Guide till påskägg – Med eller utan godis

Är du på äggjakt för att hitta ett riktigt bra påskägg till påsken 2023? Presentguiden har kraftsamlat och letat rätt på årets bästa påskägg som finns på nätet!

Färdiga påskägg med godis är ett bra sätt att överraska vänner, kollegor, föräldrar, barn och partner med till påskhelgen. Högtiden har blivit lite av godisets egna högtid, som levereras i fyllda påskägg. Eftersom helgen är lång så väljer många stora ägg med mycket godis. Innehållet ska helst räcka till, även för de största gottegrisarna.

Utbudet på nätet av påskägg som är fyllda och färdiga har ökat kraftigt de senaste åren. Även de billigaste påskäggen fyller sitt syfte med att önska glad påsk. Önskar du komma billigt undan så är det bästa att skaffa tomma påskägg. Att göra egna ägg innebär även att du har full koll på vad ditt personliga påskägg ska innehålla. Kombinera gärna godsakerna med lotter, smycken eller varför inte ett par solglasögon. Valmöjligheterna är oändliga så tänk på att skaffa stora påskägg med rikligt av plats för allt du önskar ge bort.

Vilket påskägg tycker du är mest intressant att överraska med 2023?

Årets bästa påskägg – Valmöjligheter till påsk 2023

Jakten efter färdiga påskägg 2023 börjar här. Ta del av våra utvalda tips för att upptäcka bästa påskäggen, från populära e-handlare. Tänk på att det alltid är smart att köpa sitt påskägg i god tid. När en viss sort är slut så brukar butikerna inte ta in flera.

Bra butiker – Handla färdiga påskägg 2023

Påskägg har fått en rejäl uppsving sista åren. Därför är det lätt att hitta färdiga påskägg som faller in i just din smak! Eller rättare sagt den lyckliga person du hade tänkt att överraska till påsk. Godis, choklad, fika och många andra godsaker finns i de mest klassiska påskäggen. Gör ett besök hos var och en av nedanstående butiker för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att hitta påskägg.

Många påskägg som ingen vill missa! Några exempel är Baileys chokladägg, Noble påskägg och Fabergé påskägg. Beställ i god tid innan valmöjligheterna börjar sälja slut.

Många stora påskägg att skicka direkt till anställda, vänner och alla du önskar en godare påsk.

Utmärkt utbud av både färdiga påskägg fyllda med godis och även tomma påskägg som ni fyller själva.

Billiga, stora, och kvalitativa påskägg som passar alla! Missa inte heller backarna som är välfyllda med en bra blandning av konfektyr speciellt till påsken.

Påskägg godis

Då delas påskägg ut

Undrar du när man kan ge bort sitt påskägg? Svaret på den frågan är enkel, alla gör precis som de vill! Det finns ingen speciell dag när man ska ge bort påskägg, som till exempel julafton är för att ge julklappar. Välj ditt tillfälle beroende på om det är ett stort eller litet påskägg. Har du skaffat det största påskägget med kilovis av godis? Då så skulle vi verkligen rekommendera att du ger påskägget redan på skärtorsdagen. Då kommer godiset i ägget säkert att räcka hela påsken lång!

Om det istället handlar om ett litet påskägg med betydligt mindre godis så känns påskafton som en bättre dag att ge bort ägget på. Väljer du att överraska tidigare är risken stor att allt godis redan är uppätet när lördagen kommer.

Som sagt, känn efter vilken den bästa dagen är för just er.

Därför ska du överraska med färdiga påskägg

Det är ingen hemlighet att vi bakom presentguiden älskar presenter av alla dess slag. Påskägg är en slags påskpresent, som vi gärna ser blir en ny trend! Att skicka färdiga påskägg direkt är ett fint sätt att önska någon du gillar glad påsk. Din handling representerar omtänksamhet och värme. Om det är ett påskägg eller en bukett blommor spelar mindre roll. Det viktiga är att visa att du tänker på mamma, pappa, syskonet eller vem det än kan tänkas vara. Alla blir vi glada att att få ett färdigt påskägg fylld med godis, eller vad tror du?

För 2023 så kommer det med största sannolikhet att finnas flera färdiga godis-påskägg än något annat år. Fina motiv och annorlunda innehåll som gör högtidens dagar väldigt mumsiga. Förutom godis så är valmöjligheterna stora. Vad sägs om påskägg med kaffe eller påskägg med lakrits? För några hundralappar går det att beställa hem så mycket gott, som är fint paketerat i dekorativa påskägg!

