Upptäck bra parpresenter – Som passar bägge parter

Att välja present till ett par kan vara en knepig uppgift, inte sant? Man vill ju hitta något som båda uppskattar, och ingen vill vara den personen som orsakar ett gräl om vems present det egentligen var. Men oroa dig inte, Presentguiden har plockat fram några säkra tips som kommer att göra dig till parets favoritpresentgivare.

Allra först, glöm inte att det är två personer du köper present till. Med det sagt så ska du försöka hitta något som kan användas och njutas av tillsammans. Det kan vara en upplevelsepresent såsom en matlagningskurs eller en vinprovning. Eller varför inte en dubbel hängmatta så paret kan mysa tillsammans i sommarvärmen? Om du vill säkra dig om att du inte missar någon så kan du alltid köpa två av samma sak. Presenttips på två matchande muggar, två badrockar med deras namn eller två biljetter till biografen är alltid ett säkert val av present till par. Då får båda sin egen grej, och du slipper bekymra dig om någon känner sig utanför.

Men var försiktig med att anta att bara för att de är ett par så delar de samma intressen. Om du vet att den ena älskar att baka och den andra hellre skulle äta rå deg än att sätta sin fot i köket så kanske en bok med bakrecept inte är den bästa presenten. Om du däremot vet att båda älskar choklad så är en chokladprovning eller en fin choklad garanterat en fullträff av present till paret.

Slutligen, kom ihåg att humor är din bästa vän när det gäller parpresenter. Om du kan få dem att skratta så kommer din present att bli ihågkommen. Det kan vara något så enkelt som ett spel med roliga utmaningar, eller kanske en bok om hur man överlever att bo tillsammans. Ge gåvor med glimten i ögat så att säga.

När du sitter framför datorn och funderar över vad du ska ge för present eller julklapp till ditt favoritpar så kom ihåg dessa tips. Det är alltid tanken som räknas, så länge du tänker på dem båda!

Par presenttips - Tips på bra julklappar till paret - Utvalda julklappstips av julklappsexperter från Presentguiden.se

Hitta present till par – Alla presenttips mars 2024

Jakten på de bästa presenterna och julklapparna till par kan anses vara över när du har tagit del av Presentguidens noggrant utvalda förslag. Vår lista innehåller en rad inspirerande idéer på gåvor som är perfekta för att glädja paret, oavsett om det är en romantisk weekend, en upplevelse de kan dela eller något så enkelt som en designad kökspryl. Vår målsättning är att hjälpa dig att hitta en gåva som inte bara uppskattas av en person, utan av båda i förhållandet.

Om du vill fördjupa din sökning, rekommenderar vi att du utforskar fler av våra presentkategorier. Det kan mycket väl vara så att paret har särskilda intressen eller behov som kan göra din gåva ännu mer träffsäker. Vare sig det är äventyrliga upplevelser, hushållsprylar eller kulturella njutningar, är vi övertygade om att du kommer att finna något som paret kommer att skatta högt. Så klicka in på de kategorier som du tror skulle intressera mottagarna och låt din kreativitet flöda.

2024-03-10T11:44:27+00:00

Brödrost

Med tiden så kan en brödrost bli sliten och ineffektiv. Är det dags för en ny? Då har du en gyllene chans att överraska rejält. Se alla presenttips inom kategorin innan du bestämmer vilken köksapparat som är bäst.

Julklapp till par - Julklappstips

Julklapp till par – Julklappstips

Det absolut vanligaste gåvotillfället till par är när du ska ge bort en fin julklapp till par. När julen kryper sig på är det mycket som ska hinnas fixas, som att handla julklappar till alla som står dig nära. Att slå till på endast en julklapp som paret får tillsammans är en god idé, då slipper du skaffa dem en varsin julklapp så att säga. Det är dock inte alltid det lättaste att hitta en riktigt bra julklapp till par, som både kommer älska lika mycket.

