Nytt för 2024 – Julklappsspelet som kommer att ändra allt

Julklappsspelet är en populär tradition under julen som går ut på att deltagare byter, eller stjäl, julklappar mellan varandra. Spelet kan spelas på många olika sätt och reglerna varierar. Varje familj kan lätt göra sina unika regler för deras julklappslek. Vanligtvis börjar spelet med att varje deltagare tar med en (eller flera) inslagen julklapp och placerar den på en hög. Sedan får deltagarna turas om att antingen välja en ny julklapp från högen alternativt stjäla en julklapp som redan är öppnad från en annan deltagare.

Ska ni spela julklappsspel för att dela ut julklapparna i år? Julklappsleken har under de senaste åren blivit allt mer populärt, inte minst på arbetsplatser. När det kommer till regler för julklappsspelet så finns det en uppsjö olika varianter att välja bland. Det vanligast är att kasta tärningar där ni bestämt vilka nummer ska få ta respektive lämna tillbaka julklappar från högen som deltagarna bidragit med.

När det handlar om julklapp till julklappsleken så är det upp till er att bestämma. De allra vanligast är att julklappen, eller julklapparna, ska kostar mellan 100-300 kronor och var en sak som passar de flesta. Spelar ni med släkten så går det även att dela upp julklappsleken så exempelvis barnen spelar tillsammans. Manligt och kvinnligt är också en uppdelning som kan göra det enklare att skaffa bra julklappar som kommer uppskattas av de som är med på julklappsleken.

En fördel med julklappsspelet är att det skapar stor spänning och underhållningsvärdet är högt under julhelgen. Det kan också vara ett bra sätt att minska kostnaderna för julklappar, eftersom varje deltagare bara behöver köpa en billig julklapp istället för flera stycken.

Presentguiden har plockat ut ett stort antal julklappstips som passar extra bra till julklappsspel. Små och relativt billiga julklappar, som de flesta kan känna att de har glädje av. Många fler tips hittar du runt om på sajten där tusentals väl utvalda presenter finns. Är priset viktigt så kan tipsen ses efter prisnivå, välj en passande kategori uppe i menyn.

Vilka julklappar kommer du klippa till på för årets julklappslek 2024?

Topplistan julklappsspelet - Extra bra julklappar till julklappsleken - Tips utvalda av julklappsexperter från Presentguiden.se

Topplista för julklappsspelet 2024 – Extra bra julklappstips

Är du på jakt efter de perfekta julklapparna för julklappsspelet 2024? Då är Presentguiden.se din ultimata resurs! Vi har skapat en dynamisk topplista, särskilt dedikerad till julklappsspelet, där vi kontinuerligt uppdaterar med de allra senaste och mest spännande presentidéerna. Vår lista är fylld med kreativa, roliga och originella julklappar som är idealiska för såväl paketleken som julklappsleken, eller vad du än väljer att kalla denna uppskattade jultradition.

Vi på Presentguiden.se förstår att varje julklappsspel är unikt, och därför strävar vi efter att erbjuda en mångsidig samling av presenter som passar alla åldrar och intressen. Oavsett om du letar efter något skämtsamt, praktiskt, eller kanske en lyxigare överraskning, har vår lista något för varje smak och budget.

Vårt engagemang för att upptäcka de mest eftertraktade och njutbara julklapparna gör att vår topplista ständigt utvecklas. Vi håller ett öga på marknadens senaste trender och kundfavoriter för att säkerställa att du hittar den perfekta julklappen för ditt julklappsspel. Så, vilka julklappar tycker du sticker ut som extra bra just nu? Dela gärna dina tankar och låt oss hjälpa dig att göra julklappsspelet 2024 till det mest minnesvärda hittills!

Alla tips till julklappsspelet - Nu över 200 stycken väl utvalda julklappstips som passar extra bra till julklappsleken

Alla tips på julklappar – Utmärkt för paketleken 2024

Om du fortfarande söker efter den perfekta julklappen för julklappsspelet 2024 och inte har hittat vad du letar efter på vår topplista, oroa dig inte! Din upptäcktsresa för att hitta den ultimata julklappen är långt ifrån över. Här på Presentguiden.se har vi sammanställt en omfattande samling av hundratals noggrant utvalda julklappstips som passar perfekt för julklappsspelet. Vår samling inkluderar ett brett utbud av produkter som med säkerhet kommer att tillfredsställa en mängd olika smaker och preferenser.

