Upptäck julklappar till julklappsspel 2023

Julklappsspelet är en populär tradition under julen som går ut på att deltagare byter, eller stjäl, julklappar mellan varandra. Spelet kan spelas på många olika sätt och reglerna varierar. Varje familj kan lätt göra sina unika regler för deras julklappslek. Vanligtvis börjar spelet med att varje deltagare tar med en (eller flera) inslagen julklapp och placerar den på en hög. Sedan får deltagarna turas om att antingen välja en ny julklapp från högen alternativt stjäla en julklapp som redan är öppnad från en annan deltagare.

Ska ni spela julklappsspel för att dela ut julklapparna i år? Julklappsleken har under de senaste åren blivit allt mer populärt, inte minst på arbetsplatser. När det kommer till regler för julklappsspelet så finns det en uppsjö olika varianter att välja bland. Det vanligast är att kasta tärningar där ni bestämt vilka nummer ska få ta respektive lämna tillbaka julklappar från högen som deltagarna bidragit med.

När det handlar om julklapp till julklappsleken så är det upp till er att bestämma. De allra vanligast är att julklappen, eller julklapparna, ska kostar mellan 100-300 kronor och var en sak som passar de flesta. Spelar ni med släkten så går det även att dela upp julklappsleken så exempelvis barnen spelar tillsammans. Manligt och kvinnligt är också en uppdelning som kan göra det enklare att skaffa bra julklappar som kommer uppskattas av de som är med på julklappsleken. En fördel med julklappsspelet är att det skapar stor spänning och underhållningsvärdet är högt under julhelgen. Det kan också vara ett bra sätt att minska kostnaderna för julklappar, eftersom varje deltagare bara behöver köpa en billig julklapp istället för flera stycken.

Presentguiden har plockat ut ett stort antal julklappstips som passar extra bra till julklappsspel. Små och relativt billiga julklappar, som de flesta kan känna att de har glädje av. Många fler tips hittar du runt om på sajten där tusentals väl utvalda presenter finns. Är priset viktigt så kan tipsen ses efter prisnivå, välj en passande kategori uppe i menyn.

Vilka julklappar kommer du klippa till på för årets julklappslek 2023?

Julklappstips för julklappsleken – Utvalda tips 9 juni, 2023

Här börjar jakten efter bra julklappar till julklappsspelet genom att upptäcka alla utvalda julklappstips. ta tipsen som en utgångspunkt och surfa gärna in till intressanta presentkategorier där många andra passande julklappar till julklappslekar finns.

Handla julklappar till julklappsspel – Bästa butikerna online

Föll inget av våra tips på julklappar till julklappsleken så är nästa steg i julklappsjakten att besöka några bra e-handlare. Nedanstående butiker har mängder av bra & billiga presenter, som gör sig helt rätt att skaffa för julklappsspelet. Kolla in om det finns några rea-kampanjer idag!

Julklappsspelet - Julklappar till julklappsleken där alla får en julklapp

Din givna start för att upptäcka bra julklappar till julklappspelet 2023 eftersom e-butiken har mängder av prylar som passar alla.

Roliga julklappar till julklappsspelet

Gigant som har över 25 000 potentiella julklappar i sin butik, vilket innebär det är lätt att hitta en passande julklapp till julklappsspelet här!

Smarta prylar till julklappsspelet

Underbar e-handel som fullt ut fokuserar på smarta prylar, som gör sig utmärkt till julklappsspelet! Upptäck allt från yoghurthållare till lyxiga köksredskap. Det är lätt att hitta julklappar här så vi kan varmt rekommendera dig att göra ett besök.

Klassiska presentbutik som du inte vill missa i jakten efter bra julklappar till julklappsspelet.

Namnet avslöjar att det finns gott om prylar till julklappsspelet hos denna populära e-handel.

Bäst på byggsatser och modellkit som säkert kommer bli en omtyckt julklapp i julklappsspelet.

Välj julklappar som ger bra förutsättning för inre frid och att lära sig sig själv bättre. Årets mest omtänksamma julklappar till julklappsspelet skulle vi tro!

Är ni ett gäng som älskar att träna så kommer den nyaste PWO-kosttillskottet eller en uppsättning multivitaminer bli en uppskattad julklapp i julklappsleken 2023.

Mängder av bra doftpinnar & doftljus, som är väldigt populära julklappar till julklappspelet 200-400 kronor.

