Presenttips på glas – Med personlig gravyr

Graverade glas är inte bara eleganta, de är personliga presenter som verkligen berör. Tänk dig känslan av att njuta av ditt favoritvin eller en exklusiv whisky från ett graverat glas som är skräddarsytt bara för dig. Denna unika touch gör varje klunk ännu mer speciell och är ett utmärkt sätt att ”lyfta” din present till nästa nivå. Genom att komplettera med en flaska av mottagarens favoritdryck, blir din gåva både genomtänkt och uppskattad.

För speciella födelsedagar som 40, 50 eller 60 år är graverade champagneglas en utmärkt presentidé. De representerar firande och elegans och är en oförglömlig gåva för livets stora stunder. Men det är inte bara födelsedagar där dessa gravyrpresenter skiner. Som bröllopspresenter eller studentpresenter är de en perfekt hyllning till nya början och stora prestationer, speciellt då champagne är så starkt förknippat med firandets stunder.

Valet av gravyr på glasen är personligt och kan variera från årtal och namn till kärleksfulla budskap. Det är dock viktigt att komma ihåg att hålla texten kort och kärnfull, då utrymmet för gravyr på glasen är begränsat.

På Presentguiden.se har vi samlat de bästa tipsen för graverade glas. Oavsett om det är ölglas, vinglas, whiskyglas eller champagneglas, finns det en stil som passar varje speciell tillfälle och person. Vilken typ av graverat glas tror du skulle vara den perfekta presenten denna gång? Med dessa gravyrpresenter kan du skapa minnen som varar livet ut och ge bort något som är mer än bara en gåva – det är en personlig och omtänksam gest.

Graverade glas presenttips - Tips på fina glas med personlig gravyr - Utvalda av presentexperter från Presentguiden.se

Alla tips på graverade glas – juli 2024

Utforska en värld av elegans och personlig stil med vår samling av graverade glas. Med cirka 30 olika varianter att välja mellan, har vi något för varje smak och tillfälle. Oavsett vilken typ av dryck som föredras, finns det ett graverat glas som passar perfekt. Det vackra med dessa graverade glas är deras mångsidighet och förmåga att tilltala ett brett spektrum av dryckespreferenser.

Varje graverat glas i vårt sortiment är noggrant utvalt för att erbjuda en unik kombination av funktion och personlig stil. Från robusta ölglas till eleganta vinglas och sofistikerade whiskyglas, varje bit är utformad för att förhöja upplevelsen av din favoritdryck. Gravyren lägger till en extra nivå av personlig touch, vilket gör dessa glas till en betydelsefull present.

Att hitta den perfekta graverade glaspresenten är en spännande resa. Vårt mål är att erbjuda dig alternativ som inte bara uppfyller dina förväntningar, utan också inspirerar och glädjer mottagaren. Så, vilken typ av graverat glas kommer att vara den perfekta presenten denna gång? Oavsett om det är för en speciell högtid, en uppskattad vän eller familjemedlem, är graverade glas en tidlös gåva som både uppskattas och minns.

2024-02-14T10:34:52+00:00

Drinkglas med gravyr

Söker du efter bra presenter till festprissen som gärna tar sig en drink med jämna mellanrum? Graverade glas är alltid ett hett presenttips som ligger oss varmt om hjärtat! Se alla tips innan du beslutar vilket glas som är bäst.

Handla glas med gravyr - Tips på pålitliga butiker på nätet - Bästa på graverade glas enligt Presentguiden.se

Handla glas med gravyr – Rekommenderade butiker

Om du fortfarande letar efter det perfekta glaset med gravyr och inte har hittat det du söker på Presentguiden.se, finns det fortfarande gott om möjligheter att utforska. Trots att vi strävar efter att erbjuda ett brett utbud av graverade glas, kan det finnas vissa unika eller speciella varianter som vi inte har i vårt sortiment. Men oroa dig inte, din jakt på den perfekta graverade glaspresenten är inte över än.

Uppmuntran är att fortsätta utforska andra butiker som erbjuder ett omfattande utbud av graverade glas. Där kan du hitta ett ännu bredare sortiment av alternativ, från eleganta vinglas till sofistikerade whiskyglas och robusta ölglas. Det bästa med dessa butiker är att de ofta ger dig möjlighet att välja exakt vilken typ av gravyr du önskar, vilket gör att du kan skapa en helt personlig och unik present.

Så, hos vilken butik kommer du att hitta den bästa dealen på graverade glas idag? Ta dig tid att jämföra utbudet, priser och kvalitet för att hitta det perfekta graverade glaset som inte bara möter, utan överträffar dina förväntningar. Oavsett om du söker efter en födelsedagspresent, bröllopsgåva eller bara en speciell uppmärksamhet, är graverade glas en utmärkt gåva som kombinerar praktisk användning med en personlig touch.

Graverade glas - Bästa glas med gravyr - Guide till julklappar & presenter

Totalt finns 6 olika sorts graverade glas att välja bland: Höga drinkglas, vinglas, champagneglas, tekopp, whiskeyglas eller normalt drinkglas med gravyr. Ett bra ställe att börja jakten efter graverade glas på med andra ord.

