Gåvorna som skapar minnen – Guiden till upplevelsepresenter för alla

Surfar du runt efter de bästa upplevelsepresenterna att ge bort? Då kommer alla presenttips på upplevelser här på presentguiden säkert vara till stor hjälp!

Upplevelser är utmärkta presenter eftersom de omedelbart ger en härlig känsla i kroppen. De flesta upplevelsepresenter kommer gå av stapeln vid ett senare tillfälle. Därför är upplevelser ett bra val i sista minuten. Att uppleva handlar till stor del att lära sig nya smaker, historia eller färdigheter. Populära presenter på upplevelser till henne är behandlingar. Ansiktsbehandling, helkroppsmassage, pedikyr och manikyr är några exempel om du söker en skön upplevelsepresent till mamma eller flickvän.

Att uppleva hur det känns att flyga luftballong eller hoppa fallskärm är utmärkta upplevelsefödelsedagspresenter till personer som fyller jämnt. Dessa adrenalinfyllda presenter är ganska dyra, så det passar bra att gå ihop och dela kostnaden på flera stycken. Hitta enkelt några spännande, goda, roliga och utmanande upplevelser genom att scrolla igenom presentguidens presenttips på upplevelsepresenter.

Vilken upplevelse känner du är det bästa att ge bort denna gång?

Upplevelsepresent - Tips på populära upplevelser - Presenttips utvalda av presentexperter på Presentguiden.se

Presenttips på upplevelsepresent – Alla tips juli 2024

Om du söker en unik och minnesvärd upplevelsepresent så har du kommit till helt rätt plats. Nedan finner du en väl ihopsatt samling av över 60 olika tips på bra upplevelsepresenter, utvalda för att skapa oförglömliga stunder. Dessa upplevelserpresenter är särskilt utvalda för att passa som födelsedagspresenter, julklappar, eller varför inte som en överraskning helt utan anledning?

Det är viktigt att påpeka att många av dessa upplevelserpresenter är tillgängliga i flera olika städer. Detta gör dem till ett utmärkt presenttips, oavsett om du eller mottagaren bor i en storstad eller en mindre ort. Men se till att noggrant kontrollera att den specifika upplevelsen du är intresserad av faktiskt erbjuds i en stad som är bekvämt belägen för mottagaren. Det vore ju synd om din välmenande gåva blir en logistisk utmaning istället.

Så ta dig tid att bläddra igenom vår samling av handplockade upplevelser. Här finns något för alla smaker och intressen, från adrenalinfyllda äventyr till mer avkopplande och kulturella erfarenheter. Oavsett vilken upplevelse du väljer, kan du vara säker på att du ger en gåva som kommer att bli ihågkommen länge.

Återförsäljare av upplevelsepresenter

Är du på jakt efter den ultimata upplevelsepresenten och undrar var du kan hitta de mest exceptionella alternativen? Du behöver inte leta längre. Här har vi sammanställt en lista över några av Sveriges ledande återförsäljare av upplevelser i en mångfald av kategorier. Från höghastighetsaktiviteter till gastronomiska äventyr, dessa återförsäljare erbjuder något för varje smak och tillfälle.

Det är inte bara en fråga om kvantitet, utan även om kvalitet. Varje återförsäljare i vår lista har unika upplevelsegåvor som är exklusiva för just deras sortiment. Detta gör ditt urval inte bara brett, men också distinkt och personligt.

Att jämföra olika återförsäljares erbjudanden är en utomordentligt god idé. Det ökar dina chanser att hitta den upplevelse som inte bara är minnesvärd, men också skräddarsydd för personen du tänker skämma bort. Så ta dig an denna lista med ett öppet sinne och en vilja att utforska, med så många högkvalitativa alternativ att välja mellan är du nästan garanterad att hitta en upplevelsepresent som kommer att ta andan ur mottagaren.

Så dyk in i denna stora samling av Sveriges främsta återförsäljare av upplevelserpresenter och ge en gåva som kommer att tala till hjärtat, kittla sinnena och skapa oförglömliga minnen.

Upplevelsepresent - Bäst på upplevelser för alla - Presenttips & julklappstips

Bäst i klassen när det gäller giltighetstid som är hela 3 år! (Övriga återförsäljare erbjuder 1 års giltighet)

Populära hotellweekends, adrenalinfylld motorsport eller säsongsspecifika upplevelser är endast några tips på vilken upplevelsepresent du kan tänkas finnas här. En pålitlig gigant som ofta erbjuder rea på upplevelse presenter. Kolla in om du hittar bästa upplevelsen på kampanj just idag.

