Popcornskål micro - Popcorn Maker

Bästa skålen för att göra egna popcorn

Står en Popcorn Maker popcornskål i silikon på önskelistan? Då är det inget att snacka om, det är klart du ska ge bort denna omtyckta popcornskål för micro som present! Skålen är mycket lätt att använda och gör det möjligt att poppa popcorn i micro, utan onödiga fetter. Det är bara att hälla i kärnorna i skålen och sätta in i mikrovågsugnen under ett par minuter.

Alla presenter som gör det lättare att leva lite hälsosammare är per automatik bra presenter, eller vad tycker du? Popcorn Maker kommer göra så att steget till att byta ut chipspåsen känns så mycket närmare. Att mysa och äta gott snacks går således att göra på många sätt, och genom att välja en av dessa micro-popcornskålar som present så hjälper du till med att kapa kalorierna och andra onyttigheter.

Äger du fortfarande ingen Popcorn Maker popcornskål själv ännu? Slå till på en extra så även du kan njuta av hemmagjorda popcorn!

Önskar du ta det hela ännu lägre så kolla in guiden för att hitta popcornmaskin.

Presenttips popcorn skål

Använd Popcorn Maker

Det är busenkelt det är att använda dessa sorters popcornskålar. Originalet heter Lekue Popcorn Maker, men det har även börjat poppa upp liknande alternativ. Just popcornskålen från Lekue har ett smart lock som följer med upp när popcornen förvandlas från kärnor till färdiga popcorn.

Likt videon visar nedan så är det endast fantasin som sätter gränser på hur ni väljer att smaksätta era popcorn. En personlig favorit är att krydda med salladskrydda för en frisk och somrig smak. Andra föredrar att använda en färdigblandad popcornkrydda. Eftersom det ofta går att hitta spännande smaker i sin egen kryddhylla så rekommenderar vi att ni börjar leta efter smaksättare där.

Eftersom micro popcornskål är en billig present är det en bra idé att överraska flera vänner och familjemedlemmar med en varsin Popcorn Maker. Smaken är såklart olika och därför kan det vara praktisk med flera skålar så alla kan krydda sin bunke med popcorn efter behag.

Bränn er inte på micro-popcornskålen

Vad är viktigast att tänka på när vi handskas med popcornskål Popcorn Maker? Att låta skålen svalna en tid innan ni plockar ut den! Eller var i vilket fall noga med att använda skyddshandskar eller grytlappar. Skålen kan med andra ord bli väldigt varm efter 3-4 minuter i mikron på full effekt. Det är inte själva skålen i silikon som är den som bränns mest utan det är ångan som är boven i dramat.

Därför är det nödvändigt att ha ett övervakande öga om det är barn som använder popcornskålen. Just barn är kanske de största gottegrisarna av oss alla, eller hur? Allt i livet kommer dock med lärdom och efter att ha känt hettan från ångan så lär sig förhoppningsvis barnen snabbt att det är bäst att vara försiktigt när de tar ut Popcorn Maker från mikrovågsugnen.

Frågor & svar – Popcorn Maker för mikro

Vad är det största fördelen med popcorn maker för mikro?

Vi tycker den absolut största fördelen med popcorn maker är att ni kan bestämma mängden popcorn. Ibland kanske vi inte är sugna på mer än 50 gram popcorn och kan då enkelt anpassa mängden popcornkärnor som fylls på i Popcorn Maker skålen för mikron. Ännu en fördel är att det är ni som bestämmer hur mycket olja, smör och vilka kryddor som ska användas. Till skillnad mot färdiga mikropopcorn där majoriteten av påsarna innehåller lika mycket popcorn.

Spar jag pengar genom att skaffa mikroskål för popcorn?

På sikt så kommer er totala kostnad för att kunna servera en skål popcorn gå ner. Exakt hur många omgångar som popcorn Maker ska användas innan du börjar ”gå plus” är svårt att sia om. Vanliga mikropopcorn är ett ganska billigt snacks, men rena popcornkärnor är såklart ännu billigare.

Vi tycker dock inte det är kostnaden i sig som är orsaken till att skaffa Popcorn Maker. Att slippa köpa och släpa hem popcornpåsar kommer både spara er tid samt vara bättre för miljön. Att popcornen bli godare och att det är du som har all kontroll är den största faktorn varför vi tycker Popcorn Maker för mikro är en riktigt bra investering!

Dela gärna sidan om du tycker Popcorn maker popcornskål för micro är en bra present

Uppdaterades 23 januari, 2024