Vi förstår att varje julklappsspel har sina unika krav och därför erbjuder vi ett mångsidigt sortiment. Från praktiska gadgets till mysiga hemtillbehör, och från spännande upplevelser till personliga presenter, vi har något för alla. Och om du är ute efter ännu mer inspiration, glöm inte att utforska våra olika julklappskategorier för att hitta ännu fler idéer som kan vara den där perfekta gåvan för er julklappslek.

Vårt mål är att göra din julklappsjakt så enkel och givande som möjligt. Så dyk in i vårt hav av julklappstips och låt oss hjälpa dig att hitta de där riktigt bra julklapparna som kommer att göra julklappsspelet 2024 till ett oförglömligt ögonblick. Stort lycka till i din jakt på de perfekta julklapparna för ett spännande och roligt julklappsspel!

Julklappsspelet - Allt som behövs för att spela Secret Santa 2024 - Julklappsleken & paketleken

Om du verkligen vill ta din julklappslek till nästa nivå, bör du börja med att investera i ett specialdesignat julklappsspel som inkluderar både tärningar och en tidtagare. Visst, du kan alltid använda mobilens timer och några vanliga tärningar, men det är något extra med att ha ett set som är dedikerat enbart för detta ändamål. Med ett specialgjort julklappsspel kan du förvänta dig en ökad spänning och en atmosfär som verkligen känns högtidlig. Det är en utmärkt sätt att införa lite extra magi och förväntan i årets julklappslekar, och det skapar en känsla av engagemang och förväntan som helt enkelt inte går att uppnå med improviserade lösningar. Gör dig redo för en oförglömlig julen 2024 genom att lägga grunden med rätt typ av spelmaterial.

Julens höjdpunkter är många, men en tradition som står ut för många är det klassiska julklappsspelet. Tänk dig att detta år kan du förvandla det redan spännande spelet till en helt ny nivå med ”Julklappsspelet” Varför? Låt oss berätta!

Först och främst, bortom de traditionella reglerna erbjuder detta julklappsspel en unik twist. Med medföljande tärningar och tidtagare blir spelet inte bara mer organiserat men också mer rättvist. Tärningarna avgör spelets gång, vilket minskar risken för tvister och diskussioner. Vi har alla varit där, där reglerna ifrågasätts och stämningen sjunker. Men nu? Med dessa tärningar är det tydligt vad nästa steg blir.

Dessutom introducerar tidtagaren en ny dimension av spänning. Hur många gånger har du inte önskat att du hade lite mer tid att välja den perfekta julklappen från högen? Eller kanske mindre tid när det var någons annan tur att stjäla din önskade present? Med den medföljande tidtagaren kan varje spelares tid begränsas, vilket skapar en känsla av brådska och ännu mer spänning.

För de som är trötta på att spela med samma regler år efter år, ger detta julklappsspel en välkommen variation. Nya taktiker, strategier och överraskande vändningar kommer att hålla alla deltagare på tårna.

Men det är inte bara själva spelandet som blir bättre. Presentationen av spelet är också något att uppskatta. De vackert designade tärningarna och tidtagaren gör att spelet känns lyxigt. Det är en detalj, men det är ofta de små detaljerna som gör en stor skillnad.

Så, om du är redo att ta julklappsspelet till en helt ny nivå 2023, kan jag, enligt Presentguiden, varmt rekommendera ”Julklappsspelet” som består av tärningar och tidtagare. Det är inte bara ett spel, det är en upplevelse! Och vilket bättre sätt att fira julen än att skapa varaktiga minnen med familj och vänner? Gör dig redo för skratt, spänning och kanske en liten dos konkurrens. God jul!

2024-02-23T16:43:51+00:00

Miniparaply

Den största orsaken till att paraplyet aldrig är med när det väl behövs är att det ofta är aning bökigt att bära med sig, inte sant? Med denna gåva är ni alltid redo för regn, väger endast 250 gram!

2023-08-17T09:08:58+00:00

Rubiks kub

Klassiskt tidsfördriv där det gäller att snurra på kuben så siffror, färger eller motiv blir så enhetligt som möjligt. Present från 50 kr styck.