Gör egna målade påskägg

Ordet påskägg kan ha många betydelser. Den allra vanligaste, även om denna sida handlar om färdiga påskägg, är att måla ägg. Riktigt ägg från höns alltså. Att slå sig ner och dekorera påskägg är något som i barn brukar se fram emot med glädje. Inte nog med att aktiviteten är rolig. Ägg är ju ett billigt livsmedel så förhoppningsvis behöver inte påsk-målningen kosta speciellt mycket utan tvärsom bli en billig aktivitet.

Äggen kan användas som dekoration eller så äter ni så serverar nu målade påskägg till middagen.

Påskägg är också en populär inredningsdekoration. Det bästa exemplet kommer från Öland där Paradisverkstaden tillverkar ägg som blir vackert målade. Prislapparna för paradisverkstadens färdigmålade påskägg är höga, då även de minsta påskäggen kostar många hundralappar. Är du på Öland så kan vi starkt rekommendera ett besök för att kolla närmare på alla deras ägg.

Påskägg från Paradisverkstaden

Bra att veta om påsken 2023

Påsken varierar kraftig varje år och det är inte ovanligt det kan skilja ett par veckor. Påsken 2023 är mellan den 7 till 10 april. Om vi räknar från skärtorsdagen till och med annandag påsk som avslutar högtiden. Påsken ligger med andra ord väldigt sent, vecka 14.

Det är smart att skaffa påskägg i god tid innan dessa datum. Vår erfarenhet är att butikerna inte fullt ut förstått den starka trend i efterfrågan av färdiga påskägg. Därför är risken stor att de populäraste varianterna kommer sälja slut snabbt under 2023.

Påsken är kristenhetens mest betydande tid på året. Dess budskap är att påminna om hur Jesus led, dog och återuppstod. Påsken representerar också slutet på en 40 dagars lång fasta utan kött. Därav allt frossande med påskmiddag, som av många anses vara årets godaste måltid. Nu för tiden är det viktigaste med påsken att samla vänner, släkt och familj för att fira tillsammans. Eftersom många har långledigt från jobbet är påsk ett utmärkt tillfälle att åka hem och hälsa på föräldrar och släkt.

Vi har en stark tro på att det största misstaget du kan göra är att skaffa för litet påskägg. De minsta påskäggen rymmer inte så många gram godis och verkligen inga prylar av större karaktär. Därför blir vårt råd att hellre gå på för stora påskägg än tvärsom. Att inte göra ägget sprängfyllt kommer även underlätta så inte godiset trillar ner på backen. Är det färdiga påskägg som gäller så ta reda på hur många gram respektive ägg är på. Kilopriset drar lätt iväg men det är främst den fina designen och enkelheten av att få hem sitt påskägg färdigt som kostar.

Godis är grunden i nästan alla påskägg. Likt vi varit inne på så poppar det upp nya spännande fyllda påskägg varje år. En trend är att gå mot mera temainriktade påskägg med fyllning. Likt boomen med adventskalendrar tror presentguiden på att denna trend bara kommer åka. Därför är det lätt att hitta färdigfyllda påskägg till kaffefantasten, tedrickaren eller lakritstjusaren. Allt eftersom butiker presenterar sina fyllda påskägg så kommer vi givetvis tipsa om alla ägg här på sidan. Vilken fyllning föredrar du?

Ett påskägg går egentligen att göra så lyxigt som helst. Det är du som sätter gränsen på innehållet, så länge det får plats i påskägget. Presentguiden tycker att påskägg är exklusiva smycken är typexemplet på ett lyxigt påskägg. Lägg i ett nytt halsband eller armband och ge din pojkvän eller flickvän en rejäl överraskning. Göm gärna smyckena en bit ner i påskägget och fyll över med godis. Efter ett tag kommer hon/han upptäcka att detta är allt annat än ett vanligt påskägg utan ett ägg av lyxigare karaktär. Vem vill du ge ett lyxigt påskägg i år?

Vill du önska glad påsk till en vän, anställd, partner, förälder eller syskon du inte kommer träffa i påsk? Då kan du som tur är skicka påskägg direkt! Samtliga butiker vi tipsar om kan leverera till valfri adress. Att få ett gott påskägg fylld med godis är något som garanterat kommer skänka mycket glädje. Omtanken är det viktigaste och därför tycker vi det är en mycket bra idé att skicka påskägg 2022!

Hjälp dina vänner hitta bra påskägg med godis, välj plattform!

Påskägg - Färdiga med godis och annat gott - Stora & små påskägg

Uppdaterades 31 januari, 2023