Memoryspel barn - Populär present som tränar barnens minne
Memoryspel barn - Pedagogisk present
Memoryspel barn - Presenttips

Present som tränar minnet

Memoryspel är en klassisk och minst sagt populär present till barn av många olika anledningar. Memory ger en mängd fördelar för barnets utveckling och lärande. Spelet är tidlöst, och har varit älskat av många generationer långt tillbaka i tiden. Här är några skäl till varför memoryspel är ett utmärkt presenttips till barn.

  1. Kognitiv utveckling: Memoryspel främjar barnets kognitiva utveckling genom att träna minnet och öka koncentrationsnivån. Genom att matcha par av likadana bilder (eller färger som i detta memory brädspel) så lär sig barnet att fokusera. Dessutom hjälper memoryspel barn att utveckla sin visuella minnesförmåga och förbättra sitt korttidsminne.
  2. Sociala färdigheter: Memory bjuder på en fantastisk möjlighet för barn att interagera med sina kamrater, syskon, mamma eller pappa. Spelet uppmuntrar till samarbete, kommunikation och turtagning. Att spela memoryspel tillsammans kan bidra till att stärka banden mellan familjemedlemmar. Dessutom är det ett roligt tävlingsmoment som främjar barn att vilja träna upp sitt korttidsminne på bästa möjliga sätt.

Memoryspel till barn är bra som;

Födelsedagspresent – Står födelsedagen inför dörren och du har fortfarande inte hittat en bra gåva att ge pojken eller flickan som fyller år? Grattis, du hittade just en träffsäker födelsedagspresent till barn som kommer bli flitigt använd. Memory är det perfekta spelet för att utmana såväl kompisar, syskon eller föräldrar.

Roliga presenter – Spel är något som är lätt att tycka om, och utbudet av spel är oerhört stort. Att slå sig ner för att ta del av en ny utmaning är helt klart något roligt att se fram emot.

Julklappstips – Under december är det som allra flesta som letar efter memoryspel barn på nätet. Det innebär att spelet är en populär julklapp som kommer ligga under många julgranar den 24 december.

Om Memoryspel

Memoryspel har sitt ursprung i en kortspelets form som tros ha uppstått någon gång under 1900-talet. Spelet går även under benämningen Concentration, Pairs eller Match Match. Att fastställa en exakt upphovsman för spelet är svårt eftersom det kan ha utvecklats oberoende av varandra i olika kulturer och sammanhang. Memoryspel i sin nuvarande form blev populärt under 1950- och 1960-talet. Det var då det började marknadsföras som ett pedagogiskt spel för främst barn. Syftet är, då som nu, att träna korttidsminnet och koncentrationen. Sedan 50-talet har memoryspel ständigt utvecklats. Nu för tiden så innefattar Memoryspel allt från traditionella kortspel till digitala appar och brädspel.

Presentguiden tycker just detta memoryspel till barn i trä där barnen slår tärningar är det bästa spelet. En finfin present som kommer bjuda på en rolig stund för alla inblandade.