Graverade glas - Tips på glas med egen graverad text

Med cirka 140 valmöjligheter av graverade glas så förstår du det finns whiskyglas, ölglas, vinglas, champagneglas och andra glas i alla prisklasser. Tyvärr så tillkommer kostnad för gravyr men glasen är verkligen fina.

Glas med gravyr - Bra utbud av graverade glas för alla smaker

Även här ett mäktigt utbud av glas med gravyr som du absolut inte vill missa att besöka i jakten efter riktigt fina graverade glas på nätet. Aperol Spritz, te och cognac är endast tre förslag på drycker det finns glas för.

Bäst på glas utan gravyr så välj och vraka bland över 5000 artiklar.

Frågor & svar – Bli mästare på graverade glas

För Presentguiden är det av yttersta vikt att vara den främsta informationskällan när det kommer till graverade glas. Inte bara för att det är en produkt med en ständigt växande popularitet, utan också för att dessa glas representerar något mer än bara en pryl. Ett graverat glas är en personlig gåva, en unik tankegest som fängslar minnen, känslor och speciella ögonblick. När någon får ett graverat glas i present får de inte bara en vacker produkt att använda, utan också en påminnelse om en person, ett speciellt tillfälle eller ett kärt minne. Genom att vara ledande inom denna kategori förstärker Presentguiden sitt löfte om att alltid erbjuda det bästa när det kommer till meningsfulla och minnesvärda presenter. Ett graverat glas är inte bara en present, det är en historia, en känsla och ett tecken på uppskattning.

Vad innebär det att ha graverade glas och hur skiljer det sig från vanliga glas?

Graverade glas är inte bara en vanlig dricksglas – de är konstverk med en personlig prägel. Genom att etsa eller rista in ett specifikt mönster, meddelande eller namn direkt på glasytan, förvandlas de från ordinära till extraordinära. Till skillnad från vanliga glas som är släta och opersonliga, berättar graverade glas en historia eller representerar ett speciellt minne, vilket gör dem perfekta för firanden eller som en varaktig present.


Hur går gravering av glas till och vilka tekniker används oftast?

Gravering av glas kan utföras med flera tekniker. Traditionellt används en roterande diamantspets för att rista in detaljerade mönster eller texter. Moderna metoder inkluderar lasergravering, som ger extrem precision och möjlighet till komplexa designer. Även sandblästring är populärt, där fint sand används för att skapa en matt finish på den graverade ytan. Val av teknik beror på det önskade resultatet och komplexiteten av designen.


Vilka tillfällen är mest populära för att ge bort graverade glas som present?

Graverade glas är perfekta gåvor för många högtider och speciella tillfällen. Bröllop, jubileum och examen är några av de mest populära händelserna där dessa glas ges som minnesgåvor. De är också uppskattade presenter vid födelsedagar, särskilt de stora milstolparna som 30, 40 eller 50 år. Vid jultid eller på Alla hjärtans dag kan ett personligt graverat glas vara en kärleksfull gest till en nära och kär.


Hur sköter man bäst om graverade glas för att behålla deras skönhet och hållbarhet?

För att bevara skönheten i dina graverade glas, bör du handdiska dem med milt diskmedel och mjukt vatten. Använd en mjuk trasa eller svamp för att undvika repor. Även om många graverade glas kan tåla diskmaskin, kan det starka tvättmedlet och höga temperaturen i maskinen på sikt försämra graveringens klarhet. Efter tvätt, torka glasen noggrant med en mjuk trasa för att förhindra vattenfläckar.


Kan man beställa graverade glas online, och vad bör man tänka på när man gör det?

Ja, att beställa graverade glas online är både praktiskt och populärt. När du gör detta, se till att du väljer en betrodd leverantör med positiva recensioner. Kontrollera också deras personaliseringsalternativ och se till att de kan grava det specifika meddelande eller den design du önskar. Det är också klokt att dubbelkolla inskriptionen för stavfel eller grammatikfel innan du bekräftar beställningen. Slutligen, ta hänsyn till leveranstiden, särskilt om du beställer en present inför ett specifikt datum.


Ölglas med gravyr – Populärt glas till ölälskare

Är du ute efter fina ölglas med gravyr för att ge som julklapp eller present? Du är långt ifrån ensam, graverade ölglas är minst sagt populärt! Extra efterfrågade är ölglasen som går att göra personliga genom att välja gravyr när vi lackar mot jul. Sökningarna i november och december är betydligt högre än under andra delar av året. Slutsatsen blir att ölglas står på många önskelistor över personliga julklappar.

Ett tips för att hitta bästa ölglas med gravyr är att jämföra många olika e-handlare som säljer denna sortens personligt graverade glas. Designen och priserna kan skilja en hel del, och har du tur så erbjuds ölglas med gravyr till rea-priser hos någon butik på nätet.

Vilken gravyr är bäst att gravera in på ölglaset? En högst personlig sak att avgöra. Fundera om du vill skriva humoristiskt, tydligt stilrent med namn eller ett budskap. Valmöjligheterna är näst intill oändliga, men det gäller att gravyren får plats på ölglaset. Exakt hur många tecken som får plats varierar från glas till glas och återförsäljare.

