Kimono - Present till henne - Presenttips
Kimono - Lyxig present till henne
Kimono - 40 års present till kvinna

Sköna presenter till henne

Står presenter som gör vardagen mer ledig och lyxig på hennes önskelista? Då har du precis hittat bästa gåvan, en kvalitativ Kimono från märket Warrior of the divine! Med bra material och snygga färger är det lättare än någonsin att verkligen trivas bra i sin Kimono. Eftersom det oftast bara finns en storlek, som passar alla, så behöver du inte oroa dig för att välja fel storlek. Omtyckt, lyxig och ledig kan vi sammanfatta denna underbar present som garanterat kommer göra succé hos henne.

Kimono passar bra som;

  • Födelsedagspresent till kvinna 40 år – Har du mellan 1000 till 2000 kronor att skaffa en fin present till henne som fyller år så kan vi varmt rekommendera detta tips. Välj bland mängder av designer. Skulle födelsedagspresenten råka slå ut fel så kan hon alltid byta. Helt klart en lyxig 40 års present till kvinnan i ditt liv skulle vi vilja påstå, håller du med oss?
  • Presenttips till flickvän – Om din älskade flickvän ännu inte äger en skön Kimono så är det hög tid att skämma bort henne med en sådan i present nu. Att skapa bra förutsättningar att trivas i sina kläder är en faktor som allt för många fuskar med.
  • Julklapp till fru – Älskar din älskade hustru att utföra yoga eller bara koppla av i hemmet? Då kommer hon älska din julklapp! Låt henne vara världens bästa fru, på ett avkopplat sätt. Innan du väljer ut vilka julklappar som är bäst till frun så se gärna alla julklappstips som Presentguiden.se passionerat satt ihop till den stundande julen.
Kimono - Julklapp till kvinna - Julklappstips

Historian bakom Kimono

Kimonon har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka flera århundraden. Ursprunget till kimono kan spåras tillbaka till Heian-perioden (794–1185 e.Kr.) i Japan, där den japanska kulturen och konsten blomstrade. Under den tiden utvecklades kimono från en enkel klädesplagg till en sofistikerad och konstnärlig del av den japanska kulturen.

Föregångaren till kimonon kallades ”kosode”, vilket betyder ”liten ärmöppning”. Den bärs fortfarande idag och har en T-formad design med raka sömmar och vida ärmar. Under Heian-perioden utvecklades kosoden ytterligare och blev mer dekorativ, med rika färger, mönster och broderier. Denna utveckling markerade början på kimonon som vi känner den idag.

Under Kamakura-perioden (1185–1333 e.Kr.) och Muromachi-perioden (1336–1573 e.Kr.) blev kimonon alltmer populär och spreds över alla samhällsklasser. Under denna tid utvecklades olika typer av kimonos för att passa olika situationer och ceremonier. Till exempel fanns det mer formella kimonos, kallade ”uchikake”, som var avsedda för bröllop och andra högtidliga tillfällen.

Under Edo-perioden (1603–1868 e.Kr.) nådde kimono-konsten sin höjdpunkt, och det blev en viktig del av den japanska identiteten. Kimonos blev mer detaljerade och extravagant utformade, med intrikata mönster och färgkombinationer. Det var under denna tid som de första ”obi” – bältena som används för att hålla kimonon stängd börjades att användas.

Under Meiji-perioden (1868–1912 e.Kr.) påverkades Japan av västerländska influenser, och västerländska kläder blev alltmer populära. Kimonon började sakta men säkert förlora sin plats i den dagliga japanska klädseln. Trots detta har kimonon behållit sin betydelse som en symbol för japansk kultur och tradition.

Idag bärs kimonon främst vid speciella tillfällen och ceremonier, såsom bröllop, festivaler och te-ceremonier. De finns i en rad olika stilar och material, från enkla bomullsvarianter till lyxiga sidenkreationer. Kimonon fortsätter att vara en viktig del av den japanska kulturen och ett levande uttryck för skönhet, elegans och tradition.

Sammanfattningsvis är kimono en traditionell japansk klädesplagg med en rik och varierad historia. Från sina blygsamma början som kosode till dagens sofistikerade och konstnärliga uttryck så har kimono utvecklats genom århundraden av kulturell förändring och påverkan. Den är en levande symbol för japansk kultur, och dess historia speglar landets konstnärliga och kulturella utveckling genom tiderna. Även om kimonon inte längre är en del av den dagliga klädseln i Japan, förblir den ett viktigt uttryck för tradition och skönhet, och fortsätter att vara en skattad och älskad del av den japanska kulturarvet. Att bära eller ge bort en kimono är därför inte bara en hyllning till en vacker och elegant klädesplagg, utan också en erkänsla av en rik och fascinerande historia som sträcker sig över århundraden och som berör hjärtat av den japanska identiteten.

Presentguiden kan verkligen rekommendera att ge bort en skön kimono som present! Står julen inför dörren? Då vill vi passa på att rekommendera våran väldigt stora guide till julklappar där vi samlat årets bästa julklappstips 2024.