Handla julklappar till julklappsspelet - Tips på bra butiker online

Handla julklappar till julklappsspel – Bästa butikerna online

Om du inte har hittat den perfekta julklappen för ditt julklappsspel bland våra över 200 handplockade tips, behöver du inte förlora hoppet. Det finns alltid mer att upptäcka, och i detta fall betyder det fler fantastiska julklappar att utforska. För att bredda din sökning, rekommenderar vi att du tar en titt på de utvalda e-handelsplatserna som vi noggrant har listat. Dessa onlinebutiker erbjuder ett imponerande sortiment av julklappar som är både prisvärda och av hög kvalitet, perfekt för att hitta det där lilla extra för ditt julklappsspel.

Dessa butiker är särskilt utvalda för deras mångsidiga utbud som passar en mängd olika smaker och intressen. Oavsett om du letar efter något unikt, roligt eller praktiskt, finns det något för alla. Och missa inte chansen att dra nytta av eventuella rea-kampanjer eller specialerbjudanden som kan vara tillgängliga just nu. Detta kan vara din chans att både hitta den perfekta julklappen och göra en smart affär.

Så varför inte ge dig själv lite extra tid att utforska och se om du kan hitta den där speciella julklappen som inte bara kommer att glädja mottagaren, utan också bli en höjdpunkt i årets julklappsspel? Med våra rekommendationer av e-handelsplatser är du bara några klick bort från att upptäcka den perfekta julklappen som kommer att lysa upp julklappsleken.

Julklappsspelet - Julklappar till julklappsleken där alla får en julklapp

Upptäck en värld av spännande julklappsalternativ hos denna e-butik, som erbjuder ett brett sortiment av prylar som passar perfekt för julklappsspelet 2024. Julklappstipsen som du hittar där passar de flesta, barn som vuxna.

Roliga julklappar till julklappsspelet

Känd som kungen av fest, erbjuder denna butik ett fantastiskt utbud av små prylar som är perfekta för julklappspelet. Med ett sortiment som fokuserar på artiklar i prisklassen 100-300 kr, blir den en given destination i jakten på spännande och prisvärda gåvor för årets julklappsspel 2024.

Julklappsspelet - Populära julklappar för julklappsleken

Eftersom en stor del av butikens utbud består av prylar mellan 100-300 kr så känns det som ett givet stopp i julklappsjakten efter bra saker till årets julklappsspel 2024.

Känd för att erbjuda högkvalitativa produkter till pressade priser, är denna onlinebutik en utmärkt plats att hitta julklappar på rea just nu. Med ett varierat utbud som sträcker sig från leksaker för barn till nödvändiga hushållstillbehör, erbjuder butiken något för alla åldrar och preferenser till julklappsspelet.

Smarta prylar till julklappsspelet

Specialiserad på smarta och innovativa prylar, är denna butik ett fantastiskt val för julklappsspelet. Utforska allt från unika yoghurthållare till lyxiga köksredskap och hitta den perfekta julklappen som kommer att imponera och glädja mottagaren.

Julklapp till paketleken - Julklappsspelet 50 till 300 kr

I jakten på den ultimata julklappen till årets julklappsspel, får du inte missa denna klassiska presentbutik. Med ett stort utbud av presentboxar fyllda med delikatesser, erbjuder de en unik presentidé som kan vara det perfekta valet för din julklappslek.

Med ett namn som avslöjar ett hav av spännande produkter, är Stuffstore en idealisk plats att hitta unika och oväntade julklappar. Upptäck allt från de prylar du aldrig visste fanns till de du alltid velat ha, perfekt för att sätta en unik twist på årets julklappsspel.

Bäst på byggsatser och modellkit som säkert kommer bli en omtyckt julklapp i julklappsspelet.

Välj julklappar som ger bra förutsättning för inre frid och att lära sig sig själv bättre. Årets mest omtänksamma julklappar till julklappsspelet skulle vi tro!

Är ni ett gäng som älskar att träna så kommer den nyaste PWO-kosttillskottet eller en uppsättning multivitaminer bli en uppskattad julklapp i julklappsleken 2024.

