Tips på gåvor – Till kille eller tjej som konfirmerar sig

Är du ute efter en fin konfirmationspresent på nätet? Att köpa presenter till kille eller tjej som konfirmeras är vanligt, och kan ses som en slags belöning för utbildningen de tagit del av. Konfirmationen kan mycket väl ses som en markering för övergången från barndom till vuxenliv, vilken såklart förtjänar en riktigt fin present.

När du väljer en konfirmationspresent är det också viktigt att tänka på presentens hållbarhet. Istället för att köpa en produkt som bara kommer att användas en gång och som snabbt går sönder. Konfirmationspresenten ska helst bli ett minne som den unga personen kommer att ha glädje av under en tid framöver.

Konfirmationspresenter har ofta en symbolisk betydelse. Många väljer att ge en present som har en religiös anknytning, som en bibel, ett kors-hänge eller annat smycke. Halsband och armband är båda klassiska presenter att ge som konfirmationspresent. Antalet symboliska presenter du kan överväga som konfirmationspresent är många. Ett exempel är en nyckelring med eget foto som symboliserar att killen eller tjejen nu har ”nyckeln” till sitt eget liv.

Likt vi kommer tillbaka till gång på gång så är det inte värdet av presenten som är viktigt utan tanken bakom. Ett välformulerat gratulationskort eller en personlig videohälsning kan mycket väl bli lika uppskattad som en dyrare och lyxig konfirmationspresent. Det viktigaste är att visa att du bryr dig och att du vill hylla tonåringen på deras konfirmationsdag.

Varmt välkommen till presentguiden och hoppas sidans tips kommer vara till stor hjälp i jakten efter bra konfirmationspresenter!

Presenttips till konfirmation – oktober 2023

Jakten efter konfirmationspresent börjar här genom att ta del av alla utvalda tips på presenter. Oavsett om det är kille eller tjej som söker konfirmationsgåvor till så kommer säkert presenttipsen hjälpa dig att komma in på rätt spår. Tipsen omfamnar allt från traditionella konfirmationspresenter till mer annorlunda gåvor som kommer överraska stort.

Handla konfirmationspresent – Butiker att besöka

Önskar du flera tips på konfirmationspresenter? Då är nästa steg i presentjakten att besöka butikernas egna avdelningar med tips på passande presenter att på konfirmationen. Alla väl värda ett besök tycker vi, vilka besök du idag?

Traditionell konfirmationspresent kors - Halsband till kille & tjej som konfirmerar sig

Många fina kors konfirmationspresenter där du kan välja gravyr. Perfekt för att lämna ett kort budskap till konfirmanden. Superpopulär e-handel där många tusentals har hittat en träffsäker konfirmationspresent genom åren.

Konfirmationspresenter - Tips på smycken

Lyxiga smycken och en e-handel som erbjuder många fina konfirmationspresenter i prisklass 1000-2000 kronor. Känns prislappen för dyr så hör om det är läge att gå ihop med andra släktningar och vänner för att skaffa en gemensam konfirmationspresent.

Konfirmationspresent kors - Bästa utbudet av klassiska gåvor till konfirmation

Mästaren på korssmycken eftersom utbud av dessa vackra ting är minst sagt imponerade. Butiken har ingen ingen sida med konfirmationer så Presentguidens tips är att du söker efter ”kors” i deras sökfunktion för att upptäcka alla tänkbara halsband och armband. Klockren konfirmationspresent till kille såväl som till tjej.

Önskas roliga konfirmationspresenter som verkligen inte kan klassificeras som traditionella gåvor till konfirmation? Då surfar du in för att kolla närmare på de cirka 30 presenttips som butiken tycker passar bra att ge till konfirmander. Allt från pläterad guldros till en uppblåsbar kajak finns att välja bland. Många konfirmationer äger rum på vårkanten så att ge bort en Stand Up Paddle Board som konfirmationspresent är inte alls fel. Din gåva kommer motivera till att vara utomhus och spendera sommaren fina dagar på vattnet.

