Mjuka presenter som värmer – Guide till sköna filtar

Letar du efter den bästa filten eller pläden att ge bort som present? Då har du precis landat på Sveriges största presentguide, som har plockat ut presenttips på träffsäkra och väldigt sköna filtar!

Mjuka presenter och julklappar har i alla tider varit populärt att få. Att kunna kura ner i tv-soffan under en mysig filt är det få som skulle tacka nej till. Därför är filtar & plädar en säkert present som nästan alltid kommer bli uppskattad. Det går inte heller att få för många filtar i ens hem, eller hur? Förutom att värma gott så kan presenterna fungera som inredningsdekoration. Våga välj en filt med färger som sticker ut eller varianter som du vet personen saknar sedan tidigare.

Några populära filtar är främst Snug Rug filtarna med ärmar och elektiska värmefiltar med justerbar värme. Speciellt när det börjar gå mot jul så söker fler än någon annan gång under året efter denna sortens filtar för att ge bort som julklapp. Om du letar bra filtar & plädar att ge som julklappar är presentguidens råd att skaffa dem i god tid. Många av de populäraste modellerna tenderar att ta slut många veckor innan julafton.

Scrolla igenom tipsen på bra filtar nedan och välj den du tror kommer uppskattas mest av allt. Vem blir den lyckliga som får den mjuka presenten av dig?

Presenttips på filtat & plädar – Alla tips juli 2024

Här börjar jakten efter en filt/pläd att ge som present. Upptäck vilka filtar som presentguiden tycker är extra intressanta att ge som gåva just nu. Det kommer ofta nya presenttips på mysiga filtar som värmer gott. Glöm inte heller att jämföra butikerna nedan för att hitta bästa filten, till billigast pris.

2024-06-15T11:44:52+00:00

Resefilt

Omtänksam present till alla de som brukar vara ute och resa. Resefilten kan vara filt, kudde eller svankstöd. Guld värd på långa resor med andra ord.

2024-02-27T14:34:29+00:00

Burrito filt

Vem vill inte ligga och mysa som likt i en Burrito så säg? Att ge bort en filt som present är alltid ett säkert val, se alla presenttips inom kategorin innan du väljer ut bästa filten!

2024-02-15T11:20:51+00:00

Brandfilt

Väldigt betydelsefull present som förhoppningsvis aldrig behöver användas, men är viktigt att ha om en liten brand skulle få fästa i hemmet. En klockren inflyttningspresent!

2023-12-02T10:43:51+00:00

Vinterfilt

Snacka om att ge bort en supermysig filt, perfekt som julklapp till någon som älskar att mysa maximalt. Finns i 3 olika storlekar och totalt 6 färger.

Kod för 10% extra rabatt: extra10

Handla filtar på nätet – Rekommenderade butiker

Om inget av tipsen på filtar & plädar ovan kändes helt hundra så misströsta ej. Presentguiden har stenkoll på vilka e-handlare som har riktigt bra utbud på filtar till både vuxna & barn! Kolla in dem och upptäcka om du kan hitta en bra filt på rea hos någon av butikerna.

Se över 200 filtar & plädar i alla prisklasser, färger och former. Ett besök här kan varmt rekommenderas för att hitta en mjuk present av bästa klass!

Fotofilt - Personlig present & julklapp

Bäst på personliga filtar i mjuk fleece där du kan välja egna bilder. Riktigt bra filar att ge som presenter & julklappar!

Snug rug – Filten som har ärmar

Älskar personen att läsa böcker eller äta mycket godis under en filt? Då är det en praktisk filt som heter Snug rug som gäller! Dessa filtar har oftast ärmar som innebär att armarna är fri och därmed redo för att hålla i boken eller räcka sig efter den där godbiten som ligger på vardagsrumsbordet. Även fast denna sortens filtar med ärmar har några år på nacken så är det långt ifrån alla som äger en sådan filt. Vet du att det fortfarande saknas en praktisk Snug Rug i hemmet är detta en utmärkt val av födelsedagspresent, julklapp, mors dag present eller när du än ska överraska med mjuka presenter.

Kola gärna in presentguidens stora guide för att hitta Snug Rug filt med ärmar för att upptäcka några populära varianter. Ännu ett plus för Snug Rug är att det känns som mycket present för pengarna. För några hundralappar kan du ge en gåva som kommer värma gott för en lång tid framöver.

