Tips på gåvor till nyinflyttad

Surfar ni runt efter en fin inflyttningspresent att ta med till honom eller henne som precis har flyttat? Presentguiden har finkammat nätet och plockat ut tips på prylar, upplevelser och tillbehör som passar utmärkt att ge bort som inflyttningspresenter!

Denna sorts gåva är en present som vi ger första gången vi besöker personen som flyttat till ny bostad. Lägenhet, hus, sommarstuga eller fjällstuga är vanliga boendeformer, som alla förtjänar bra inflyttningspresenter. Helst ska din inflyttningspresent matcha med hemmet och tillföra ett värde. Därför skiljer sig inflyttningspresenterna för lantligt hus åt, i jämförelse med lägenheten i stan.

Eftersom många små produkter förmodligen saknas i det nya hemmet så är en inflyttningspresent-korg med lite av varje alltid välkommet. Nya krukväxter eller en flaska utsökt vin för att skåla in nya bostaden är klassiska inflyttningspresenter som kommer uppskattas. Utgå alltid från killen eller tjejen som flyttat när du väljer present. Att satsa på presenter som träffar ens intressen kommer ofta resultera i succé.

En bra inflyttningspresent ska som sagt fylla ett syfte i nya bostaden. Dock så är ingen gåva direkt fel som inflyttningspresent. Därför är det klokt att även se flera presenttips runt om på presentguiden. Om inte den optimala inflyttningsgåvan skulle finns bland alla tips här på sidan.

Vilken inflyttningspresent tror du kommer uppskattas mest denna gång?

Topplistan på inflyttningspresenter – mars 2023

På topplistan lägger presentguidens de inflyttningspresenter så är extra inne för tillfället. Listan över uppdateras ofta med nya spännande produkter, som gör sig bra som inflyttningspresent.

Samtliga presenttips – Inflyttningsgåvor för alla hem

Här börjar din jakt efter en bra inflyttningspresent! Med hjälp av hundratals väl utvalda tips på presenter som passar att ge till den som flyttat är det enklare än någonsin att hitta något bra att överraska med. Om inte presenttips på just den specifika inflyttningspresenten känns helt toppen så surfa in till presentkategorin. Där kommer många andra tips på liknande presenter att finnas, som även de kommer passa bra som inflyttningspresent.

Oavsett om det är fjällstuga, sommarstuga, studentboende, hus eller lägenhet din inflyttningspresent ska vara till så hoppas vi du finner gåvan med tipsen nedan. Stort lycka till i jakten efter inflyttningspresenter som kommer bli en underbar present som sent kommer att glömmas.

  • OBS: Visste du att presentguiden valt ut över 260 tips på inflyttningspresent? Ladda gärna flera presenttips för att maximera dina chanser att hitta bästa inflyttningspresent för hus, lägenhet, fjällstuga, sommarstuga med flera boendeformer.

Prylarna utvalda hos butikerna – Att ge som inflyttningspresent

Presentguiden har gjort sitt absolut yttersta för att välja ut de bästa inflyttningspresenterna på nätet. Smaken är dock personlig och det finns väldigt många andra tips på presenter att ge till alla som flyttat. Att kolla in butikernas egna tips på inflyttningspresent är nästa steg i presentjakten.

Ett tips är även att kola in alla andra kategorier av presenter uppe i menyn. Presentguiden.se har i dagsläget över 1000 presenttips, där många av dem är alldeles utmärkta som inflyttningspresenter.

Är du bjuden på inflyttningsfest så kan en del av din inflyttningspresent vara att fixa de rätta tillbehören. Att inviga nya huset eller lägenheten görs bäst med ballonger, girlanger och så vidare. Butiken har även mängder av roliga prylar som garanterat blir uppskattade som inflyttningspresent.

Coola prylar finns det gott om och många av prylarna är av sådan karaktär som gör hemmet mysigare. Slå till på en lampa, filt eller massageapparat som inflyttningspresent för att ge en bra start i nya bostaden. Allt som är mysigt och värmer är alltid bra presenter!

Fullt med presenttips på smarta inflyttningspresenter som verkligen förenklar i bostaden. Allt från köksredskap till mysiga belysningar finns hos denna omtyckta e-handel som lägger allt fokus på smarta saker.

Saker som kommer passa in i nya hemmet säljs till billiga priser. Kan nya glas eller en ljuslykta bli en uppskattad inflyttningspresent tro? Helt klart värd ett besök i jakten efter bra inflyttningspresenter till både lägenhet, hus och sommarstuga.

Tips på roliga presenter – Som är nödvändiga

Presenter ska i grund och botten främst bestå av två faktorer, humor och funktion. Den humoristiska sidan är viktig. Inflyttningspresenten kan gärna vara av sådant slag att killen eller tjejen brister ut i skratt när den öppnas. Porslinet som visar känslor är ett bra presenttips som både är nödvändig och rolig, på en och samma gång. Förutom att det är svårt att se sin present utan ett leende så kommer muggen, tallriken eller skålen säkert komma väl till hands i nya hemmet.