Flying Tiger - Presenter

En mästare på billiga prylar för både vuxna och barn. Därmed känns det som en bra butik att shoppa julklappar till julklappsspelet i tycker vi, håller du med? Gör ett besök nu och upptäck deras utvalda julklappstips.

Tips: Välj gamla foton från de du firar jul med och låt någon lycklig få bästa julklappen från julklappsspelet, din unika kortlek. Butiken har flera olika spel att välja bland. En väldigt bra julklapp till både julklappsspelet och som julklapp till pojkvän, flickvän eller föräldrar.

Frågor & svar – Allt om julklappsspelet 2024

Att vara den ledande informationskällan för julklappsspelet är inte bara en ära för Presentguiden, det är också en tjänst till alla de som söker en mer minnesvärd och interaktiv upplevelse under julen. I en tid då många kämpar med att hitta den perfekta julklappen, erbjuder spelet en unik och inkluderande lösning som engagerar alla, oavsett ålder eller intressen. Det handlar inte bara om att få, utan också om att ge, dela och skapa varma minnen tillsammans. Därför strävar vi efter att vara det mest pålitliga, kreativa och utförliga källan för allt som rör julklappsspelet. Från att välja rätt klappar och regelvariationer, till tips på hur man kan göra spelet extra speciellt, vi ser det som vår uppgift att göra denna tradition så givande som möjligt.


Vad är ”julklappsspelet” och hur går det till?

Julklappsspelet är en svensk tradition som kryddar julen med lite extra spänning och skratt. Spelet går ut på att deltagarna samlas kring en hög av inpackade småklappar, vanligtvis i olika prisklasser. Varje person får sedan turas om att slå en tärning. Olika nummer på tärningen kan betyda olika saker – till exempel kan en sexa betyda att du får välja en klapp från högen, medan en etta kan betyda att du måste byta klapp med någon annan. Det är en fartfylld och oförutsägbar aktivitet som blir extra spännande när klockan börjar ticka ner och spelet närmar sig sitt slut. Det är både underhållande och engagerande, och ger en rolig twist till julklappsutdelningen.


Vilka typer av julklappar passar bäst för julklappsspelet?

När det gäller julklappsspelet är det bäst att satsa på små, generella gåvor som kan uppskattas av många. Tänk i termer av prylar som en fin kaffekopp, doftljus eller små elektroniska gadgets. Det behöver inte vara dyrt, men något som har en ”wow”-faktor eller är praktiskt fungerar alltid bra. Ju mer varierade klapparna är, desto mer spännande blir spelet.


Hur kan man förbereda sig inför julklappsspelet för att göra det extra roligt och minnesvärt?

För att maxa glädjen och spänningen, förbered dig genom att ha en blandning av roliga, udda och användbara klappar. Det kan också vara en god idé att ha en kort lista på regler och varianter av spelet redo, för att förtydliga spelets gång för alla deltagare. Musik och lite julsnacks på bordet kan också höja stämningen. Kom ihåg, nyckeln till ett lyckat julklappsspel är förberedelse och variation.


Finns det olika varianter av julklappsspelet och vilka är de mest populära?

Ja, det finns flera varianter av julklappsspelet och de kan variera beroende på familjetraditioner och personliga preferenser. En populär variant är att inkludera ”straff” eller ”bonus”-handlingar beroende på tärningens utfall, som att sjunga en julsång eller göra en rolig dans. En annan variant är ”stjälspelet” där man kan stjäla klappar från varandra. Det ger en ny dimension av strategi och spänning till spelet.


Vad bör man tänka på när det kommer till regler och etikett kring julklappsspelet?

Det viktigaste att tänka på är att alla ska ha roligt och känna sig inkluderade. Fastställ tydliga regler innan spelet börjar och se till att alla är med på noterna. Det kan också vara bra att sätta en prisklass för klapparna för att undvika obalans. Kom ihåg att spelets syfte är att skapa en rolig och minnesvärd stund, så håll en god ton och var generös i ditt spel.


Julklappsleken 2023

Julklappsleken – Där alla får minst en julklapp

Julklappslekens regler kan utformas exakt hur ni vill. Det är dock snällt att lägga in att alla spelets deltagare kommer vinna minst en julklapp från julklappsspelet! Sätt ett tak för hur många julklappar som kan vinnas. När maximalt antal julklappar uppnåtts så får helt enkelt den personen inte vara med på julklappsleken något mera. Att sitta tomhänt helt utan julklappar är inte alls roligt på julafton.

