Tips på presenter till godisälskare

Är du på jakt efter en god godis present att ge till personen som älskar godis? Att få godis är garanterat något som den riktiga gottegrisen kommer värdesätta högt! När du väljer godispresent så gäller det att ta hänsyn till mottagarens smakpreferenser. Står choklad högst upp på listan så kommer således en choklad present bli det absolut bästa valet av födelsedagspresent, julklapp eller när än godis är tänkt för.

Att själv kombinera en godiskorg är en klassisk present till gottegrisar. Blanda gamla favorit med nya smakkombinationer för att få till en komplett presentbox eller korg, full av godis. Om det är en äldre person som ska få gåvan så kan det vara roligt att ge bort retro godis som påminner om barndomen. Alla har vi haft våra favoriter som är allt för sällsynta på godishyllan i den lokala mataffären nu för tiden.

Till en början kan det kännas som en rejäl utmaning att välja ut godis presenter. Med rätt inspiration, i form av presenttips, så kommer bilden för vilket sorts godis du vill ge bort att klarna snabbt. Tänk på att allt från tillfälle till paketering av godiset har stor betydelse för hur väl gåvan kommer bli mottagen. Att visa att du lagt ner tid och möda på godis-presenten så är mycket vunnet redan där.

Och du, glöm inte bort att unna dig själv några smarriga godis presenter när du ända ska beställa.

Presenttips på godisgåvor på nätet – oktober 2023

Nedan ser du våra senaste tips på färdiga presentbox, för både vuxna och barn. Sidan uppdateras ofta så ta gärna för vana att kolla in på presentguiden varje gång du är ute efter en bra present. Vilken presentbox känns mest intressant att överraska med denna gång?

Handla godis presenter – Skicka godisbud

Oavsett om du hade tänkta att skicka godis med bud eller handla hem godsakerna så kan Presentguiden varmt rekommendera butikerna nedan. Att få hem ett smarrigt godisbud kan göra vem som helst på bättre humör. Därför känns godisbud som den optimala krya på dig gåvan, eller vad tycker du?

Godiskorg - Färdig presentbox med godis - Present till godisälskare

Nykomling som vunnit många godisälskares hjärta under de senaste åren. Här finns många finfina godiskorgar som är rejält fyllda med klassiska godissorter blandad med spännande nyheter. Ett måste att besöka när du söker efter nätets bästa godis presenter att skicka direkt. Just nu finns cirka 30-talet färdiga godiskorg presenter att välja bland! Priserna går från 200 kr upp till 1000 kr för de största och mest exklusiva godiskorgarna.

Godis julklapp - Julklappstips till person som älskar sötsaker

Att handla väl utvalt godis på nätet har aldrig varit enklare än nu. Denna e-handlare har många smarriga presentlådor med godis att välja bland. Whiskey-fudge, låda med 1,5 kilo godis och rolig skål fylld med gottis är endast tre förslag om vilka godisgåvor du kan hitta där.

Godis presenter - Personligt godis med text och bild

Personlig godis present där du valt egen text och bild. Godisburk, mentos, ställ med godisklubbor och en hel del andra presenter som är värda att kolla närmare på.

Amerikanskt godis, retro godis, flytande godis, fudge, godisaskar, godisautomater och så vidare. Kungen av fest har givetvis allt för att göra vilket kalas som helst så mycket godare! Med över 2000 produkter inom kategorin godis är det lätt att hitta den godispresent som du önskar här.

OBS: Är det retro godis som står på önskelistan så är detta verkligen e-handlaren du inte vill missa.

Populärt, roligt och annorlunda godis som kommer bli en present som överraskar på ett glatt vis.

Som du förstår av namnet så är det fullt fokus på godis att ge som present här. Många udda sorter från utlandet i kombination med inhemska favoriter. Asiatiskt godis och Mexikanskt godis är endast några kategorier bland väldigt många flera. Ett givet stopp för att hitta annorlunda godis till godisälskare som gärna provar nya sorter.

Frågor & Svar – Allt om godis presenter

Varför är godis en populär present och vilka tillfällen är de mest lämpliga?

Godis är en av de mest populära presenterna genom tiderna, inte minst för att det är en enkel men effektiv väg till hjärtat. Oavsett om det är födelsedagar, högtider som jul, eller som en ’bara-för-att’-gest, kommer godis nästan alltid att uppskattas. Det erbjuder en smakfull upplevelse och kan vara lika personligt som du gör det.


Vilka sorters godis passar bäst som julklappar?

För julklappar kan godis med jultema som pepparkakor, polkagrisar eller choklad i juliga former vara en hit. Lyxigare sorters godis som praliner eller exklusiva chokladkakor kan också göra succé under julhelgen och uppskattas som en extra fin gest.


Hur kan man göra godispresenten mer personlig?

Att göra godispresenten mer personlig kan vara enkelt men mycket effektivt. Förpacka godiset i en fin ask eller burk och lägg till en handskriven lapp eller kort. Du kan även skapa en godisskål med mottagarens favoritsorter, eller varför inte göra egna godisar om du är händig i köket?


Är godis en bra present att ge kollegor eller affärsrelationer?

Godis kan vara en bra present i arbetsrelaterade sammanhang, särskilt om du vet att mottagaren är en godisälskare. Det är dock viktigt att överväga mängden och typen av godis. En elegant förpackad chokladask kan till exempel vara mer lämplig i ett professionellt sammanhang än en stor säck med lösgodis.


Vad ska man tänka på när man köper godis online?

När du köper godis online, se till att du gör det från en betrodd källa för att säkerställa kvaliteten. Läs kundrecensioner och jämför priser. Kom ihåg att kolla bäst-före-datum och förvaringsanvisningar, särskilt om du planerar att ge bort godiset som en present längre fram.


Gåvan till alla gottegrisar

Godis present är den ultimata gåvan du kan ge till alla de som älskar snask. Har du fortfarande inte bestämt vad hon eller han som älskar godis ska få? Då kommer ytterligare några träffsäkra tips på vilka sorts presenter som säkert kommer göra mottagaren väldigt nöjd.

  • Presentkorg med godis: En presentkorg med olika sorters godis är alltid en uppskattad present. Genom att fylla korgen med olika sorters choklad, gelégodisar, lakrits och andra sötsaker så har gottegrisen mycket att välja mellan. Välj en färdig presentkorg eller kombinera ihop en egen korg med godis. Tänk på att det givetvis går utmärkt att spetsa till gåvan med annat innehåll en enbart godis.
  • Bok för att göra eget godis: Godis presenter kan innefatta så mycket, som exempelvis böcker med recept på godsaker. Att prova på att göra sin egen polkagris är säkert något som gottegrisen kommer gilla. Att ge bort en bok är detsamma som att ge bort lärdom. Billig godis present som förhoppningsvis kommer resultera i att du blir bjuden på det hemlagade godiset när godsakerna är klara.
  • Klassiskt godis från förr: Vi har varit inne på det tidigare, retro godis är en riktigt bra present. Att få en klassisk tablettask från 80-talet på sin 40 års dag kommer snabbt skapa kära minnen från förr. Som tur är finns det gott om retro godis att handla som present på nätet.

Med rätt kunskap om vilka smaker som går hem så kommer du lätt kunna välja godis presenter som kommer falla väl in. Är du osäker på vad personen gillar mest av alla så hör med en nära vän, partner eller föräldrar om de har bättre koll. Lycka till i jakten efter den godaste godis presenten!

Sprid gärna alla tips på goda godis presenter på nätet i sociala medier.

Uppdaterades 4 september, 2023