Sköna inflyttningspresenter som ny filt kommer ge en bra start i nya lägenheten eller huset. Filtar kan även ses som inredningsdetaljer eftersom de ofta alltid ligger framme i soffan. Fundera på vad som saknas i boendet och agera utefter. En uppsättning dricksglas kanske är så roligt, men ack så nödvändigt. Speciellt om inflyttningspresenten är till den som flyttar till sitt första egna boende.

Har du inte kollat in sidan med alla tips på roliga presenter än så ta gärna en titt där!

Tips inflyttningspresenter hus/lägenhet/sommarstuga

Bra inflyttningspresenter – För både hus & lägenhet

Beroende på om personen flyttar in i hus eller lägenhet kan inflyttningspresenten skilja sig åt? Tänk alltid att din present ska matcha med det nya hemmet. Eftersom den största skillnaden är tomten så lämpar sig olika presenter bäst för huset respektive lägenheten. En ny kratta eller snöskyffel är väldigt passande att ge som inflyttningspresent hus, medans samma gåva blir helt fel för lägenheten. Omvänt så kan en välkomstmatta som ska ligga framför dörren inte komma lika väl tillhands i huset som den gör där en trappuppgång finns.

De flesta väljer en enkel inflyttningspresent eftersom presenten ofta ses som något symboliskt. Anordnas inflyttningsfest så förväntar sig säkert värden en liten gåva till sitt nya boende. Blommor med tillhörande vas är ett presenttips som vi anser är en av de populäraste inflyttningsgåvorna till både henne & honom.

Ge gärna inflyttningspresent på plats

Inflyttningspresenter levereras bäst på plats när du besöker den nyinflyttade kvinnan eller mannen. Ibland så bor syskon eller vänner långt ifrån varandra. Är det då bättre att skicka presenten? Visst är en present bättre än ingen alls. Syftet med inflyttningspresenter är dock att kolla in den nya bostaden. Därför tycker vi som gjort presentguiden att det är bättre att ge presenten sent, än att skicka den direkt.  Känner du att det kommer ta år innan ett besök kan göras hos den nyinflyttade? Efter en vis tid så kommer inte lägenheten/huset känns som nytt längre. Eftersom tiden till du kommer dit är så lång är det bättre att skicka inflyttningspresenten direkt till mottagaren. Det kan vara idé att skippa de klassiska inflyttningspresenterna och skicka blomsterbud och gratulera till nya bostaden.

Hoppas guiden hjälper till så du hittar en riktigt fin inflyttningspresent!

Faktorer som bra inflyttningspresenter ska bestå av

  • Välj helst en bra inflyttningspresent som genast kommer till nytta i hemmet. Direkt efter inflyttning brukar det vara många grejer som saknas, och hemmet känns kalt. Därför är det bäst att fråga henne/honom som flyttat vilka produkter som skulle göra sig bra i lägenheten/huset. Det är vanligt att slänga mycket gammalt från förra bostad, men en tanke om att skaffa nya saker allt eftersom tiden går.

  • Våga välja praktiska inflyttningspresenter. En flytt kostar ofta en hel del pengar, och ofta drar slutsumman iväg mycket mer än budgeterat. Eftersom ekonomin kan bli ansträngd tiden efter flytten så är kommer alla praktiska och användbara presenter mottages med öppna armar.

  • Fira nya bostaden första gången du hälsar på. Att välja en flaska champagne eller gott vin är populärt. Nya steg i livet är alltid värd att firas! Oavsett om det är med fikabröd, stark dryck eller en fin inflyttningspresent. Att kombinera samtliga gåvor är såklart det allra bästa.

Bra inflyttningspresenter

Gravera in nya adressen

Du som är bekant med presentguiden vet att vi tycker personliga presenter är bland de allra bästa presenterna du kan välja. Vad kan vi hitta på för personifiering på din inflyttningspresent då? Adressen eller nya staden är såklart! Att beställa en unik skärbräda där gatans adress och stadens postnummer är graverat kommer göra så hemmet blir att kännas mera hem på direkten. Som tur är så finns det oerhört många fina graverade presenter som passar utmärkt som inflyttningspresent. Salt & pepparkvarnar, kockkniv med gravyr för nya köket eller en mysig ljuslykta med personlig text är endast tre bra tipp på vilka inflyttningspresenter inom området som du kan välja.

Fundera alltid vad den nyinflyttade gillar att göra. Uppskattas en lugn kväll i soffan tillsammans med en kopp te? Då väljer du att gravera in något som har med nya bostaden att göra på en snygg tebox i trä. Gör gåvan än mer exklusiv genom att fylla upp boxen med utsökta teer. Står matlagning, bakning och allt med mat i köket högt i kurs så kommer ett personligt graverat förkläde bli bästa inflyttningspresent. Surfa in till sidan med personliga presenter för att se alla tips ovan, plus oerhört många andra väl utvalda presenttips.