Önskar ni göra det helt rättvist så bestämmer ni att alla ska vinna lika många klappar i julklappsleken. Då blir själva spelandet det som avgör i vilken ordning som paketet får väljas. Finns där någon julklapp som sticker ut rejält när det kommer till både julpapper och volym?

Dela ut julklapparna – Utan att leka

Ni behöver inte en spela julklappsspelet för att dela ut julklapparna. Att gå runt i turordning och välja tills det inte finns några julklappar kvar är det enklast sättet att fördela klapparna. Då brukar i regel paket väljas efter hur snyggt julklapparna är inslagna samt hur stor volym. Kanske du kan känna igen vem som har slagit in vilka julklappar och precisera ditt val efter det? Om den personen brukar vara bra på att komma på bra presenter & julklappar det vill säga.

Att bestämma innan julklappsleken

Har ni bestämt ni ska göra julklappsleken för första gången till den stundande julen? Då är det några punkter som är bra att bestämma!

Antalet julklappar varje person ska skaffa

1, 2, 3 eller ännu flera julklappar per person? Är ni en familj på 5 personen så kan ni exempelvis bestämma att var och en av familjens medlemmar ska skaffa fyra julklappar till julklappsleken. En till alla så att säga. Känner ni att endast en julklapp är för lite så dubblar ni antalet till 8 julklappar, och så vidare. Det är viktigt att alla har koll på vad de förväntas bidra med till julklappsleken. Därför är det praktiskt att bestämma detta i god tid innan julen. Då kommer ni ha gott om tid på er att försöka hitta de bästa julklapparna till julklappsleken.

Vad julklapparna ska kosta

Efter antalet julklappar är bestämt så gäller det också att sätta en lagom nivå för värdet på sakerna. Tänk på att det inte är fel att sätta olika värden. Två av julklapparna kan kosta 100 kronor styck och övriga kan vara av det dyrare slaget där priset hamnar runt 300 kronor. Alla sällskap har olika ekonomiska förutsättningar så det är helt och håller er julklappsbudget som styr.

Tänk på att prisnivån ska vara något alla har råd med. Alla utom ett par deltagare i er julklappslek kanske har väldigt gott ställt. Då blir det jobbigt för de få som känner att prisnivån egentligen är för hög för deras plånbok. Tänk på att julklappar & presenter ska aldrig gå ut över den dagliga ekonomin i allt för stor utsträckning!

Inriktning på julklappsleken

Okej priset och antal julklappar är bestämt. Ett sista steg är eventuellt att bestämma ett område som produkterna ska hållas sig inom. Det kan vara köksredskap som alla kan behöva. Osthyvlar, tesilar, smörknivar och så vidare är alltid populära julklappar till julklappsleken.

Önskas mera spridning på julklapparna så kan ni alltid ”ansvara” för ett varsitt område. En personen fokuserar på julgodis och en annan för lotter & gamling, och så vidare.

Hoppas alla tips gör att ni får till en riktigt rolig julklappslek i år!

Regler för julklappsspelet

Julklappsspelet, även känt som julklappsleken, är som du nu vet ett mycket populärt sätt att fira julen tillsammans med vänner och familj. Det finns flera varianter av regler för detta spel, men här ger Presentguiden tips på några av de vanligaste och mest använda reglerna för att spela julklappsspelet.

