Tekalender - English tea shop adventskalender med te
Tekalender - Triangel adventskalender med te 2023
Tekalender - Whittard adventskalender med te 2023

Present som värmer hela advent

När julen närmar sig och adventsljusstakarna börjar tändas, är det dags att fundera på vilken adventskalender som ska pryda hemmet. I år vill vi på Presentguiden sätta strålkastaren på en särskild typ av kalender som passar alla åldrar och smaker: Tekalender 2023. Ja, du hörde rätt, en te adventskalender! Det är inte bara en kalender.. det är en resa genom en värld av smaker, aromer och kulturella traditioner. Och det bästa? Den passar lika bra för gamla mormor som för de yngsta i familjen.

För det första, låt oss prata om mormor. Hon har sett det mesta, smakat det mesta och är sannolikt trött på de traditionella chokladkalendrarna. En tekalender 2023 blir en uppfriskande förändring. Varje dag kan hon öppna en ny lucka och upptäcka en ny teblandning, kanske en hon aldrig har provat förut. Det blir som en daglig minisemester till exotiska platser som Indien, Kina eller Sydafrika, men utan jetlag och visumkrav. Och vi vet alla att mormor älskar att berätta historier. Tänk dig de underbara samtalen kring julteet, där hon kan dela med sig av sina egna te-relaterade minnen eller kanske till och med uppfinna några nya.

Nu, vad gäller de yngre medlemmarna i familjen, kan en te julkalender vara en utmärkt introduktion till denna ädla dryck. Barn är nyfikna av naturen och älskar att utforska. Varje dag blir en ny upptäcktsfärd i teets värld, och de får chansen att utveckla sin palett och lära sig uppskatta olika smaker. Det är som en kulinarisk skattjakt, fast utan kartan och den skumma piraten. Och vem vet, det kan till och med bli en ny familjetradition där alla samlas kring tekoppen för att diskutera dagens urval.

För att inte tala om de hälsofördelar som te erbjuder. Från antioxidanter till magiska maglugnande egenskaper, är te en dryck som både smakar gott och gör gott. Så medan barnen lär sig att älska te, får mormor en extra dos av hälsa i varje kopp. Det är som att ha en liten hälsoexpert gömd i varje lucka!

Så där har ni det, kära te- och julfantaster. En tekalender 2023 är den perfekta adventskalendern som förenar generationer, bjuder på dagliga överraskningar och till och med kryddar till det med lite humor. Oavsett om du är ung eller gammal, te-expert eller nybörjare, kommer denna te adventskalender att göra din december lite mer spännande, smakfull och minnesvärd. Så varför nöja sig med en vanlig chokladkalender när du kan ha en hel värld av te i en snygg låda? Skål och god jul!

Tekalender gör sig extra bra att ge bort som;

Fars dag present – Dagen som infaller cirka 3 veckor innan första advent gör att adventskalendrar är en utmärkt farsdagspresent. Har pappa aldrig haft en adventskalender med te så är det hög tid att ge honom en sådan till advent 2023.

Present till sambo – Älskar ni att varva av dagarna med en kopp te? Då känns en lyxig tekalender som klipp och skuren att ge bort.

Julklapp till mormor & farmor – Att ge bort en tekalender är detsamma som att ge bort värme och omtanke. Brukar inte hon få någon julklapp av dig? Då har du ett gyllene läge att ge bort en tidig julklapp, som kommer vara hela vägen fram till julafton. Önskar du se flera julklappstips till mormor respektive farmor så kan vi varmt rekommendera sidorna där vi samlat träffsäkra tips på bra gåvor till henne.