Frågor & svar – Allt om upplevelsepresenter

I en värld där vi snabbt samlar på oss materiella ting kan Presentguiden stå ut som den ultimata informationskällan för något ännu mer värdefullt – upplevelser. Upplevelsepresenter har blivit en eftertraktad gåva eftersom de erbjuder mer än bara ett objekt att förvara i ett skåp. De erbjuder minnen, adrenalinkickar, skratt och möjligheten att lära känna sig själv och andra på ett djupare plan. Genom att vara den ledande sajten med tips på fantastiska upplevelsepresenter, kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta gåvan som passar just den personen och det tillfälle du har i åtanke. Från äventyrsaktiviteter och romantiska avkopplingsstunder till lärorika och kulturella upplevelser, strävar vi efter att erbjuda en bredd som passar alla smaker och intressen. Det är därför oerhört viktigt för Presentguiden att vara den obestridda experten på området.


Vad är en upplevelsepresent och hur skiljer den sig från andra typer av gåvor?

En upplevelsepresent är en gåva som inte är ett fysiskt objekt, utan snarare en upplevelse som mottagaren kan njuta av. Det kan vara allt från en spabehandling eller en vinprovning till en helikoptertur. Det unika med upplevelsepresenter är att de erbjuder något utöver det materiella, de ger mottagaren en chans att skapa minnen, att göra något de kanske aldrig har gjort förut eller att bara njuta av en stunds avkoppling. Till skillnad från traditionella gåvor som kläder eller teknik, bidrar upplevelsepresenter till personlig tillväxt, spänning eller avkoppling, och är ofta mer minnesvärda.


Vilka är de mest populära kategorierna inom upplevelsepresenter?

De mest populära kategorierna inom upplevelsepresenter varierar beroende på målgrupp, men vissa kategorier är ständigt populära. Dessa inkluderar äventyrsaktiviteter som fallskärmshoppning eller ziplining, avslappnande upplevelser som spabehandlingar, och mat- och dryckrelaterade upplevelser som vin- eller ölprovningar. För de som söker en mer kulturell upplevelse är det också vanligt med konserter, teaterföreställningar och museumspaket.


Hur väljer man rätt upplevelsepresent utifrån mottagarens intressen och preferenser?

Det viktigaste när du väljer en upplevelsepresent är att tänka på mottagarens personliga intressen och smak. Är personen äventyrslysten eller föredrar de kanske en mer avkopplande upplevelse? Ett bra tips är att lyssna på små ledtrådar i vardagliga konversationer eller att observera deras hobbies och intressen. Om du känner personen väl, kommer det att vara lättare att hitta en upplevelse som faller dem i smaken.


Är upplevelsepresenter en bra idé för par och familjer?

Upplevelsepresenter kan vara en fantastisk idé för par och familjer, eftersom de erbjuder en unik möjlighet att spendera kvalitetstid tillsammans. Det kan vara en helgdag på ett spa, en familjeutflykt för att prova på forsränning, eller en romantisk middag på en gourmetrestaurang. Det gemensamma för dessa är att de ger alla inblandade en chans att skapa gemensamma minnen, vilket i sig är en värdefull gåva.


Hur lång tid i förväg bör man boka en upplevelsepresent?

Tidsramen för att boka en upplevelsepresent varierar beroende på vilken typ av upplevelse det är. För något som en ballongfärd eller en dykning med hajar bör du planera flera veckor, om inte månader, i förväg. För andra, mer tillgängliga upplevelser som matlagning eller en spabehandling, kan det vara möjligt att boka med kortare varsel. Det är alltid bra att kolla tillgänglighet och eventuella säsongsvariationer innan du gör din bokning.


Motor & adrenalin - Upplevelsepresent för honom

Fartfyllda äventyr med mycket adrenalin

Om du söker en upplevelsepresent som verkligen sätter pulsen i högvarv, då har du hamnat rätt. Känslan av att trycka gaspedalen i botten på en högpresterande sportbil, med hundratals hästkrafter under huven, är mer än bara en upplevelse.. det är en adrenalinfylld dröm som blir verklighet. Denna upplevelsepresent är det ultimata valet för honom som har en passion för bilar och motorer. Oavsett om han fyller 30, 40 eller 50 år och aldrig har suttit bakom ratten på en Lamborghini, kommer detta att vara den gåva han talar om i åratal framöver.

Men låt oss inte begränsa oss till bilar. För den äventyrslystne mannen som lever för adrenalin och hastighet, finns det en uppsjö av andra minnesvärda upplevelser. Har du någonsin tänkt på att ge honom möjligheten att manövrera ett flygplan eller sväva fritt i en utomhus vindtunnel? Dessa är inte bara upplevelser, de är livsminnen i gestaltning.

