Vad varje gravid verkligen vill ha – En komplett gåvoguide för blivande mamma

Har du en vän som är gravid och du vill önska henne grattis med en bra present till gravid? Givetvis ska det glada beskedet om graviditeten firas med en gåva! Oavsett om det är din sambo, vän eller dotter som är havande kvinnan så kommer några av dessa presenttips göra succé. Allt från smarta saker som underlättar att vara gravid till rena gratulationer som skänker glädje just nu.

Vi har letat på några träffsäkra presenter till gravida och sammanställt tipsen nedan. Tänk på att det är presenternas känsla som räknas framför priset på produkterna. Genom att fokusera på sådant som träffar den gravidas intressen så ökar chanserna att din present kommer göra succé.

Hittar du inte hennes bästa gravidspresent bland 50-talet tipsen på sidan så finns det tusentals andra presenttips. Surfa gärna runt på presentguiden för att upptäcka många intressanta presenter, som säkert kommer passa bra till gravida.

Topplistan på presenter till gravida – oktober 2023

Här hamnar de främsta tipsen, som alla kommer bli en bra present till blivande mamma. Sköna, förberedande och välförtjänta prylar som alla blivande mödrar säkert kommer uppskatta väldigt mycket.

Alla presenttips på bra gravidpresenter

Börja jakten efter bästa present till gravid genom att ta del av 55 väl utvalda presenttips. Samtliga presenter tycker vi passar extra bra att ge till gravida. Hoppas förslagen kommer vara till stor hjälp för att hitta gravidpresenter till henne som väntar barn.

Butiker online – Med bra presenter till gravida

Fotoböcker, babybodys med namn, canvas & väggdekoration och många andra bra presenter till gravid. Populär butik på nätet som du inte vill missa!

Innovativ present till gravid

Värmekudde av det lyxigare slaget som både kan värme och kyla. Perfekt för att lindra smärta likaväl för att mysa till det lite extra i tv-soffan. Klockren present till gravid tycker Presentguiden, håller du med? Ergostone är väldigt hållbar och kommer hänga med många år framåt i tiden. Väl värt de 1300 kronor och du frågar oss.

Intressant medlemskap för gravida som kommer leverera kvalitetssäkrade, roliga och unikt utvalda överraskningar. Små saker som kommer göra tiden som gravid och första tiden när bebisen är född lite bättre.

Omtyckt barnvagnskudde samt många andra bra presenter som kommer underlätta när bebisen är här.

Allt som underlättar amningen inom amningskläder & mammakläder.

Frågor & svar – Allt om present till gravid

Välkommen till Presentguiden, din ultimata källa för att finna den perfekta gåvan till den gravida personen i ditt liv. I en tid fylld av förväntan, glädje men också en del utmaningar, förtjänar varje blivande mamma en tankeväckande present som speglar kärlek och omtanke. Vi förstår att varje graviditet är unik, och vårt mål är att hjälpa dig att navigera genom det stora utbudet av möjliga gåvor för att hitta den mest lämpliga, personliga och meningsfulla presenten.

Varför strävar vi efter att vara den ledande informationskällan? Därför att vi vet att en väl vald gåva inte bara glädjer mottagaren utan också har potential att göra livet enklare och mer bekvämt under denna omvälvande tid. Genom omfattande forskning, djupgående artiklar och experttips strävar vi efter att utrusta dig med all den information du behöver för att fatta det bästa beslutet. Gör dig redo att upptäcka inspirerande idéer och kloka råd som gör din gåva minnesvärd.


Vad är de mest populära presenterna till gravida just nu?

Det finns en uppsjö av gåvor som är populära att ge till gravida personer. Babykläder och barnvagnar är alltid uppskattade. Men i år har ”mammaboxar” med skönhetsprodukter och snacks fått mycket uppmärksamhet. Dessutom är graviditetsdagböcker och amningskuddar populära val. Teknologiska innovationer som babymonitorer med kamera eller appar som följer graviditetsprogressionen är också i trenden. Såklart, att skämma bort den blivande mamman med ett presentkort till en spabehandling eller prenatal massage är också en hit.


Vilka faktorer bör man överväga när man väljer en present till en gravid person?

När du väljer en present till en gravid person, bör du först och främst tänka på personens egna behov och önskemål. Är presenten praktisk och kommer den att användas ofta? Är den säker för den gravida personen och det kommande barnet? Komfort och användbarhet är två nyckelfaktorer. Dessutom bör du fundera på om presenten är anpassningsbar eller personlig. En bra present är något som mottagaren verkligen kommer att uppskatta och ha nytta av under denna speciella tid i livet.