Att knåpa ihop den perfekta mysiga julklappen till ett par kan kännas som att klättra uppför Kebnekaise, i tofflor. Men varför svettas över uppgiften när du kan göra det till en rolig skattjakt istället? Låt Presentguiden, din personliga julhjälp, dela med sig av några julklappstips som kan göra dig till julklapparnas mästare (och parets favoritnisse).

 • Mysiga julklappar: De mysigaste stunderna delas ofta under en varm filt, omgiven av ljusets sken och ett hav av kuddar. En värmande pläd, kanske med några matchande tofflor, kan vara julklappar som ger paret möjlighet att mysa som aldrig förr. Eller varför inte en romantisk ljusslinga? Julklappen kan förvandla även den mest ordinära vardagsrum till en mysig grotta, perfekt för de långa vinterkvällarna. Spana in våra tips på mysiga julklappar för att få upp ögonen för några riktigt mysiga saker som kommer glädje paret på julafton.
 • Skärbräda med gravyr: Ett uppläggningsfat för ost, choklad eller andra godsaker är helt klart ett populärt julklappstips till par. Önskar du ge dom något speciellt som är personlig inriktat så skulle vi dock rekommendera en skärbräda med gravyr. Valmöjligheterna är många och deras gemensamma skärbräda kan fungera som en inredningsdetalj i köket när den inte används. Supersnygg, personlig och helt enkel bra julklapp till par.
 • Matchande jultröjor: Att fira jul handlar mycket om alla små detaljer, som till exempel vilka julplagg som används. När det kommer till att fira en avslappnad jul så finns det bara en sorts tröja, vi pratar såklart om jultröjor! Har inte paret några matchande jultröjor ännu så är det din gyllene chans att ge bort ett par sådana tröjor som julklapp till par. Jultröjor är dessutom ett oerhört populärt julklappstips som passar att ge till såväl gamla mormor som till 3-åriga barnbarnet, en julklapp till alla det vill säga.
 • Unika fotoprodukter: Vad ger du för julklapp till paret som har allt så säg? Svaret är lätt, personliga julklappar där du valt egen gravyr eller bild såklart. Just foton är något som vi brinner lite extra för så leta reda på dina bästa fotografier av paret och skapa en rolig, personlig och träffsäker julklapp som paret garanterat inte redan har.

Upptäck hundratals andra väl utvalda julklappstips från nätets bästa butiker på Presentguidens stora guide för att hitta julklappar till julen 2024.

Frågor & Svar – Som gör dig till expert på julklappar till par

Vad gör en julklapp till par speciell?

 • Vad skiljer sig när man köper gåvor till par jämfört med individer?

Att ge en julklapp till ett par är en unik gest. Istället för att bara tänka på en persons preferenser, har man chansen att förena två individers smaker och intressen. En speciell julklapp till par skapar ofta gemensamma minnen och stärker deras band. Den bästa gåvan till ett par är den som både kan uppskattas tillsammans och reflekterar deras gemensamma resa, vare sig det handlar om ett gemensamt hobbykit, en romantisk weekendresa eller något som kan pryda deras gemensamma hem.


Vilka är de mest populära julklapparna till par 2024?

 • En uppdaterad lista över trendiga och önskvärda gåvor.

År 2024 ser vi en trend där upplevelser toppar listan. Par uppskattar gåvor som ger dem chansen att skapa nya minnen tillsammans, vare sig det är vinprovning, matlagningskurser eller weekendresor. Hållbara gåvor, som ekologiska hemprodukter, har också blivit populära, liksom tekniska prylar som smarta hemassistenter eller streamingtjänst-abonnemang för mysiga filmkvällar.


Hur väljer man en personlig julklapp till par?

 • Tips på att göra gåvor mer unika och skräddarsydda för det specifika paret.