Vilken graverad inflyttningspresent tycker du är bäst?

Inflyttningspresenter - Stor guide till bra presenter till nyinflyttad

Bra kategorier – Som alltid går hem som inflyttningspresenter

Har u scrollat igenom presentguiden hundratals tips på inflyttningspresenter med fortfarande inte hittat rätt? Nästa steg i presentjakten är att kolla närmare på några typiska inflyttningspresent-kategorier!

Disktrasehållare – Snygg inflyttningspresent

Att hålla rent och snyggt i nya huset, sommarstugan, fjällstugan eller lägenheten är något många är noga med den första tiden i bostaden. Därför kommer en vacker detalj till diskhon säkert göra succé som inflyttningspresent! Disktrasehållare är precis vad ordet antyder, en vacker hållare där disktrasan alltid ska hängas. En liten pryl som gör mycket för helhetskänslan i köket.

Det är positivt att inte så många har upptäckt disktrasehållare än. Då kan du skaffa inflyttningspresenten utan närmare eftertanke eftersom risken att det redan finns en sådan hållare är ganska liten. Har du själv en disktrasehållare i ditt hem?

Se presentguiden stora guide för att hitta alla disktrasehållare som är värda att hitta.

Doftpinnar för väldoftande lägenhet – Billig inflyttningspresent

Ja, eller för ett väldoftande hus för den delen. Doftpinnar är lätta att tycka om är dessutom enkelt att matcha i vilket rum som helst. Om dessa parfymabsorberade doftstickor placeras i vardagsrummet, på toaletten eller i något annat rum är helt personligt att avgöra. Att ge bästa doftpinnarna som inflyttningspresent kommer i 99 fall av 100 bli uppskattat. En säker inflyttningspresent med andra ord.

Undrar du vilka doftpinnar som är bäst? Kolla in guiden för att hitta doftpinnar där ni även finner omtyckta e-handlare som har riktigt bra utbud av doftpinnar.

Skärbräda med gravyr – Klassisk inflyttningspresent

Skärbrädor är lika mycket inredningsdetaljer som en bräda som används för att hacka lök. De kan även användas för att servera på ett elegant sätt. Vi tycker framförallt skärbrädorna med gravyr är utmärkt som inflytningspresent. Känner du att det här med personlig gravyr inte är något du vill hålla på att bestämma på inflyttningspresenten? Då finns det som tur var många fina skärbrädor utan gravyr. Genom att surfa runt till butikerna i presentguidens stora butiksguide för att hitta bästa skärbrädan så kommer en mängd olika designer, färger och former att upptäckas.

Kanske kan det vara idé att gravera in nya adressen på en vacker skärbräda? Alla inflyttningspresenter som gör hemmet mera personligt kommer garanterat gör det ännu lättare att trivas bra i nya lägenheten eller huset.

Skaffa lokal inflyttningspresent

Presentguiden har såklart fullt fokus på att ge tips på inflyttningspresent som köps online på nätet. Dock får vi inte glömma bort den lokala marknaden med inflyttningspresenter i er närhet! Här kommer några tips på vilka gåvor som ni kan skaffa i närheten av hemmet.

  1. En korg som du själv fyllt upp med lokala delikatesser i form av matvaror och dryck. Fyll korgen med specialiteter som du tror personen som flyttat till nytt hem kommer gilla. Öl från lokala bryggerier, choklad från närliggande chokladproducent samt andra godsaker är endast några tips på vad du kan fylla i inflyttningskorgen. Att bestämma innehåll själv tar givetvis längre tid än att köpa en färdig välkomstkorg. Denna inflyttningspresent kommer dock garanterat resultera i succé, det känns att du lagt ner tid på att fixa den bästa inflyttningspresenten helt enkelt.
  2. Presentkort på nätet i all ära men det finns såklart även fysiska presentkort från lokala butiker. Beroende på budgeten för vad er inflyttningspresent får kosta så välj om värdebeviset ska gälla hos en möbelbutik på stan eller i en mindre inredningsbutik. En sak är dock tämligen säker, det behövs många nya prylar till ett nytt hus, lägenhet, sommarstuga eller hur än boendet ser ut.
  3. Går flytten från en liten lägenhet till ett stort hus? Då kommer städhjälp vara en oerhört bra inflyttningspresent! Att hjälpa till med en del av kostnaden eller bjuda på första månaden kommer säkert göra honom, henne, familjen eller paret som flyttat mycket glad. Eftersom en flytt är dyrt så kan alla ekonomiska stöd vara mer än välkommet.

Hoppas våra tips ovan gjort så du fått upp ögonen för ännu flera inflyttningspresenter. Att handla lokalt bidrar även till att butikerna i er stad kan blomstra.

Dela gärna tipsen på inflyttningspresenter, välj plattform!

Inflyttningspresent

Uppdaterades 13 mars, 2023