Inflyttningspresenter för hus & lägenhet

Coola & nödvändiga prylar – Som inflyttningspresent 2021

Inflyttningspresent är något som vi ger första gången vi besöker henne eller honom som flyttat till ny bostad. Lägenhet, hus, sommarstuga eller fjällstuga är de vanligaste boendeformerna, som alla förtjänar bra inflyttningspresenter. Denna present ska helst matcha med hemmet och tillföra ett värde. Ett nytt set med renhållningsprodukter till diskhon är ett presenttips som passar bra till nyinflyttad.

Eftersom många små produkter säkert saknas så är en inflyttningspresent korg med lite av varje alltid välkommet. En ny krukväxt eller en flaska vin går givetvis också de presenterna hur bra som helst. Utgå alltid från killen eller tjejen som flyttat när du väljer present. Ingen gåva är direkt fel, så se gärna flera presenttips runt om på presentguiden.

Sidan inflyttningspresent innehåller;

Prylarna utvalda hos butikerna – Att ge som inflyttningspresent

Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter

Tips på roliga presenter – Som är nödvändiga

Presenter ska i grund och botten främst bestå av två faktorer, humor och funktion. Den humoristiska sidan är viktig. Inflyttningspresenten kan gärna vara av sådant slag att killen eller tjejen brister ut i skratt när den öppnas. Porslinet som visar känslor är ett bra presenttips som både är nödvändig och rolig, på en och samma gång. Förutom att det är svårt att se sin present utan ett leende så kommer muggen, tallriken eller skålen säkert komma väl till hands i nya hemmet.

Sköna inflyttningspresenter som ny filt kommer ge en bra start i nya lägenheten eller huset. Filtar kan även ses som inredningsdetaljer eftersom de ofta alltid ligger framme i soffan. Fundera på vad som saknas i boendet och agera utefter. En uppsättning dricksglas kanske är så roligt, men ack så nödvändigt. Speciellt om inflyttningspresenten är till den som flyttar till sitt första egna boende.

Tips inflyttningspresenter hus/lägenhet/sommarstuga

Bra inflyttningspresenter – För både hus & lägenhet

Beroende på om personen flyttar in i hus eller lägenhet kan inflyttningspresenten skilja sig åt? Tänk alltid att din present ska matcha med det nya hemmet. Eftersom den största skillnaden är tomten så lämpar sig olika presenter bäst för huset respektive lägenheten. En ny kratta eller snöskyffel är väldigt passande att ge som inflyttningspresent hus, medans samma gåva blir helt fel för lägenheten. Omvänt så kan en välkomstmatta som ska ligga framför dörren inte komma lika väl tillhands i huset som den gör där en trappuppgång finns.

De flesta väljer en enkel inflyttningspresent eftersom presenten ofta ses som något symboliskt. Anordnas inflyttningsfest så förväntar sig säkert värden en liten gåva till sitt nya boende. Blommor med tillhörande vas är ett presenttips som vi anser är en av de populäraste inflyttningsgåvorna till både henne & honom.

Ge gärna inflyttningspresent på plats

Inflyttningspresenter levereras bäst på plats när du besöker den nyinflyttade kvinnan eller mannen. Ibland så bor syskon eller vänner långt ifrån varandra. Är det då bättre att skicka presenten? Visst är en present bättre än ingen alls. Syftet med inflyttningspresenter är dock att kolla in den nya bostaden. Därför tycker vi som gjort presentguiden att det är bättre att ge presenten sent, än att skicka den direkt.  Känner du att det kommer ta år innan ett besök kan göras hos den nyinflyttade? Efter en vis tid så kommer inte lägenheten/huset känns som nytt längre. Eftersom tiden till du kommer dit är så lång är det bättre att skicka inflyttningspresenten direkt till mottagaren. Det kan vara idé att skippa de klassiska inflyttningspresenterna och skicka blomsterbud och gratulera till nya bostaden.

Hoppas guiden hjälper till så du hittar en riktigt fin inflyttningspresent!

Faktorer som bra inflyttningspresenter ska bestå av

  • Välj inflyttningspresent som genast kommer till nytta i hemmet. Direkt efter inflyttning brukar det vara många grejer som saknas. Därför är det bäst att fråga henne/honom som flyttat om vad som behövs. Det är vanligt att slänga mycket gammalt, men tanke att skaffa nytt allt eftersom tiden går.
  • Våga välja praktiska inflyttningspresenter. En flytt kostar ofta en hel del, och det är lätt slutsumman drar iväg mer än vad först var tänkt. Eftersom ekonomin kan bli ansträngd så är kommer dina praktiska presenter mottagas med öppna armar!
  • Fira nya bostaden första gången du hälsar på. Att välja en flaska champagne eller ett gott vin är populärt. Nya steg i livet är alltid värd att fira. Oavsett om det är med fikabröd eller en stark dryck.

Dela gärna tipsen på inflyttningspresenter, välj plattform!