Från nycklar till nystart – De bästa inflyttningspresenterna 2023

Letar du efter den perfekta inflyttningspresenten att ge till en vän eller familjemedlem som just har flyttat in i ett nytt hem? På Presentguiden har vi granskat internet i detalj för att hitta de bästa idéerna på presenter, upplevelser och tillbehör som gör sig utmärkt som inflyttningspresenter.

En inflyttningspresent är en traditionell gåva som vi överlämnar när vi för första gången besöker någon i deras nya bostad. Oavsett om det är en lägenhet, ett hus, en sommarstuga eller en fjällstuga så förtjänar alla nya boenden att firas med en tankeväckande inflyttningspresent. Det idealiska är att din inflyttningspresent kompletterar hemmet och tillför något extra. Därför kan inflyttningspresenterna variera beroende på om det är ett lantligt hus eller en stadslägenhet.

Eftersom nya hem ofta saknar många små, men nödvändiga, föremål, är en inflyttningspresent-korg fylld med en blandning av produkter alltid ett säkert val. Fräscha krukväxter eller en flaska fint vin för att skåla för det nya hemmet är klassiska inflyttningspresenter som aldrig slår fel. Men kom ihåg, när du väljer ut gåva så bör du alltid tänka på den person som har flyttat. Presenter som matchar mottagarens intressen är alltid en hit.

En bra inflyttningspresent bör tillföra värde och fylla ett syfte i det nya hemmet. Men kom ihåg, det finns ingen ”fel” inflyttningspresent. Därför rekommenderar vi att du utforskar alla presenttips runt om på sajten.. Vad tror du kommer att vara den mest uppskattade inflyttningspresenten denna gång?

Topplistan på inflyttningspresenter – oktober 2023

På topplistan lägger presentguidens de inflyttningspresenter så är extra inne för tillfället. Listan över uppdateras ofta med nya spännande produkter, som gör sig bra som inflyttningspresent.

Samtliga presenttips – Inflyttningsgåvor för alla hem

Här börjar din jakt efter en bra inflyttningspresent! Med hjälp av hundratals väl utvalda tips på presenter som passar att ge till den som flyttat är det enklare än någonsin att hitta något bra att överraska med. Om inte presenttips på just den specifika inflyttningspresenten känns helt toppen så surfa in till presentkategorin. Där kommer många andra tips på liknande presenter att finnas, som även de kommer passa bra som inflyttningspresent.

Oavsett om det är fjällstuga, sommarstuga, studentboende, hus eller lägenhet din inflyttningspresent ska vara till så hoppas vi du finner gåvan med tipsen nedan. Stort lycka till i jakten efter inflyttningspresenter som kommer bli en underbar present som sent kommer att glömmas.

  • OBS: Visste du att presentguiden valt ut över 260 tips på inflyttningspresent? Ladda gärna flera presenttips för att maximera dina chanser att hitta bästa inflyttningspresent för hus, lägenhet, fjällstuga, sommarstuga med flera boendeformer.

Prylarna utvalda hos butikerna – Att ge som inflyttningspresent

Presentguiden har gjort sitt absolut yttersta för att välja ut de bästa inflyttningspresenterna på nätet. Smaken är dock personlig och det finns väldigt många andra tips på presenter att ge till alla som flyttat. Att kolla in butikernas egna tips på inflyttningspresent är nästa steg i presentjakten.

Ett tips är även att kola in alla andra kategorier av presenter uppe i menyn. Presentguiden.se har i dagsläget över 1000 presenttips, där många av dem är alldeles utmärkta som inflyttningspresenter.

Inflyttningspresent - Hus med trädgård

Går flyttlasset till ett hus för första gången? Då kommer trädgårdsredskap bli den ultimata inflyttningspresenten! Satsa på kvalitativa grejer som håller länge. Denna e-handlare har många kompletta set som kommer göra stor succé till det nya huset. Känns paketen dyra så fundera om ni kan gå ihop flera stycken och dela på kostnaden.

