Presenter med tyngd och hög mysfaktor

Funderar på att ge bort en tyngdfilt som present eller julklapp? En bra idé eftersom dessa filtar kommer kunna ta mysfaktorn till nästa nivå! Tyngdtäcken har du säkert koll på, och faktum är att filtarna med tyngd bygger på precis samma koncept.

Trycket som filten kommer ge över kroppen kan likställas med en öm kram. Vem gillar inte att bli kramad så att säga? Tyngdfilt är även ett utmärkt substitut till täckena och ofta även ett billigare val av present. Filtar i sig är oerhört populärt att ge bort, inte minst i juletider som julklapp. Är det julklappar du söker efter men känner att personen redan har mängder av filtar och plädar av alla dess slag? Då är en mysig tyngdfilt någon spännande. Spänning infinner sig redan när den lyckliga mottagaren får sitt paket i handen och upptäcker att det väger rätt så många kilo. Exakt hur många kilo tyngdfilt väger är olika på modell men vanligtvis runt 7 kilo.

Presentguiden har plockat ut några träffsäkra och beprövade tyngdfiltar som vi anser är bäst. Hoppas du känner att någon av filtarna nedan kommer bli den där perfekta gåvan. Lycka till i presentjakten och varmt välkomna hit!

Presenttips på tyngdfilt – juni 2024

Jakten efter en bra tyngdfilt börjar genom att ta del av de presenttips som Presentguiden valt ut inom kategorin. Är filten tänkt att ge som julklapp? Se till att vara ute i god tid då flera populära tyngdfiltar brukar sälja slut snabbt.

Handla tyngdfilt på nätet

Handla tyngdfilt - Bästa tyngdfilten just nu

Äntligen finns det en handvävd tyngdfilt utan skiftande vikter som dessutom är fri från sömmar eller glaskulor. Den unika utformningen och det stora täckningsområdet ger en lugnande effekt på hela kroppen. Filten är lämplig för användning av personer som väger över 40 kg. Tack vare dess genombrutna design håller den inte kvar värme, vilket gör den bekväm att använda oavsett temperatur. Den kan användas när du läser en bok eller som en extra filt under sömnen. Perfekt present till såväl henne som honom, oavsett ålder.

Filtar som ger ett lätt tryck

Varför är tyngdfiltar så populära tro? Därför att filtens tryck kan göra det lättare att komma ner i varv efter en hektisk dag. Det är lätt att anta att majoriteten av oss använder filtar i tv-soffan när dagen ska rundas av, eller vad säger du? Därför är alla presenter som gör denna mysiga stund på kvällen ännu bekvämare helt klart bra presenter! Som sagt, filtar är väldigt uppskattad att både få i present samt att ge bort.

Tyngdfilt kommer bli en bra introduktion i vad några extra kilon kan ge. Om konceptet med att vila med ett lätt tryck över kroppen uppskattas så blir nästa steg att skaffa ett bra tyngdtäcke. Som sagt är produkterna nära besläktade och givetvis går det hur bra som helst att använda tyngdfilten som täcke, och tvärsom.

Filten passar väldigt bra att ge till alla de som har svårt att komma ner i varv. Allt som gör ett försök för en mer harmonisk stund kommer uppfattas som en omtänksam present från din sida. Sen kan du bara hålla tummarna för att tyngdfilten du ger bort kommer ha den positiva inverkan vi alla hoppas filten ska ha.

Om det är din pojkvän eller flickvän som ska få sig en annorlunda present så kan vi verkligen rekommendera tyngdfilt. Då kan även du låna filten, eller så myser ni under tyngdfilten tillsammans.

Tyngdfiltar – En känsla av trygghet och lugn

Tyngdfiltar har blivit alltmer populära under de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. Dessa speciella filtar är utformade för att erbjuda en känsla av trygghet och lugn genom att ge lätt, jämnt fördelat, tryck över kroppen. Forskning har visat att tyngdfiltar kan hjälpa till att minska stress, förbättra sömnen och till och med lindra symtom på vissa psykiska och fysiska hälsoproblem. Här på sidan så kommer Presentguiden att ta en närmare titt på tyngdfiltar, hur de fungerar, deras fördelar och hur man väljer den rätta tyngdfilten för sina behov.

