Tips på påskpresenter – För barn & vuxna

Om du är på jakt efter påskpresent så börjar påskjakten här på presentguiden! Vi har valt ut några guldkorn som vi tror alla påskfirande kommer bli väldigt glada av att få. Fokus ligger på påskägg men alla tips på presenter till påsk är så mycket mera än endast ägg. Roliga spel, personliga smycken och allt som göra högtiden lite roligare är bra påskpresenter. Faktum är att hundratals presenttips runt om på sajten kan falla in som påskpresent. Se därför flera sidor (som finns uppe i menyn) för att hitta de bästa påsk-presenterna för partner, barn, anställa och så många andra personer.

Är du företagare som vill ge dina anställda en påskpresent? Små gester likt dessa presenter brukar ofta betala tillbaka sig många gånger om. En liten belöning för att känna jobbet som läggs ner är uppskattat resulterar garanterat i att arbetsmoralen håller i sig, eller till och med förbättras. Därför tycker vi att en fullspäckat påskägg är helt rätt att ge alla anställda, chefer, samarbetspartners och så vidare.

Påsken är en av de högtider då vi äter som mest godis. Därför består många påskpresenter av något ätbart. Känns ingen färdigt påskägg bra nog så är det lätt att fixa ett eget ägg som påskpresent. Väljer du att göra själv kan dessutom innehållet i din gåva kännas mera personligt.

Kolla in alla tips på påskpresenter nedan, vilken blir din favorit? En riktigt glad påsk önskar vi!

Hitta påskpresent 2023

Här börjar jakten efter påskpresenter genom att ta del av presentguidens utvalda presenttips. Tänk på att dessa tips endast är en väldigt liten del av alla förslag på presenter som finns runt om på sajten. Surfa gärna vidare till den presentkategori som känns mest relevant för dig att hitta bra passande påskpresenter.

Handla påskpresent online – Rekommenderade butiker

Hittade du inte någon bra påskpresent bland alla tips ovan? Bara lugn, presentjakten efter den perfekta påskpresenten går vidare! Här kommer några förslag på de e-handlare som presentguiden tycker är värda att besöka.

Påskpresenter för vuxna & barn - Tips på påsktröjor och kläder med påskkänsla

Låt inte namnet lura dig för här finns många träffsäkra påskpresenter. Vad sägs om en rolig påsktröja, påskpyjamas eller ett par söta påskstrumpor? Träffsäkert var ordet och presenterna kommer garanterat gör påsken betydligt mysigare!

Påskpresenter - Skicka påskägg direkt

Skicka påskpresent direkt genom att välja bland väldigt många färdiga påskägg och andra påskrelaterande presenter. Att få påskägg på posten är en höjare som få skulle tacka nej till. Ett tips är att lägga din beställning på påskpresent i god tid. Speciellt påskäggen kommer säkert att sälja slut många dagar innan påskhelgen.

Skicka påskpresent till vuxna och barn - Färdiga påskägg med godis 2023

En hel del färdiga påskägg som alltid är uppskattade påskpresenter.

Påskpresent ägg

Smarta trädgårdsartiklar, musikaliska äggtimers, äggkokare för mikro och mängder av andra presenttips. Perfekt ställe att handla påskpresenter på med andra ord, kolla in deras utvalda tips just nu.

Påskpyssel för hela familjen och många roliga påskpresenter. Påskkostym, allt för påskdukning, påskdekorationer och såklart mängder av färdiga, och tomma, påskägg finns här. Given butik att surfa in till med hundratals påskartiklar på lager. 

Personliga påskpresenter som exempelvis påskgodis med namn eller foto. Söta gosedjur med bild, förkläden och graverade glas. Sätt din egen påskprägel på presenterna och beställ hem en unik påskpresent som säkert kommer göra stor succé till påsken 2023.

Omtyckt presentbutik som har mängder av utvalda påskpresenter som passar både till vuxna och barn.

Mysiga påskpresenter - Filt hoodie

Ännu en oerhört omtyckt e-handel där du inte ska namnet låta lura dig. Här säljs de omåttligt populära filt hoodie med påskmotiv och andra färger, en superbra påskpresent till vuxna och barn som älskar att mysa!

Påskägg

Påskägg

Att gömma påskägg är den vanligaste och roligaste påskpresenten till barn. Själva jakten efter påskägget är för många ett fint minne som kommer hänga med genom livet. Letar du efter passande ägg att fylla med godis? Det enklaste och mest prisvärda sättet är att beställa tomma påskägg på nätet som sedan fylls med godis. Känns uppgiften för tidskrävande så finns det många butiker på nätet som har ett utmärkt utbud av färdig påskägg med godis! Äggen innehåller inte bara godis utan även roliga produkter kan gömma sig i ägget. Påskägg är klassiska påskpresenter som gillas av både vuxna och barn.

När ger man påskägg?

