Din superguide till bra inflyttningspresenter – Oavsett boendeform

Surfar ni runt efter en fin inflyttningspresent att ta med till honom eller henne som precis har flyttat? Presentguiden har finkammat nätet och plockat ut tips på prylar, upplevelser och tillbehör som passar utmärkt att ge bort som inflyttningspresenter!

Denna sorts gåva är en present som vi ger första gången vi besöker personen som flyttat till ny bostad. Lägenhet, hus, sommarstuga eller fjällstuga är vanliga boendeformer, som alla förtjänar bra inflyttningspresenter. Helst ska din inflyttningspresent matcha med hemmet och tillföra ett värde. Därför skiljer sig inflyttningspresenterna för lantligt hus åt, i jämförelse med lägenheten i stan.

Eftersom många små produkter förmodligen saknas i det nya hemmet så är en inflyttningspresent-korg med lite av varje alltid välkommet. Nya krukväxter eller en flaska utsökt vin för att skåla in nya bostaden är klassiska inflyttningspresenter som kommer uppskattas. Utgå alltid från killen eller tjejen som flyttat när du väljer present. Att satsa på presenter som träffar ens intressen kommer ofta resultera i succé.

Ingen gåva är direkt fel som inflyttningspresent, se gärna flera presenttips runt om på presentguiden där antalet tips är hundratals. Vilken gåva tycker du är bäst nedan?

Nya tips på klassiska inflyttningspresenter 2022

Bra presenttips som passar hus eller lägenhet

Roliga, enkla, lyxiga och unika gåvor till nyinflyttad kille, tjej eller par

Sidan inflyttningspresent innehåller;

  • OBS: Visste du att presentguiden valt ut över 260 tips på inflyttningspresent? Ladda gärna flera presenttips för att maximera dina chanser att hitta bästa inflyttningspresent för hus, lägenhet, fjällstuga, sommarstuga med flera boendeformer.

Prylarna utvalda hos butikerna – Att ge som inflyttningspresent

Presentguiden har gjort sitt absolut yttersta för att välja ut de bästa inflyttningspresenterna på nätet. Smaken är dock personlig och det finns väldigt många andra tips på presenter att ge till alla som flyttat. Att kolla in butikernas egna tips på inflyttningspresent är nästa steg i presentjakten.

Ett tips är även att kola in alla andra kategorier av presenter uppe i menyn. Presentguiden.se har i dagsläget över 1000 presenttips, där många av dem är alldeles utmärkta som inflyttningspresenter.

Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens tips på inflyttningspresenter
Butikens presenter
Butikens presenter
Butikens presenter
Butikens presenter

Tips på roliga presenter – Som är nödvändiga

Presenter ska i grund och botten främst bestå av två faktorer, humor och funktion. Den humoristiska sidan är viktig. Inflyttningspresenten kan gärna vara av sådant slag att killen eller tjejen brister ut i skratt när den öppnas. Porslinet som visar känslor är ett bra presenttips som både är nödvändig och rolig, på en och samma gång. Förutom att det är svårt att se sin present utan ett leende så kommer muggen, tallriken eller skålen säkert komma väl till hands i nya hemmet.

Sköna inflyttningspresenter som ny filt kommer ge en bra start i nya lägenheten eller huset. Filtar kan även ses som inredningsdetaljer eftersom de ofta alltid ligger framme i soffan. Fundera på vad som saknas i boendet och agera utefter. En uppsättning dricksglas kanske är så roligt, men ack så nödvändigt. Speciellt om inflyttningspresenten är till den som flyttar till sitt första egna boende.

Har du inte kollat in sidan med alla tips på roliga presenter än så ta gärna en titt där!

Tips inflyttningspresenter hus/lägenhet/sommarstuga

Bra inflyttningspresenter – För både hus & lägenhet

Beroende på om personen flyttar in i hus eller lägenhet kan inflyttningspresenten skilja sig åt? Tänk alltid att din present ska matcha med det nya hemmet. Eftersom den största skillnaden är tomten så lämpar sig olika presenter bäst för huset respektive lägenheten. En ny kratta eller snöskyffel är väldigt passande att ge som inflyttningspresent hus, medans samma gåva blir helt fel för lägenheten. Omvänt så kan en välkomstmatta som ska ligga framför dörren inte komma lika väl tillhands i huset som den gör där en trappuppgång finns.

De flesta väljer en enkel inflyttningspresent eftersom presenten ofta ses som något symboliskt. Anordnas inflyttningsfest så förväntar sig säkert värden en liten gåva till sitt nya boende. Blommor med tillhörande vas är ett presenttips som vi anser är en av de populäraste inflyttningsgåvorna till både henne & honom.

Ge gärna inflyttningspresent på plats

Inflyttningspresenter levereras bäst på plats när du besöker den nyinflyttade kvinnan eller mannen. Ibland så bor syskon eller vänner långt ifrån varandra. Är det då bättre att skicka presenten? Visst är en present bättre än ingen alls. Syftet med inflyttningspresenter är dock att kolla in den nya bostaden. Därför tycker vi som gjort presentguiden att det är bättre att ge presenten sent, än att skicka den direkt.  Känner du att det kommer ta år innan ett besök kan göras hos den nyinflyttade? Efter en vis tid så kommer inte lägenheten/huset känns som nytt längre. Eftersom tiden till du kommer dit är så lång är det bättre att skicka inflyttningspresenten direkt till mottagaren. Det kan vara idé att skippa de klassiska inflyttningspresenterna och skicka blomsterbud och gratulera till nya bostaden.