Finns det några presenter man bör undvika att ge till gravida?

Det finns vissa gåvor som kanske inte är så lämpliga att ge till gravida. Till exempel, parfymer eller skönhetsprodukter som innehåller starka kemikalier bör undvikas. Även vissa livsmedel eller drycker som innehåller alkohol eller mycket koffein är inte rekommenderade. Kläder som är för små eller obekväma kan också bli en besvikelse. I allmänhet är det bra att vara medveten om personens individuella förhållanden och preferenser för att välja en lämplig present.


När är den bästa tidpunkten att ge en present till en gravid person?

Det finns ingen ”rätt” tid att ge en present till någon som är gravid, men varje trimester erbjuder unika möjligheter. Under första trimestern kan anti-illamående produkter och böcker om graviditet vara uppskattade. Andra trimestern är ofta en tid av relativ komfort, så något lyxigt som en spadag kan vara välkommet. Tredje trimestern handlar ofta om förberedelse för barnets ankomst, så praktiska gåvor som en skötväska eller barnvagn kan vara mest användbara då.


Hur kan man göra presenten mer personlig?

För att göra din gåva mer personlig kan du lägga till små detaljer som gör en stor skillnad. En handskriven not, en personlig inskription eller att paketera gåvan själv kan lägga en extra omtänksam touch. Om det är en bok, skriv en personlig dedikation på första sidan. För kläder eller filtar kan du välja att brodera in barnets förväntade namn eller initialer. Det visar att du har lagt extra tanke och omsorg i din gåva.


Topp 11 lista just nu – Present till gravid

Att hitta den perfekta presenten till en gravid vän eller familjemedlem underlättas av så många presenttips som möjligt, inte sant? Det viktigaste är att förstå den blivande mammans behov och intressen för att kunna hitta gåvan som passar just henne. Här ger Presentguiden några träffsäkra förslag på presenter till gravid, som både är användbara under graviditeten och efter att den lilla bebisen har anlänt.

 1. Gravidkudde: Gåva som ger skön avlastning: Vi kallar dessa kuddar för kroppskuddar men trots att namnen är olika är det i grund och botten samma sorts gåva. Avlånga kuddar som ger skön avlastning är något som alla gravida förtjänar. Praktiska presenter är alltid välkommet så kolla in vår stora guide för att hitta rätt gravidkudde till henne. Fundera även om det är idé att slå till på ett överdrag till gåvan eller om kudden ska ges precis som den är.
 2. Graviditetsdagbok: En graviditetsdagbok är en personlig gåva som hjälper den blivande mamman att dokumentera alla de unika upplevelserna och minnena under graviditeten. Detta kan bli en kär ägodel som kan delas med barnet när det blir äldre.
 3. Amningskläder: Bekväma och snygga amningskläder är en mycket uppskattad present till gravid. Tänk på att välja plagg som är lätta att öppna och stänga. Det är även populärt med mjuka och stretchiga material, som kan anpassa sig till den förändrade kroppen.
 4. Massageapparater – Presenter som lindrar smärtan: Att gå allt längre in i graviditeten är inge ens dans på rosor. För att göra hennes tillvaro så behaglig som möjligt så kanske du kan ge en fotmassageapparat, massagepistol eller annan massageapparat som present till gravid? Antalet maskiner är många att välja på. För att du enkelt ska få en komplett överblick så har presentguiden samlat alla bra tips på massageapparater på en och samma sida. Gör gärna ett besök där för att upptäcka bra presenter till henne som genomgår graviditet.
 5. Skötväska: En välorganiserad skötväska är en oumbärlig present för den nyblivna mamman. Välj gärna en väska med många fack och fickor som rymmer allt som kan tänkas behövas. Snygg design är också viktigt så att både mamman och den blivande pappan kommer trivas med att bära.
 6. Spa-dag eller massage: En avkopplande spadag kommer bli en fantastisk present till gravid som hjälper den blivande mamman att slappna av. Att ta hand om sig själv är extra viktigt under graviditeteten! Se till att boka en gravidmassage eller behandlingar som är speciellt utformade för gravida kvinnor.
 7. Böcker om graviditet och föräldraskap: Kunskap är makt brukar det sägas och då är böcker om graviditet, förlossning och föräldraskap en oerhört användbar present för den blivande mamman. Välj några välrenommerade titlar som kan ge råd, information och inspiration under hela resan.
 8. Matlagningstjänst eller matkasse: Att laga mat kan vara en utmaning för en gravid kvinna, särskilt när hon är trött eller har illamående. Ge henne en prenumeration på en matlagningstjänst eller matkasse för att göra det enklare och roligare att äta hälsosamt.
 9. Babysitter eller barnvagn: En babysitter eller barnvagn av hög kvalitet är en oumbärlig present till gravid som kan vara till stor hjälp för de blivande föräldrarna när bebisen väl anländer. Gör lite efterforskningar för att hitta den modell som passar bäst för deras behov och livsstil.
 10. Fotografering: En graviditetsfotografering: En graviditets eller nyföddfotografering är en uppskattad present till henne som är gravid. Din gåva kommer hjälpa till med att föreviga denna speciella tid i liv. En professionell fotograf kommer skapa vackra bilder som familjen kommer att uppskatta för alltid. Se till att boka i god tid och hitta en fotograf som specialiserar sig på gravida kvinnor.
 11. Kuponghäfte för tjänster: Ett kuponghäfte med erbjudanden om hjälp och stöd från dig kan vara en mycket uppskattad och personlig present. Inkludera erbjudanden om barnpassning, matlagning, städning eller andra saker som den blivande mamman kan behöva hjälp med när bebisen är här. Detta är en present till gravid som inte kostar något, förutom din tid.