Tips: Välj gamla foton från de du firar jul med och låt någon lycklig få bästa julklappen från julklappsspelet, din unika kortlek. Butiken har flera olika spel att välja bland. En väldigt bra julklapp till både julklappsspelet och som julklapp till pojkvän, flickvän eller föräldrar.

Julklappsleken – Där alla får minst en julklapp

Julklappslekens regler kan utformas exakt hur ni vill. Det är dock snällt att lägga in att alla spelets deltagare kommer vinna minst en julklapp från julklappsspelet! Sätt ett tak för hur många julklappar som kan vinnas. När maximalt antal julklappar uppnåtts så får helt enkelt den personen inte vara med på julklappsleken något mera. Att sitta tomhänt helt utan julklappar är inte alls roligt på julafton.

Önskar ni göra det helt rättvist så bestämmer ni att alla ska vinna lika många klappar i julklappsleken. Då blir själva spelandet det som avgör i vilken ordning som paketet får väljas. Finns där någon julklapp som sticker ut rejält när det kommer till både julpapper och volym?

Dela ut julklapparna – Utan att leka

Ni behöver inte en spela julklappsspelet för att dela ut julklapparna. Att gå runt i turordning och välja tills det inte finns några julklappar kvar är det enklast sättet att fördela klapparna. Då brukar i regel paket väljas efter hur snyggt julklapparna är inslagna samt hur stor volym. Kanske du kan känna igen vem som har slagit in vilka julklappar och precisera ditt val efter det? Om den personen brukar vara bra på att komma på bra presenter & julklappar det vill säga.

Att bestämma innan julklappsleken

Har ni bestämt ni ska göra julklappsleken för första gången till den stundande julen? Då är det några punkter som är bra att bestämma!

Antalet julklappar varje person ska skaffa

1, 2, 3 eller ännu flera julklappar per person? Är ni en familj på 5 personen så kan ni exempelvis bestämma att var och en av familjens medlemmar ska skaffa fyra julklappar till julklappsleken. En till alla så att säga. Känner ni att endast en julklapp är för lite så dubblar ni antalet till 8 julklappar, och så vidare. Det är viktigt att alla har koll på vad de förväntas bidra med till julklappsleken. Därför är det praktiskt att bestämma detta i god tid innan julen. Då kommer ni ha gott om tid på er att försöka hitta de bästa julklapparna till julklappsleken.

Vad julklapparna ska kosta

Efter antalet julklappar är bestämt så gäller det också att sätta en lagom nivå för värdet på sakerna. Tänk på att det inte är fel att sätta olika värden. Två av julklapparna kan kosta 100 kronor styck och övriga kan vara av det dyrare slaget där priset hamnar runt 300 kronor. Alla sällskap har olika ekonomiska förutsättningar så det är helt och håller er julklappsbudget som styr.

Tänk på att prisnivån ska vara något alla har råd med. Alla utom ett par deltagare i er julklappslek kanske har väldigt gott ställt. Då blir det jobbigt för de få som känner att prisnivån egentligen är för hög för deras plånbok. Tänk på att julklappar & presenter ska aldrig gå ut över den dagliga ekonomin i allt för stor utsträckning!

Inriktning på julklappsleken

Okej priset och antal julklappar är bestämt. Ett sista steg är eventuellt att bestämma ett område som produkterna ska hållas sig inom. Det kan vara köksredskap som alla kan behöva. Osthyvlar, tesilar, smörknivar och så vidare är alltid populära julklappar till julklappsleken.

Önskas mera spridning på julklapparna så kan ni alltid ”ansvara” för ett varsitt område. En personen fokuserar på julgodis och en annan för lotter & gamling, och så vidare.

Hoppas alla tips gör att ni får till en riktigt rolig julklappslek i år!

Regler för julklappsspelet

Julklappsspelet, även känt som julklappsleken, är som du nu vet ett mycket populärt sätt att fira julen tillsammans med vänner och familj. Det finns flera varianter av regler för detta spel, men här ger Presentguiden tips på några av de vanligaste och mest använda reglerna för att spela julklappsspelet.

