Vägledning till bra presenter – Att ge 50 åringar

Söker du efter en bra, personlig och lyxig 50 års present på nätet? Då har du landad på Sveriges största presentguide, full med tips på vad 50-åringen kan få! Oavsett om det är kvinna eller man som ska få din födelsedagspresent så finns förhoppningsvis det rätta presenttipset på denna sida.

Halva vägen till hundra är inte illa, och dagen ska givetvis firas med fina 50 års presenter. Men hur hittar du rätt present till 50-årig egentligen? Genom att se presentguidens alla presenttips i kategorin kommer resultera i en flygande start på presentjakten! Med stort fokus på det lyxiga och unika är presenterna väl utvalda att passa för att överraska stort på 50-års dagen.

Vi stora festligheter, som denna födelsedag klassificeras som, är allt runt presenter minst lika viktigt som själva gåvan. Att ge bort en fin flaska whisky, vin eller konjak är en mycket vanlig 50 års present. Risken är dock att många vänner kommer med liknande presenter. Var gärna den som sticker ut från mängden. Istället för whiskyflaskan kan du välja en vacker karaff med tillhörande glas. Då stannar du inom området, men går inte på grundingrediensen. Givetvis är det lyxigt att slå till på stort och ge bort både dryck, karaff och glas.

En riktigt bra 50 års present är ofta ganska dyr och exklusiv. Därför är det populärt att gå ihop flera stycken och dela på presentkostnaden. På så vis kommer 50 åringen få färre födelsedagspresenter men de som kvinnan/mannen får kommer förhoppningsvis uppskattas desto mera.

Topplistan med 50 års presenter just nu

På topplistan hamnar extra bra födelsedagspresenter som känns klockrena att ge till kvinna eller man som blir 50-åring. Smaken är olika för alla, så fundera om någon av presentkategorier är passande till just personen som fyller 50 år.

Presenttips till 50-åring

Jakten efter er bästa 50 års present börjar med att ta del av alla presenttips. Samtliga gåvor är väl utvalda, för att passa extra bra som present till 50-åringar! Vad just er kvinna eller man som fyller 50 år gillar är upp till dig att besluta. Hoppas alla tips kommer vara till stor hjälp i presentjakten efter den oförglömliga 50 års födelsedagspresenten!

  • Presentguiden har valt ut över 250 tips på bra 50 års presenter till både män & kvinnor. Ladda gärna fler tips för att hitta er bästa 50 års present på nätet.

Handla 50 års present – Butiker att besöka online

Alla har vi våra favoriter på 50 års presenter. Alla presenttips ovan är våra men butikerna har så många andra förslag på presenter till kvinnor och män som fyller 50 år. Här följer en rad av omtyckta e-handlare som vi varmt kan rekommendera ett besök hos i jakten efter den perfekta 50 års presenten.

50 års present - Upplevelser

Likt namnet avslöjar så kan du beställa alla 50 års presenter i personlig anda. Underbar e-handel där möjligheterna att hitta unika gåvor som kommer överraska rejält är väldigt goda!

Gillar 50-åringen att lägga pussel så gör inte kvinnan eller mannen besviken utan ge bort en utmanande pussel. Butiken har mängder av pussel, upp till hela 40000 bitar!

Skulpturer - 50 års presenter

Lyxiga skulpturer är en utmärkt 50 års present som kommer bli gåvan som hänger hela livet. Så mycket fint att välja på så missa inte att kolla in ett mäktigt utbud av födelsedagspresenter idag!

Låt födelsedagen ge pirr i magen och förverkligande av en barndomsdröm, att flyga flygplan!

50 års present kvinna - Mamma, fru, syster

Upplevelser – 50 års present till henne

Gillar hon som fyller 50 år att bli omhändertagen av en professionell hud- och spaterapeut tro? Då kan du börja med att skaffa skaffa henne en massage, ansiktsbehandling, manikyr eller pedikyr. Denna sorts upplevelse gör sig utmärkt som 50 års present till kvinna, som uppskattar sköna behandlingar! För att spinna vidare på upplevelser så kan ett restaurangbesök med förutbetald nota alltid vara välkommet. Låt mamma, syster, dotter eller fru få gå på någon av Sveriges bästa restauranger genom att slå till på värdebevis Sveriges bästa bord.

Exklusiva & dyra upplevelser till 50-åring är populärt. Gå ihop med familj & vänner och ge henne något som aldrig upplevt förut. Är det dags att hoppa fallskärm nu när hon är 50 år? Önskas en mer stillsam luftfärd så rekommenderas en tur i luftballong. Tänk på att de upplevelser som finns att köpa är långt ifrån de enda. Att skapa egna unika upplevelser är ofta det som blir mest passande. Kombinera roliga aktiviteter med god mat för att ge henne en dag att minnas.