Hoppas guiden hjälper till så du hittar en riktigt fin inflyttningspresent!

Faktorer som bra inflyttningspresenter ska bestå av

  • Välj helst en bra inflyttningspresent som genast kommer till nytta i hemmet. Direkt efter inflyttning brukar det vara många grejer som saknas, och hemmet känns kalt. Därför är det bäst att fråga henne/honom som flyttat vilka produkter som skulle göra sig bra i lägenheten/huset. Det är vanligt att slänga mycket gammalt från förra bostad, men en tanke om att skaffa nya saker allt eftersom tiden går.

  • Våga välja praktiska inflyttningspresenter. En flytt kostar ofta en hel del pengar, och ofta drar slutsumman iväg mycket mer än budgeterat. Eftersom ekonomin kan bli ansträngd tiden efter flytten så är kommer alla praktiska och användbara presenter mottages med öppna armar.

  • Fira nya bostaden första gången du hälsar på. Att välja en flaska champagne eller gott vin är populärt. Nya steg i livet är alltid värd att firas! Oavsett om det är med fikabröd, stark dryck eller en fin inflyttningspresent. Att kombinera samtliga gåvor är såklart det allra bästa.

Bra inflyttningspresenter

Gravera in nya adressen

Du som är bekant med presentguiden vet att vi tycker personliga presenter är bland de allra bästa presenterna du kan välja. Vad kan vi hitta på för personifiering på din inflyttningspresent då? Adressen eller nya staden är såklart! Att beställa en unik skärbräda där gatans adress och stadens postnummer är graverat kommer göra så hemmet blir att kännas mera hem på direkten. Som tur är så finns det oerhört många fina graverade presenter som passar utmärkt som inflyttningspresent. Salt & pepparkvarnar, kockkniv med gravyr för nya köket eller en mysig ljuslykta med personlig text är endast tre bra tipp på vilka inflyttningspresenter inom området som du kan välja.

Fundera alltid vad den nyinflyttade gillar att göra. Uppskattas en lugn kväll i soffan tillsammans med en kopp te? Då väljer du att gravera in något som har med nya bostaden att göra på en snygg tebox i trä. Gör gåvan än mer exklusiv genom att fylla upp boxen med utsökta teer. Står matlagning, bakning och allt med mat i köket högt i kurs så kommer ett personligt graverat förkläde bli bästa inflyttningspresent. Surfa in till sidan med personliga presenter för att se alla tips ovan, plus oerhört många andra väl utvalda presenttips.

Vilken graverad inflyttningspresent tycker du är bäst?

Inflyttningspresenter - Stor guide till bra presenter till nyinflyttad

Bra kategorier – Som alltid går hem som inflyttningspresenter

Har u scrollat igenom presentguiden hundratals tips på inflyttningspresenter med fortfarande inte hittat rätt? Nästa steg i presentjakten är att kolla närmare på några typiska inflyttningspresent-kategorier!

Disktrasehållare – Snygg inflyttningspresent

Att hålla rent och snyggt i nya huset, sommarstugan, fjällstugan eller lägenheten är något många är noga med den första tiden i bostaden. Därför kommer en vacker detalj till diskhon säkert göra succé som inflyttningspresent! Disktrasehållare är precis vad ordet antyder, en vacker hållare där disktrasan alltid ska hängas. En liten pryl som gör mycket för helhetskänslan i köket.

Det är positivt att inte så många har upptäckt disktrasehållare än. Då kan du skaffa inflyttningspresenten utan närmare eftertanke eftersom risken att det redan finns en sådan hållare är ganska liten. Har du själv en disktrasehållare i ditt hem?

Se presentguiden stora guide för att hitta alla disktrasehållare som är värda att hitta.

Doftpinnar för väldoftande lägenhet – Billig inflyttningspresent

Ja, eller för ett väldoftande hus för den delen. Doftpinnar är lätta att tycka om är dessutom enkelt att matcha i vilket rum som helst. Om dessa parfymabsorberade doftstickor placeras i vardagsrummet, på toaletten eller i något annat rum är helt personligt att avgöra. Att ge bästa doftpinnarna som inflyttningspresent kommer i 99 fall av 100 bli uppskattat. En säker inflyttningspresent med andra ord.

Undrar du vilka doftpinnar som är bäst? Kolla in guiden för att hitta doftpinnar där ni även finner omtyckta e-handlare som har riktigt bra utbud av doftpinnar.

Skärbräda med gravyr – Klassisk inflyttningspresent

Skärbrädor är lika mycket inredningsdetaljer som en bräda som används för att hacka lök. De kan även användas för att servera på ett elegant sätt. Vi tycker framförallt skärbrädorna med gravyr är utmärkt som inflytningspresent. Känner du att det här med personlig gravyr inte är något du vill hålla på att bestämma på inflyttningspresenten? Då finns det som tur var många fina skärbrädor utan gravyr. Genom att surfa runt till butikerna i presentguidens stora butiksguide för att hitta bästa skärbrädan så kommer en mängd olika designer, färger och former att upptäckas.

Kanske kan det vara idé att gravera in nya adressen på en vacker skärbräda? Alla inflyttningspresenter som gör hemmet mera personligt kommer garanterat gör det ännu lättare att trivas bra i nya lägenheten eller huset.

Dela gärna tipsen på inflyttningspresenter, välj plattform!

Inflyttningspresent

Uppdaterades 10 september, 2022