Vad är en tyngdfilt?

En tyngdfilt är en tung filt som är fylld med små, jämnt fördelade vikter såsom kulor av plast eller glas. Dessa vikter ger ett jämnt tryck över hela kroppen, vilket skapar en känsla av omfamning och trygghet. Tyngdfiltar finns i olika storlekar, vikter och material och kan användas av både vuxna och barn.

Hur fungerar tyngdfiltar?

Tyngdfiltar fungerar genom att applicera ett jämnt tryck över kroppen. Trycket stimulerar känslan av djupt tryck och påminner om en kram eller en omfamning. Detta tryck kan hjälpa till att aktivera det parasympatiska nervsystemet, som är ansvarigt för att hjälpa kroppen att varva ner och koppla av. Genom att göra det kan tyngdfiltar bidra till att minska stress, lindra ångest och förbättra sömnen.

Fördelarna med tyngdfiltar

  1. Förbättrad sömn: Många personer som använder tyngdfiltar rapporterar att de sover bättre och känner sig mer utvilade när de vaknar. Det jämnt fördelade trycket från filten kan hjälpa till att skapa en känsla av lugn och avslappning, vilket gör det lättare att somna och sova djupare.
  2. Minskad stress och ångest: Tyngdfiltar kan hjälpa till att lindra stress och ångest genom att skapa en känsla av trygghet och omfamning. Detta kan göra det lättare att slappna av och koppla av, vilket i sin tur kan bidra till att minska stressnivåerna.
  3. Lindring av symtom: Tyngdfiltar kan vara särskilt fördelaktiga för personer med ADHD, autism och sensoriska bearbetningssvårigheter. Det djupa trycket från filten kan hjälpa till att lugna överstimulerade sinnen, förbättra fokus och uppmärksamhet och minska hyperaktivitet och impulsivitet.

Hur man väljer rätt tyngdfilt

När du väljer en tyngdfilt är det viktigt att ta hänsyn till några faktorer, såsom vikt, storlek och material. Här är några tips för att hjälpa dig att välja den perfekta tyngdfilten för dina behov:

  1. Vikt: En allmän rekommendation är att välja en tyngdfilt som motsvarar cirka 10% av din kroppsvikt. Detta ger tillräckligt tryck för att skapa en lugnande effekt utan att vara överväldigande eller obekväm. Om du är osäker, kan du alltid konsultera en expert eller en terapeut för råd om vilken vikt som är bäst för dig.
  2. Storlek: Tyngdfiltar finns i olika storlekar så det är viktigt att välja en som passar din kropp och säng. Se till att filten täcker hela din kropp utan att hänga över kanterna på sängen eftersom detta kan göra att filten dras nedåt och blir obekväm.
  3. Material: Tyngdfiltar finns i en mängd olika material, såsom bomull, fleece och mikrofiber. Välj ett material som känns bekvämt mot din hud och som passar din temperaturpreferens. Om du tenderar att bli varm när du sover så kan det vara en bra idé att välja en tyngdfilt med andningsbart material och fukttransporterande egenskaper.
  4. Underhåll: Tänk på hur lätt det är att rengöra och underhålla tyngdfilten. Vissa filtar har avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin, medan andra kräver handtvätt eller professionell rengöring. Välj en tyngdfilt som är enkel att ta hand om och hålla ren.

Som du precis upptäck så kan tyngdfiltar erbjuda en rad fördelar för människor som söker en känsla av lugn, trygghet och förbättrad sömn. Genom att välja rätt vikt, storlek och material kan du hitta den perfekta tyngdfilten som passar dina individuella behov och preferenser. Oavsett om du kämpar med sömnproblem, stress, ångest eller andra hälsorelaterade problem, kan en tyngdfilt vara en värdefull investering för att förbättra din livskvalitet och välbefinnande. Klockren present till personen som träffar in på några av punkterna ovan med andra ord. Stort lycka till i jakten efter den bästa tyngdfilten!

Sprid gärna information om tyngdfilt som present & julklapp

Uppdaterades 11 april, 2023