kan välja ett verk av en konstnär som din partner beundrar, eller kanske till och med beställa ett anpassat verk som representerar er kärlek.
  3. Upplevelser: Ibland är de bästa gåvorna de som inte kan paketeras. En resa, en middag på en fin restaurang eller en dag på spa kan vara en fantastisk morgongåva. Det är en chans att skapa minnen tillsammans, vilket är den mest värdefulla gåvan av alla.

Oavsett vad du väljer att ge som morgongåva, kom ihåg att det viktigaste är att det kommer från hjärtat. Det är en symbol för din kärlek och uppskattning, och ett sätt att börja ditt nya liv tillsammans på ett positivt sätt.

Hitta bra morgongåva på nätet

Nedanstående butiker tycker vi alla är väl värda att kolla närmare på när du är ute efter en riktigt bra morgongåva. Ta dig tid att surfa runt för att upptäcka vilka presenter som skulle kunna tänkas bli den där perfekta morgongåvan som aldrig någonsin kommer glömmas bort.

Morgongåva - Skulptur

Har du 2000-5000 kr att lägga på en träffsäker morgongåva som kommer hänga med hela livet? Låt en skulptur bli en romantisk present som symboliserar att ert liv tillsammans kommer vara för evigt. Lyxig morgongåva som garanterat kommer bli mycket lyckad, till både fru och man!

Guida din vänner så de kan hitta en bra morgongåva till sin man eller hustru.

Uppdaterades 19 februari, 2024