Tips till 6-årig pojke eller flicka

Surfar ni runt efter en bra present till 6-åring? Presentguiden har gjort sitt yttersta för att samla ihop de bästa 6 års presenterna som passar utmärkt som födelsedagspresent eller julklapp. Roliga leksaker, mysig belysning och prylar som gör att 6 åringen får utlopp för sina kreativa sidor är några områden som är bra att utgå ifrån för att hitta 6 års present! Gosiga mjukisdjur är alltid omtyckt, både de som värms och traditionella gosedjur.

I Sveriges har vi något som heter skolplikt. Det innebär att barnet börjar första klass på hösten det år som 6 år fylls. För att göra pojken/flickan redo för skolan så kommer en personlig 6 års present i form av graverad termos för barn eller matsäckslåda med foto vara utmärkta presenter.

Spel & pussel är intressant som födelsedagspresent till 6 åring. Många spel har rekommenderad ålder som ligger några år över 6 år. Beroende på barnets utveckling och nyfikenhet på spel kanske ni kan hjälpas åt. Att lära sig svåra saker ger dessutom extra självförtroende, som kan komma väl tillhands i skolan.

Se nedanstående presenttips som en grund när det är dags att skaffa 6 års presenter. Tipsen passar både till pojke och flicka. Vilken gåva tycker du passar bäst till er 6 åring?

Presenttips 6 år – oktober 2023

Här börjar jakten efter er bästa 6 års present. Känns inte det aktuella presenttipset bra nog så surfa in till presentkategorin för att upptäck många andra födelsedagspresenter som säkert kommer passa er 6-åring.

Stort lycka i presentjakten och hoppas alla tips nedan kommer vara till stor hjälp!

2023-08-17T09:08:58+00:00

Rubiks kub

Klassiskt tidsfördriv där det gäller att snurra på kuben så siffror, färger eller motiv blir så enhetligt som möjligt. Present från 50 kr styck.

Handla 6 års presenter online – Butiker att besöka

Har du fortfarande inte hittat en bra present till 6-åring så går presentjakten vidare. Nedanstående butiker är några av våra favoriter, och har mängder av fina leksaker, kläder och andra presenter på lager. Förhoppningsvis kommer några av deras produkter bli gåvan som gör succé hos er 6-åringen.

Mängder av leksaker som kommer göra stor succé hos 6-åringar. Vad sägs om byggklossar från Kapla, en stor lekmatta med trafikljus eller en radiostyrd bil? Dessa tips är endast några förslag på vilka sorts 6 års födelsedagspresenter och julklappar som finns hos butiken.

6-åringar älskar bilar av alla dess slag och därför är butiken ett utmärkt ställe att skaffa träffsäkra 6 års presenter på! Billiga leksaksbilar med hög kvalité.

Stället att hitta coola prylar till 6-åringar, även fast majoriteten av deras presenter är riktade till äldre barn.

Julklapp till 6 åring - Jultröja 6 år - Julklappstips

Att ge bort en söt jultröja är kanske den bästa julklappen du kan ge till 6-åring. Passar lika bra att ge till kille som till tjej. Satsa hellre på en för stor jultröja än tvärsom, då kan barnet använda tröjan flera jular framöver.

Står en personlig julklapp till 6-åring på inköpsschemat? Då vill du inte missa alla personliga produkter som erbjuds här. Mängder av roliga presenter till barn på 6 år som du sätter din unika prägel på. Några presenttips är fotomugg, fotopussel, kläder med tryck och godis med personifiering.

Många barn som är 6 år älskar att forska och utforska nya områden. Här står forskning i centrum, som du kan första av namnet, och det finns så många bra presenter till 6-åringar som kombinerar lek & lär på ett fantastiskt sätt.

Frågor & svar – Allt om 6 års presenter

Hos Presentguiden är vi medvetna om hur speciell en 6-årsdag är och hur viktig den rätta presenten kan vara. Vi strävar därför efter att vara den ledande informationskällan för att hjälpa dig hitta den perfekta gåvan, vare sig det gäller en födelsedagspresent eller en julklapp. Det är en ålder då barnen står inför flera nya äventyr, inklusive skolan, och en välvald gåva kan verkligen göra en skillnad. Därför har vi satt samman denna lista, som inte bara hjälper dig att hitta en fantastisk present men också ger dig djupare inblick i vad 6-åringar faktiskt gillar.


Vad är de mest populära 6-års presenterna just nu?

När barn når 6-årsåldern, blir deras intressen mer varierade och specifika. Populära gåvor just nu inkluderar STEM-leksaker (Science, Technology, Engineering, Math) som mikroskop eller byggklossar som hjälper till att förstå grundläggande mekanik. Riktade aktivitetsböcker som hjälper till med läsning och skrivning är också eftertraktade. Spel som kräver strategiskt tänkande är en annan stor hit, eftersom de inte bara är roliga utan också stärker kognitiva färdigheter.


Hur förändras lekvanor när barn blir 6 år?

Vid sex års ålder blir leken ofta mer komplex och socialt inriktad. Barnen utforskar världen i större utsträckning och intresserar sig för mer komplicerade spel och aktiviteter. Detta är tiden då sport och andra gruppbaserade aktiviteter börjar bli populära. Därför kan gåvor som uppmuntrar till fysisk aktivitet och social interaktion, som sportutrustning eller brädspel som kräver flera spelare, vara mycket uppskattade.


