Tips på bra DIY gåvor – Till barn & vuxna

Är du ute efter bra DIY presenter på nätet? Då har du kommit rätt då presentguiden har plockat ihop några träffsäkra tips! DIY är en förkortning till det Engelska ordet Do it Yourself vilket betyder gör det själv på Svenska. Att få ett helt set att bygga ihop själv kommer ge mottagaren av presenten eller julklappen både en rolig och utmanande stund.

Inom DIY-gåvor så ingår även sådant som du har skapat själv, och sedan ger bort. Är du en duktigt konstnär som gillat att måla så är en tavla du gjort ett bra exempel på en uppskattad DIY-present. Handlar det om barn så är den naturliga motsvarigheten att pojken eller flickan ritar en vacker teckning till mamma eller pappa.

Presentkorg DIY är en klassisk julklapp där du helt enkelt kombinerar ihop din egenkorg med julens alla delikatesser. Blanda julgodis, must och kaffe med julens smaker med andra godsaker som mottagaren kan tänkas uppskatta. Är det en vanlig present så är en presentkorg med hemmabakade kakor, sylt och saft en populär DIY present. Tänk på att det går utmärkt att mixa sådant du gjort själv med godsaker från den lokala delikatessbutiken. Att du valt ut varje produkt själv är helt godkänt för att kunna klassificeras som en DIY gåva.

Som du märker finns det gott om roliga idéer på DIY presenter. Det viktigaste är att tänka till på vad mottagaren gillar. Står choklad högt i kurs så fokusera på dessa godsaker. Om istället det är en presentkorg till whiskeyfantasten så är såklart whiskey presenter att föredra i presentkorgen.

Presenttips på DIY presenter – juni 2023

Jakten efter DIY present / julklapp börjar här genom att ta del av presentguidens alla väl utvalda tips. Perfekt att överraska sin pojkvän, bästa vän eller vem som helst med. DIY står för Do it yourself och är därmed presenter som kommer bjuda på en liten utmaning.

Handla DIY prylar på nätet – Butiker att besöka

Här listar presentguiden de butiker som vi tycker är bäst på Do it Yourself presenter på nätet. Alla väl värda att besöka i jakten efter bästa DIY julklapp eller när en din egengjorda gåva ska vara till.

Mästare på personliga presenter som du själv bestämmer design på. Gåvor med gravyr, brodyr eller foto är helt klart även de DIY presenter som är oerhört populära. Söker du efter en billig DIY julklapp så kan vi varmt rekommendera fotopresenter. Dessa produkter är ofta billiga, men är tidskrävande att få till på bästa möjliga sätt.

Allt för kreativ projekt att göra själv såsom sticka, virka och väva. Perfekt DIY presenter till de som gärna skulle vilja lära sig att bemästra konsten av dessa klassiska hantverk. Extra bra som DIY julklapp eftersom vi gärna stannar inne och pysslar när det är kallt utomhus. Riktigt billiga priser så det finns väldigt goda möjligheter att utmanande gåvor till både vuxna och barn.

Här finns allt för en perfekt dag. Bland annat väldigt många fina presenter att göra själv.

DIY presenter att göra själv - Bra julklapp eller födelsedagspresent till barn

Mängder av fina DIY presenttips som passar främst som present till barn. Några tips är: Bygg egen motorbåt, gör egen adventskalender, gör egen drömfångare och bygg din egen raket för att endast nämna några populära DIY-julklappar och födelsedagspresenter hos butiken. Ett ställe du absolut inte vill missa med andra ord.

DIY julklapp

Många roliga DIY julklappar som att göra eget doftljus eller färga en egen t-shirt. En e-handlare som ofta plockar in nya spännande prylar i sitt sortiment, och därmed är en utmärkt butik för att shoppa presenter hos.

Pyssel och hobby för hela slanten och en bra butik för dig att besöka om du ska ge bort DIY present för mottagaren att göra själv. Gips, garn, lära teckna böcker, sy, brodera och så vidare.

En ”fusk DIY present”, som vi tycker är helt okej, i form av att ett proffs tecknar personen i en kunglig miljö. Garanterat överraskande present som aldrig någonsin kommer glömmas bort.

Mästaren på presenter med gravyr, som är en slags DIY. Välj ut några väl valda ord som kommer bli graverade på ett smycket, glas, kniv, ljuslykta eller någon helt annan present som butiker erbjuder. Helt klart en pålitlig presentbutik på nätet som vi inte tycker att du ska missa i jakten efter en DIY present med gravyr.

Här hittar du presentboxar, presentsnöre, inslagningspapper och precis allt för att skapa egna presenter på ett vackert sätt.

DIY present - Byggsatser

Stället att shoppa byggsats på, och vilket oerhört bra utbud butiken har! Allt från små modeller som tar nån timme att bygga ihop till betydligt större projekt. En verklig DIY utmaning till den som gärna slår sig ner och bygger.

Klassisk DIY – Presentkorg & tavla

Det finns många DIY presenter som du kan göra helt själv. Använd dina bästa färdigheter och skapa den där gåvan som inte går att köpa för pengar. Mottagaren kommer garanterat känna du lagt ner mycket tid och möda på deras julklapp/present.

Här kommer några tips på klassiska DIY presenter att göra själv;

  • Presentkorg med tema: Är det en DIY påskpresent, julklapp eller midsommargåva du vill ge bort? Skaffa en tom korg och fyll den sedan med egna godsaker, som har med den specifika högtiden att göra. Presentkorg är populärt att ta med sig när man är bortbjuden på finare middagar som exempelvis på julafton. Är du ingen mästare på att baka själv så är det fullt tillåtet att själv plocka ihop innehållet i presentkorgen. En DIY present måste alltså inte vara hemlagad, även fast namnet antyder så.
  • Mästerlig DIY present: Hur står det till med dina konstnärliga drag? Att ta tag i sig själv och börja måla en tavla kommer bli en oerhört uppskattad DIY present att ge till mamma, pappa eller till sin älskling. Att göra en egen present till sin flickvän eller pojkvän visar hur mycket du lagt ner på deras födelsedagspresent, mors dag present eller årspresent. DIY produkter passar till alla tillfällen. Finns inte de rätta känslan för att vara konstnär så sär en personlig tavla som du beställt av proffs också en sorts DIY då det är du har bestämt motiv.
  • Halsband & armband: Att göra egna smycken är minst sagt DIY. Skaffa pärlor från någon av butikerna ovan och låt sedan barn göra ett vackert smycke till farmor, mormor, farfar eller morfar. Personliga presenter likt dessa är svårslagna, speciellt om det läggs ner mycket tid på att skapa smyckena på bästa möjliga sätt.

Hoppas tipsen var till stor hjälp så du slutligen kan hitta en bra DIY-present, oavsett om det är ett färdigt set eller något du gör helt från grunden.

Sprid gärna våra tips på bra DIY presenter på nätet, det uppskattas!

Uppdaterades 30 mars, 2023