 1. Grundregler
 • Alla deltagare köper in en eller flera julklappar inom en bestämd budget, till exempel 100 eller 200 kronor per julklapp till julklappspelet.
 • Klapparna placeras i mitten av spelområdet. Skapa en ring runt julklappshögen där alla deltagarna sitter.
 • Varje deltagare drar en lott för att bestämma spelordningen. Det kan till exempel göras genom att slå tärningar. Börja med att den som får högst börjar och slå sedan ner till hela startordningen är avgjord. Får två av julklappsspelets deltagare samma höga siffa så är det dessa som slår om tills det är avgjort vem som ska få börja.
 1. Klassiska regler
 • Spelaren vars tur det är får välja att antingen öppna en ny klapp från mitten eller stjäla en redan öppnad klapp från någon annan deltagare.
 • Om en spelare blir bestulen får den direkt stjäla en annan klapp, men inte den klapp som precis stals från dem.
 • Spelet fortsätter tills alla klappar har öppnats och alla deltagare har haft sin tur.
 1. Tärningsvarianten av julklappsspelet
 • Istället för att dra lotter används en tärning för att bestämma vad spelaren får göra på sin tur. Att spela julklappsspelet med tärning är väldigt populärt i Sverige, och den variant som allra flest spelar efter.
 • Exempel på tärningsregler kan vara:
  • 1-2: Öppna en ny julklapp.
  • 3-4: Stjäla en julklapp från någon annan.
  • 5: Byt plats med en annan spelare.
  • 6: Alla byter julklappar medsols ett steg.
 1. Tidsbegränsad variant av julklappsspelet
 • En timer ställs in på en bestämd tid, till exempel 15 minuter.
 • Spelarna turas om att kasta en tärning och utföra handlingar enligt de bestämda reglerna.
 • När tiden är ute får spelarna behålla de klappar de har framför sig.
 1. Jokertecken – Ännu intensivare julklappsspel
 • Inför jokertecken, till exempel kort från en kortlek, som ger spelarna möjlighet att utföra speciella handlingar.
 • Exempel på jokertecken kan vara:
  • Kung: Stjäl en julklapp från valfri spelare.
  • Dam: Byt julklapp med valfri spelare.
  • Knekt: Tvinga två andra spelare att byta julklapp.

Det finns oändliga möjligheter att variera och anpassa reglerna för julklappsspelet efter ert eget tycke. Att lägga in några nya regler varje år kan bli en rolig tradition som sätter extra guldkant på årets variant av julklappsspelet 2024. Som vanligt är det absolut viktigaste är att ha roligt och njuter av gemenskapen. Att dela ut julklappar ska vara lättsamt. Därför skulle Presentguiden rekommendera att ni lägger in en regel som gör att alla deltagare är garanterad minst en julklapp var.

Presenter till julklappsspelet - Tips på bra julklappar för julspel

Presenter till julklappsspelet

Present för julklappsspel ska vara av sådan karaktär att produkt är lätt att gilla. Eftersom du inte vet i förväg vem som kommer vinna din present på julklappsleken så rekommenderar vi att du söker present i några kategorier som de flesta skulle gilla att få som julklapp när ni spelar ert julklappsspel.

 • Doftpinnar – Julklappsleken doftar bättre: Stickor som absorberar parfymerad vätska kallas för doftpinnar och är en oerhört omtyckt present. Därför tycker vi att dessa rumsförgyllande pinnar är som gjorda att skaffa till julklappsleken. För mellan 100 till 200 kronor finns det gott om doftpinnar att välja bland. Om inte tipset föll helt i smaken så kanske närbesläktade områden som doftljus eller andra rumsdofter göra sig bättre.
 • Sällskapsspel – Rolig present som passar alla: Skaffa en bra julklappspel-present som ni alla kommer tycka är rolig, redan på julafton. Sällskapsspel är kanske en av de absolut populäraste julklapparna överlag, och så även för julklappsleken! Antalet titlar uppgår till tusentals och majoriteten av alla sällskapsspel är väldigt lätta att spela. Träffsäker present för hela familjen som ska spela julklappsspelet med andra ord. Det kan dock vara värt att notera rekommenderad ålder på sällskapsspelet du väljer om det finns små barn i hushållet. Tycker du många spel inom kategorin är för dyra för er uppsatta budget för vad presenterna till julklappsspelet får kosta? Kolla runt efter andra sorts spel såsom frågespel. Spelen som endast består av kort med frågor brukar i regel inte kosta mer än ett par hundralappar.
 • Muggar & skålar – Många presenttips: En rolig, snygg eller praktisk mugg. Kan det vara presenter som kan fungera bra för julklappsspelet tro? Det är värt att kolla in alla presentguidens tips på muggar och skålar. Prisbilden är ofta låg, runt 100 kronor för en present.

Hoppas tips på presenter till julklappsspelet tagit dig närmare ett beslut vad du ska klippa till på i år!

Julklappsleken - Lyckas med julklappsspelet 2023

Sprid gärna julklappstipsen på vilka julklappar som passar bra till julklappsleken

Uppdaterades 23 februari, 2024