Vad är en bra personlig touch när det gäller 6-års presenter?

Vid denna ålder blir det personliga elementet i presenter mer betydande. Barn känner till sina favoritkaraktärer och intressen, och en personlig bok eller anpassade kläder som speglar detta kan göra stort intryck. Dessutom kan du tänka på att inkludera barnet i processen genom att skapa något tillsammans, vare sig det är ett DIY-projekt eller en personlig berättelse där barnet är hjälten.


Vilken roll spelar utbildning i val av 6-års presenter?

Utbildning börjar spela en allt större roll i 6-åringars liv, speciellt eftersom många börjar skolan. Pedagogiska spel och leksaker som kan förbereda dem för eller komplettera deras skolgång är alltid en bra idé. Det kan vara allt från enklare matematikspel till mer avancerade läs- och skrivövningar. Leksaker som främjar kreativt tänkande och problemlösning är också utmärkta val.


Kan man köpa en bra julklapp till en 6-åring som också fungerar som födelsedagspresent?

Ja, det finns flera universella presentidéer som passar för både födelsedagar och jul. Brädspel är en sådan kategori, eftersom de kan spelas och uppskattas året runt. Andra bra idéer inkluderar utomhusutrustning som cyklar eller skridskor, som erbjuder fysisk aktivitet och roligt utomhus. Satsa på leksaker som kan användas i olika sammanhang och inställningar, och som erbjuder både lärande och underhållning.


Våga utmana 6 åringen

6 år är en viktig ålder när det kommer till självförtroende. Det är här grunden läggs för de första åren i skolan. Att få en bra start och ligga i framkant kommer göra kommande åren så mycket roligare! Därför är det bra att ge 6 års presenter som utmanar. Tänk dock på att inte ge övermäktiga presenter. De kan nämligen få omvänd funktion och ge barnet en känsla av hopplöshet.

En bra present tycker vi är fotopusslet. Där kan du välja mellan 30-1500 pusselbitar med eget motiv. Den svåraste skulle vi verkligen inte rekommendera som present till 6-åring. Däremot är det upp till dig att känna om 30, 96, 120 eller 250 bitar passar barnet som fyller år. Pussel är ett roligt tidsfördriv som passar utmärkt att lägga på jullovet, vilket gör tipset utmärkt som julklapp till 6-åring!

Kläder som nödvändig 6 års present

Vem älskar att öppna paket? Frågar du 6-åringar så kommer säkert resultatet av frågan att vara ruggande ja! Att få en ny tröja som 6 års present är kanske inte vad barnet vill hitta när presentpapperet är bortdraget. Däremot är tröjor, byxor, jackor och andra plagg något som går åt vid åldern av 6 år. Slå två flugor i en smäll och välj några ”tråkiga” presenter/julklappar. Paketen bli många och det börjar bli tid att den numera stora pojken eller flickan får lära sig att presenter inte bara innefattar roliga 6 års leksaker.

Kläder är alltså nödvändiga presenter som passar bra att ge 6-åring. Tänk dock på att inte få allt för stor övervikt av så kallade tråkiga 6 års presenter! Barnet är trots allt liten än och förtjänar att majoriteten av sina presenter är roliga leksaker och spel!

Tips på bra 6 års presenter

Har du inte bestämt dig för vilken present som 6-åringen ska få av dig än? Här kommer några punkter på områden som är populära när det kommer till pojkar och flickor runt 6 år.

  • Leksaker: Vi har varit inne på det förut, leksaker är en väldigt omtyckt 6 års present! Barnen älskar att leka och antalet leksaker är oerhört många. Tänk på säkerheten och hur pass lämplig leksaken är för en 6-åring. Det är också bra att väga in barnet förmågor och hur pass utvecklade olika färdigheter är.
  • Spel: Att spela spel är inte bara roligt utan även utvecklande. Att lösa problem eller att besluta sig för olika drag kommer helt klart hjälpa till att utveckla 6-åringen på en rad olika sätt. Spel är därför en av de populäraste presenterna att ge till barn som är 6 år.
  • Böcker: Det är dags för skolstart och det är aldrig för tidigt att lära sig läsa. Välj enkla böcker med mycket bilder för att främja barnets språkutveckling. Ska du ge bok som 6 års present är det viktigt att känna av vart i utveckling barnet befinner sig.
  • Konstruktionsleksaker: Likt punkt ett så står leksaker ofta högt upp på 6 åringarnas önskelista över födelsedagspresenter. Satsa på kluriga prylar som exempelvis Lego för att pojken eller flickan ska kunna få utforska sin konstruktiva sida. Att utveckla motorik och kreativitet kommer vara till stor hjälp i framtiden.
  • Sport och musikutrustning: Finns intresse för ett viss sport eller att spela instrument? Då kommer en fotboll, gitarr eller gåva som samspelar med intresset bli en riktigt träffsäker 6 års present.

Hoppas alla presenttips gjorde så du fick upp ögonen för vilken present du kan ge till 6-åring. Lycka till i presentjakten!

Tipsa gärna om presentguidens 6 års presenter på nätet!

Uppdaterades 4 september, 2023