50 års presenter till man

50 års födelsedagspresent till man

Bra 50-års presenter till pappa, man eller bror ska överraska honom stort. Likt vi på presentguiden ofta trycker på är att välja personliga presenter. Älskar han matlagning och att stå vid en glödhet grill? Ge 50-åringen ett förkläde där hans namn är broderat. Äger 50-års dagen rum på sommaren är det populärt att ge graverade & broderade grilltillbehör. Speciellt om det blir grillning på 50-års festen!

Skärbrädor, ölglas och snusdosor är tre av de mest populära 50-års presenterna som är skapligt billiga. Att skaffa flera födelsedagspresenter runt samma tema är ett enkelt knep för att ge något större. Till ett par graverade ölglas passar det att även ge honom några väl utvalda öl. Tillskärbrädan är en kockkniv med namn och årtal ett klockrent tillägg. Två små presenter blir till en stor och mer exklusiv 50 års present till honom.

Flera 50 års presenter – Kategorier med presenttips

Om ingen av våra över 200 presenttips på 50 års present kändes helt hundra så misströsta ej. Det finns som tur är flera tusen tips på presenter runt om på sajten, där många av gåvorna gör sig alldeles utmärkt till 50-åringar. Här följer några kategorier som vi tror er 50-åring kan gilla att få som 50 års födelsedagspresent.

Träningskläder

50 år kommer för många män & kvinnor att upplevas som en stor milstolpe. Att få panik och inse att man inte är någon ”ungdom” längre kan utlösa en rad 50 års kriser. Att träna och komma i toppform för att på så sätt göra så kroppen ser lite fräschare, starkare och yngre ut är något många 50 åringar börjar med, eller vad tror du? Därför passar det bra att ge träningskläder som 50 års present! En ny träningströja eller ett par sköna shorts kan bli födelsedagspresenten som gör att personen som fyller 50 år får igång på träning.

Kändes träningskläder som 50 års presenter du vill överraska med? Kolla in presentguidens guide för att hitta träningskläder på nätet.

Broderat eller graverad förkläde

Att satsa på personliga 50 års presenter är något som vi verkligen rekommenderar. Står matlagning högt i kurs så förtjänar alla duktiga kockar sitt unik förkläde att kocka i, inte sant? Därför kommer ett exklusivt läderförkläde med brodyr eller gravyr bli en omtyckt 50 års present!

Förkläden finns det gott om och önskar du skämma bort 50 åringen så välj ett fint förkläde i läder. De modellerna kostar mellan 1000 till 2000 kronor och är således en lyxig födelsedagspresent. Känns priset för dyrt så hör med andra personer om ni kan skaffa förklädet och dela på kostnaden. Se några träffsäkra presenttips på förkläden genom att besöka våran stora guide till personliga förkläden.

Graverade glas

Åter igen ett tips inom kategorin personliga presenter. Att ge bort lyxiga whisky- och vinflaskor är förmodligen den i särklass vanligaste 50 års presenten skulle vi tro. Eftersom många säkert kommer ge er 50 åring just dessa sorts presenter så kan du gott och väl skippa flaskan att istället satsa på ett gäng fina glas med gravyr! Och oj vilket bra utbud med graverade glas det finns. Ölglas med gravyr, whiskyglas med gravyr eller vinglas med gravyr är endast några få exempel på vilka glas du kan beställa med personifiering.

Känner du att graverade glas blir för snålt som 50 års present går det såklart alltid att gradera upp gåvan med något att hälla i glasen.

Surfar du runt efter en bra 50 års present till kvinnan i ditt liv eller mamma? Steg ett för att hitta bästa födelsedagspresenten till till henne som fyller 50 år är att ta en rejäl funderar vad hon tycker om. Att välja 50 års presenter som träffar mitt i prick inom ett intresseområde innebär ofta att resultatet blir oerhört uppskattat. Om hon älskar naturen och långa skogspromenader så kommer säkert en graverad termos bli en väldigt bra 50 års present till kvinna. Om inget av presentguidens tips på 50 års present känns helt hundra så se gärna andra sidor på sajten. Personliga presenter finns det en uppsjö av och bland alla dessa tips är det lätt att hitta 50 års presenter att ge till kvinna.

50 års present - Kvinnor & män

Presentera 50 års presenter för vännerna, välj din plattform!

Uppdaterades 24 januari, 2023