Därför ska du slå in gåvan snyggt

Att slå in paket snyggt kan vid första anblicken verka som en onödig uppgift, men faktum är att det bär med sig en rad fördelar som inte bör underskattas. Här på sidan ger Presentguiden tips som förklarar varför det är en god idé att slå in paket snyggt, oavsett om det handlar om födelsedagspresent, julklapp eller någon annan sorts present.

Först och främst kan vi konstatera att det finns en känsla av glädje och spänning i att få ett vackert inslaget paket. När någon har tagit sig tiden att slå in en present med omsorg så ger det en signal om att mottagaren är viktig. Du som ger presenten har verkligen ansträngt dig för att göra gåvan speciell genom att slå in den på vackraste möjliga vis. Denna handling är något som stärker relationen och bidrar till att skapa en känsla av tillgivenhet och samhörighet.

Det estetiska värdet av ett snyggt inslaget paket är ej att underskatta. Att slå in present snyggt är högst avgörande för hur produkten kommer uppfattas av mottagaren. En vacker och genomtänkt inslagning kan göra att presenten framstår som mer värdefull än om du slår in den hafsigt och slaskigt. Det kan även inspirera till kreativitet och uppmuntra mottagaren att bevara inslagningen. Har du någon gång sparat en snygg presentbox eller kanske ett exklusivt presentpapper?

En annan aspekt som inte bör förbises är att snyggt inslagna presenter & julklappar också kan fungera som ett slags konstverk. Genom att välja olika färger, mönster och material kan man skapa en personlig inslagning som speglar mottagarens personligheter. Det kan också vara en rolig och väldigt avkopplande sysselsättning att slå in paket. Tänk dock på att paketinslagning av klass kräver mycket tid. Därför är det klokt att slå in presenter när du känner att det finns gott om tid för uppgiften.

Slutligen är det värt att nämna att en snygg inslagning också kan bidra till en mer hållbar och miljövänlig livsstil. Genom att återanvända papper, snören och andra material som redan finns hemma så går det att minska den negativa påverkan på miljön. Att slå in paket snyggt kan därför vara en del av en större strävan att leva mer medvetet.

Som du märker så finns det många goda skäl till att slå in paket snyggt, från att stärka relationer till att höja gåvans värde. Känner du dig osäker på hur du ska slå in nästa present så se Presentguiden guide nedan som beskriver proceduren steg för steg.

Handla tillbehör till presentinslagning

För att slå in din present snyggt så krävs vackra presentsnören, presentpapper, etiketter och så vidare. Butikerna nedan är alla mästare på presenttillbehör så spana gärna in dem alla för att hitta rätt tillbehör för att slå in julklapp eller present på bästa möjliga sätt. Ett tips är att fundera på vilken favoritfärgen är och utgå från att skapa paketinslagningen efter den färgen.

Med över 500 produkter är det lätt att fixa allt som behövs för paketinslagning hos kungen av fest. Sidenband, presentsnöre, rosetter, presentpåsar, papper och precis allt annat du kan tänkas behöva. Kan varmt rekommenderas!

Sikespapper, cellofan, tags och mängder av lyxiga presentinslagningsartiklar som kommer ge dig bästa möjliga förutsättning att slå in present snyggt.

Presentinslagning

Egentligen endast ett tillbehör för att slå in present snyggt på personligt sätt, presentpapper med eget tryck. En höjdare att beställa hem då du önskar ge ett kraftfullt intryck som sent kommer att glömmas. Perfekt för speciella tillfällen som när det är dags att slå in 30, 40 eller 50 års present på ett vackert sätt.