Graverade ölglas är en riktigt bra present till alla de som älskar öl, såväl till honom som till henne. Önskar du spetsa till graverade glas med flera presenter så kommer alltid några goda öl att uppskattas. Finns öl i överflöd redan så rekommenderar presentguiden att du kollar in sidan där vi guidar till glasunderlägg. Underlägg för att sätta sitt graverade ölglas på finns det gott om! Väljer du med eller utan gravyr på glasunderläggen?

Hoppas tipsen gjorde dig klokare vilka ölglas med gravyr du önskar ge bort!

Vinglas med gravyr – Komplett gåva med vinluftare

Näst efter ölglas med gravyr så kommer graverade vinglas. Alla som älskar vi skulle säkert bli väldigt glada att få ett snyggt vinglas med gravyr som personlig present, eller vad tror du? För att göra denna present än mer komplett så skaffa även en flaska vin av finare sort. Olika slags vin finns det gott om så det går ständigt att upptäcka nya viner från världens alla hörn. Våga välj en flaska som aldrig provats förut. Tillsammans med graverade vinglas så har du precis fixat en present eller julklapp som garanterat kommer smälla högt.

När du väljer vinglas med gravyr så tänk på om personen gillar rött eller vit vin. Rödvinsglas med gravyr är något större än graverade glas för vitt vin. Även fast du väljer fel glas så är det inte hela världen. Rött går såklart bra att dricka i ”fel glas”. Förresten, vet du varför graverade glas för rött vin är större? Den större storleken gör att mera vin kommer i kontakt med luften. På så sätt så syresätts vinet snabbare och alla aromer kommer fram på bästa sätt. Se presentguidens stora guide till vinluftare som gör att vin kan lyftas på ett snabbt sätt. Vinluftare är utmärkt att ge tillsammans med ett par vackra vinglas med gravyr!

Vem kommer bli den lyckliga som får graverade vinglas av dig?

Graverade glas - Din superguide till glas med gravyr - Personliga presenter

Exklusiva whiskyglas med gravyr

Att dricka whisky handlar lika mycket om vilken stämning och vilka glas som används som själva whiskyn. Därför är ett par graverade whiskyglas en utmärkt present till whiskyfantasten! Alla som gillar drycken har garanterat redan whiskyglas, men finns glas med personlig gravyr? Allt som du sätter text, bild eller tryck på personifieras för endast en person, den lyckliga som ska få graverade glas av dig i födelsedagspresent, julklapp, årspresent eller vilket annat presenttillfället må vara.

Till whiskyglas med gravyr passar det såklart att även ge en flaska exklusiv whisky. Fina glas kräver god dryck så att säga. Känner du att whiskyförrådet redan är proppfullt? Då rekommenderar presentguiden att du istället kombinerar whiskyglas med gravyr med whiskystenar. Likt namnet antyder så läggs dessa ”stenar” i whiskyn så kylan hålls utan att för den delen späda ut drycken. Känns whiskystenar som en intressant present? Klicka in till våran stora guide för att hitta whiskystenar på nätet där du även kan läsa mera varför stenarna är bra presenter.

För ännu flera whiskypresenter som gör sig bra tillsammans med whiskyglas med gravyr så upptäcka alla whisky-presenttips på sidan där samtliga presenter som har med whisky att göra är samlade.

Vem får whiskyglas med gravyr av dig denna gång?

Därför är graverade glas bra presenter

Vi har radat upp många fördelar varför du ska ge bort ett glas med personlig gravyr som present. Är du fortfarande osäker på om du ska välja denna sortens presenter? Här kommer några punkter till varför vi älskar graverade glas och allt de står för.

  • Unikt likt personen: När ett glas är graverat innebär det att graveringsmaskinen jobbat för att anpassa glaset efter personen som ska få din present. Välj text, och i vissa fall även bilder, för att få till glasen på ett sätt som du vet kommer uppskattas. Personliga presenter, som graverade glas är, gör dessutom att personen känner du lagt ner mycket kraft för att hitta en riktigt bra present till henne eller honom.
  • Långvarigt minne från dagen: Vi ger ofta presenter i samband med speciellt händelser så som en födelsedag, bröllop eller student. Förutom att glasen går att dricka ur så kommer de fungera som ett minnesmärke för denna speciella dag. Förhoppningsvis kommer glasen hänga med många år framöver.
  • Elegant och sofistikerad present: Glas med gravyr är ofta ganska billiga presenter, men ack så eleganta. Glas passar dessutom att ge till allt från vänner och familj till kollegor eller som en romantik present till sin älskling.
  • Valmöjligheterna är många: Det går inte att upprepa för många gånger, det finns ett graverad glas för alla smaker! Slutsatsen blir att graverade glas är ett utmärkt val av present, oavsett till vem eller vilket tillfälle.

Som du märker är graverade glas bra på många olika sätt. Hoppas tipsen gjort dig övertygad om att just personlig glas med gravyr är det bästa presentvalet denna gång.

Tipsa gärna om sidan med graverade glas på sociala medier

Uppdaterades 28 april, 2024