Är du bjuden på inflyttningsfest så kan en del av din inflyttningspresent vara att fixa de rätta tillbehören. Att inviga nya huset eller lägenheten görs bäst med ballonger, girlanger och så vidare. Butiken har även mängder av roliga prylar som garanterat blir uppskattade som inflyttningspresent.

Rolig inflyttningspresent - Hitta bra presenter till nyinflyttad

Coola prylar finns det gott om och många av prylarna är av sådan karaktär som gör hemmet mysigare. Slå till på en lampa, filt eller massageapparat som inflyttningspresent för att ge en bra start i nya bostaden. Allt som är mysigt och värmer är alltid bra presenter!

Fullt med presenttips på smarta inflyttningspresenter som verkligen förenklar i bostaden. Allt från köksredskap till mysiga belysningar finns hos denna omtyckta e-handel som lägger allt fokus på smarta saker.

Saker som kommer passa in i nya hemmet säljs till billiga priser. Kan nya glas eller en ljuslykta bli en uppskattad inflyttningspresent tro? Helt klart värd ett besök i jakten efter bra inflyttningspresenter till både lägenhet, hus och sommarstuga.

Bra utbud av verktyg, hem & fritid och mycket annat som kommer väl tillhands i ett nytt hem. Kända för slagkraftiga priser och bra erbjudande. Kolla in om du hittar några passande inflyttningspresenter där idag.

Frågor & svar – Allt om inflyttningspresenter

För Presentguiden är det av största vikt att vara den ledande informationskällan när det kommer till att ge tips om inflyttningspresenter, oavsett om det handlar om ett nytt hus, en lägenhet eller en sommarstuga. I dessa betydelsefulla livshändelser blir valet av rätt present extra viktigt. En väl vald inflyttningspresent kan förvandla en ny bostad till ett riktigt hem och fungera som ett varmt välkomnande till en ny fas i livet. Det blir inte bara ett praktiskt bidrag till den nya boenden, utan också ett tecken på god vilja, omtanke och vänskap. Genom att vara den bästa sajten med de mest informativa och hjälpsamma tipsen, underlättar vi för givare att finna den perfekta gåvan och för mottagare att känna sig älskade och uppskattade i sina nya hem.


Vad är en inflyttningspresent och varför är det en trevlig gest att ge en?

En inflyttningspresent är en gåva som man ger till någon som just har flyttat in i en ny bostad. Det är en långvarig tradition och syftet är oftast att önska den nya boenden lycka till i sitt nya hem. Det är en fin gest som visar omtanke och uppskattning. Det kan vara allt från praktiska saker som köksutrustning eller rengöringsmedel, till mer personliga och dekorativa objekt som blommor eller konstverk. En väl vald inflyttningspresent kan inte bara vara till nytta, utan också bidra till att göra det nya hemmet mer trivsamt och inbjudande.


Vilka typer av inflyttningspresenter är mest populära och varför?

De mest populära inflyttningspresenterna tenderar att vara både praktiska och personliga. Köksartiklar som skärbrädor, kastruller eller knivset är alltid uppskattade. Dekorativa element som ljusstakar, vaser eller kuddar är också populära. De flesta väljer gåvor som de tror kommer att passa in i den nya boendens smak och livsstil, och det är därför en bra idé att tänka på vem du ger presenten till innan du köper den.


Vad bör man tänka på när man väljer en inflyttningspresent?

När man väljer en inflyttningspresent bör man tänka på den person eller de personer som ska bo i det nya hemmet. Är de matlagningsintresserade kan köksutrustning vara en fullträff. Om de älskar inredning kan något för hemmet vara en hit. Det är också viktigt att tänka på budgeten; en fin gest behöver inte vara dyr. Till och med en vacker krukväxt eller en liten dekoration kan göra stort intryck.


Hur mycket bör man spendera på en inflyttningspresent?