Slå in paket snyggt – Steg för steg

Att slå in paket snyggt kan göra en stor skillnad när du ger bort en present. Här kommer Presentguidens steg-för-steg guide som säkert kommer hjälpa dig att slå in paket på ett proffsigt och snyggt sätt. För att lyckas med presentinslagning så är det bra att tänka på följande punkter;

 1. Samla material:
  • Presentpapper
  • Sax
  • Dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp
  • Linjal eller måttband
  • Dekorationer (t.ex. snören, band, rosetter, etiketter)
 2. Mät paketet:
  • Lägg paketet på presentpappret och mät hur mycket papper du behöver för att täcka paketets sidor och kanter.
  • Lägg till några centimeter extra för överlappning och klipp sedan papperet till rätt storlek.
 3. Förbered papperet:
  • Lägg presentpappret på en plan yta med den mönstrade sidan nedåt.
  • Placera paketet i mitten av pappret och se till att det är rakt.
 4. Vik papperet runt paketet:
  • Ta ena sidan av papperet och dra det över paketet, och fäst det med dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp.
  • Ta den andra sidan av papperet och dra det över paketet så att det överlappar den första sidan.
  • Fäst den andra sidan med dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp.
 5. Vik in ändarna:
  • Börja med ena kortsidan av paketet och tryck in pappret mot paketets kant.
  • Vik in papprets över- och undersida mot mitten så att det bildas två trianglar.
  • Vik upp den nedre triangeln och fäst den med dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp.
  • Vik ned den övre triangeln och fäst den med dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp.
  • Upprepa dessa steg för den andra kortsidan av paketet.
 6. Lägg till dekorationer:
  • Vira ett band eller snöre runt paketet både vertikalt och horisontellt för att skapa ett kors.
  • Knut bandet eller snöret på ovansidan av paketet och gör en rosett om du vill.
  • Lägg till ytterligare dekorationer som rosetter, etiketter eller personliga meddelanden.
 7. Granska ditt arbete:
  • Kontrollera att alla kanter och hörn är snyggt vikta och att tejp och dekorationer sitter ordentligt. Det är lätt att missa några detaljer så var noga med att snurra paketet för att få en komplett överblick över ditt arbeta att slå in.

Nu har du slagit in ditt paket på ett snyggt och proffsigt sätt så gåvan redo att överraska någon som förtjänat omtänksamhet!

Slå in presenter – Hemligheterna som hjälper dig att lyckas

För att lyckas få till en fin paketinslagning är det några enkla tips du behöver följa. Oavsett om slå in paket med snöre, till barn eller vuxen, eller utan tejp så är det av högsta vikt att lägga vikt vid nedanstående tips.

 • Avsätt tid för presentinslagning: Den viktigaste faktorn för att slå in fina julklappar, födelsedagspresenter eller andra sorts presenter är att du lägger ner ordentligt med tid på sysslan! Allt ifrån att hitta inspiration på paketinslagning online till själv utförandet kräver sin tid. Därför rekommenderar Presentguiden du slår in presenterna en dag du du känner det finns gott om tid över till just denna syssla.
 • Skaffa många presenttillbehör: Många väljer att ha en hel låda full med presentpapper, presentsnören och klisterlappar för att kunna slå in presenter och julklappar så snyggt som möjligt. Att komponera ihop alla presenttillbehör till ett snyggt paket är ofta något som byggs på under processen. Därför är det viktigt att ha gott om presentinslagnings-produkter att välja bland. Känner du att förrådet är för klent? Passa på att ladda upp sortimentet för framtida paketinslagningar!
 • Slå in med glädje: Ska man göra något riktigt bra så gäller det att ha passion för uppgiften. När det handlar om presentinslagning så är det inget undantag. Gör uppgiften till ett svårt uppdrag som du har som mål att klara av med bästa möjliga betyg. Som det mesta i livet så kommer det bli roligare att slå i paket snyggt desto mera du tränar.

Ska du slå in julklapp men har fortfarande inte hittat på alla julklappar? Spana in Presentguiden väl utvalda julklappstips 2023 för att upptäcka vilka klappar som står extra högt i kurs för den stundande julen.

Tipsa dina vänner om steg-för-steg guiden att slå in presenter & julklappar snyggt

Uppdaterades 25 april, 2023