Elektiskt värmefilt – För ännu mer värme

Om inte vanliga filtar eller plädar räcker till så finns det som tur var filtar med elektrisk värme! Denna sorts filtar går under det logiska namnet värmefiltar och har inbyggda slingor där användaren enkelt kan justera hur mycket värme som önskas. Är det vinter och kallt är det högst värme som gäller medans det förmodligen räcker med lite extra värme under de varma sommarkvällarna.

Så vem passar det bäst att ge en värmefilt till som julklapp eller present? Till alla personer som ofta brukar frysa! Allt som värmer lite extra kommer garanterat mottagas med öppna armar. Just värmefiltar är i särklass mest eftertraktade under vintern och främst i december. Alla vet vad som väntar den 24 december, julafton. Den dagen ger vi varandra flest värmefiltar på hela året.

Vem tror du helst av allt skulle vilja ha den bästa värmefilten den här gången?

Annorlunda filt – Välj tyngdfilt

Finns redan mängder av filtar i diverse storlekar, material och färger i personens ägo? Fundera om det finns någon tyngdfilt. Om så inte är fallet så har du precis hittat på den perfekta filt-presenten som kommer överraska rejält! Likt namnet antyder så väger dessa filtar en hel del. Eller ja inte så värst mycket, runt 5-7 kilo är normalt. Funktionen med tyngdfiltar är att ett lättare tryck ska infinna sig över kroppen. Läs gärna mer och hitta de de bästa tyngdfiltarna genom att kolla närmare på presentguidens tips på dessa spännande varianter av filtar.

Och du, det är aldrig fel att unna sig själv en tyngdfilt om du tycker konceptet med tyngd känns spännande.

Filt hoodie – Nya trenden just nu

De allra trendigaste filtarna just nu är så kallade filt hoodies. Likt namnet antyder så är det en blandning mellan filt och hoodie. Produkten är gjord i varma material där sherpa-fleece är en av huvudmaterialen. Är det en personen som ofta brukar frysa du ska handla present till? Då är det ingen tvekan, skaffa en filt hoodie som kommer värma maximalt!

Därför ska du ge en filt som present

Filtar är inte bara en billig present som du kan hitta för några hundralappar. Gåvan kan även ge en rad positiva egenskaper på kropp och sinne.

  1. Värme och komfort: Att krypa ner under en filt kan lindra stress och spänningar. Att runda av kvällen på ett mysigt sätt kan dessutom göra så det är lättare att somna på kvällen. Förbättrad kvalité på sömnen kommer resultera i bättre pigghet och en välfungerade kropp. Vi alla behöver rikligt med sömn.
  2. En del av inredningen: Filtar värmer inte bara utan kommer även fungera som en naturlig del av inredning. En svart, grå eller vit soffa blir så mycket livligare med en färgglad filt. Att matcha färger är viktigt. Därför är det värt att tänka på vilken färg personen som ska få din present har på sin soffa. Välj sedan ut en filt som känns passande.
  3. Present för alla: Filtar är en present som du kan ge till precis vem som helst. Oavsett ålder, kön eller personlighet så kommer garanterat filten komma till användning. Förutom att gåvan passar vem som helst så kan även filten användas var som helst. Höj mysfaktorn i sovrummet, på soffan eller till och med på picknicken.
  4. Prisvärd present i många prisklasser: Önskar du ge bort en dyr present så finns det väldigt exklusiva filtar för flera tusenlappar. Antalet färger, mönster och material är oerhört många, vilket gör det lätt att hitta rätt filt som passar mottagarens smak.

Hoppas du fått bra anledningar till varför du ska skaffa presenter inom denna kategori. Och du, glöm inte att unna dig själv en mjuk filt!

Som vanligt hittar du alla nya presenttips på startsidan. Där finns också förlag på vilka kategorier som har bäst presenter just nu.

Sprid värme till din vänner i sociala medier genom att tipsa om filtar & plädar

Vill du ge flera presenter än endast en filt/pläd? Kombinera med andra värmeprodukter för att öka mysfaktorn ytterligare! Vetekuddar är omtyckta produkter som värms i ungen eller mikro. Sedan håller värmen under en långt tid. Som sagt, vetekuddar är som gjorda för att ge bort tillsammans med sköna filtar.

Filtar & plädar - Stor guide med populära filtar att ge bort som presenter eller julklappar - Hitta bästa filten just nu

Uppdaterades 29 november, 2023