Det finns ingen fast summa man ”ska” spendera på en inflyttningspresent, det beror helt på din budget och hur nära du står den som har flyttat. Vissa tycker att en symbolisk liten gåva, som en blomma eller en handduksset, är fullt tillräckligt. Andra kanske känner att de vill ge något mer betydande, som en fin lampa eller en matberedare. Det viktigaste är att presenten känns genomtänkt och personlig.


Kan man ge en DIY (Gör-det-själv) inflyttningspresent och har du några förslag?

Absolut, en DIY-present kan vara minst lika uppskattad som en köpt, och den visar verkligen att du lagt tid och omtanke på gåvan. Du kan till exempel göra en egen tavla, knyta en makraméplanta eller baka något gott och lägga i en fin burk. Det blir en personlig touch som mottagaren säkert kommer att uppskatta.


Är det okej att ge en inflyttningspresent i efterhand, och hur lång tid har man på sig?

Ja, det är helt okej att ge en inflyttningspresent i efterhand. Livet är hektiskt och ibland kan det dröja innan man har möjlighet att besöka någons nya hem. Det är tanken som räknas, och en sen present är bättre än ingen alls. Generellt har man några månader på sig, men det är alltid bra att ge den så snart som möjligt.


Hur packar man bäst in en inflyttningspresent och finns det någon etikett man bör följa?

När det gäller inslagning så finns det ingen fast etikett, men en snygg inslagning visar att du har lagt extra omtanke på din present. Använd papper som du tror att mottagaren skulle gilla och lägg eventuellt till ett fint band eller en rosett. Om presenten är stor eller klumpig, kan en fin presentpåse vara ett bra alternativ. Det viktigaste är att den är inpackad med kärlek och omtanke.


Tips på roliga presenter – Som är nödvändiga

Presenter ska i grund och botten främst bestå av två faktorer, humor och funktion. Den humoristiska sidan är viktig. Inflyttningspresenten kan gärna vara av sådant slag att killen eller tjejen brister ut i skratt när den öppnas. Porslinet som visar känslor är ett bra presenttips som både är nödvändig och rolig, på en och samma gång. Förutom att det är svårt att se sin present utan ett leende så kommer muggen, tallriken eller skålen säkert komma väl till hands i nya hemmet.

Sköna inflyttningspresenter som ny filt kommer ge en bra start i nya lägenheten eller huset. Filtar kan även ses som inredningsdetaljer eftersom de ofta alltid ligger framme i soffan. Fundera på vad som saknas i boendet och agera utefter. En uppsättning dricksglas kanske är så roligt, men ack så nödvändigt. Speciellt om inflyttningspresenten är till den som flyttar till sitt första egna boende.

Har du inte kollat in sidan med alla tips på roliga presenter än så ta gärna en titt där!

Tips inflyttningspresenter hus/lägenhet/sommarstuga

Bra inflyttningspresenter – För både hus & lägenhet

Beroende på om personen flyttar in i hus eller lägenhet kan inflyttningspresenten skilja sig åt? Tänk alltid att din present ska matcha med det nya hemmet. Eftersom den största skillnaden är tomten så lämpar sig olika presenter bäst för huset respektive lägenheten. En ny kratta eller snöskyffel är väldigt passande att ge som inflyttningspresent hus, medans samma gåva blir helt fel för lägenheten. Omvänt så kan en välkomstmatta som ska ligga framför dörren inte komma lika väl tillhands i huset som den gör där en trappuppgång finns.

De flesta väljer en enkel inflyttningspresent eftersom presenten ofta ses som något symboliskt. Anordnas inflyttningsfest så förväntar sig säkert värden en liten gåva till sitt nya boende. Blommor med tillhörande vas är ett presenttips som vi anser är en av de populäraste inflyttningsgåvorna till både henne & honom.

