Se fram emot upplevelsepresent

Surfar du runt efter de bästa upplevelsepresenterna att ge bort? Då kommer alla presenttips på upplevelser här på presentguiden säkert vara till stor hjälp!

Upplevelser är utmärkta presenter eftersom de omedelbart ger en härlig känsla i kroppen. De flesta upplevelsepresenter kommer gå av stapeln vid ett senare tillfälle. Därför är upplevelser ett bra val i sista minuten. Att uppleva handlar till stor del att lära sig nya smaker, historia eller färdigheter. Populära presenter på upplevelser till henne är behandlingar. Ansiktsbehandling, helkroppsmassage, pedikyr och manikyr är några exempel om du söker en skön upplevelsepresent till mamma eller flickvän.

Att uppleva hur det känns att flyga luftballong eller hoppa fallskärm är utmärkta upplevelsefödelsedagspresenter till personer som fyller jämnt. Dessa adrenalinfyllda presenter är ganska dyra, så det passar bra att gå ihop och dela kostnaden på flera stycken. Hitta enkelt några spännande, goda, roliga och utmanande upplevelser genom att scrolla igenom presentguidens presenttips på upplevelsepresenter.

Vilken upplevelse känner du är det bästa att ge bort denna gång?

Presenttips på upplevelsepresent – Alla tips juni 2023

  • Här nedan kommer över 60 stycken utvalda upplevelser att visas. Många upplevelsepresenter erbjuds i flertalet städer, men var uppmärksam så den upplevelse du skaffar som födelsedagspresent eller julklapp gäller i en stad nära.

Återförsäljare av upplevelsepresenter

Vart finns egentligen de bästa upplevelserna att ge bort i present? Här nedan listar vi några av Sveriges främsta återförsäljare av upplevelser av alla slag! Att jämföra butikerna mellan kommer göra så dina chanser att hitta den mest lämpande upplevelsepresenten ökar. Samtliga butik har även sina personliga upplevelser som endast säljs hos respektive ställe.

Bäst i klassen när det gäller giltighetstid som är hela 3 år! (Övriga återförsäljare erbjuder 1 års giltighet)

Populära hotellweekends, adrenalinfylld motorsport eller säsongsspecifika upplevelser är endast några tips på vilken upplevelsepresent du kan tänkas finnas här. En pålitlig gigant som ofta erbjuder rea på upplevelse presenter. Kolla in om du hittar bästa upplevelsen på kampanj just idag.

Motor & adrenalin - Upplevelsepresent för honom

Fartfyllda äventyr med mycket adrenalin

Att uppleva att trampa gasen i botten med en sportbil som består av många hundra hästkrafter är en cool upplevelse. Presenten är som gjort att ge honom som är tokig i bilar och motorer! Många män har en förkärlek till just bilar. Fyller han 30, 40 eller 50 år och ännu inte kört Lamborghini? Ge honom provningen som upplevelsepresent! Förutom bilar finns en rad andra passande upplevelser till han som gillar adrenalin och fart. Att spaka ett flygplan eller flyga vindtunnel utomhus är garanterat presenter som ger honom minnen för livet.

Var inte blyg att välja udda upplevelsepresenter. Flyboard, gyrokopter eller vattenskotersafari är överraskande gåvor som han knappast har väntat sig att få.

Totalt finns 63 coola upplevelser att välja bland, kolla in den alla genom länken nedan.

Guide till upplevelse presenter till par

Låt paret uppleva tillsammans

Upplevelsepresent till par är ett säkert val av present, som du dessutom fixar på några minuter. Om de har ett gemensamt tycke för dryck så skicka iväg dom på en provning av vin, öl, whisky, champagne eller konjak. Detta är en lärorik upplevelse som ofta resulterar i nya favoritsmaker. Uppskattar paret mat så kommer alltid en förutbetald restaurangvistelse gå hem! Speciellt en upplevelsepresent tycker vi är extra intressant här, och det är Sveriges bästa bord. Likt namnet avslöjar så gäller värdebeviset på några av landets bästa restauranger. Utmärkt upplevelse om du söker present till två och har en budget på 1000 kr.

För gottegrisarna finns många upplevelse-provningar. Där är chokladprovning förmodligen den populäraste presenten, som passar utmärkt att kombinera med vin. För de som önskar lära sig mer om matlagning ger du någon relevant upplevelse som kurs.

Skönhet och hälsa - Upplevelser till henne

Njutningsbar upplevelser för henne

Hur låter upplevelsepresenten lyxbehandling special? Namnet är ju lovande, och så även innehållet. Här får hon koppla av några timmar i lyxig miljö där ansiktsbehandling, klassisk massage, pedikyr & manikyr ingår. Den bästa upplevelsen att ge som 30, 40 och 50 års present till henne! Är prisnivån på 2400 kr för dyr? Hör med flera av hennes vänner om ni kan dela på upplevelsen och skämma bort henne rejält.

En vanlig ryggmassage kan vara upplevelse nog. Just nu finns 40-talet skönhetsupplevelser att välja bland. För så billigt som 400 kr kan hon få en välgörande ryggmassage. Var dock noga med att notera att upplevelsen är tillgänglig i en stad nära. Flertalet gäller endast i några av våra största städer som Stockholm, Göteborg & Malmö.

Frågor & svar om upplevelse presenter

De flesta återförsäljare av upplevelser erbjuder två olika alternativ för leverans. Det enklaste och snabbaste sätter är att få upplevelsen (värdebeviset) levererat direkt till din e-post. Det andra leveransvalet är att få värdebevis hemskickat i en presentbox eller kuvert. Upplevelser är en bra sista minuten present och då gäller såklart det första alternativet, direkt till mejl.