 1. Grundregler
 • Alla deltagare köper in en eller flera julklappar inom en bestämd budget, till exempel 100 eller 200 kronor per julklapp till julklappspelet.
 • Klapparna placeras i mitten av spelområdet. Skapa en ring runt julklappshögen där alla deltagarna sitter.
 • Varje deltagare drar en lott för att bestämma spelordningen. Det kan till exempel göras genom att slå tärningar. Börja med att den som får högst börjar och slå sedan ner till hela startordningen är avgjord. Får två av julklappsspelets deltagare samma höga siffa så är det dessa som slår om tills det är avgjort vem som ska få börja.
 1. Klassiska regler
 • Spelaren vars tur det är får välja att antingen öppna en ny klapp från mitten eller stjäla en redan öppnad klapp från någon annan deltagare.
 • Om en spelare blir bestulen får den direkt stjäla en annan klapp, men inte den klapp som precis stals från dem.
 • Spelet fortsätter tills alla klappar har öppnats och alla deltagare har haft sin tur.
 1. Tärningsvarianten av julklappsspelet
 • Istället för att dra lotter används en tärning för att bestämma vad spelaren får göra på sin tur. Att spela julklappsspelet med tärning är väldigt populärt i Sverige, och den variant som allra flest spelar efter.
 • Exempel på tärningsregler kan vara:
  • 1-2: Öppna en ny julklapp.
  • 3-4: Stjäla en julklapp från någon annan.
  • 5: Byt plats med en annan spelare.
  • 6: Alla byter julklappar medsols ett steg.
 1. Tidsbegränsad variant av julklappsspelet
 • En timer ställs in på en bestämd tid, till exempel 15 minuter.
 • Spelarna turas om att kasta en tärning och utföra handlingar enligt de bestämda reglerna.
 • När tiden är ute får spelarna behålla de klappar de har framför sig.
 1. Jokertecken – Ännu intensivare julklappsspel
 • Inför jokertecken, till exempel kort från en kortlek, som ger spelarna möjlighet att utföra speciella handlingar.
 • Exempel på jokertecken kan vara:
  • Kung: Stjäl en julklapp från valfri spelare.
  • Dam: Byt julklapp med valfri spelare.
  • Knekt: Tvinga två andra spelare att byta julklapp.

Det finns oändliga möjligheter att variera och anpassa reglerna för julklappsspelet efter ert eget tycke. Att lägga in några nya regler varje år kan bli en rolig tradition som sätter extra guldkant på årets variant av julklappsspelet 2023. Som vanligt är det absolut viktigaste är att ha roligt och njuter av gemenskapen. Att dela ut julklappar ska vara lättsamt. Därför skulle Presentguiden rekommendera att ni lägger in en regel som gör att alla deltagare är garanterad minst en julklapp var.

Presenter till julklappsspelet - Tips på bra julklappar för julspel

Presenter till julklappsspelet

Present för julklappsspel ska vara av sådan karaktär att produkt är lätt att gilla. Eftersom du inte vet i förväg vem som kommer vinna din present på julklappsleken så rekommenderar vi att du söker present i några kategorier som de flesta skulle gilla att få som julklapp när ni spelar ert julklappsspel.

Doftpinnar – Julklappsleken doftar bättre

Stickor som absorberar parfymerad vätska kallas för doftpinnar och är en oerhört omtyckt present. Därför tycker vi att dessa rumsförgyllande pinnar är som gjorda att skaffa till julklappsleken. För mellan 100 till 200 kronor finns det gott om doftpinnar att välja bland. Om inte tipset föll helt i smaken så kanske närbesläktade områden som doftljus eller andra rumsdofter göra sig bättre.

Sällskapsspel – Rolig present som passar alla

Skaffa en bra julklappspel-present som ni alla kommer tycka är rolig, redan på julafton. Sällskapsspel är kanske en av de absolut populäraste julklapparna överlag, och så även för julklappsleken! Antalet titlar uppgår till tusentals och majoriteten av alla sällskapsspel är väldigt lätta att spela. Träffsäker present för hela familjen som ska spela julklappsspelet med andra ord.

Det kan dock vara värt att notera rekommenderad ålder på sällskapsspelet du väljer om det finns små barn i hushållet. Tycker du många spel inom kategorin är för dyra för er uppsatta budget för vad presenterna till julklappsspelet får kosta? Kolla runt efter andra sorts spel såsom frågespel. Spelen som endast består av kort med frågor brukar i regel inte kosta mer än ett par hundralappar.

Muggar & skålar – Många presenttips

En rolig, snygg eller praktisk mugg. Kan det vara presenter som kan fungera bra för julklappsspelet tro? Det är värt att kolla in alla presentguidens tips på muggar och skålar. Prisbilden är ofta låg, runt 100 kronor för en present.

Hoppas tips på presenter till julklappsspelet tagit dig närmare ett beslut vad du ska klippa till på i år!

Julklappsleken - Lyckas med julklappsspelet 2023

Sprid gärna julklappstipsen på vilka julklappar som passar bra till julklappsleken

Uppdaterades 9 juni, 2023