Ge gärna gåvan på plats

Inflyttningspresenter levereras bäst på plats när du besöker den nyinflyttade kvinnan eller mannen. Ibland så bor syskon eller vänner långt ifrån varandra. Är det då bättre att skicka presenten? Visst är en present bättre än ingen alls. Syftet med inflyttningspresenter är dock att kolla in den nya bostaden. Därför tycker vi som gjort presentguiden att det är bättre att ge presenten sent, än att skicka den direkt.  Känner du att det kommer ta år innan ett besök kan göras hos den nyinflyttade? Efter en vis tid så kommer inte lägenheten/huset känns som nytt längre. Eftersom tiden till du kommer dit är så lång är det bättre att skicka inflyttningspresenten direkt till mottagaren. Det kan vara idé att skippa de klassiska inflyttningspresenterna och skicka blomsterbud och gratulera till nya bostaden.

Hoppas guiden hjälper till så du hittar en riktigt fin inflyttningspresent!

Faktorer som symboliserar bra flyttgåvor

  • Välj helst en bra inflyttningspresent som genast kommer till nytta i hemmet. Direkt efter inflyttning brukar det vara många grejer som saknas, och hemmet känns kalt. Därför är det bäst att fråga henne/honom som flyttat vilka produkter som skulle göra sig bra i lägenheten/huset. Det är vanligt att slänga mycket gammalt från förra bostad, men en tanke om att skaffa nya saker allt eftersom tiden går.

  • Våga välja praktiska inflyttningspresenter. En flytt kostar ofta en hel del pengar, och ofta drar slutsumman iväg mycket mer än budgeterat. Eftersom ekonomin kan bli ansträngd tiden efter flytten så är kommer alla praktiska och användbara presenter mottages med öppna armar.

  • Fira nya bostaden första gången du hälsar på. Att välja en flaska champagne eller gott vin är populärt. Nya steg i livet är alltid värd att firas! Oavsett om det är med fikabröd, stark dryck eller en fin inflyttningspresent. Att kombinera samtliga gåvor är såklart det allra bästa.

Bra inflyttningspresenter

Gravera in nya adressen

Du som är bekant med presentguiden vet att vi tycker personliga presenter är bland de allra bästa presenterna du kan välja. Vad kan vi hitta på för personifiering på din inflyttningspresent då? Adressen eller nya staden är såklart! Att beställa en unik skärbräda där gatans adress och stadens postnummer är graverat kommer göra så hemmet blir att kännas mera hem på direkten. Som tur är så finns det oerhört många fina graverade presenter som passar utmärkt som inflyttningspresent. Salt & pepparkvarnar, kockkniv med gravyr för nya köket eller en mysig ljuslykta med personlig text är endast tre bra tipp på vilka inflyttningspresenter inom området som du kan välja.

Fundera alltid vad den nyinflyttade gillar att göra. Uppskattas en lugn kväll i soffan tillsammans med en kopp te? Då väljer du att gravera in något som har med nya bostaden att göra på en snygg tebox i trä. Gör gåvan än mer exklusiv genom att fylla upp boxen med utsökta teer. Står matlagning, bakning och allt med mat i köket högt i kurs så kommer ett personligt graverat förkläde bli bästa inflyttningspresent. Surfa in till sidan med personliga presenter för att se alla tips ovan, plus oerhört många andra väl utvalda presenttips.

Vilken graverad inflyttningspresent tycker du är bäst?

Inflyttningspresenter på nätet

Populära kategorier med presenter

Har u scrollat igenom presentguiden hundratals tips på inflyttningspresenter med fortfarande inte hittat rätt? Nästa steg i presentjakten är att kolla närmare på några typiska inflyttningspresent-kategorier!

Disktrasehållare – Snygg inflyttningspresent

Att hålla rent och snyggt i nya huset, sommarstugan, fjällstugan eller lägenheten är något många är noga med den första tiden i bostaden. Därför kommer en vacker detalj till diskhon säkert göra succé som inflyttningspresent! Disktrasehållare är precis vad ordet antyder, en vacker hållare där disktrasan alltid ska hängas. En liten pryl som gör mycket för helhetskänslan i köket.