Riktigt bra fotopresenter där du gör en unik konfirmationspresent av gamla foton. Fundera om det är läge att även använda några bilder på kristna symboler som till exempel ett kors. Möjligheterna är oändliga och butiken har plockat ut en hel del tips på konfirmationspresenter med egna bilder.

Konfirmationspresent kors - Present till kille eller tjej som konfirmerar sig

Som vi varit inne på så är en kors konfirmationspresent väldigt vanligt. Kanske kan ett av dessa vackra smycken med tillhörande budskap passa till er kille eller tjej som blir konfirmerad under 2023? Om inte annat så kommer gåvan alltid bli ett minne från konfirmationen.

Frågor & Svar – Bra att veta om konfirmationspresenter

Konfirmation är en av livets stora milstolpar, en ceremoni som markerar övergången från barn till vuxen i många kulturer och sammanhang. Därför är det av yttersta vikt för oss på Presentguiden att vara den ledande sajten när det kommer till att ge tips på konfirmationspresenter. Vi förstår att detta är en speciell tid i livet för både killar och tjejer, och vi vill vara med och göra den ännu mer minnesvärd. En väl vald gåva kan uttrycka all den kärlek, stolthet och förväntan som omger den unga personen på denna viktiga dag. Det kan vara en symbol för vänskap, familjeband eller andlig tillväxt. Vi tror att varje konfirmand förtjänar en gåva som är lika unik som de själva är. Därför strävar vi efter att erbjuda en mångsidig och inspirerande guide som hjälper dig att hitta den perfekta presenten.


Vad är de mest populära konfirmationspresenterna 2023?

År 2023 ser vi en trend där upplevelser och personliga gåvor toppar listan över populära konfirmationspresenter. För killar är det ofta teknikprylar, sportutrustning eller upplevelser som köra sportbil som står högt i kurs. För tjejer är det vanligt med smycken, skönhetsprodukter eller en dag på spa. Oavsett kön är det alltid en hit med presentkort på deras favoritbutiker eller online-plattformar. Det viktiga är att ge något som speglar konfirmandens intressen och personlighet, vilket gör presenten både personlig och minnesvärd.


Hur väljer man en personlig och minnesvärd konfirmationspresent?

När det kommer till att välja en personlig och minnesvärd konfirmationspresent bör du först och främst tänka på konfirmandens intressen och hobbies. Ett presenttips är att ge något som kan användas eller upplevas tillsammans, som en resa eller en upplevelse. Detta skapar inte bara glädje vid själva tillfället utan blir också ett varaktigt minne.


Vilka konfirmationspresenter är mest uppskattade av tjejer respektive killar?

För tjejer är smycken, skönhetsprodukter och mode ofta uppskattade konfirmationspresenter. Det kan också vara en upplevelse som en spa-dag eller en fotografering. Killar tenderar att uppskatta teknikprylar, sportutrustning eller upplevelser som att köra en sportbil eller prova på fallskärmshoppning.


Hur mycket bör man spendera på en konfirmationspresent?

Budgeten för en konfirmationspresent kan variera stort beroende på din relation till konfirmanden. Generellt sett ligger prisnivån mellan 500 och 2000 kronor. Det viktigaste är inte priset, utan tanken bakom presenten. En väl genomtänkt och personlig gåva kan vara ovärderlig, oavsett kostnad.


Kan man ge upplevelser som konfirmationspresent, och i så fall, vilka är de bästa?

Ja, upplevelser är utmärkta konfirmationspresenter och blir allt mer populära. Det kan vara allt från en adrenalinfylld dag med fallskärmshoppning till en lugn och avkopplande spa-dag. Andra populära upplevelser inkluderar matlagningskurser, konserter eller en weekendresa. Det bästa är att välja en upplevelse som du vet att konfirmanden skulle älska, för att göra presenten så personlig som möjligt.


