Vikbara & uppblåsbar badpresenter – Hitta bra badbaljor & badkar

Säg den vuxna person som inte skulle vilja ha sin egna badbalja eller badkar hemma? Problemet är tyvärr att dessa produkter vanligtvis tar stor väldigt stor plats. Många får helt enkelt välja bort denna ”dröm” eftersom hemmets kvadratmeter i för få. Som tur är finns det en lösning på plats-problemet.

Att ge bort ett badkar som är uppblåsbart eller en vikbar badbalja för vuxna gör att det där efterlängtade badet äntligen kan upplevas! Badbaljan för vuxna som är vikbar är en oerhört populär present, inte minst till julen som julklapp. När badet är klart så kan badkaret tömmas på både vatten och luft. Badbaljan viks ihop och kan exempelvis förvaras under sängen eller längst väggen. Smart koncept som har gjort så allt fler kan bada, även om utrymmet i badrummet är begränsat.

Eftersom badbalja vuxen och uppblåsbara badkar är eftertraktade så bestämde presentguiden.se att presenterna förtjänade en egen sida. På så sätt får du snabbt en bra överblick om vilka badbaljor och badkar som är mest populära. Och du, glöm inte bort att unna dig en egen present så även du kan bada i egna hemmet.

Kommer du ge bort en badbalja eller ett uppblåsbart badkar?

Handla badbalja till vuxna – Rekommenderade butiker

Direkt till butikens badbaljor
OBS: Den omåttligt populära vikbar badbalja för vuxna finns i 4 färger. Klockren present för strax under 2000 kronor.
Direkt till butikens badbaljor
Direkt till butikens badbaljor

Platseffektivt badkar – Uppblåsbar present för avkoppling

Det i särklass största fördelen med ett uppblåsbart badkar är att det går att pysa ihop. När sugen efter att bada kommer så blåses badkaret upp på ett ögonblick. De flesta badrum har tillräckligt med plats, för en stund. Känner ni för att ställa undan badet helt och hållet? Låt det uppblåsbara badkaret torka och vik sedan ihop produkten ordentligt. Var noga med att pressa ur så mycket luft som möjligt så volymen kommer bli så liten som möjligt.

Vid köp av uppblåsbart badkar så följer det nästan alltid med en förvaringspåse eller kartong. För att få tillbaka badkaret i förpackningen så gäller det att vika med stort fokus.

Tubble uppblåsbart badkar – Bäst i klassen

Vill du överraska med ett av marknads bäst uppblåsbara badkar? Då är det modellen som heter Tubble som gäller! Komforten är på topp och personligen så ligger jag hellre i Tubble än i ett vanligt badkar. Badkaret blåses upp snabbt som tusen (cirka 1 minuten) med hjälp av den medföljande elektriska pumpen. Eftersom badkaret består av två lager, uppe och nere, så minimeras risken att en olycka kommer inträffa. Pyser ena delen ihop så håller den andra upp helt okej även fast badkaret blir obrukbart för stunden. Skulle det bli pyspunka så följer det även med ett kit för att reparera på ett enkelt sätt.

Tubble uppblåsbart badkar finns i två olika varianter: Tubble Royal och Tubble Compact. Royal är likt namnet antyder det största uppblåsbara badkaret som rymmer hela 255 liter. Är det en stor person så väljer du helt klart Tubble Royal! Den mindre modellen Compact räcker gott om personen är kort och inte väger allt för mycket. Personer upp till 172 cm kan stäcka ut benen där i jämförelse för personer upp till 188 cm i Royal.

Se videos nedan för att bli övertygad om att Tubble uppblåsbart badkar är bäst i klassen.

Skaffa Tubble uppblåsbart badkar här

Badbalja eller vikbar badbalja?

Står siktet inställt på att ge bort badbalja som present så fundera på om den vikbara eller fasta modellen passar bäst. Den fasta badbalja för vuxna väger cirka 5 kilo och mäter 92 x 51 cm i ovankant. Kanske kan badbaljan fundera som avlastningsplats när den inte används? Eftersom man sitter i en badbalja så kan detta val passa bäst till små badrum där helt enkelt inte ett långt badkar får plats. Den vikbara badbaljan tar mera plats, när baljan väl är uppe, eftersom längden på denna är ungefär 40 cm längre än badbalja original. Rättare sagt 128 cm lång istället för 92 cm. Med tanke på stålramen och en större volym så väger även den vikbara badbaljan mera med sina 11 kilo.

En stor fördel med den vikbara modellen är att den lätt går att gömma undan. Från 60 cm höjd går den att ”pressa ihop” så höjden endast blir 20 cm. Kan det vara litet nog för att skjuta badbaljan under sängen tro? Går den inte än där så kanske det finns en garderob eller dylikt att förvara badet på när det inte använd.

Hoppas tankarna gjorde dig klokare om du ska välja en klassisk badbalja eller en vikbar variant.

Vikbar badbalja vuxna
Skaffa vikbar badbalja här
Vikbar badbalja vuxna
Skaffa badbalja för vuxna här
Badbalja - Skönaste presenterna & julklapparna för att koppla av

Tillbehör till badbalja för vuxna

Som du sett så har presentguiden lagt in några presenttips som passar ypperligt att ge tillsammans med badbalja till vuxna. Vad sägs om en rolig badanka eller en personligt broderad handduk med namn? Att kombinera flera olika presenter inom samma tema kommer nästan alltid resultera i succé! Även badkarshyllan som är justerbar är en populär gåva att skaffa till såväl badbaljor som till uppblåsbart badkar.

Ännu flera tips på gåvor finns på våran stora guide till badrumspresenter. Att få presenter som förgyller känslan i badrummet är det få som tackar nej till.

Låt flera upptäcka badbaljor för vuxna & uppblåsbara badkar. Tack för att du sprider presentguiden.se till vänner & bekanta!

Uppdaterades 12 augusti, 2022