Det är positivt att inte så många har upptäckt disktrasehållare än. Då kan du skaffa inflyttningspresenten utan närmare eftertanke eftersom risken att det redan finns en sådan hållare är ganska liten. Har du själv en disktrasehållare i ditt hem?

Se presentguiden stora guide för att hitta alla disktrasehållare som är värda att hitta.

Doftpinnar för väldoftande lägenhet – Billig inflyttningspresent

Ja, eller för ett väldoftande hus för den delen. Doftpinnar är lätta att tycka om är dessutom enkelt att matcha i vilket rum som helst. Om dessa parfymabsorberade doftstickor placeras i vardagsrummet, på toaletten eller i något annat rum är helt personligt att avgöra. Att ge bästa doftpinnarna som inflyttningspresent kommer i 99 fall av 100 bli uppskattat. En säker inflyttningspresent med andra ord.

Undrar du vilka doftpinnar som är bäst? Kolla in guiden för att hitta doftpinnar där ni även finner omtyckta e-handlare som har riktigt bra utbud av doftpinnar.

Skärbräda med gravyr – Klassisk inflyttningspresent

Skärbrädor är lika mycket inredningsdetaljer som en bräda som används för att hacka lök. De kan även användas för att servera på ett elegant sätt. Vi tycker framförallt skärbrädorna med gravyr är utmärkt som inflytningspresent. Känner du att det här med personlig gravyr inte är något du vill hålla på att bestämma på inflyttningspresenten? Då finns det som tur var många fina skärbrädor utan gravyr. Genom att surfa runt till butikerna i presentguidens stora butiksguide för att hitta bästa skärbrädan så kommer en mängd olika designer, färger och former att upptäckas.

Kanske kan det vara idé att gravera in nya adressen på en vacker skärbräda? Alla inflyttningspresenter som gör hemmet mera personligt kommer garanterat gör det ännu lättare att trivas bra i nya lägenheten eller huset.

Lokal inflyttningspresent från bygden

Presentguiden har såklart fullt fokus på att ge tips på inflyttningspresent som köps online på nätet. Dock får vi inte glömma bort den lokala marknaden med inflyttningspresenter i er närhet! Här kommer några tips på vilka gåvor som ni kan skaffa i närheten av hemmet.

  1. En korg som du själv fyllt upp med lokala delikatesser i form av matvaror och dryck. Fyll korgen med specialiteter som du tror personen som flyttat till nytt hem kommer gilla. Öl från lokala bryggerier, choklad från närliggande chokladproducent samt andra godsaker är endast några tips på vad du kan fylla i inflyttningskorgen. Att bestämma innehåll själv tar givetvis längre tid än att köpa en färdig välkomstkorg. Denna inflyttningspresent kommer dock garanterat resultera i succé, det känns att du lagt ner tid på att fixa den bästa inflyttningspresenten helt enkelt.
  2. Presentkort på nätet i all ära men det finns såklart även fysiska presentkort från lokala butiker. Beroende på budgeten för vad er inflyttningspresent får kosta så välj om värdebeviset ska gälla hos en möbelbutik på stan eller i en mindre inredningsbutik. En sak är dock tämligen säker, det behövs många nya prylar till ett nytt hus, lägenhet, sommarstuga eller hur än boendet ser ut.
  3. Går flytten från en liten lägenhet till ett stort hus? Då kommer städhjälp vara en oerhört bra inflyttningspresent! Att hjälpa till med en del av kostnaden eller bjuda på första månaden kommer säkert göra honom, henne, familjen eller paret som flyttat mycket glad. Eftersom en flytt är dyrt så kan alla ekonomiska stöd vara mer än välkommet.

Hoppas våra tips ovan gjort så du fått upp ögonen för ännu flera inflyttningspresenter. Att handla lokalt bidrar även till att butikerna i er stad kan blomstra.

Dela gärna tipsen på inflyttningspresenter, välj plattform!

Inflyttningspresent - Guide med tips på bra presenter till den som flyttat till ny lägenhet eller hus

Uppdaterades 7 september, 2023