Det innebär en konfirmation

Undrar du hur en konfirmation går till? Konfirmation är en högtidlig ceremoni inom kristendomen där man bekräftar sin tro på Kristus samt sitt åtagande att följa honom. Undervisningen pågår vanligtvis under flera månader, med träffar några gånger i veckan. Under denna tid får konfirmanden lära sig mer om kristendomen och vad det innebär att vara kristen.

Vi kan dela upp utbildning i följande steg;

  1. Kontakt med kyrka eller församling: Vanligtvis är det kyrkan eller församlingen där den som vill bli konfirmerad bor som ni vänder er till för att bli konfirmerad. De kan ge dig information om när och var konfirmationen hålls och vad som förväntas av en konfirmand.
  2. Anmälan till undervisning: Innan själva konfirmationen (som är en ceremoni där konfirmationspresenten ges) måste såklart personen delta i  konfirmationsundervisning. Att anmäla sig och avsätta datumet är ett av de första stegen att ta.
  3. Förberedelse inför konfirmationen: Denna punkt innefattar alla utbildningstillfällen när deltagarna lär sig om Jesus och de kristna värderingarna.
  4. Konfirmationsceremonin: Det är här du kommer in och tillfället för att ge din konfirmationspresent. En vanlig ceremoni består av en mix av bön, sång och högtidlig läsning från bibeln. Konfirmanderna får även motta nattvarden.

Efter att ha konfirmeras så anses man vara fullvärdig medlem av Svenska kyrkan och kan fritt delta på kyrkliga aktiviteter såsom gudstjänster.

Klassiska konfirmationspresent - Kors till konfirmander

Traditionell konfirmationspresent – Smycken med kors

De mest klassiska och vanligaste konfirmationspresenter du kan ge är smycken. Ett vackert halsband, armband eller en ring är tre exempel på traditionella konfirmationspresenter. Finns det en kristen symbol i form av ett kors på smycken så känns gåvan allt mer passande till en konfirmation. Som alltid med presenter så är det du som bestämmer om du önskar ge bort kors-smycken eller ej. Helt ”vanliga” smycken går såklart även det hur bra som helst att välja som konfirmationspresent.

Korset – För tro och påminnelse

Att ge bort ett kors som present vid konfirmationen är en tradition som har funnits i många år. För många kristna är det en symbol för deras tro på Gud och Jesu-korsfästelse. Men varför ge just ett kors? För det första är det ett sätt att visa uppskattning och stöd till den konfirmerade personen. Genom att ge en present som symboliserar deras tro, visar du att du uppskattar deras engagemang och tror på deras framtida utveckling inom den kristna läran och levnadssätt. För det andra kan korsen fungera som en påminnelse om att följa Jesus läror, och att leva enligt hans exempel.

När du sitter och funderar vad du ska ge i konfirmationspresent så överväg att ge ett kors, men var inte rädd för att välja andra presenter till konfirmationen.

Konfirmationspresent kille

Konfirmationspresent till kille – Välj graverat

Surfar du runt efter den bästa möjliga pryl att ge som konfirmationspresent till kille? Alla graverade presenter tycker Presentguiden passar ypperligt att ge till han som genomgått den kristna läran i och med konfirmationsceremonin! Här har du ett bra tillfälle att ge en personlig konfirmationspresent, med ett kristet och kärleksfylld budskap till killen.

Är killen din son så passar allt med gravyr bra även här. Att få några väl valda ord inristade gör att hans konfirmationspresent alltid kommer att bli ett minne från detta tillfälle. Som tur är finns det gott om smycken till killar att välja bland hos butikerna vi tipsar om ovan. Halsband, armband och ringar i all ära. Glöm inte att upptäcka andra fina graverade konfirmationspresenter såsom skärbrädor, förkläden eller en uppsättning glas. Se alla tips på presenter med gravyr för att upptäcka vad som kan göra konfirmanden glad.

Gå på magkänsla när du väljer konfirmationspresent till kille, det brukar oftast resultera i att mottagaren blir nöjd med sin present.

Sprid gärna läran om bra konfirmationspresenter till nära & kära.

Uppdaterades 18 september, 2023