Och om du verkligen vill tänja på gränserna och överraska honom, varför inte ta en titt på några av de mer exotiska alternativen? Flyboard, gyrokopterflygning eller en spännande vattenskotersafari är alla enastående alternativ som han säkerligen inte väntar sig, men som han kommer att älska.

Totalt finns över 60 extraordinära upplevelserpresenter att välja bland. Klicka på länken nedan för att utforska dem alla och ge en present som inte bara imponerar, utan även skapar obetalbara minnen.

Guide till upplevelse presenter till par

Låt paret uppleva tillsammans

Att ge en upplevelsepresent till ett par är inte bara ett genomtänkt och personligt val, det är dessutom en gåva som enkelt kan ordnas inom loppet av några minuter. Om paret i fråga har en förkärlek för drycker, varför inte skicka dem på en sofistikerad provning? Välj bland vin, öl, whisky, champagne eller konjak. Detta blir inte bara en njutbar kväll, det är även en utbildande erfarenhet som ofta leder till nya favoriter på dryckesmenyn.

Om paret är matentusiaster, är en förbetald middag på en fin restaurang en garanterad succé. Vi kan särskilt rekommendera upplevelsepresenten ”Sveriges bästa bord,” som ger tillträde till några av landets mest framstående matställen. Detta är den ultimata gåvan om du har en budget runt 1000 kronor och vill ge en verkligen minnesvärd present till två personer.

För de som har en söt tand finns det en rad dekadenta smakprovningar att välja mellan, där chokladprovning utan tvekan toppar listan. Det är en upplevelse som kan förhöjas ytterligare genom att kombineras med en vinprovning. Och för dem som vill utforska matlagningens konst på ett djupare plan, finns det olika typer av matlagningskurser som erbjuder både kunskap och nöje.

Oavsett vad du väljer, en upplevelsepresent till ett par är mer än bara en gåva; det är ett tillfälle för dem att skapa nya, gemensamma minnen.

Skönhet och hälsa - Upplevelser till henne

Njutningsbar upplevelser för henne

Att skämma bort någon med en ”Lyxbehandling Special” som upplevelsepresent låter inte bara som en god idé, det är faktiskt en fantastisk gåva som garanterat kommer att bli uppskattad. Denna exklusiva upplevelse erbjuder en helhetspaket av avkoppling och lyx, inklusive ansiktsbehandling, klassisk massage, pedikyr och manikyr. Det är en idyllisk gåva för att fira betydande milstolpar som 30-, 40- eller 50-årsdagar. Om prislappen på 2400 kronor verkar lite hög, kan den lätt delas upp genom att samla ihop en grupp av hennes vänner som också vill göra dagen extra speciell.

Om budgeten är mer begränsad, eller om du är ute efter något mindre omfattande, erbjuds också en rad andra skönhetsupplevelser. Det finns över 40 olika alternativ att välja bland, och en enkel men effektiv ryggmassage kan exempelvis finnas tillgänglig för så lite som 400 kronor. Det är viktigt att notera att tillgängligheten för vissa av dessa upplevelser kan vara begränsad till större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö, så se till att upplevelsen kan utnyttjas i en stad som är geografiskt nära mottagaren.

Oavsett vilken upplevelsepresent du väljer så kommer mottagaren utan tvekan att uppskatta den omtanke och lyx som dessa upplevelsepresenter erbjuder.

Frågor & svar om upplevelse presenter

De flesta återförsäljare av upplevelser erbjuder två olika alternativ för leverans. Det enklaste och snabbaste sätter är att få upplevelsen (värdebeviset) levererat direkt till din e-post. Det andra leveransvalet är att få värdebevis hemskickat i en presentbox eller kuvert. Upplevelser är en bra sista minuten present och då gäller såklart det första alternativet, direkt till mejl.

Har du ingen skrivare så rekommenderar presentguiden att du skriver koden på ett vackert gratulationskort. Att göra din upplevelsepresent mer personlig kommer dessutom imponera mera på den kvinna eller man som får gåvan!

Många funderar om det är du som skaffar gåvan som måste bestämma vilket datum som upplevelsen ska äga rum. Det är alltid den som får upplevelsepresenterna som själv bestämmer datum. Eftersom du endast behöver klicka i upplevelsen, och sedan överlåta resten till den/de lyckliga som fått presenten, så är gåvan väldigt enkel att fixa.