Eller för att vända på frågan, när får man påskägg? Det finns ingen förutbestämd dag för detta utan alla familjer har sina egna dagar där påskägget delas ut. Personligen hade vi alltid jakt efter påskägg med godis på själva påskafton. Välj dag efter påskäggets storlek och innehåll. Är det stora påskägg så kanske ägget bör levereras redan på skärtorsdagen, så att allt godis hinns ätas upp under påsken.

Du vet väl att vi samlar alla färdigfyllda påskägg på sidan om påskägg? Kolla gärna in den för att bli guidad till vart de bästa påskäggen finns med de mest slående fyllningarna.

De flesta gåvor passar som påskpresent

Presenter är alltid olika passande för varje tillfälle. Det är dock ingen present som är fel som påskpresent, bröllopspresent eller vid andra presenttillfällen. Ha alltid som grundfaktor att en bra påskpresent ska skänka glädje och underhållning. Ett roligt pussel eller nya äggkoppar är bra exempel på typiska påskpresenter.

Med detta sagt så passar majoriteten av alla presenttips på presentguiden.se som påskpresent. Lediga dagar när vänner och släkt samlas brukar innebära middagar med påskmat. Flera tips på presenter som passar om du är bortbjuden över påsk är våra förslag på gå bort presenter. Smarriga chokladaskar eller underhållande sällskapsspel kommer säkert göra påsken till en roligare högtid.

Vädret är något vi Svenskar gillar att prata om. Runt påsk är våren på ingång och då kanske vi diskuterar vädret mer än någon annan gång på året. Därför tycker vi att stormglasen passar ypperligt att ge i påskpresent. Vätskan skiftar beroende på vilket väder som är på ingång. Presenten är dessutom en väldigt fin inredningsdetalj som drar blickarna till sig.

Vilken påskpresent tycker du är bäst att ge i år?

Klassiska påskpresenter

Här kommer fem tips på presenter som är extra passande att ge till påsk.

  1. Påskkorg med godsaker: En av de absolut mest klassiska av alla påskpresenter är en korg som är fylld med påskgodis, delikatesser och annat som hör påsken till. Det finns gott om färdiga påskkorgar hos butiker som säljer te, choklad och liknande godsaker. Vill du ge bort en personlig påskpresent som gör en egen påskkorg.
  2. Påskpynt: Kaniner, kycklingar och ägg är typiska påskdekorationer, som går utmärkt att ge som påskpresent. Lått fantasin sätta gränser och ge bort sådant som gör högtiden påsk lite mer ”påskig” och påhittig.
  3. Trådgårdsprylar: Påskhelgen kan mycket väl ses som startskottet för våren. När det äntligen börjar bli varmare så är det snart dags för trädgårdarbete. Att starta trädgårdsäsongen med nya trådgårdsatiklar är ett träffsäkert tips på påskpresent till personen som älskar fixa i trädgården!
  4. Böcker: Påskhelgen bjuder på ledighet och med den kommer mycket fritid. Att slå sig ner och läsa en bra bok kommer säkert göra helgen rofylld. Surfa runt och se om du hittar en bok som handlar om påsk, perfekt som påskpresent.
  5. Aktiviteter: Presenter som uppmuntrar till aktivitet och gemenskap är alltid omtyckt att få. Göm en konsertbiljett eller kanske biljett till slutspelet i hockey i ett påskägg.
Påskpresenter till påsk 2023

Ett påskägg för 100 kronor som påskpresent till kollegan eller en vacker blomvas för 500 kronor som påskpresent till mamma. Priset på presenter till påsk skiljer sig åt, och ingen prisnivå är mer rätt än den andra. Eftersom det är stort fokus på påskgodis så kostar de flesta påskpresenter runt 200 kronor.

Påsken är för många en brytpunkt från vintern till vår. Värmen går stadigt uppåt och dagarna blir ljusare och ljusare. Ska ni tjuvstarta grillsäsongen så är grillpresenter klockrent som påskpresent! Alla presenter som innefattar utomhusaktiviteter och sommarfeeling kommer göra känslan av vår ännu större.

När är påsk 2023

Påsk infaller vid olika tidpunkter varje år. För att få bra koll på när det är dags att handla påskpresent så kommer här en lista på vilka datum som gäller för 2023.

Dagarna då vi firar påsk är för år 2023 mellan den 6 april till och med den 10 april.

  • Påsk smygstartar med skärtorsdag som är 6 april 2023. Många jobbar halvdag eftersom skärtorsdagen är dagen innan röd dag (långfredagen)
  • 7 April är det slångfredag 2023. Denna dag är en röd dag i almanackan, vilket innebär att de flesta är lediga från jobbet.
  • Lördagen den 8 april är det påskafton 2023. Själva afton är ett ypperligt tillfälle att ge bort påskpresenter till såväl vuxna som till barn.
  • Påskdagen 2023 är söndag den 9 april för att sedan avrunda påsken med annan dag påsk den nästkommande dagen, måndag den 10 april.

Önska glad påsk genom att tipsa om påskpresenter, välj plattform!

Påskpresent

Uppdaterades 24 augusti, 2023