Presentguiden hoppas innerligt att ovanstående tips på presenter till gravida är till stor hjälp och att du slutligen kommer hitta den gåva som känns bäst för just henne.

Present till gravid - Stor guide med tips till nätets bästa gravidpresenter till blivande mamma

Hjälp henne som är gravid – Bästa gåvan

En bra present till gravid behöver inte vara en produkt. Att finnas där med en hjälpande hand är kanske den bästa gåva som gravida kan få! Desto fler veckor som går så växer den gravidas mage allt mer. Små och tämligen enkla sysslor kommer med tiden alltså att bli allt svårare. Därför är det viktigt att fråga om hon behöver hjälp. Att städa huset eller lägenheten kan vara välbehövligt. Att ha ett rent hem gör också att det är lättare att må bättre, eller hur?

Att kombinera både en fysisk produkt som present med en hjälpande hand är såklart det allra finaste. När du lämnar över din gravidpresent så är det omtänksamt att även erbjuda hjälp under graviditeten. Att veta att ens närmaste vänner & familj ställer upp alltid uppskattat. Att gå ut med hennes hund eller åka till affären för att handa mat är något som kommer bli guld värt när graviditeten bjuder på illamående, värkar och andra symptom som eventuellt kan uppstå.

Julklapp till gravid - Julklappstips

Julklapp till gravid – Julklappstips

Julen är verkligen en magisk tid, fylld av glädje, gemenskap och naturligtvis gåvor. Men att hitta den perfekta julklappen till någon som är gravid kan kännas som en utmaning. Så, hur går man tillväga? Här är några tankar och tips för att hjälpa dig på traven.

Först och främst, tänk på personen du ska ge presenten till. Varje graviditet är unik, och det som en blivande mamma uppskattar kan vara annorlunda än vad en annan tycker om. Kanske har hon redan allt hon behöver för bebisen och skulle verkligen uppskatta något som är bara för henne. Ett presentkort till en lyxig spadag, eller kanske en vacker halsduk i kashmir? Det handlar inte bara om produkter, det handlar om att ge en känsla av omsorg och lyx.

Men om du ändå vill fokusera på något som både mamman och bebisen kommer att dra nytta av, tänk då på praktiska ting. En högkvalitativ barnvagn, en elektrisk bröstpump eller en fin blöjväska kan göra livet lite lättare i en redan krävande period.

Glöm inte heller bort det emotionella värdet av en gåva. Det kan vara något så enkelt som en handskriven lapp i en vackert illustrerad graviditetsdagbok, eller kanske en samling favoritsagor att läsa för barnet när det är fött.

Tänk på timing också. Julen kommer i alla faser av graviditeten, så anpassa din gåva efter det. Om den gravida är i sin första trimester, kanske en bok om graviditet eller anti-illamående godis kan vara till hjälp. Om hon är i sin tredje trimester, är kanske en fotpall eller en massagekudde för ryggen en smart idé.

Sammanfattningsvis, nyckeln till att hitta den perfekta julklappen för en gravid person ligger i att balansera praktikalitet med personlig touch. Det handlar om att visa att du verkligen bryr dig, och att du har lagt tid och omsorg i att välja något som kommer att lysa upp en redan strålande tid i livet.

Guida dina vänner till bra presenter till gravida, välj plattform.

Uppdaterades 3 september, 2023