Nyckeln till att välja en personlig julklapp till par ligger i att känna till deras gemensamma intressen och historier. Lyssna på dem när de talar om sina äventyr tillsammans, eller de hobbyer de njuter av. Kanske de nyligen pratat om en bok de vill läsa tillsammans, en ny sport de vill prova, eller en plats de drömmer om att besöka. Genom att uppmärksamma dessa ledtrådar kan du hitta den perfekta, skräddarsydda julklappen för dem.


Finns det budgetvänliga julklappsalternativ till par?

 • Gåvaidéer för de som vill ge något meningsfullt utan att bryta banken.

Absolut! En meningsfull julklapp behöver inte kosta en förmögenhet. Faktum är att många par värderar tanke och ansträngning över prislapp. Du kan överväga att skapa en hemgjord ”datum natt” kupongbok, köpa en gemensam dagbok för dem att fylla, eller kanske en fin bildram med ett foto av en minnesvärd tidpunkt i deras relation. Andra idéer kan inkludera att baka något speciellt för dem eller till och med planera en överraskningsutflykt.


Hur kan man ge upplevelser som julklappar till par?

 • Diskussion kring olika upplevelsebaserade gåvor som par kan njuta av tillsammans.

Upplevelser är gåvor som fortsätter att ge långt efter att stunden är över. Istället för fysiska objekt får par chansen att skapa varaktiga minnen. Ge bort biljetter till en lokal konsert, en middag på en särskild restaurang, biljetter till en teaterföreställning eller till och med en övernattning på ett charmigt bed & breakfast. Det finns också företag som specialiserar sig på att erbjuda upplevelsebaserade gåvor, så du kan ge dem ett presentkort och låta dem välja själva.


Vad bör man undvika när man köper julklappar till par?

 • Potentiella snedsteg eller saker som kanske inte uppskattas lika mycket av par.

När man köper julklappar till par är det viktigt att undvika gåvor som endast riktar sig till en av parterna eller som kan uppfattas som för personliga. Förslag som parmassage eller en weekendresa kan vara fantastiska för vissa par, men kan kännas påträngande för andra. Undvik också gåvor som kan vara känsliga, som viktrelaterade produkter eller gåvor som kan antyda förändring, som självhjälpsböcker.


Vilka hållbara eller miljövänliga julklappsalternativ finns för par?

 • Fokus på gåvor som inte bara gläder mottagarna, men också är snälla mot planeten.

Med en ökad medvetenhet om miljöfrågor har hållbara julklappar blivit ett populärt val. För par kan detta innebära ekologiska sängkläder, återanvändbara matförvaringslösningar, eller kanske ett kit för att odla egna örter inomhus. Andra hållbara gåvor kan vara att plantera ett träd i parets namn, ge bort en komposteringsbehållare, eller att välja produkter från företag som stöder hållbara initiativ.


Hur kan man paketera en julklapp till par på ett kreativt sätt?

 • Presentation kan vara allt! Tips och idéer för att göra gåvans presentation lika speciell som innehållet.

Presentationen av din julklapp kan addera det lilla extra till din gåva. För par kan detta innebära att använda sig av återanvändbart inslagningspapper, att inkludera ett personligt meddelande eller kanske en liten överraskning som en extra touch. Istället för traditionellt inslagningspapper kan du överväga tyg, som kan återanvändas eller tjäna som en del av gåvan. Skriv en kärleksfull not eller dikta en liten vers som speglar parets unika relation och inkludera den inuti paketet. Om gåvan är en upplevelse, kanske du kan skapa en liten ledtråd eller gåta som de måste lösa tillsammans för att upptäcka vad deras present är. Genom att lägga extra tanke i paketeringen gör du inte bara din gåva minnesvärd utan också mer personlig och unik för det lyckliga paret.

Hoppas alla frågeställningar och svar har gjort att du nu känner dig som en mästare på att välja rätt julklapp till par för julen 2024!

Dela gärna förslagen på bra presenter & julklappar till par

Uppdaterades 24 mars, 2024