Har du ingen skrivare så rekommenderar presentguiden att du skriver koden på ett vackert gratulationskort. Att göra din upplevelsepresent mer personlig kommer dessutom imponera mera på den kvinna eller man som får gåvan!

Många funderar om det är du som skaffar gåvan som måste bestämma vilket datum som upplevelsen ska äga rum. Det är alltid den som får upplevelsepresenterna som själv bestämmer datum. Eftersom du endast behöver klicka i upplevelsen, och sedan överlåta resten till den/de lyckliga som fått presenten, så är gåvan väldigt enkel att fixa.

En jättebra fråga där svaret skiljer sig åt beroende på vilken återförsäljare som erbjuder upplevelsepresenter. Bäst i klassen är sajten som heter just Upplevelse där giltigheten är hela 3 år. Det är också den upplevelseleverantören som vi tipsar om i majoriteten av presenttipsen på presentguiden. Det är skönt att få rejält med tid på sig att utnyttja sitt upplevelse-värdebevis!

Både Liveit och Greatsdays erbjuder endast 1 års giltighet. Bägge har en tjänst där värdebeviset kan förlängas men tyvärr så kostar det extra, 300 kronor på Liveit respektive 200 kronor hos Greatdays.

Allt eftersom månaderna går så kan en känsla av tvång infinna sig. Att stressa fram en upplevelse blir sällan lika bra som när den avnjuts i lugn och ro. Det kan med andra ord vara värt att ta med giltighetstiden som en faktor när du skaffar upplevelse presenter på nätet!

Först och främst så tycker presentguiden det inte finns några direkta presenttillfällen att ge bort upplevelser. Upplevelsepresent är extra populärt som studentpresent, bröllopspresent eller som födelsedagspresent till personen som fyller jämna år. Eftersom priserna lätt kan dra iväg en del så anses dessa presenter som lite lyxigare än exempelvis prylar. Att gå ihop och ge bort fallskärmshoppning till 50-åring är förmodligen en av de mest klassiska presentvalen när det kommer till upplevelser. Vi har såklart plockat ut de bästa presenttipsen inom kategorin för respektive sida.

Därför är upplevelsepresent ett bra val av gåva

Att ge en upplevelsepresent har blivit alltmer populärt, och det finns flera anledningar till varför upplevelser kan vara det bästa valet av presenter. Här kommer fem faktorer som Presentguiden tycker förklarar varför en upplevelse är det bästa alternativet för att överraska och glädja dina nära och kära med, oavsett om äventyret är en födelsedagspresent, julklapp eller helt annan gåva.

  1. Minnen som varar för evigt: När du ger en upplevelsepresent investerar du i minnen som varar länge efter att själva upplevelsen är över. Materiella ting kan gå sönder eller bli omoderna efter en tid. Minnena från en fantastisk upplevelse däremot kommer att förbli levande och berika mottagarens liv långt in i framtiden. Presentguiden menar att en upplevelse kan bli en av de mest värdefulla gåvorna eftersom den ger något som inte kan köpas för pengar, oförglömliga minnen och känslor.
  2. Personlig och meningsfull: Att ge en upplevelse som är anpassad efter mottagarens intressen och personlighet visar att du verkligen känner personen. Du kan välja en upplevelse som passar mottagaren passion såsom en matlagningskurs för matälskaren eller en ballongfärd för äventyraren. Presentguiden rekommenderar att du väljer en upplevelse som både engagerar och inspirerar mottagaren. Våga tänk utanför boxen vid val av upplevelsepresent så kvinna eller mannen får en rolig stund, samtidigt som man utmanar sig själv till något nytt som aldrig upplevts förut.
  3. Skapar gemenskap: Upplevelsepresenter ger ofta möjlighet för mottagaren att dela stunden med någon annan, vilket gör dess samhörighet ännu starkare. Fundera om det är idé att själv hänga med på äventyret genom att slå till på upplevelsepresent för två personer. Att delta i en upplevelse tillsammans med vänner eller familjemedlemmar stärker relationerna och skapar minnen som kan delas och återberättas länge efter att upplevelsen är över. Presentguiden påpekar att detta är en viktig faktor eftersom gemenskap och samhörighet är centrala för vårt välmående.
  4. Hållbart och miljövänligt: De flesta upplevelsepresenter kan vara ett mer hållbart och miljövänligt alternativ jämfört med att ge materiella ting som present. Genom att ge en upplevelse undviker du att bidra till överkonsumtion och onödigt avfall. Javisst är det inte speciellt miljövänligt att gasa runt i en sportbil, men du förstår vår tanke. Om det är viktigt med miljön för den som ska gå gåvan så rekommenderar Presentguiden att du letar efter upplevelser som är miljömedvetna som till exempel ekoturism, hållbara matupplevelser eller naturvandringar för att göra ditt val ännu mer hållbart.
  5. Lätt att hitta och beställa online: Oavsett om du letar efter en avkopplande spadag, en adrenalinfylld aktivitet eller en kreativ workshop så kan du enkelt hitta och köpa en sådan upplevelsepresent online. Antalet e-handlare som har skräddarsydda upplevelser är många så det är en god idé att jämför priser butikerna mellan.

Låt fler uppleva upplevelse presenter, välj din plattform!

Upplevelsepresent - Tips på upplevelse presenter

Uppdaterades 29 april, 2023