En jättebra fråga där svaret skiljer sig åt beroende på vilken återförsäljare som erbjuder upplevelsepresenter. Bäst i klassen är sajten som heter just Upplevelse där giltigheten är hela 3 år. Det är också den upplevelseleverantören som vi tipsar om i majoriteten av presenttipsen på presentguiden. Det är skönt att få rejält med tid på sig att utnyttja sitt upplevelse-värdebevis!

Både Liveit och Greatsdays erbjuder endast 1 års giltighet. Bägge har en tjänst där värdebeviset kan förlängas men tyvärr så kostar det extra, 300 kronor på Liveit respektive 200 kronor hos Greatdays.

Allt eftersom månaderna går så kan en känsla av tvång infinna sig. Att stressa fram en upplevelse blir sällan lika bra som när den avnjuts i lugn och ro. Det kan med andra ord vara värt att ta med giltighetstiden som en faktor när du skaffar upplevelse presenter på nätet!

Först och främst så tycker presentguiden det inte finns några direkta presenttillfällen att ge bort upplevelser. Upplevelsepresent är extra populärt som studentpresent, bröllopspresent eller som födelsedagspresent till personen som fyller jämna år. Eftersom priserna lätt kan dra iväg en del så anses dessa presenter som lite lyxigare än exempelvis prylar. Att gå ihop och ge bort fallskärmshoppning till 50-åring är förmodligen en av de mest klassiska presentvalen när det kommer till upplevelser. Vi har såklart plockat ut de bästa presenttipsen inom kategorin för respektive sida.

Därför är upplevelsepresent ett bra val av gåva

Att ge en upplevelsepresent har blivit alltmer populärt, och det finns flera anledningar till varför upplevelser kan vara det bästa valet av presenter. Här kommer fem faktorer som Presentguiden tycker förklarar varför en upplevelse är det bästa alternativet för att överraska och glädja dina nära och kära med, oavsett om äventyret är en födelsedagspresent, julklapp eller helt annan gåva.

  1. Minnen som varar för evigt: När du ger en upplevelsepresent investerar du i minnen som varar länge efter att själva upplevelsen är över. Materiella ting kan gå sönder eller bli omoderna efter en tid. Minnena från en fantastisk upplevelse däremot kommer att förbli levande och berika mottagarens liv långt in i framtiden. Presentguiden menar att en upplevelse kan bli en av de mest värdefulla gåvorna eftersom den ger något som inte kan köpas för pengar, oförglömliga minnen och känslor.
  2. Personlig och meningsfull: Att ge en upplevelse som är anpassad efter mottagarens intressen och personlighet visar att du verkligen känner personen. Du kan välja en upplevelse som passar mottagaren passion såsom en matlagningskurs för matälskaren eller en ballongfärd för äventyraren. Presentguiden rekommenderar att du väljer en upplevelse som både engagerar och inspirerar mottagaren. Våga tänk utanför boxen vid val av upplevelsepresent så kvinna eller mannen får en rolig stund, samtidigt som man utmanar sig själv till något nytt som aldrig upplevts förut.
  3. Skapar gemenskap: Upplevelsepresenter ger ofta möjlighet för mottagaren att dela stunden med någon annan, vilket gör dess samhörighet ännu starkare. Fundera om det är idé att själv hänga med på äventyret genom att slå till på upplevelsepresent för två personer. Att delta i en upplevelse tillsammans med vänner eller familjemedlemmar stärker relationerna och skapar minnen som kan delas och återberättas länge efter att upplevelsen är över. Presentguiden påpekar att detta är en viktig faktor eftersom gemenskap och samhörighet är centrala för vårt välmående.
  4. Hållbart och miljövänligt: De flesta upplevelsepresenter kan vara ett mer hållbart och miljövänligt alternativ jämfört med att ge materiella ting som present. Genom att ge en upplevelse undviker du att bidra till överkonsumtion och onödigt avfall. Javisst är det inte speciellt miljövänligt att gasa runt i en sportbil, men du förstår vår tanke. Om det är viktigt med miljön för den som ska gå gåvan så rekommenderar Presentguiden att du letar efter upplevelser som är miljömedvetna som till exempel ekoturism, hållbara matupplevelser eller naturvandringar för att göra ditt val ännu mer hållbart.
  5. Lätt att hitta och beställa online: Oavsett om du letar efter en avkopplande spadag, en adrenalinfylld aktivitet eller en kreativ workshop så kan du enkelt hitta och köpa en sådan upplevelsepresent online. Antalet e-handlare som har skräddarsydda upplevelser är många så det är en god idé att jämför priser butikerna mellan.

Låt fler uppleva upplevelse presenter, välj din plattform!

Upplevelsepresent - Stor guide med tips till de främsta upplevelse presenter som finns tillgängligt just nu

Uppdaterades 17 juli, 2024